Tillilihan makuinen iltapuhde

9.10.2017

Sunnuntai-iltana Ilona Areenalla mitelty Suomi-sarjan runkosarjataisto piti sisällään niin paljon tapahtumia, että siitä olisi saanut kirjoitettua vaikka romaanitrilogian.
Sunnuntai-iltana Ilona Areenalla mitelty Suomi-sarjan runkosarjataisto piti sisällään niin paljon tapahtumia, että siitä olisi saanut kirjoitettua vaikka romaanitrilogian.

Titaanien sunnuntaisesta kotiottelusta tuli juuri niin vaikea, kuin ennalta olettaa sopi. Ennakkosuosikkina kamppailuun lähteneet kotkalaiset joutuivat osittaisen lepsuilunsa ansiosta ”pureskelemaan” pitkän aikaa tillilihamaisen sitkeää vierasjoukkue Muik Hockeyta, joka jaksoi raastaa sekä taistella kunniakkaasti aina päätössummerin soimiseen. Lopulta kuitenkin vajaalla kokoonpanolla liikkeellä olleet uusikaarlepyyläiset väsyivät sen verran, että punanutut pääsivät tanssimaan Ilona Areenan valotaululle kaksinumeroiset 10-4 (1-0, 6-3, 3-1) –voittolukemat.

Titaanit – Muik Hockey 10-4 (1-0, 6-3, 3-1)

17:24 1-0 Joni Kallio (Tino Hovi, Roope Lantta)
21:18 1-1 Joel Portin (Johann Fosse de Jonge, Niko Roukala)
21:47 2-1 Marko Puhakka (Roope Lantta, Juho Veneskari)
22:07 2-2 Henri Limma (Matias Kinnunen, Axel Nyfors)
23:48 3-2 Panu Laitinen (Saku Viskari, Ville Myyryläinen)
33:09 4-2 Joni Kallio (Panu Laitinen, Saku Viskari)
33:16 5-2 Juho Veneskari VoM

34:25 5-3 Henri Limma (Mika Siekkinen, André Smulter)
35:06 6-3 Petja Summanen (Jesse Hurme, Saku Viskari)
36:35 7-3 Juho Veneskari (Joni Kallio, Roope Lantta)
40:27 8-3 Jesse Hurme (Petja Summanen, Jere Kola)

40:45 8-4 Johann Fosse de Jonge (Niko Roukala)
51:51 9-4 Jesse Hurme (Petja Summanen, Santeri Kunttu) YV
58:14 10-4 Jesse Hurme (Ville Äijälä) AV


Maalivahdit:

Titaanit – Tuomas Heikkonen 12+10+10= 32 torjuntaa
Muik Hockey – Axel Nyfors 17+7+0= 24 torjuntaa (vaihto 33:16 / 5-2)
Muik Hockey – Elias Lindvall 0+9+17= 26 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 5 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 35min
Muik Hockey 3 x 2min= 6min

Jääkiekkoilussa ja urheilussa yleensäkin on pahin moka tuijotella etukäteen sarjataulukkoa saati eteen asettuvan vastustajan aiempaa rekordia, etenkin jos se on pahasti tappiollinen. Silloin sortuu hyvin helposti heikkoon asenteeseen ja ylimielisyyteen, joka saa oman tekemisen tason laskemaan joskus jopa hälyttävän heikoksi.

Titaaneille meinasi sunnuntai-iltana Ilona Areenalla mitellyssä jääkiekkoilun Suomi-sarjan runkosarjaottelussa käydä juurikin näin, Kotkassa ensimmäisen kerran koskaan seurahistoriansa aikana vierailleen, uusikaarlepyyläisen Muik Hockeyn isäntänä.

