Kaksi varsin erilaista koetinkiveä

6.10.2017

Edessä olevan tuplapeliviikonlopun koitoksista on ennakko-odotetusten perusteella tulossa JHT-kamppailun kaltaisia kovia taisteluita.
Edessä olevan tuplapeliviikonlopun koitoksista on ennakko-odotetusten perusteella tulossa JHT-kamppailun kaltaisia kovia taisteluita.

Vahvassa syysvireessä porhaltava Titaanit kohtaa edessä olevana viikonloppuna kaksi ennakkoon varsin erilaista vastusta. Siinä missä punanutut lähtevät lauantaina haastajina Nokialle mittelemään voimiaan Suomi-sarjassa 2. sijalla olevan Pyryn kanssa, saavat kotkalaiset puolestaan sunnuntaina kotikaukalossaan tutustua täysin uuteen tuttavuuteen, kun uusikaarlepyyläinen sarjatulokas Muik Hockey saapuu vierailulle Kotkaan.

Titaanien edeltävä viikko kulki täysin joukkueen suunnitelmien mukaisesti. Onnistuneiden treenirypistysten jälkeen kaikki voimansa JHT:n kohtaamiseen panostaneet punanutut poistuivat kotikaukalostaan tyytyväisinä voittajina, sillä kotkalaiset lähettivät vieraansa pitkälle kotimatkalle kirvelevä maalin tappio niskassaan.

Vaikka yhden pelin sisältänyt viikko kävikin varsin mainiosti Titaanien pirtaan, on punanuttujen pääkäskijä Mika Piispanen siitä huolimatta hyvillään, että tulevana viikonloppuna edessä on jälleen kaksi kovaa koitosta.

– Tässä on tehty jo keväästä lähtien sen verran paljon töitä ja tehdään tietysti edelleenkin, että kyllähän ne pelit ovat pelaajille se palkinto tästä jokailtaisesta uurastamisesta, Piispanen kommentoi.

– Se on ihan selvää, että kun olet tottunut kahden pelin viikkotahtiin, niin yhden pelin viikoilla tuntuu todella pitkästyttävältä sekä harjoitella että odotella sitä kliimaksia – pelithän eittämättä tämän homman suola ovat.

Punanuttujen kalajokisista ottama iso ja henkisesti todella tärkeä kotivoitto oli omiaan nostamaan fiilistä kotkalaisjoukkueen keskuudessa, mutta JHT-päänahasta saaduista kolmesta sarjapisteestä huolimatta parannettavaa jäi vielä rutkasti tuleviin kahinoihin.

– Tottahan toki omaa pelaamista pitää pystyä katsomaan kriittisesti, mutta kuten sanottua, on 60 minuuttia pitkä aika ja siinä vain tulee niitä aallonharjoja -ja pohjia, Piispanen toteaa.

– Pitää myös aina muistaa, että kaukalossa on se vastustajakin kiekosta ja voitosta tappelemassa sekä reagoimassa kaikkeen meidän tekemiseemme – se vaikuttaa aina pelin kulkuun ja virtaukseen.

Tässä vaiheessa kautta ja syksyä minkään joukkueen pelaaminen ei ole vielä täysin mintissä saati sellaista, jossa valmennuksen silmä lepäisi levollisena.

Titaanipiiskuri Piispasellakin on mielihalunsa ja kunnianhimoiset tavoitteensa omalle joukkueelleen sen suhteen, minkälaiseen lopputulemaan punanuttujen tulisi pelaamisessaan harjoittelun sekä yhteisten kokemusten avulla pyrkiä.

– En ole vielä sellaista jääkiekkojoukkuetta nähnyt, joka pystyy suorittamaan täydet 60 minuuttia huipputasollaan ja sen vuoksi siinä meillä onkin hyvä päämäärä, jonka yritämme kauden aikana saavuttaa, ”Pise” naulaa naama peruslukemilla.

Meidän pitää pystyä laittamaan itsemme jokaisessa pelissä täysillä likoon”

Tulevana viikonloppuna Titaanit mittelee voimiaan kahden varsin eri lähtökohdista kotkalaisten kanssa kaukaloon astuvan joukkueen kanssa.

Siinä missä Suomi-sarjan kestosuosikki -sekä menestyjä Pyry on voittanut yhtä vaille kaikki viidestä kamppailustaan, komeillen tällä hetkellä sarjataulukon 2. sijalla, ei sarjanousija Muik Hockey ole saanut kovinkaan lennokasta starttia kauteensa neljän perättäisen häviön mukanaan tuoman viimeistä edellisen sijan myötä.

Lauantaina Nokialle suuntautuvalle vieraspelireissulleen täynnä tarmoa ja voitonnälkää lähtevä Titaanit tiedostaa hyvin eteen tulevan koetinkiven haastavuuden.

Kuluvalla viikolla sarjakärki Karhu HT:n kotonaan möyhentänyt ja viime kaudesta niin sanotusti ”nahkansa luonut” Pyry on yksi Suomi-sarjan ennakolta kovimpia joukkueita, joka pelannee pääpiiskurinsa Sami Karppisen johdolla hyvin paljon samanlaista vauhtikiekkoa kuten Titaanitkin.

