Titaanit kesytti nallelauman

21.10.2017

Kuvassa polvillaan maalin kulmalla oleva titaanihyökkääjä Tino Hovi on vain hetkeä aiemmin survonut kotiyleisön riemuksi limpun porilaisuuniin. © Carl Irjala – https://dismason.org/
Kuvassa polvillaan maalin kulmalla oleva titaanihyökkääjä Tino Hovi on vain hetkeä aiemmin survonut kotiyleisön riemuksi limpun porilaisuuniin. © Carl Irjala – https://dismason.org/

Titaanit onnistui napsimaan tililleen jo viidennen perättäisen kotivoiton jääkiekkoilun Suomi-sarjassa, kun Kotkassa lauantai-iltana vieraillut Karhu HT pysyi lähestulkoon koko 60 minuutin ajan aivan täysin isäntiensä talutusnuorassa. Punanuttujen varsin stabiili peliesitys poiki lopulta porilaisten päänahan 4-1 (2-0, 2-0, 0-1) –lukemin ja mikä parasta, nyt myös kotkalaisten puolustus- ja joukkuepelaaminen olivat valmennuksen haluamalla tasolla.

Titaanit – Karhu HT 4-1 (2-0, 2-0, 0-1)

15:14 1-0 Tino Hovi (Marko Puhakka)
16:33 2-0 Juho Veneskari (Elmeri Kotro, Panu Laitinen) VoM
22:04 3-0 Jesse Hurme (Marko Puhakka, Santeri Kunttu)
28:52 4-0 Panu Laitinen (Elmeri Kotro, Juho Veneskari)

59:04 4-1 Jere Lehtonen (Eetu Ketola, Roope Raitanen) YV

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 7+8+12= 27 torjuntaa
Karhu HT – Niklas Lehti 19+16+12= 47 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 8 x 2min= 16min
Karhu HT 8 x 2min= 16min

Titaanit lähti kuluvan kauden viidenteen kotiotteluunsa hakemaan yhtä monennetta voittoa, mutta samalla päämääränä oli myös kokonaisvaltaisen pelaamisen parantaminen.

Näissä tavoitteissa punanutut lopulta onnistuivatkin komeasti, vaikka vierasjoukkue Karhu HT:n vain 56 sekuntia ennen täyttä aikaa tekemä 4-1-kavennusmaali hivenen mieliä kaihersikin.

Joka tapauksessa Titaanit nappasi nimiinsä jo viidennen perättäisen kotivoiton, joka maistui niin kotkalaisvalmennukselle -kuin pelaajistolle sekä KSOY Areenan lehtereille pakkautuneille 307 katsojalle varsin maukkaalta makupalalta.

– Peli oli meidän hallussamme lähestulkoon täydet 60 minuuttia, eikä Karhu HT saanut oikeastaan missään vaiheessa minkäänlaista  momentumia itselleen, myhäili Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen tyytyväisenä.

Punanuttupiiskurin mieltä lämmitti eritoten se, että miehen kaitsemat pelaajat olivat ilmiselvästi sisäistäneet valmennuksen vaateet puolustus- ja joukkuepelaamisen parantamisesta, sillä porilaisvieraiden maalipaikat jäivät punaväritteisen kiekkoillan aikana muutamaan hassuun merkintään.

– Löimme harjoituksissa entisestään lisää panoksia puolustuspelin parantamiseen – pelaajat olivat ilmiselvästi sisäistäneet nöyryyden merkityksen ja se näkyi suoraan tiivistyneessä sekä fiksussa puolustuspelaamisessa ja siksi myös ottelun lopputulos oli nähdynlainen, Piispanen kommentoi.

Myös se fakta, että Titaanit oli poikkeuksellisesti liikenteessä vain 15:sta kenttäpelaajan voimin, oli omiaan nostamaan tunnelmaa hienon taistelun jälkimainingeissa.

