Pyry puhtaasti parempi

7.10.2017

Titaaneista ei ollut tällä kerralla Pyryn pysäyttäjäksi. © Harri Hedman – http://hedman.kuvat.fi/
Titaaneista ei ollut tällä kerralla Pyryn pysäyttäjäksi. © Harri Hedman – http://hedman.kuvat.fi/

Titaanien vierasreissu Nokialle ei sujunut etukäteissuunnitelmien mukaan. Kotkalaiset eivät saaneet kaivettua itsestään esiin parasta terää, jonka myötä kutakuinkin kaikessa himppasen verran edellä ollut kotijoukkue Pyry näytti vierailijoille kaapin paikan. Tasaisesti paikoistaan viimeistelleet nokialaiset pitivät täten ansaitusti kaikki sarjapisteet itsellään maalein 5-1 (1-0, 2-1, 2-0).

Pyry – Titaanit 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)

07:03 1-0 Joni Lavonen (Juho Painilainen, Tino Kauppinen)
20:24 2-0 Oskari Ojanen (Tino Kauppinen, Teppo Antila) VoM
32:39 3-0 Waltteri Selimgerei (Oskari Ojanen, Jesse Koskelo) YV
39:14 3-1 Juho Veneskari (Joni Kallio, Saku Viskari) YV
41:29 4-1 Juuso Rämö (Mikko Komulainen, Juha Korkeamäki) YV
54:55 5-1 Aleksi Niemi (Juho Painilainen)

Maalivahdit:

Pyry – Tomi Rautio 12+15+9= 36 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 17+13+6= 36 torjuntaa

Jäähyt:

Pyry 6 x 2min= 12min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Titaanien kovat pelit jatkuivat lauantai-iltana Nokian jäähallissa, jossa kotkalaisia isännöi sarjakakkonen Pyry. Viime kaudesta joukkueensa keski-ikää roimasti pudottanut kotijoukkue tiedettiin jo ennalta vaikeaksi vastukseksi ja tämän nokialaiset myös todistivat kaukalon puolella näyttämällä punanutuille klassisesti kaapin paikan.

Jo tasaisen avauserän aikana kävi selväksi, että tänään Titaanit ei ole aivan samalla intensiteetillä ja ”tiikerinsilmällä” liikenteessä kuin kauden aiemmissa otteluissaan.

Se näkyi selvimmin siinä, että Pyry vei järjestään kaksinkamppailuja nimiinsä molempien maalien edustoilla ja onnistui myös yhdestä tällaisesta tilanteessa iskemään pelin avausosuman Joni Lavosen toimesta.

– Ehkä otteissamme näkyi pieni varovaisuus, eikä itseluottamuksemmekaan ollut sillä tasolla, jolla se normaalisti on, mietiskeli Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen syitä joukkueensa peliesitykselle.

Pyry olisi saattanut karata jo avauserässä muutaman maalin karkumatkalle, mutta titaaniveräjän suulla seissyt Santeri Levänen esitti jälleen tukun loistotorjuntoja pitäen oman joukkueensa taistelussa mukana.

Vastakkaisessa päädyssä Pyry-nuottaa turvannut Tomi Rautiokin joutui ajoittain torjumaan ihan tosissaan, mutta mihinkään paraatipelastuksiin miehen ei kuitenkaan tarvinnut venyä, kiitos edessään uhrautuvasti pelanneen nokialaismiehistön.

Olikin jopa silmiinpistävää, että Titaanit laukoi suuren osan kiekkoja kamppailun aikana vetojen eteen hyppineiden pyryläisten varusteisiin ja myös tämä kertoi omaa kieltään siitä, kumpi joukkueista halusi enemmän pistää kroppaa likoon sekä taistella kolmen pisteen potista.

Vielä kun siihen päälle punanutuille ei oikein kiekko pomppinut, oli odotettavissa, että Pyry menee menojaan ja näin lopulta kävikin, kun Oskari Ojanen ohjasi heti toisen erän alkajaisiksi Tino Kauppisen viivavedon ohi voimattoman Leväsen.

Isäntien Waltteri Selimgerein kaunisteltua maalilukemat ajassa 32:39 kauniin yksilösuorituksen siivittämänä tekaisemallaan osumalla tilanteeksi jo 3-0, alkoivat varmasti uskollisimmatkin titaanikannattajat menettää toivoaan vierasvoiton suhteen.

Pyryn painellessa tukevassa johdossa kohti erätauon suomaa lepohetkeä sai Titaanit vihdoin ja viimein omankin pelinsä rullaamaan ja hankittua isännille sen avulla pari rangaistusta.

