Mestarisuosikki-JHT:n vuoro vierailla Kotkassa

29.9.2017

JHT-paidassa Kotkaan saapuva titaanikasvatti Jere Espo on yksi raskaasti aseistetun kalajokismiehistön syömähampaista.
JHT-paidassa Kotkaan saapuva titaanikasvatti Jere Espo on yksi raskaasti aseistetun kalajokismiehistön syömähampaista.

Viikko takaperin alkanut Titaanien Suomi-sarjaurakka jatkuu ehkäpä kovimmalla mahdollisella testillä, sillä punanutut saavat sunnuntaina Ilona Areenalle vieraita aina Kalajoelta asti. Ennakkoveikkailuissa Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason suurimmaksi mestarisuosikiksi kohonnut JHT nimittäin saapuu titaanikasvattiveljesten Jere ja Jesse Espon johdolla testaamaan kotkalaismiehistön tämänhetkisen pelivireen.

Suomi-sarja on taas täällä! Tästä saatiin jälleen erinomainen muistutus, kun paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisällään pitävä sarja pyörähti edellisviikonloppuna käyntiin yhteensä 16:sta ottelun kera.

Titaanien osalta sarjapelien aloitus sujui kelvollisissa ja jatkoaikaväritteisissä merkeissä, sillä punanutut kampittivat kotikaukalossaan FPS:n maalein 4-3 ja taipuivat puolestaan vieraissa Kooveelle niin ikään ”lisäajalla” 3-4-lukemin.

Vaikka kotkalaisten pistepussi täyttyikin vain kolmella sarjapisteellä, oli joukkueen päävalmentaja Mika Piispanen tyytyväinen kahden perättäisen päivän peliesitysten mukanaan tuomaan lopputulemaan.

– Siihen nähden minkälaiset peliesitykset saimme viime viikonlopun otteluissa aikaiseksi, oli lopputulos ihan kohtalainen, Piispanen virkkoo.

Punanuttujen pelit olivat lähes toistensa kopioita, sillä kummassakin Titaanit aloitti pelin vahvasti ja karkasi parin maalin karkumatkalle, huomatakseen tekemisensä sekä keskittymisensä tason laskevan tasaiseen tahtiin kamppailun edetessä, jonka myötä paketti ei pysynyt kasassa hyvin usein kolmeen pisteeseen vaadittavaa täyttä 60-minuuttista.

– Huomasimme jälleen kerran mikä ero on harjoitus- ja sarjapeleillä – pisteistä pelattaessa se korostuu vielä rankemmalla kädellä, mikäli et pysty täyttä 60 minuuttia suorittamaan vaadittavalla tasolla, Piispanen kommentoi.

– FPS-pelissä rangaistukset rikkoivat pelaamisemme rytmin erityisesti toisessa ja kolmannessa erässä, kun taas Koovee-koitoksessa vastustaja nosti omaa tekemisensä tasoa sen edetessä ja oli niin vahvasti niskan päällä, että sieltä sillasta oli hyvin vaikeaa enää nousta.

Tulevana sunnuntaina ehjä kuuskytminuuttinen olisi enemmän kuin poikaa, sillä Etelä-Suomen turneensa päätteeksi Ilona Areenalle saapuva JHT on yksi koko Suomi-sarjan kovimmista joukkueista sekä täten samalla mittareista punanuttujen nykyiselle pelilliselle tasolle.

– JHT on povattu jo ennakkoon Suomi-sarjan selkeimmäksi mestarisuosikiksi, jonka pitäisi pystyä illasta toiseen tekemään tulosta, joten kyllähän kaikki paineet ovat pyhänä heidän niskassaan, ”Pise” heittää löylyä Joni Petrellin ohjastaman vastustajan suuntaan.

– Kalajoella harjoitellaan ja tehdään asioita erittäin ammattimaisella otteella, jonka myötä tuloskin on ollut sen mukaista edelliskausien aikana.

Keinot Goljatin kaatamiseen ovat Daavidin leirissä selkeät – pyrkiä pitämään luistelu- ja pelitempo korkeana sekä pelata yhdessä sovittujen ja harjoiteltujen asioiden mukaisesti… niin ja tietenkin iskeä riittävän monta kertaa kumimuikku kalajokisten rysään.

– Meidän pitää kylmästi luottaa omaan tekemiseen ja vieläpä ennen kaikkea niin, että saisimme pelattua ehjän 60-minuuttisen, toteaa titaaniluotsi Piispanen.