– Meillä oli erittäin haastavat lähtökohdat Karhu HT-otteluun, kiitos rikkonaisen harjoitusviikon ja useiden poissaolojen sekä sairasteluiden, totesi Piispanen.

– Ehkä siinä oli yksi painava syy sille, että saimme iskettyä päälle sopivanlaisen taisteluvireen ja esitimme sen myötä riittävän nöyrää lätkää, jolla onnistuimme viemään parhaan terän kaverin pelaamisesta.

Ottelun avauserä oli ehkäpä selkeintä isäntien hallintaa, sillä Karhu HT ei päässyt kertaakaan kunnolla hätyyttelemään titaanimaalilla päivystänyttä Niilo Pussista.

Punanutut sitä vastoin painoivat vaihdosta toiseen pelin painopisteen porilaisveräjää turvanneen Niklas Lehden ristikon eteen ja paukuttivat lähes solkenaan kiekkoa kohti maalia.

Sihti näytti kuitenkin olevan hukassa suurimmalla osalla kotkalaisista, sillä edes täysin tyhjänä ammottanut rysä ei saanut tarvittua täytettä, titaanipelaajien sohittua selvissä tekopaikoissa kutinsa Lehden suojiin tai jopa kokonaan ohi porilaisuunin.

Kun kauniit kuviot eivät tuottaneet tulosta, päättivät punanutut tehdä sitten kaksi todellista räkämaalia, kun ensiksi Tino Hovi pelasi tilanteen loppuun asti ja sörkki sekä hakkasi vulkaanisen kuminpalasen Karhu HT:n pelaaja niskassaan yli maaliviivan.

Hovin esimerkkiä seurasi hetken päästä Juho Veneskari, joka puolestaan lusikoi puoliksi kyljellään maalin kulmalla maaten pelivälineen vierasveskari Lehden ulottumattomiin ja Titaanit nopeaan tahtiin jo 2-0-taukojohtoon.

– Olisimme voineet naulata homman nimiimme jo avauserässä, mikäli viimeistelymme olisi ollut parempaa, mutta kaksi hienoa taisteluosumaa olivat kuitenkin helpottavaa balsamia ”haavoihimme”, kotkalaiskäskyttäjä Piispanen tokaisi.

Toimitsijoille töitä

Titaanien onnistui lisätä koneistoonsa kierroksia toisessakin erässä, sillä Karhu HT tuntui jäävän entistä pahemmin isännistään jälkeen.

Kotkalaiset tulivat heti erän alkuun vahvasti ja saivat komean syöttökuvion päätteeksi pedattua Jesse Hurmeelle paikan parhaalle maalintekosektorille.

Hurme ampui suoraan Marko Puhakan tarjoilusta, mutta ensimmäisen yrityksen porilaishäkkäri Niklas Lehti vielä vaivoin torjui. Titaanisentteri käytti kuitenkin hyödykseen legendaarista sanontaa, jonka mukaan yksi uusinta on ilmainen ja ampui suoraan omasta riparistaan verkot tötterölle ja kotiyleisön pähkinöiksi.

Kolmas takaisku tuntui lamaannuttuvan Karhu HT:n aivan totaalisesti, eikä Titaaneilla ollut suuriakaan vaikeuksia sahata uudemman kerran vieraiden viisikkoa kuvainnollisesti halki, poikki ja pinoon sekä pysäyttää digitaalit KSOY Areenalla aikaan 28:52.

Kyseisellä kellonlyömällä sai kätensä kohti kattoa nostaa Panu Laitinen, joka porhalsi hyökkäykseen mukaan toisesta aallosta, saaden Elmeri Kotron silkkaa seksiä tihkuneen lättysyötön täydessä vauhdissa lapaansa ja päästen näin ollen tulittamaan sydämensä kyllyydestä telkän jo neljännen kerran pönttöön.

