Hurlumhei ja vielä vähän päälle

14.10.2017

Neljä kertaa lauantai-illan aikana kädet kohti KSOY Areenan kattoa onnistumisen merkiksi nostanut Santeri Kunttu johti punanuttujen toisen perättäisen kotiottelun ”maali-ilotulitusta”.
Neljä kertaa lauantai-illan aikana kädet kohti KSOY Areenan kattoa onnistumisen merkiksi nostanut Santeri Kunttu johti punanuttujen toisen perättäisen kotiottelun ”maali-ilotulitusta”.

Titaanit onnistui edellisiltaisen ”lumipesun” jälkeen palaamaan nopeasti takaisin normaaliin päiväjärjestykseen, kun Kotkassa vieraillut S-Kiekko sai tuta kotiotteluissaan sihdin kohdilleen saaneen punanuttumiehistön tehokkuuden. Varsinaiseksi hyökkäyspelaamisen riemujuhlaksi yltynyt kamppailu ratkesi käytännössä toiseen erään, jonka myötä isännät rallattelivat lopulta komeaan 10-5 (2-2, 5-1, 3-2) –kotivoittoon.

Titaanit – S-Kiekko 10-5 (2-2, 5-1, 3-2)

05:54 1-0 Panu Laitinen (Ville Äijälä, Teemu Vierre)
08:35 1-1 Arttu Ahonen
12:43 2-1 Juho Veneskari (Jere Koikkalainen, Marko Puhakka) YV
18:40 2-2 Niklas Peltola (Petri Viitamäki)
23:29 3-2 Saku Viskari (Saska Putkonen, Santeri Kunttu) YV
32:32 4-2 Santeri Kunttu (Saku Viskari, Jesse Hurme)
34:02 5-2 Juho Veneskari (Saska Putkonen, Petja Summanen)

36:11 5-3 Jukka Saikkonen (Jaska Ojanperä)
37:02 6-3 Santeri Kunttu (Jesse Hurme, Saku Viskari) VoM
37:58 7-3 Juho Veneskari (Petja Summanen, Marko Puhakka) YV

41:16 7-4 Eemeli Alanen (Niklas Peltola, Jaska Ojanperä) YV
47:42 8-4 Santeri Kunttu (Jesse Hurme, Saku Viskari)
50:33 8-5 Arttu Ahonen (Niklas Peltola, Jaakko Svensk)
57:45 9-5 Jere Koikkalainen AV TM
59:59 10-5 Santeri Kunttu (Jesse Hurme, Saku Viskari)


Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 11+7+20= 38 torjuntaa
S-Kiekko – Edvin Backlund 14+8+14= 36 torjuntaa (vaihto 32:32 / 4-2 | poissa 53:37-55:33 & 57:01-57:45)
S-Kiekko – Juho Niku 0+5+0= 5 torjuntaa (vaihto 40:00 / 7-3)

Jäähyt:

Titaanit 5 x 2min= 10min
S-Kiekko 5 x 2min= 10min

Perjantaina Porvoossa tukkapöllyä Huntersilta ottanut Titaanit oli kotikaukalossaan kasvojen pesun edessä. Kannattajille ei voinut toista iltaa putkeen esittää halutonta ja löysää peliä ihan jo siitä syystä, että jaossa oli jälleen todella tärkeitä sarjapisteitä.

Punanuttujen päävalmentaja Mika Piispanen olikin muun valmennusryhmänsä kanssa prepannut huolellisesti omiaan ja painottanut ennen kaikkea asenteen merkitystä.

– Päivän teemana oli lyhyessä yksinkertaisuudessaan halu voittaa ja laittaa itsensä likoon joukkueen eteen, Piispanen selvensi ohjeistuksensa saloja.

– Näitä asennepuolen asioita muun valmennusryhmän kanssa joukkueelle ennen peliä pääasiassa painotimme ja ne näyttivät menneen perille.

Palaveerauksen ohella Piispanen oli päättänyt hieman herätellä pelaajistoaan, ”räjäyttämällä” koko alkukauden ajan suhteellisen stabiileina pysyneet viisikot lähes täysin atomeiksi.

Uudet koostumukset toivatkin selvästi eloa erityisesti hyökkäyspelaamiseen, joka oli Titaanit selkeästi vahvin osa-alue lauantai-illan ottelussa.

– Haimme myös tarvittua pirteyttä tekemiseen iskemällä kentälliset kutakuinkin uuteen uskoon – myös tämä liike osoittautui onnistuneeksi, titaaniluotsi sanaili.

