”Pakko olla tyytyväinen yhteenkin pisteeseen”

24.9.2017

Ville Myyryläisen ilmeestä näkee, ettei tappio ole koskaan kiva juttu... vai onkohan miehen irvistykseen sittenkin syynä kolmannen erän lopulla Koovee-pakin kudin estänyt ja rutkasti kipua tuottanut blokki?

Titaanien avausviikonloppu Suomi-sarjassa sujui lopulta tuloksekkaissa merkeissä, sillä punanutut onnistuivat myös sunnuntaina Tampereella mitellystä kamppailusta raapimaan itselleen täytettä pistepussukkaansa. Tällä kertaa tosin lopputulemana oli 4-3 (1-2, 0-1, 2-0, 1-0) –jatkoaikatappio, kotijoukkue Kooveen noustua kahden maalin takaa ensiksi rinnalle ja sitten vielä ohi.

KOOVEE – Titaanit 4-3 ja (1-2, 0-1, 2-0, 1-0)

05:37 0-1 Saska Putkonen (Joni Kallio, Jesse Hurme)
10:16 1-1 Antti Hildén (Mika Niemi, Antti Törmänen)
15:24 1-2 Jere Koikkalainen (Jesse Hurme, Santeri Kunttu)
34:24 1-3 Elmeri Kotro (Jere Koikkalainen, Petja Summanen) YV

42:36 2-3 Mikko Sulonen (Mika Niemi, Antti Hildén)
52:20 3-3 Henri Sandvik (Janne Anttila, Ville Lehtonen)

Titaanit 4 x 2min= 8min

Kotkan Titaanien ensimmäiset tositaistot kuluvan kauden Suomi-sarjassa sujuivat hyvin pitkälti samaa kaavaa noudattaen.

Punanutut olivat niin eilisessä FPS- kuin sunnuntaina Hakametsän kakkoshallissa pelatussa Koovee-koitoksessa avauserän selkeästi vastustajansa niskan päällä, mutta kamppailun edetessä voimasuhteet alkoivat hiljalleen kääntyä vastapuolen hyväksi.

Tästä syystä kotkalaismiehistön päävalmentaja Mika Piispanen oli kutakuinkin hyvillään Kooveelta mukaan raapaistuun yhteen pisteeseen, vaikka totta kai kahden maalin johtoaseman menetys kolmannessa erässä ja taipuminen 4-3-jatkoaikatappioon kaihersivatkin miehen mieltä.

– Pelitapahtumiin nähden on pakko olla tyytyväinen yhteenkin pisteeseen, Piispanen kommentoi.

– Pelasimme jälleen vain ensimmäisen erän ajan hyvää lätkää, mutta se ei valitettavasti näissä karkeloissa riitä.

Piispanen näki sunnuntaisen vieraspelin suunnan kääntymiselle varsin selkeän syyn.

– Pelaamisemme taso tippuu tällä hetkellä liikaa pelien sisällä – emme vielä pysty suorittamaan ehjää 60-minuuttista, joten siinä mielessä lopputulos oli tänäänkin aivan oikeutettu.

Vaikkei häviäminen ikinä ole mukavaa puuhaa, pystyi punanuttupiiskuri katsomaan myös tuloksen taakse.

– Totta kai se täytyy huomioida, että saimme avausviikonlopun aikana vastaamme kaksi tämän sarjan kärkikahinoihin povattua joukkuetta, joten ei se aina ole omaa huonoutta, mikäli et pysty peliä voittamaan, ”Pise” muistutti.

– Jos omassa pelaamisen tasossa tapahtuu se yhdenkin prosentin putoaminen kesken ottelun, niin hyvät vastustajat pystyvät sen tällä tasolla hyödyntämään.

Titaanien vahva avauserä olisi voinut poikia enemmänkin osumia Koovee-veskari Niilo Koskisen selän taakse, sillä punanutut olivat jälleen selkeästi valmiimpia avauskiekon putoamisesta lähtien taistelemaan ottelun voitosta kuin vastustajansa.