Kyseiseen osumaan päättyi lopulta punanuttujen maali-iloittelu, vaikka vieraat avuliaasti paikkoja lisäosumien tekoon tarjoilivatkin muun muassa ottamiensa lukuisten rangaistusten muodossa.

Tokihan Titaanit halusi myös olla sen verran mukava isäntä, ettei se halunnut jäädä jäähyissä pekkaa pahemmaksi ja kotkalaisten rangaistusaition oven saranat narisivat varsin tasaiseen tahtiin kamppailun jälkimmäisen puoliskon aikana.

Pitkään ehti jo tasaisen tapsuttelun myötä näyttää jo siltä, että punanutut marssivat tyylipuhtaaseen neljän maalin kotivoittoon, mutta Karhu HT:n onnistui kuin onnistuikin riistää varmaotteisesti kotkalaisrysällä esiintyneeltä Niilo Pussiselta haaveet kauden ensimmäisestä nollapelistä ottelun viimeisellä minuutilla syntyneellä ylivoimaosumalla.

Karhu HT:n Jere Lehtosen tekaisemaa 4-1-kavennusta edelsi kaksi isäntien selvää purkupaikkaa, mutta kun yritykset jäivät puolittaisiksi, pääsi Eetu Ketola ampumaan viivasta ja maalin edessä seissyt Lehtonen lakaisi Pussisen eteensä torjuman kumimuikun voimalla nuottaan.

Tämä ei kuitenkaan muuttanut miksikään sitä tosiasiaa, että Titaanien onnistui marssia varsin stabiilin peliesityksen siivittämänä viidenteen perättäiseen kotivoittoon, joka nosti kotkalaiset sarjataulukossa 7. sijalle.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispasen mukaan oli varsin odotettua, ettei etenkään kolmannesta erästä tullut enää mitään suurta spektaakkelia, kiitos jo aiemmin vaimenneen voittotaistelun.

– Kumpikin joukkue tiedosti päätöserään lähdettäessä, ettei voittajasta ole enää mitään epäselvyyttä – pelaaminen meni siksi summerin soimisen odotteluksi ja rangaistuksia sateli pääasiassa huolimattomuuden ansiosta puolin sekä toisin yllättävänkin runsaasti, ”Pise” hymähti leppoisasti.

Titaanit sai ”karhun kaadosta” hyvän startin ja itseluottamusbuustin viikonlopun tuplalleen ja sitä se totisesti tarvitsi, sillä huomenna kotkalaisilla on edessä linja-automatka Keski-Suomeen, jossa joukkuetta odottelee vieraakseen VG-62:sen omassa lauantai-illan ottelussaan suoranaisesti tuhonnut Riemu.

– Kuten jo aiemminkin taisin mainita, on sunnuntain vieraspeli meille todella iso haaste, kommetoi titaaniluotsi Piispanen.

– Riemu näytti tänään Naantalissa, että se on oikeasti pirun kova ja tulivoimainen porukka, jonka kanssa saamme varmasti vääntää tosissamme huomisessa ottelussa.

Titaaneille voitto vieraissa tekisi oikeasti eetvarttia, sillä Piispasen miehistö on tähän mennessä poistunut kaikista kolmesta pelaamastaan vierasottelusta tappio niskassaan.

– Emme ole kuluvalla kaudella olleet kovin hyviä vieraissa ja saldo jo pelatuista matkapeleistä on heikonlainen – meille tarjoutuu nyt oiva paikkaa komistaa tilastojamme samoista sarjasijoituksista kanssamme taistelevan Riemun kustannuksella, ”Pise” valoi uskoa omiinsa.

– Kärsivällisyys ja puolustuspelaaminen tulevat tämän illan tapaan olemaan huomennakin avainasemassa, mikäli aiomme voiton itsellemme Jyväskylästä hakea.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 35 Niilo Pussinen.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (22.10.), kun punanutut matkustavat Jyväskylään, jossa majaansa pitävä Riemu isännöi LähiTapiola Areenalla kello 15:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Fanseat Go-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.