Punanuttujen onneksi vahvalla fysiikalla ja neljän kentällisen jauhamisella voi hivenen heikkoa asennetta yleensä jonkin verran aina korvata sekä iskeä sen myötä tarvittavat naulat pelin edetessä väsähtävän vastapuolen arkkuun.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen osasi omien sanojensa mukaan odottaa vaikeaa iltapuhdetta ja sellainen siitä myös tuli, vaikka sekä valmennus että pelaajat yrittivät yhdessä jo ennen taiston alkua saada puhumalla nöyryyden mukaan pelaamiseen.

– Kyllähän se heikohko asennoitumisemme otteluun johtui aivan täysin siitä, että tiedostimme olevamme ennakkosuosikkeja ja kun saimme sitten pelin aikana onnistumisia valotaululle, niin se kuuluisa prosentin heikennys tekemisessä näkyi välittömästi kaukalossa, Piispanen kommentoi.

Vaikkei Titaanit täysin parhaalla mahdollisella asenteella kyennytkään sunnuntaina suoriutumaan, riitti se kuitenkin täyteen kolmen sarjapisteen pottiin, sillä vain kolmella kentällisellä liikkeellä ollut ja kamppailun aikana vielä kaksi miestä loukkaantumisten takia menettänyt Muik Hockey yksinkertaisesti väsyi isäntien liikuttaessa kiekkoa ja jalkoja riittävän rivakasti sekä riittävän pitkään.

Tämä fakta ei kuitenkaan vienyt mitään pois urhoollisesti loppuun asti yrittäneen uusikaarlepyyläisryhmän taistelulta ja sen myönsi rehdisti myös titaanipiiskuri Piispanenkin.

– Kaikki kunnia Muik Hockeylle hienosta taistelusta ensimmäisestä aina viimeiseen minuuttiin asti, ”Pise” kehaisi André Smulterin johtamaa vierasjoukkuetta.

Välillä aikamoiseksi Havaiji-kiekoksi etenkin toisessa ja osan aikaa kolmannestakin erästä mennyt kahina toi Titaanien tilille lopulta sen ainoan tarvittavan eli kolme tärkeää sarjapistettä.

– Ratkaisevin asia kuitenkin loppu viimeksi oli se, että saimme otettua tästä pelistä ne kolme sarjapistettä, jotka meidän pitikin ottaa, Piispanen tokaisi.

Täyden pistepotin ohella kotkalaiskäskyttäjän mieltä lämmitti se, että onnistumisia maalinteon ja tehopisteiden saralla tuli monelle eri pelaajalle. Niin ikään kaksinumeroinen oma tehtyjen osumien lukema sai hymynhäivähdyksen aikaan Piispasen kasvoilla.

– Moni pelaaja sai tililleen henkilökohtaisia onnistumisia ja se on positiivinen juttu, sillä ne auttavat aina asioita kehittymään eteenpäin – myös 10 tehtyä maalia ei ole ihan jokapäiväistä herkkua tällä sarjatasolla, ”Pise” totesi.

”Ei tässä avoautoissa Kotkan keskustan läpi lähdetä huomenna ajelemaan”

Kaikkinensa 14 täysosumaa sisällään pitänyt kamppailu tarjosi sitä Ilona Areenan lehtereillä seuranneille reilulle 400 silmäparille varmasti tunne-elämyksiä äärilaidasta toiseen.

Varsinkin kamppailun toinen erä, jonka aikana maaliverkot pöllysivät molemmissa päissä kaukaloa yhteensä yhdeksän kertaa, oli sellaista hurlumhei- ja hyökkäyspelaamisen juhlaa, että joku olisi voinut luulla kyseessä olevan vielä pari kautta sitten takaperin kotkalaisiakin hallille liikuttanut ”Rautaliiga”-ottelu.

Siinä missä vielä avauserässä kumpikin joukkue pyrki pelaamaan edes jokseenkin tiivistä puolustuspeliä ja kyttäilemään vastapuolen virheitä, unohtuivat nämä teesit aivan täysin keskimmäisen kaksikymppisen aikana.