– Pyry on nuorentanut joukkuettaan todella paljon viime kaudesta sekä samalla panostanut selkeästi enemmän urheilulliseen puoleen, mietiskelee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Lienee sanomattakin selvää, että saamme lauantaina erittäin liikkuvan ja nälkäisen joukkueen vastaamme – uskon edessä olevan jälleen maalin marginaalin peli suuntaan tai toiseen, jossa pienet asiat ratkaisevat voittajan.

Yksi pieni asia, johon Titaanien on sopeuduttava, löytyy pelipaikasta eli Nokian jäähallista, jossa isännän viittaa yllään pitävä Pyry ei äänekkäiden kannattajiensa edessä ole kuluvalla Suomi-sarjakaudella vielä suostunut pisteitä vierailijoille luovuttamaan.

– Vieraskaukalo on aina hieman outo paikka pelata ja siitä on aikaa, kun viimeksi olemme Nokialla käyneet, joten siinä on aina oma tekemisensä, että valmistautumiset sun muut osuvat kohdilleen, ”Pise” puntaroi.

Se on kuitenkin pläkkiselvää, että jos punanutut eivät saa omia jalkojaan liikkeelle ja ole heti avauskiekon putoamisesta lähtien valmiita kamppailemaan jok’ikisessä tilanteessa, tietää se aikamoista ”pyrytystä” omaan päähän.

– Ensimmäinen asia Pyry-pelissä on se, että meidän pitää pystyä vastaamaan isäntien liikkeeseen ja pelitempoon, jotka ovat myös meidän vahvuuksiamme, toteaa titaaniluotsi Piispanen.

– Toisena on tärkeää saada hyvä lähtö otteluun ja sitä kautta pelaaminen rullaamaan haluamallamme tavalla, joka kantaa meitä sitten heikoillakin hetkillä eteenpäin.

Saletisti voimavaroja kuluttavan Pyry-taiston jälkeen kotkalaisilla onkin vuorossa paluu omalle ja kotoisalle Ilona Areenalle, jossa Titaanit hyökkää sunnuntai-iltana ensimmäisiä luistimenpotkujaan Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ottavan uusikaarlepyyläisen Muik Hockeyn kimppuun.

– Luvassa on varmasti aika erilainen ottelu, mitä edellisiltana, ennakoi Piispanen.

Viime kauden päätteeksi Suomi-sarjaan noussut Muik Hockey ei hirveämmin uusinut miehistöään, luottamalla rohkeasti historiallisen sarjanousun lunastaneeseen perusrunkoonsa.

Pelaajavalmentaja André Smulterin johtamana kaukalossa operoivat uusikaarlepyyläiset ovat jo pelaamissaan koitoksissaan todistaneet sen, että minkä he taidossa häviävät, pyritään se korvaamaan armottomalla taistelulla.

Titaanien onkin siis syytä olla varuillaan ja tuijottelematta liiaksi sarjataulukkoa, sillä tunnetusti Suomi-sarjassa ei yksikään voitto saati edes se vaivainen piste irtoa ilman vankkaa työntekoa.

– Muik Hockey ei ole sarjanousija aivan sitä parasta mahdollista lähtöä kauteen ole saanut, mutta siitä huolimatta he eivät ole taistelutta luovuttaneet yhtäkään ottelua, vaan vääntäneet jokaisessa vaihdossa jok’ikisestä kiekosta loppuun asti, painottaa Piispanen.

– Meidän pitää pystyä laittamaan itsemme jokaisessa pelissä täysillä likoon, mikäli meinaamme voiton ottaa – lahjapisteitä, kun et Suomi-sarjassa enää saa.

Jotteivät punanutut siis lähtisi ennalta tuntematonta ja kaikki pelinsä tähän mennessä hävinnyttä vastustajaa vastaan ne kuuluisat palttoonnapit auki, näkee Piispanen siinä niin itsellään kuin muillakin kotkalaisjoukkueen valmennusryhmän jäsenillä olevan suuren vastuun.

– Suurin juttu tulee olemaan se, että meidän valmentajien pitää varmistaa pelaajien mentaalipuolen asioiden olevan sellaisessa latingissa, jotta heillä olisi oikeanlainen lataus päällä myös sunnuntaina, ”Pise” täräyttää.

– Kyllä me kaikkemme saamme Muik Hockeyta vastaan tehdä, jotta jokainen kolmesta sarjapisteestä jää päätössummerin soimisen jälkeen meidän hyppysiimme.

Punanutut matkustavat lauantaina (7.10.) Nokialle, jossa kello 17:00 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue Pyry.

Sunnuntaina (8.10.) Titaanit puolestaan mittelee Ilona Areenalla voimiaan uusikaarlepyyläisen sarjatulokkaan Muik Hockeyn kanssa Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, joka polkaistaan käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!