Isoja pisteitä jälleen jaossa

12.10.2017

Titaanien pitää edessä olevan viikonlopun aikana parantaan niin puolustus- kuin hyökkäyspäänkin maalineduspelaamistaan, mikäli punanutut haluavat lisäpisteitä omaan pussukkaansa kerätä.
Titaanien pitää edessä olevan viikonlopun aikana parantaan niin puolustus- kuin hyökkäyspäänkin maalineduspelaamistaan, mikäli punanutut haluavat lisäpisteitä omaan pussukkaansa kerätä.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu seuraavaksi kahdella kovalla koitoksella. Perjantaina punanutut matkustavat Porvooseen, jossa vastaan asettuu tähän mennessä pelkkiä voittoja tililleen napsinut ja sen myötä kärkikahinoissa mukana oleva Hunters. Lauantaina Mika Piispasen miehistöllä on puolestaan edessä KSOY Areenalla miteltävä kuluvan kauden neljäs kotiottelu, johon mukavan lisäkipinän tuo vierasjoukkue S-Kiekon paidassa Kotkaan palaava titaanikasvatti Eppu Oksanen.

Titaanien edellisviikko sujui varsin kaksijakoisissa tunnelmissa. Kahdesta ottelusta napatut kolme sarjapistettä olivat tervetulleita, mutta minimivaatimukseen yltäminen varsin heikolla pelillisellä suorituksella eivät saaneet suupieliä kotkalaisleirissä nousemaan kovinkaan korkealle.

Siinä missä Pyry näytti punanutuille Nokialla kaapin paikan, kykeni Titaanit puolestaan kotonaan kaatamaan vajavaisella miehityksellä urheasti taistelleen, mutta lopulta väsyn yllättäessä kotkalaisten jalkoihin jääneen uusikaarlepyyläisen Muik Hockeyn.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispasen mukaan peliesitykset eivät kumpanakaan iltana kohonneet legendojen joukkoon ja myös syy-seuraussuhde hienoiseen notkahdukseen oli miehen mukaan harvinaisen selvä.

– Koko viime viikon ajan oli ihan harjoituksista lähtien aistittavissa pienimuotoista ulospuhallusta joukkueen taholta komean JHT-voiton jäljiltä, Piispanen toteaa suorasanaiseen tyyliinsä.

– Se sitten heijastui tietynlaisena raikkauden puutteena niin Pyryä kuin Muik Hockeytakin vastaan pelatuissa peleissä.

Titaanit kykeni kummassakin kamppailussa pelaamaan noin erän verran sellaista jääkiekkoa, jota valmennus ja myös pelaajat haluavat pelattavan, mutta muuten punanuttujen otteet ailahtelivat aivan liian paljon sekä olivat välillä alle kaiken mahdollisen arvostelun.

– Suurin haasteemme on edelleen pystyä suorittamaan 60 minuutin ajan hyvällä tasolla, ”Pise” painottaa alkukauden aikana tutuksi tullutta mantraansa.

– Kyllä meidän pitää kokonaisvaltainen pelaamisemme saada jälleen sellaiseksi, että voimme sen avulla voittaa tässä sarjassa ihan kenet vain.

Tasonnostoa tai pikemminkin paluuta aiempaan kotkalaiset totisesti tarvitsevat, sillä edessä olevan viikonlopun vastustajat eivät tule antamaan Titaaneille mitään ilmaiseksi, vaan pikemminkin vaativat punanuttuja pistämään parastaan pöytään.

– Eiköhän joukkue ole itsekin sisäistänyt sen tosiasian, ettei viime viikonloppu ollut meiltä kokonaisuutena mikään nappisuoritus ja saanut siitä sitten taas hieman lisää voimia sekä näyttöhaluja tulevia otteluita varten, kommentoi titaaniluotsi Piispanen toiveikkaana.

Porvoon ”painekattila” ja Oksasen paluu

Muik Hockeysta ottamansa kotivoiton turvin Suomi-sarjan runkosarjataulukon 8. sijalle kivunnut Titaanit lähtee parantelemaan asemiaan edessä olevan viikonlopun ”tuplan” voimalla.

Perjantai-iltana Porvoo totisesti laulaa ja soi, kun punanutut iskevät ”paikallispelihengessä” yhteen erittäin tutun ja rakkaan sekä hurjassa voittovireessä koko alkukauden ajan olleen kiistakumppaninsa Huntersin kanssa.

– Hunters on meille todella tuttu vastustaja – he ovat viime kaudesta muuttaneet aikalailla profiiliaan nuorempaan ja urheilullisempaan suuntaan, josta saimme harjoituspeleissä esimakua, sanailee Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Viime kaudella neljä toinen toistaan värikkäämpää taistoa isäntiensä kanssa käyneet kotkalaiset tiedostavat varsin hyvin sen, minkä tasoinen vastus Kokonniemen jäähallissa luistelee kaukalon toiseen päätyyn.

– Hunters on yksi tämän sarjan tulivoimaisimmista joukkueista ja osoittanut jo alkukierrosten aikana maalintekotehokkuutensa sekä ylivoimapelaamisensa toimivuuden, joiden ansiosta he ovat tällä hetkellä täysin ansaitusti mukana kärkikahinoissa, jakaa Piispanen arvostusta vastapuolen leiriin.

Liigalegenda Tero Määtän hurjaan syysvireeseen valmentama Hunters iskee Titaanien kimppuun kuuden perättäisen voiton putkessa, jota porvoolaiset halunnevat varmasti kotikaukalossaan jatkaa lähes hinnalla millä hyvänsä.

