Hunters tyrmäsi Titaanit jo avauserässä

13.10.2017

Maalillaan lähes täysin yksin jätetyn titaanivahti Niilo Pussisen ilmeestä näkee, että eihän se Titaanien Porvoossa suorittama peliesitys aivan nappiin mennyt.
Maalillaan lähes täysin yksin jätetyn titaanivahti Niilo Pussisen ilmeestä näkee, että eihän se Titaanien Porvoossa suorittama peliesitys aivan nappiin mennyt.

Perjantai 13. päivä on yleisen taikauskoisen käsityksen mukaan epäonnen päivä – ja sitä se oli myös Porvoossa vieraisilla käyneelle Titaaneille. Punanutut eivät olleet edes vähää alusta valmiita kamppailemaan saati paiskimaan tosissaan töitä, jonka myötä ottelun voittajasta ei sen seurauksena ollut avauserän jälkeen enää mitään epäselvyyttä. Kotijoukkue Hunters sai näin ollen suoranaisesti tyylitellen sulloa kotkalaisten päänahan mukanaan tuomat kolme sarjapistettä omaa pussiinsa selkein 7-1 (3-0, 1-0, 3-1) –loppulukemin.

Hunters – Titaanit 7-1 (3-0, 1-0, 3-1)

09:33 1-0 Tapio Nikkilä (Ville Heikkinen, Otto Cichoracki)
09:44 2-0 Reno Goodwin (Ville Heikkinen, Moses Mustonen) VoM
14:46 3-0 Antti Rantsi (Reko Riihinen)
36:58 4-0 Reno Goodwin (Ville Heikkinen, Jere Pulkkinen)
43:10 5-0 Janne Nukarinen (Otto Cichoracki, Tapani Nikkilä)
49:17 5-1 Jere Koikkalainen (Teemu Vierre, Tomi Salovaara)
50:52 6-1 Ville Heikkinen (Roope Sipiläinen, Nikke Kettukangas) YV
55:10 7-1 Janne Nukarinen (Tapani Nikkilä, Otto Cichoracki)

Maalivahdit:

Hunters – Ari Ahokas 9+10+14= 33 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 8+10+11= 29 torjuntaa

Jäähyt:

Hunters 5 x 2min + 1 x 10min= 20min
Titaanit 6 x 2min= 12min

Työ- ja opiskeluviikon päättävä perjantai-ilta on yleensä varsin iloinen sekä antoisa virstanpylväs monelle raskaan työn raatajalle. Titaaneille se ei sitä totisesti Porvoossa ollut, joskin myös se työnteko loisti punanuttujen otteista aivan täysin poissaolollaan.

Kun kotkalaiset eivät olleet valmiita pistämään parastaan pöytään ja oikeasti taistelemaan sekä vääntämään kuudesta aiemmasta pelistään pelkkiä voittoja tililleen napsineen Huntersin vieraana, ei ollut kovin suuri ihme, että porvoolaisten voittosarake sai 60 minuutin pelaamisen jälkeen lisämerkinnän osakseen.

Tylyssä 7-1-lopputuloksessa ei ollut yhtään ilmaa mukana, vaan pikemminkin päinvastoin, sillä titaaniveräjää vartioinut ja ottelun aikana liian usein yksin tuulimyllyjä vastaan taistelemaan joutunut Niilo Pussinen piti maalilukemat edes jokseenkin siedettävinä.

– Numerot puhuvat puolestaan – tänään oli kaukalossa vastakkain Suomi-sarja- ja kakkosdivisioonajoukkue, eikä meillä ollut siinä leikissä sanansijaa ottelun voittotaistelun suhteen, murahti Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Tästä tappiosta ei kuitenkaan voi missään nimessä Pussista syyttää, sillä ilman hänen torjuntojaan maalilukemat olisivat voineet olla todella paljon rumemmat.

Jos nyt voittotaistelusta voi edes nätisti puhua, käyntiin sellaista noin yhdeksän ensimmäisen minuutin ajan, kunnes Hunters rykäisi 11 sekunnissa kaksi kertaa kiekon häkkiin ja meni sen jälkeen perävalot vilkkuen menojaan.

– Suurin ero joukkueiden välillä oli tänään siinä, että Hunters oli valmis kamppailemaan ja tappelemaan voitosta, kun taas me emme sitä olleet oikeastaan missään vaiheessa, jatkoi ”Pise” paasaustaan.

– Hävisimme ”mies miestä vastaan”-tilanteita aivan järjestään joka puolella kaukaloa ja juuri näistä pienistä palasista se ottelupalapeli aina loppuviimeksi koostuu.

Huntersin vietyä Tapio Nikkilän, Reno Goodwinin ja Antti Rantsin osumilla avauserän nimiinsä selkein 3-0-lukemin, olisi kamppailun jo voinut viheltää päättyneeksi, sillä Titaanien selkäranka oli isäntien taholta murrettu lähes täydellisesti.

Tästä syystä Porvooseen omiaan tukemaan matkanneet kotkalaiskannattajat saivat pällistellä varmasti osittain epäuskoisinakin punanuttujen suhteellisen munatonta peliesitystä.