Maaleja Titaanit ja Muik Hockey mättivät yksissä tuumin tasatahtiin ottelun avauspuolikkaan aikana, mutta sitten isäntien suorittama nopea ”rykäisy” repäisi eron niin suureksi, etteivät vieraat kovasta yrityksestä huolimatta saaneet sitä kurottua jäljelle jääneiden minuuttien aikana umpeen.

Titaanipelaajien iskiessä kiekkoa lähes solkenaan uusikaarlepyyläisten verkkoon, turvautui vierailijan pelaajavalmentaja André Smulter aikalisään sekä maalivahdin vaihtoon, mutta se ei lopulta kuitenkaan riittänyt pelastamaan Muik Hockeyta suurinumeroiselta tappiolta.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen näki eriskummallisen pelin pitäneen sisällään kolme 20 minuuttia kerrallaan kestänyttä, täysin erilaista ”minipeliä”.

– Avauserässä viisikkopelaamisemme oli näin valmentajan silmin katsottuna kokonaisvaltaisesti pelaamisemme parasta antia, Piispanen mietiskeli.

– Se mikä sitä vastoin jäi hieman vajaaksi, oli sota-alueelle pääsy kiekon kanssa ja maalipaikkojen luominen.

Kohtalaista avauserää seurannut sekamelska, joka huipentui lopulta titaanihyökkääjä Ville Myyryläisen muutama minuutti ennen täyttä aikaa selästä taklaamisesta hankkimaan ulosajoon, sitä vastoin sai Piispasen pyörittelemään epäuskoisena päätään.

– Kaveri avasi toisessa erässä selkeästi omaa pakettiaan ja se tarjosi meille roppakaupalla maalinpaikkoja, mutta kääntöpuolena oli samalla se, että meidän lepsuhko oman pään pelaamisemme maksoi niin ikään takaiskuosumia omiin, eikä se ole ollenkaan hyväksyttävä asia, ”Pise” perkasi tuntojaan.

– Päätöserän alussa jatkoimme vielä hetken aikaa ylimielistä pelaamistamme ja kun kaveri numeroista huolimatta yritti kovalla asenteella kokoajan, ei se helpottanut yhtään suoriutumistamme, mutta onneksi saimme tehtyä vielä muutaman maalin lisää ja sitä kautta kympin täyteen.

Titaanien selkeästi näkyvimmät hahmot uusikaarlepyyläisten kampittamisessa olivat ykkösvitjan Jesse Hurme (3+1) ja Petja Summanen (1+2) sekä kolmosketjussa tehoilleet Roope Lantta (0+3) sekä Juho Veneskari (2+1).

Myös punanuttujen Ketterä-lainat Joni Kallio (2+1) ja Saku Viskari (0+3) tukivat väkevästi kotkalaisten kotiyleisölleen järjestämää maali-ilotulitusta.

Punanuttujen maalissa debytoinut Tuomas Heikkonen teki oikeastaan sen, mikä oli heikohkosti puolustuspelaamiseen keskittyneen joukkueen takana tehtävissä ja torjui 32 kopin siivittämän voiton tililleen.

Suuresta maalimäärästä huolimatta, ei ollutkaan kovin suuri ihme, ettei titaaniluotsi Piispanen lähtenyt kovin suurieleisesti juhlimaan kolmatta perättäistä kotivoittoa.

– Ei tässä avoautoissa Kotkan keskustan läpi lähdetä huomenna ajelemaan, ”Pise” letkautti, mutta vakavoitui saman tien:

– Tämän illan ottelu pitää nyt vain nollata todella nopeasti ja tiistaista eteenpäin alammekin sitten valmistautua ensi viikonloppuna edessä oleviin kamppailuihin.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 21 Jesse Hurme.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu vajaan viikon päästä perjantaina (13.10.), kun punanutut matkustavat Porvooseen, jossa majaansa pitävä Hunters isännöi Kokonniemen jäähallissa kello 18:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Fanseat Go-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.