Se tietänee punanutuille hikistä iltapuhdetta etenkin oman maalin varjelun suhteen, mikä on loppupeleissä vain ja ainoastaan hyvä asia, sillä paineen alla ne parhaat suoritukset tunnetusti aina syntyvät.

– Porvoo ei ole ollut meille helppo paikka pelata ja kun siihen yhdistetään vielä Hunters vahva nykyvire, niin ison työn saamme tehdä, että perjantaina pisteet sieltä mukaan otamme, ”Pise” mietiskelee.

– Kyllä meidän pitää perjantaina lähteä siitä liikkeelle, että oma puolustuspelaamisemme on täyttä timanttia, sillä mihinkään maalintekokilpailuun isäntien kanssa ei ole mitään järkeä lähteä.

Vierasryöstöä helpottamaan Titaanit saa mukaansa tunnetusti äänekkään ja omiaan viimeiseen asti tukevan kannattajajoukkonsa, joka suunnistaa yhden linja-autolastin voimin pistämään porvoolaisia polvilleen. Piispanen onkin erittäin mielissään joukkueensa kannattajien osoittamasta aktiivisuudesta ja tuesta.

– Tämä on erittäin hieno asia, sillä pelaajatkin saavat siitä lisää latausta, kun he tietävät jo ennakkoon, että kotikaupungista on lähdetty omaa joukkuetta vieraspaikkakunnalle kannustamaan, ”Pise” myhäilee tyytyväisenä.

Varmasti kovavauhtisen ja lämminhenkisen Porvoon perjantai-illan lisäksi Titaanit pääsevät esittelemään taitojaan myös kotikaukalossaan, kun kotkalaiset isännöivät KSOY Areenalle vieraaksi saapuvaa ja sarjassa tällä hetkellä 12. sijalla pötköttelevää Seinäjoen S-Kiekkoa.

– S-Kiekosta ei meillä tämän kauden osalta ole hirveämmin tietoa, mutta uskoisin kuitenkin, että tulossa on taas kerran tasainen kamppailu voitosta, viittaa Piispanen joukkueiden välillä edelliskauden aikana käytyihin ”yhden maalin peleihin”.

Sen titaaniluotsi haluaa kuitenkin jo nyt ääneen sanoa terveisinä Janne Saarenpään luotsaamien ”etelä-pohjanmaan puukkojunkkarien” suuntaan, että Kotkassa on tälläkin kerralla tarjolla pelkästään vain lämmintä kättä sekä kokemusta kovista vieraspeleistä.

– Olemme joukkueen kanssa yhdessä päättäneet kotihallimme olevan sellainen paikka, mistä vierailijat eivät pinnoja kovin hevillä mukaansa ota, Piispanen paaluttaa itsevarmana.

Oman lisälatinkinsa lauantaiseen kamppailuun tuo vierasjoukkueen riveissä KSOY Areenan jäälle tuttu kymppipaita päällään liukuva taitava hyökkääjä, jolle kotijoukkueen pukuhuone ja Kotka ylipäänsä tulivat edellisten vuosien aikana erittäin tutuiksi.

Kyseessä kun on koko tähänastisen edustus- ja junioriuransa yhtä lyhyttä Kouvolan visiittiä lukuun ottamatta titaanipaitaa päällään kantaneen punanuttukasvatti Eppu Oksasen odotettu kotiinpaluu, kesällä opiskelujen myötä tapahtuneen maisemanvaihdon jälkeen.

Piispanen ja muu kotkalaismiehistö toivottavasti entisen runkopelaajansa lämpimästi tervetulleeksi takaisin kotikonnuille, mutta muuten Oksasen esiintyminen vastapuolen riveissä ei titaanipiiskurin mukaan ole mikään maata mullistava tapaus.

– Se kuuluu tähän lajiin, että pelaajat vaihtavat seuroja ja en usko sen erityisen kummempaa erityisasetelmaa illalle tuovan – kaukalossa kamppaillaan tietenkin aina rehdisti ja kovaa, kun taas kaukalon ulkopuolella ollaan normaalisti kavereita, ”Pise” summaa.

Jollei tähän mennessä ole jo käynyt selväksi, on jaossa jälleen iso kasa tärkeitä sarjapisteitä, joiden avulla omaa asemaa voi sarjataulukossa parantaa. Titaanien tavoitteena onkin yksiselitteisesti täysi kuuden pinnan potti, joka olisi omiaan pönkittämään punanuttujen kauden alussa julistamaa tavoitetta ylemmän jatkosarjapaikan lunastamisesta.

– Tottahan toki lopputulosten pitää edessä olevan viikonlopun osalta olla meidän kannaltamme positiivinen, sillä tavoitteemme on edelleenkin olla kuuden sakissa, kun alkusarja tammikuun puolivälissä päättyy, Piispanen naulaa.

– Haemme kummastakin viikonlopun ottelustamme isoja pisteitä itsellemme, eikä meillä muutenkaan mitään muuta tavoitetta ikinä ole kiekon pudotessa pelin alkamisen merkiksi jäähän, kuin voittaa kulloinkin eteen asettuva vastustajamme!

Punanutut matkustavat perjantaina (13.10.) Porvooseen, jossa kello 18:30 alkavassa Suomi-sarjakoitoksessa vastaan asettuu kotijoukkue Hunters.

Lauantaina (14.10.) Titaanit puolestaan testaa KSOY Areenalla Seinäjoen S-Kiekon vireen Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, joka polkaistaan käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!