– Harmittaa erityisesti faniemme puolesta, jotka olivat saapuneet tänne meitä kannustamaan – he olisivat ehdottomasti ansainneet parempaa silmänruokaa, totesi titaanipiiskuri Piispanen apeana.

Mi ikävyys, mi hämäryys...

Titaanien perjantai-illan suorituksessa oli suoranaisesti silmiin pistävää se, etteivät edes helpot syötöt tuntuneet löytävän joukkuetoverin mailanlapaa ja yli kolmen perättäisen syötön ketjut olivat lähes keräilyharvinaisuuksia.

– En nyt aivan heti muista, että meidän yhteisellä matkalla nykyisen joukkueen kanssa olisi ollut havaittavissa yhtä paljon huolimattomuutta kiekollisessa pelaamisessa, manasi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Kyllähän se, ettemme olleet valmiita pelaamaan, näkyi varsin selvästi juurikin mainitsemanani huolimattomuutena sekä kamppailuhaluttomuutena.

Hunters sen sijaan nautiskeli selvästi hyvän itseluottamuksensa turvin pelaamisesta, pisti jalat liikkeelle ja kiekon tekemään töitä, joka näkyikin tasaiseen tahtiin vaihtuvina numeroina Porvoon jäähallin valotaululla.

Reno Goodwin ehti toisessa erässä hukata jo rangaistuslaukauksen, ennen kuin pääsi pistämään pelin lopullisesti pakettiin ajassa 36:58 syntyneellä 4-0-osumallaan, jossa poikittaisliikkeeseen joutuneelle punanuttukassari Niilo Pussiselle ei jätetty mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Kun vielä Janne Nukarinen tyylitteli päätöserän alun nopeasta vastahyökkäyksestä vulkaanisen kuminpalasen sille samalle ylähyllylle, jossa äitimuori tunnetusti säilyttää keksipurkkiaan, ei hetkeä myöhemmin syntynyt Jere Koikkalaisen 5-1-kavennus juuri hurraa-huutoja titaanileirissä aiheuttanut.

Maalivahtinsa Ari Ahokkaan nollapelistä ”hurjistunut” kotijoukkue päätti vielä kahteen otteeseen nöyryyttää vastustajaansa, latomalla Ville Heikkisen puolittaisen onnenkantamoisen sekä Nukarisen illan toisen henkilökohtaisen onnistumisen myötä kumimuikun yhteensä seitsemän kertaa kotkalaisten nuottaan ennen täyttä aikaa.

Suurinumeroinen tappio veti titaanileirissä mielet matalaksi. Joukkue palaveerasikin valmennuksensa johdolla pukukopin suojissa pitkään ottelun päättymisen jälkeen.

Titaaniluotsi Piispasen mukaan vajaalla ryhmällä loukkaantumisten ja sairastumisten takia harjoittelemaan joutunut kotkalaismiehistö maksoi siitä kalliisti perjantaisen ottelun aikana.

– Yksi tekijä tähän mahalaskuun oli varmasti rikkonainen harjoitusviikkomme – meillä oli tänään paljon sellaisia pelaajia kehissä, joilla oli ennen peliä alla vain yksi joukkueharjoitus erinäisistä syistä johtuen, ”Pise” totesi.

– Se on kuitenkin vain yksi pieni palanen kokonaisuudessa, enkä sen taakse halua enempää mennä.

Vaikka Titaanit olikin todella vaisu, ei kotkalaiskäskyttäjä halunnut millään muotoa väheksyä kotijoukkue Huntersin väkevää iltapuhdetta.

– Huntersilta en halua todellakaan ottaa yhtikäs mitään pois – he olivat aivan selkeästi parempia ja ansaitsivat voittonsa aivan täysin, Piispanen naulasi.

Titaaneille ei jää kovin pitkää aikaa itsetutkiskeluun saati toipumiseen Huntersin antamasta ”lumipesusta”, sillä kiekko putoaa vain reilun 20 tunnin päästä uudemman kerran jäähän Suomi-sarjakahinan merkeissä S-Kiekon saapuessa vierailulle Kotkaan.

Piispasen mukaan keskittyminen kohti huomista koitosta aloitettiin välittömästi ottelun jälkeisen joukkuepalaverin jälkeen, jossa esille nousseet asiat punanuttuluotsi toivoo pelaajansa ostaneen ja pumppaavansa sen avulla itsensä jälleen täyteen taistelulatinkiin.

– Se on hyvä asia, että pääsemme huomenna kotikaukaloon pelaamaan ja saamme siitä toivon mukaan taas hieman lisäenergiaa otteisiimme, ”Pise” kommentoi.

– Sanoin joukkueelle Hunters-pelin päättymisen jälkeen, että meistä ihan jokainen voi katsoa tämän illan suorituksensa ansiosta pitkään peiliin ja miettiä mikä meni vikaan, jotta S-Kiekkoa vastaan kaukalossa nähdään aivan eri sykkeellä sekä taistelutahdolla pelaava Titaanit.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Huntersin Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (14.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu S-Kiekko Seinäjoelta.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!