Kahdesti Koskinen saikin kaivaa pikkumustan vartioimansa veräjän verkosta, kun puolustajat Saska Putkonen ja Jere Koikkalainen onnistuivat komeiden variaatioiden sekä niitä seuranneiden kutien jälkeen nostamaan kätensä kohti hallin kattoa.

Toki Kooveekin onnistui kertaalleen yllättämään titaanimaalia vartioinut Santeri Levänen, kun kokenut kehäkettu Antti Hildén livahti omalta mieheltään läpiajoon ja ujutti kumimuikun jäitä pitkin kotkalaisnuottaan.

Hildénille antautumaan joutunut Levänen pisti kuitenkin tämän jälkeen sellaisen torjuntaklinikan käyntiin, että heikkopäisempää saattoi alkaa katsomon puolella jo huimata.

Punanuttukassari kun poimi välillä lähes päällään seisten hurjan rallin toisessa erässä päälle pistäneen ”Dynamon” laukauksia hymyillen leveästi siihen päälle.

Titaanit nimittäin sortui jälleen samaan ongelmaan, mikä vaivasi joukkuetta jo edellisillan FPS-kahinassa – keskittyminen olennaiseen laski jostain syystä ja se taas antoi Kooveelle mahdollisuuden ottaa pelin haltuunsa.

Kovasta myllytyksestä huolimatta tamperelaiset eivät tasoittavaa maalia onnistuneet tekemään, kiitos Leväsen huikeiden torjuntojen, joten oli jopa hieman kornia, että Titaanit kävi räppäämässä toisessa päässä oikeastaan koko erän ainoasta kunnollisesta tilaisuudestaan kiekon reppuun.

Kotijoukkueen Joni Muikun taklattua titaanipuolustaja Marko Puhakka päähän, saivat kotkalaiset ylivoimamahdollisuuden ja johan alkoi tapahtua. Jesse Hurme ja Petja Summanen kiekottelivat hetken aikaa keskenään, kunnes Summanen heitti lättysyötön viivaan, josta Jere Koikkalainen tulitti hieman heikostakin asennosta vulkaanisen kuminapalasen kohti maalia.

Maskissa ollut Koovee-häkkäri Koskinen ei saanut liimattua limppua suojiinsa, vaan kärppänä paikalle sännännyt Elmeri Kotro sai kunnian iskeä riparin sisään ja vieraat jo 1-3-johtoon.

– Toinen erä oli meille aika täydellinen ”joulutapahtuma” – saimme tehtyä ylivoimalla maalin, vaikka Koovee pyöritti peliä meidän päässämme ja loi useita maalipaikkoja, hymähti titaaniluotsi Piispanen.

Koovee kampesi väkisin kotivoittoon

Titaanivalmennus piti toisen erän jälkeen pitkään neuvonpitoa omalle joukkueelle ja pyrki tsemppaamaan siihen jälleen lisää puhtia, jottei Koovee pystyisi jatkamaan samanlaista show’ta kotkalaispäädyssä myös kolmannen kaksikymppisen aikana.

Tämä ei kuitenkaan tepsinyt, sillä isännät onnistuivat Titaanien vaihtosekoilun ja hetkittäisen vajaalla pelaamisen siivittämänä kaventamaan heti erän alussa 2-3:een, Antti Hildénin löydettyä täysin vapaaksi parhaalle maalintekosektorille uiskennellut Mikko Sulonen.

Maalin päähän päästyään tamperelaiset saivat odotetusti entisestään lisää virtaa sekä himoa tekemiseensä ja vaikkei kolmas erä ollutkaan aivan täysin edeltäjänsä kopio, onnistui Koovee lopulta tasoittamaan pelin, kun Henri Sandvik pelattiin laidasta puolittaiseen läpiajoon.