Punanuttujen ylivoimapelaaminen oli kuitenkin todella mielikuvituksetonta sekä hidasta kiekon siirtelyä ja vaikka Juho Veneskari onnistuikin aivan erän loppuun laukomaan siniviivalämärillä 3-1-kavennuksen pakkopelin päätteeksi, ei kotkalaisluotsi Piispanen juuri omiensa päitä silitellyt.

– Ylivoimapelaamisemme oli tänään aivan umpisurkeaa, vaikka ainoan osumamme sen avulla teimmekin, ”Pise” tuhahti tyytymättömänä.

Kyseenalainen rangaistus katkaisi kirivaiheen

Veneskarin osuman ansiosta Titaanit sai pumpattua toisella erätauolla vielä kerran palkeet täyteen ilmaa ja lähti tosissaan ajamaan kotijoukkue Pyryä takaa.

Päätöserän avausvaihdot olivatkin punanutuilta todella vahvoja ja kiekko pyöri vinhaan Tomi Raution vartioiman Pyry-maalin läheisyydessä, mutta sitten päätti ottelun päätuomari Jani Vakkari viheltää suhteellisenkin huvittavan rangaistuksen titaanihyökkääjä Santeri Kuntulle maalivahdin estämisestä.

Ainoa vain, että laukauksensa jälkeen päin Pyry-häkkäri Rautiota ajautunut Kunttu ei voinut yhteentörmäykselle yhtikäs mitään, kiitos selkäänsä tulleen ronskin poikittaisen mailan, joka jäi pillipiiparilta täysin huomaamatta.

Joka tapauksessa Pyry sai aivan lahjana ylivoiman, jonka se käytti häikäilemättä hyödykseen Juuso Rämön napautettua lähietäisyydeltä kumimuikun nuottaan.

Illan neljäs takaisku ja tapa, jolla se syntyi oli omiaan hyydyttämään Titaanien orastaneen kirin aivan totaalisesti ja jäljelle jääneen reilut 18 minuuttia menivät lähes aivan täydeksi pelailuksi.

– Saimme Veneskarin laukomasta kavennuksesta hyvän latauksen päälle, jonka voimalla suunnistimme kolmanteen erään, mutta Pyry löi sitten erittäin kyseenalaisesti tuomitun jäähyn seurauksena pelin 4-1-lukemiin ja oikeastaan sitä myöten pakettiin, harmitteli Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Pyry tosin onnistui vielä kertaalleen kaunistelemaan maalilukemia Aleksi Niemen toimesta, mutta kun Titaaneille ei maistunut edes isäntien tarjoama runsas ylivoima-aika kavennusosumien tekoon, päätti summeri ottelun iltaseitsemän pintaan nokialaisten selviin 5-1-voittolukemiin.

Kauden ensimmäisen normaalilla peliajalla kärsitty tappio veti totta kai fiiliksen titaanileirissä matalaksi, mutta sen myönsi rehdisti myös titaanipiiskuri Piispanen, että punanutut hävisivät tänään ansaitusti paremmalleen.

– Kaveri oli tänään selkeästi terävämpi omissa maalintekotilanteissaan, kun taas meillä yritykset jäivät kerta toisensa jälkeen vajavaisiksi, ”Pise” kommentoi.

– Kaikki kunnia silti Pyryn maalivahti- ja puolustuspelaamiselle – pelaajat blokkasit todella paljon kuteja, jonka myötä emme saaneet kiekkoa edes maalille asti.

Nopeasti selkeän tappion nollannut kotkalaiskäskyttäjä Piispanen halusi kääntää niin oman kuin joukkueensakin katseen kohti sunnuntaista kotikamppailua.

– Meillä ei saletisti tule homma huomenna jäämään mistään energiavajeesta kiinni, kiitos pelailuksi menneen Pyry-taiston päätöserän, totesi Piispanen ja jatkoi samaan hengenvetoon:

– Jos tästä tappiosta hakee posiitivisia asioita, niin se oli meille tietynlainen palautus maanpinnalle sekä samalla oiva osoitus siitä, että meillä on edelleen todella paljon töitä tehtävänä.

Kirvelevästä tappiosta saattoi olla myös se arvokas hyöty huomista Muik Hockey-kamppailua silmällä pitäen, että nyt Titaanit ei ylenkatso pelkkiä tappioita omista koitoksistaan kerännyttä vastustajaansa, vaan pyrkii mitä pikimmiten palaamaan itse takaisin voittojen tielle.

– Emme varmasti luule itsestämme liikoja saati lähde kotikaukalossa takki auki pelaamaan, paalutti Piispanen.

– Uskon vakaasti siihen, että saamme Muik Hockeyn isäntänä pumpattua itsemme täyteen iskuun ja pääsemme sen seurauksena rakentamaan jälleen uutta nousua kohti kärkeä.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Harri Hedmanin kuvat-sivustolta.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Pyryn Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (8.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Uusikaarlepyyn kiekkoylpeys Muik Hockey.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!