Edeltävän illan mahalaskun myötä Titaanit halusi ottaa homman haltuun heti ensimmäisestä aloituksesta lähtien ja luoda näin S-Kiekolle mielikuvan siitä, kuka KSOY Areenalla määrää pelin tahdin.

Tässä Titaanit myös onnistui, sillä pelin painopiste siirtyi välittömästi päätuomari Jari Suorsa pudottaman keskialoituksen jälkeen vieraiden kenttäpäätyyn, tuoden lopulta toivotun tuloksen Panu Laitisen vajaan kuuden peliminuutin jälkeen sivaltamalla 1-0-osumalla.

– Tarkoitus oli alusta lähtien lähteä paineistamaan S-Kiekkoa ja siinä me mielestämme onnnistuimmekin ihan hyvin, ”Pise” myhäili.

Ilo johtomaalista jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä titaanipuolustajan keskialueen kiekonmenetys avasi seinäjokisten Arttu Ahoselle paikan läpiajoon, jonka mies päätti komeaan kutiin ohi titaanimaalia vartioineen Santeri Leväsen.

Punanuttujen Juho Veneskarin ohjattua kotkalaisten ylivoimalla jälleen johtoon ehti jo näyttää siltä, että ensimmäiselle erätauolle poistuttaisiin isäntien tahdissa.

S-Kiekko oli kuitenkin tästä toista mieltä ja kun Titaanit vieraiden tavoitetta löysähköllä oman pään pelaamiselle ja harhasyötöllä auttoi, ei Niklas Peltolalla ollut suuriakaan vaikeuksia iskeä laattaa häkkiin.

– Avauserän maalipaikat olivat tilastointimme mukaan meille 7-2, mutta taululla tuloksena seisoi 2-2-tasatilanne, vaikka peli oli aika täydellisesti hallussamme, puhisi Piispanen tyytymättömänä.

– S-Kiekko pääsi täysin meidän omien henkilökohtaisten virheiden avulla lyömään kahdesti kiekon verkkoomme ja pysymään siten pelissä mukana.

”Porttien aukeaminen” neljännen perättäisen kotivoiton takeena

Omistä hölmöilyistään itseensä lisää virtaa pumpannut Titaanit tuli ottelun toiseen erään kuin tuulispää. Punanutut painoivat jälleen pelin väkisin S-Kiekon Edvin Backlundin vartioiman maalin läheisyyteen ja tulittivat kumimuikkua antautumuksella kohti seinäjokisnuottaan.

Backlund taisteli aikansa sekä piti omiaan torjunnoillaan pystyssä, mutta kun vieraat tarpeeksi Titaaneille mahdollisuuksia tarjoilivat, loppui myös Rouva Fortunan mielenkiinto S-Kiekkoa kohtaan ja se näkyi karulla tavalla KSOY Areenan valotaululla.

Titaanit takoi Saku Viskarin ja Santeri Kuntun johdolla Backlundin itseluottamuksen pirstaleiksi ottelun puolivälin krouvin jälkimainingeissa, mutta edes maalivahdin vaihto Juho Nikuun ei seinäjokisia tuntunut auttavan.

S-Kiekon päävalmentaja Janne Saarenpää olikin täten pakotettu ottamaan aikalisä ajassa 34:02 syntyneen Juho Veneskarin illan toisen henkilökohtaisen onnistumisen jälkeen.

Saarenpään rauhoittelu näytti tepsivät ja kun Titaanitkin himmasi omaa menoaan sekä lahjoitti jälleen todella lapsellisen syöttövirheen seurauksena Jukka Saikkoselle Suomi-sarjauran avausmaalin, oli peli hetkellisesti jälleen täysin auki.

Kotkalaiset päättivät kuitenkin, että nyt riittää ja iskivät vielä ennen toisen erän päättymistä 56 sekunnin sisään kaksi lisänyyttiä Kuntun sekä kypärätemppunsa täydentäneen Veneskarin toimesta, lähestulkoon sinetöiden samalla kamppailun voittotaistelun suunnan lopulliseen muotoonsa.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen oli tyytyväinen omiensa tehokkaaseen viimeistelyyn, jonka avulla punanutut pistivät pelin lopulta kauniiseen pakettiin.

– Toisessa erässä niin sanotusti ”portit aukesivat” – saimme tehtyä hyvällä prosentilla maaleja ja ylivoimammekin toimi, ”Pise” tokaisi.

– Muutamaa omasta lepsuilusta johtunutta S-Kiekon painostusjaksoa lukuunottamatta myös toinen oli aika passelisti näpeissämme.