Pari kertaa aiemmin jo samalta tontilta titaaniveskari Santeri Leväsen reaktioita kokeillut Sandvik malttoi nyt katsoa sopivan kolon, johon tamperelaishyökkääjä tälläsikin sydämensä kyllyydestä ja verkko venyi iloisesti reilun 220 katsojan riemuksi.

Isännät saivat vielä reilut kolme minuuttia ennen loppua huipputsäänssin koko homman paketoimiseen, kun titaanipuolustaja Jere Kola kohteli kaltoin kiekosta ohi sutaissutta Koovee-hyökkääjä Sulosta.

Titaanit esitti kuitenkin todella uhrautuvaa alivoimapelaamista, jonka aikana muun muassa Ville Myyryläinen laittoi lähes kuolemaa halveksuen ”luita likoon” oman joukkueensa puolesta, ottamalla sellaisen hirmublokin Koovee-pakin vihaiseen laukaukseen, että sen jälkiseuraamukset tuntuvat varmasti vielä pitkälle ensi viikkoon miehen kropassa.

Jälleen jatkoajalle joutuneet punanutut eivät nyt kuitenkaan onnistuneet vastustajaansa nurin kampeamaan, vaan Koovee-kippari Jonne Riekko pääsi vain 35 sekunnin ”lisäajan” pelaamisen jälkeen napauttamaan tarkalla rystykudilla laatan häkkiin ja Titaanit kotimatkalle tappio niskassaan.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen nosti pelin jälkeisessä jututustuokiossaan Santeri Leväsen vahvan iltapuhteen esille, sillä tulokaskauttaan edustustasolla pelaava veskari pysäytti ottelun aikana yhteensä 36 kiekkoa ja käytännössä torjui punanutuille yhden pisteen kotiin vietäväksi.

– ”Leksa” piti torjunnoillaan meidät onneksi pelissä mukana ja hänelle on kyllä annettava iso ansio siitä, että ylipäänsä pääsimme johtoasemassa kolmanteen erään ja saimme pisteen täältä mukaamme, kiitteli Piispanen.

Kaksi kovaa kamppailua lihottivat täten Titaanien pistepussukkaa kolmella arvokkaalla sarjapisteellä, vaikka enemmänkin olisi ollut tarjolla. Tiukat väännöt kahden sarjan kärkeen povatun vastustajan kanssa antoivat kuitenkin varsin hyvän kuvan siitä, mihin punanutuilla itsellään on Suomi-sarjassa mahdollisuudet ja vastavuoroisesti ne myös nostivat varmasti kotkalaisjoukkueen itseluottamusta.

Se on kuitenkin täysin selvää, että pelaamisen pitää jatkossa parantua, sillä niin se parantuu kaikilla muillakin sarjan joukkueille, mitä pidemmälle syksy etenee.

Samaa mieltä oli titaanipiiskuri Piispanen, joka käänsi jo orastavasti katseensa kohti viikon päästä odottavaa herkkupalaa – mestarisuosikki JHT:n kohtaamista Ilona Areenalla.

– Lähdetään taas tiistaina työstämään asioita eteenpäin sekä siirtämään samalla katseita kohti ensi sunnuntaita, jotta onnistuisimme sarjan suurimman ennakkosuosikin kotihallissamme kaatamaan, ”Pise” tokaisi.

Kotkalaiskäskyttäjä kertasi niin ikään ne teesit, joilla kivikova kalajokisrevohka on kaadettavissa.

– Kyllä meidän omaan tekemiseen on perinteiseen tapaan luotettava, Piispanen naulasi.

– Toki se on myös tärkeää, että pystyisimme pitämään oman pelaamisemme tason korkeana koko 60 minuutin ajan, niin sen myötä tuloskin on varmasti hyvä.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Kooveen Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu reilun viikon päästä sunnuntaina (1.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu JHT Kalajoki.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!