– Mikäli siinä onnistumme, uskon JHT:n olevan kotiyleisömme kannustuksen tarjoaman lisävoiman avulla aivan täysin kampitettavissa.

”Espo Brothers” palaa kotiin

Kotkaan kuluvan kiekkoviikon päätteeksi Porvoossa heittämänsä mutkan kautta matkaava JHT suoranaisesti pursuilee Suomi-sarjatasolle kovia ja rutinoituneita pelimiehiä.

Muun muassa nimet Ville-Veikko Väkeväinen, Henri Mustonen, Juho Joki-Erkkilä, Ville Rajala ja Tapio Rantanen ovat tuttuja kaikille vähän normaalia enemmän alasarjalätkää seuraaville, eikä tietenkään joukosta sovi unohtaa kotkalaiselle kiekkoyleisölle niitä seuratuimpia kavereita – Titaanien omia kasvatteja Jere ja Jesse Espoa, jotka tekevät sunnuntai-iltana yhdessä paluun kotikulmille.

– JHT on todella kova nippu, jossa on monia erittäin taitavia yksilöitä – he ovat kaiken lisäksi vahvistuneet entisestään viime kaudesta, joten puheet suurimmasta mestarisuosikista eivät todellakaan ole tuulesta temmattuja, tokaisee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Kuten edellä mainitusta nimilistasta voi jo saada viitteitä, ei Titaanit yksinkertaisesti voi sortua FPS-kotipelin kaltaiseen jäähy- ja erikoistilannesumaan, sillä muuten ei hyvä heilu, kiitos JHT-miehistön raskaasti aseistetun ratkaisurintaman.

– Viime kotipelin kaltaisella jäähymäärällä ei kovin montaa kertaa kauden aikana voitosta tapella – varsinkin kun vastaan asettuu yksi sarjan taitavimmista joukkueista, joka osaa kyllä rangaista meitä saamistaan ylivoimamahdollisuuksista, muistuttaa Piispanen omiaan.

Erikoistilanteiden arvo on tiedostettu titaanileirissäkin ja sekä vajaalla pelaamista että pakkopeliä harjoitellaan kokoajan, jotta ne saataisiin hiottua entistä parempaan kuosiin, sillä nykypäivänä tiukat ja tasaiset kamppailut päätyvät yleensä ratkeamaan juuri paremman yli- ja alivoiman omaavien joukkueiden nimiin.

– Totta kai paneudumme harjoituksissa erikoistilannepelaamiseemme ja pyrimme saamaan siihen lisää uusia juttuja, joilla tehokkuus sekä terävyys niin yli- kuin alivoimallakin parantuisivat, ”Pise” sanailee.

Titaaneille edessä oleva viikonloppu on harvinaista luksusta, koska kotkalaiset ovat ”tulessa” vain kertaalleen ja tämäkin näytös näytellään vieläpä punanuttujen kotikaukalossa.

JHT joutuu sen sijaan istumaan monia satoja kilometrejä linja-autossa, nukkumaan yönsä vieraassa punkassa sekä taistelemaan vuorenvarmasti paljon voimia kuluttavan taiston lauantai-iltana Porvoon Huntersin vieraana, ennen kuin kalajokiset pääsevät punanuttujen kestittäviksi.

Tämän cocktailin JHT:lle mukanaan tuomassa väsymyksen tunteessa piileekin Titaanien pääpiiskurin mukaan sauma, johon kotkalaisten on iskettävä tylyllä tavalla.

– Siitähän meidän pitäisi pystyä ottamaan aivan kaikki irti, viittaa Piispanen vastapuolen selkeästi kovempaan kuormaan.

– Pääsemme raikkaalla jalalla ja kovalla liikkeellä iskemään JHT:n kimppuun sekä tekemään omassa pienessä kotikaukalossamme heidän illastaan todella vaikean.

Voitosta ja mestarisuosikin päänahasta on kuitenkaan turhaan etukäteen haaveilla, sillä ilman raakaa työntekoa ja yhteen hiileen puhaltamista käteen jää suurella todennäköisyydellä kokemuksen ohella vain legendaarinen hanttikortti.

– Kyllä meidän pitää iskeä täysi 100 prosentin suoritus sunnuntaina pöytään jos meinaamme voiton ottaa, Piispanen paaluttaa.

– Se on ihan selvä juttu, että jos ja kun pystymme ylläpitämään kovaa vauhtia ja pelitempoa, tulisi pelin jossain vaiheessa kääntyä meidän eduksemme.

Titaanien ja JHT:n välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan Ilona Areenalla sunnuntaina (1.10.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!