Neljän maalin johtoasema näkyi viimeisen kaksikymppisen aikana varsin selkeästi puolin ja toisin suurimman panoksen häviämisenä. Tästä syystä kumpikin osapuoli keskittyi lähinnä hyökkäämään puolustamisen kustannuksella ja se tarjoili reilulle 300 katsojalle vielä tukun lisäosumia.

S-Kiekon kavennettua Eemeli Alasen ylivoimaosumalla heti erän alkuun, oli kotijoukkueen Santeri Kuntun vuoro lyödä knalli päähänsä kypärätempun merkiksi.

Vieraiden Arttu Ahonen yritti vielä kerran puhaltaa lisäilmaan omiensa ilmapalloon saatuaan jälleen titaanipelaajan virheen kautta tekopaikan, joka johti 8-5-osuman syntymiseen.

Tämä ei kuitenkaan muuttanut enää sitä faktaa muuksi, että Titaanit oli jälleen kotikaukalonsa herra ja hidalgo, sillä punanutut murjoivat jälleen suurella himolla ”kympin rikki” kannattajiensa suureksi riemuksi.

S-Kiekon haettua rohkeasti pitkän aikaa ilman maalivahtia pelaten kavennusta, onnistui Jere Koikkalainen heittämään limpun omalta alueelta tyhjään rysään ja kuin kirsikaksi kermakakun päälle survoi Kunttu jo illan neljännen osumansa vain sekunti ennen päätössummerin soimista, ruuvaten täten taiston paljon puhuvan lopputuloksen muotoon 10-5.

– Ottelun käytännössä ratkettua toiseen erään, toi se perinteisen pelailumeiningille viimeiselle kaksikymppiselle, jonka myötä kaukalossa sattui ja tapahtui aika paljon sellaisia asioita, jotka eivät näin valmentajan näkökulmasta katsottuna kovinkaan kaunista katsottavaa olleet, mietiskeli titaanipiiskuri Piispanen.

– Hatunnosto kuitenkin joukkueelle, että klaarasimme homman nimiimme ja teimme jälleen komean määrän täysosumia – kolme sarjapistettä lämmittää totta kai mieltä.

Voitosta ja komeasta maalimäärästä huolimatta Piispanen ei taaskaan ollut täysin tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Se kaihertaa erityisesti mieltä, että päästettyjen maalien määrä oli tuota suuruusluokkaa – pitkässä juoksussa tuollaisella tyylillä ei voitosta juuri tapella, ”Pise” sanaili.

– Jatkossa meidän on pakko lyödä entisestään lisää panoksia harjoittelussamme ja pelaamisessamme siihen, että saamme selkeästi tiivistettyä peräpäätämme.

Syytä siihen mistä moiset ”maalirallit” molemmissa päissä kaukaloa ovat viime aikoina johtuneet, haki kotkalaiskäskyttäjä vastausta joukkueensa muuttuneesta pelitaktiilasta.

– Olemme tälle kaudelle halunneet tietoisesti ajaa sisään kiekollisempaa pelitapaa ja pyrkineet pois viime kauden riskit minimoineesta tyylistämme, Piispanen totesi ja jatkoi samaan hengenvetoon:

– Ehkä siellä sitten pelaajat eivät ole tilanteiden tunnistamisen ja nöyryyden osalta vielä mukautuneet täysin uuteen sapluunaan, sillä paljon on näkynyt sitä, että kiekkoa on pidetty liian kauan aikaa hallussa, vaikka järki olisi sanonut purun tai hallitun pelivälineestä luopumisen olevan selkeästi viisaampi vaihtoehto.

On siis selvää, että Titaanien tulee jatkossa tukkia oma peräpäänsä nähtyä paremmin, jotta pistepussi jatkuisi täyttymistään ja sijoitus sarjassa nousisi tavoitteena olevan ”kuuden sakin” joukkoon.

Tätä mieltä oli myös punanuttupiiskuri Piispanen, jonka loppukaneetti oli selvä viesti tulevan viikon harjoitusten pääteemoista.

– Puolustustuksen tiivistämisen ohella meidän pitää ensi viikonloppuun mennessä parantaa ehdottomasti myös kamppailupelaamistamme, jotta olemme valmiita vääntämään jälleen tiukkaa kovaa ottelua kovien vastustajien kanssa, ”Pise” summasi.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 43 Juho Veneskari.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (21.10.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu porilaisyhdistelmä Karhu HT.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!