Työmiesten palkkapäivä

10.11.2017

Titaanit onnistui tinkimättömän työnteon avulla avaamaan vihdoin ja viimeinen voittotilinsä myös vieraskaukalossa!
Titaanit onnistui tinkimättömän työnteon avulla avaamaan vihdoin ja viimeinen voittotilinsä myös vieraskaukalossa!

Tulihan se sieltä, kun vain jaksaa yrittää! Titaanit onnistui Kaarinan marraskuisessa perjantai-illassa raapimaan tililleen kuluvan Suomi-sarjakauden ensimmäisen vierasvoiton, kotkalaisten iskettyä komean peliesityksen ja eritoten toisen erän mankeloinnin seurauksena sarjakolmosena majailevan HCIK:n kumoon lopulta maalein 1-6 (1-0, 0-5, 0-1).

HCIK – Titaanit 1-6 (1-0, 0-5, 0-1)

07:44 1-0 Joni Seinelä (Toni Nurmi, Kalle Karhu)
22:59 1-1 Jere Koikkalainen (Jesse Hurme)
26:07 1-2 Ville Äijälä (Jere Kola, Roope Lantta) YV VoM
33:47 1-3 Juho Veneskari
33:56 1-4 Petja Summanen (Panu Laitinen)
35:14 1-5 Petja Summanen AV
58:33 1-6 Panu Laitinen (Petja Summanen)


Maalivahdit:

HCIK – Kalle Hokkanen 10+12+0= 22 torjuntaa (vaihto 35:14 / 1-5)
HCIK – Lasse Lehto 0+3+16= 19 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 16+20+9= 45 torjuntaa

Jäähyt:

HCIK 4 x 2min + 1 x 10min= 18min
Titaanit 5 x 2min= 10min

Vajaa viikko takaperin Kotkassa vieraillut ja Titaanien siihen mennessä pelkkiä kotivoittoja sisältäneen saldon tahrannut HCIK oli mitä ilmeisimmin ajatellut D-Gate Areenan perjantai-iltaisesta Suomi-sarjakamppailusta tulevan kutakuinkin läpihuutojuttu ja helppo kolmen sarjapisteen lisäys omaan sarakkeeseen.

Tämä nimittäin paistoi läpi isäntien suorituksesta ja varsinkin, kun Joni Seinelä onnistui vielä viemään hivenen halvalla ja helpohkolla tavalla kaarinalaiset vajaan kahdeksan minuutin kohdalla 1-0-johtoon, aukenivat kotijoukkueen palttoonnapit vielä entistä enemmän sepposen selälleen.

Titaanit oli sitä vastoin matkannut viikonlopun aloitukseen täynnä ”pyhää vihaa” ja revanssihenkeä, joka eskaloituikin kaukalossa hurjana taisteluna sekä yhteen hiileen puhaltamisena.

– Joukkue oli päättänyt, että nyt tehdään töitä ja se näkyi kaukalossa – onnistumiset tulevat aina työnteon kautta ja niiden myötä itseluottamuskin tunnetusti paranee, kommentoi Titaanien peliä vaihtoaitiossa johtanut valmentaja Jori Sainio.

Viisi perättäistä tappiotakaan eivät näkyneet oikeastaan minkäänlaisena epävarmuutena kotkalaisten otteissa ja kun titaanimaalia vartioinut Niilo Pussinenkin pisti luukkunsa Seinelän onnistumisen jälkeen klassisesti kiinni, oli vain ajan kysymys, missä kohtaa taistoa vaakakuppi alkaa kallistua vieraiden suuntaan.

– Viikon teemanamme oli, että meidän on vain yksinkertaisesti vain tehtävä enemmän ja enemmän töitä sekä palattava takaisin siihen formuun, jolla olemme pelejä aiemminkin voittaneet, Sainio totesi.

– Pelaajista aisti jo ennen ottelun alkua, että nyt ei minkäänlaista notkahdusta tule pienestäkään takaiskusta tapahtumaan.

Pussisen torjunnoilla ja uhrautuvaan taisteluun yhdistettyyn fiksuun vieraspelaamiseen pohjautuneella taktiikalla Titaanit alkoi kammeta itseään mukaan voittotaisteluun heti toisen erän alusta lähtien, kun Jere Koikkalainen pääsi tulittamaan Jesse Hurmeen aloitusvoiton jälkeen viivasta verkon kireälle HCIK-veskari Kalle Hokkasen selän takana.

Koikkalaisen pommittama 1-1-tasoitus oli henkisesti erittäin iso maali punanutuille, sillä se loi entisestään lisää uskoa joukkueeseen ja omalta osaltaan osoitti myös sitä, että HCIK:n tasoinenkin vastustaja on mahdollista pistää polvilleen.

– Se oli tärkeää, että pystyimme pitämään pelin näpeissämme ensimmäisessä erässä, vaikka HCIK johtoasemaan menikin, titaaniluotsi Sainio myhäili.

– Toinen erä olikin sitten aivan täysin meidän näytöstämme – teimme töitä, saimme onnistumisia aikaiseksi ja luistelimme kaverilta käytännössä jalat alta.

”Tätä me nimenomaan tarvitsimme ja lähdimmekin hakemaan”

Titaanien päästyä tasoihin, siirtyi pelin painopiste entistä vahvemmin isäntien kenttäpäätyyn. Punanutut pyörittivät vahvan liikkeensä avulla vinhaa pesukonetta HCIK:n puolustusalueella ja se toi myös ansaittua tulosta, kun Ville Äijälä onnistui Jere Kolan kermaisen lättysyötön avulla ohjaamaan ilmasta vieraat 1-2-johtoon.

Äijälän edustusuran ”esikoinen” avasikin sitten lopullisesti Titaanien maalihanan, eikä HCIK:n maalilla seissyt Kalle Hokkanen voinut tästä syystä muuta, kuin nostaa kätensä pystyyn antautumisen merkiksi.

Illan kolmannen titaanimerkkisen täysosuman sivalsi hetken aikaa askelmerkkejään p-pisteen päällä asetellut Juho Veneskari, jonka kuti sujautti kiekon sinne kuuluisaan Sebagon kenkälaatikkoon.

Tämän jälkeen vuorossa oli Petja Summanen-show, sillä edellisviikonlopun pelikiellostaan takaisin tositoimiin vapautunut kotkalaishyökkääjä napautti ensiksi täydellisellä unelmavedolla vulkaanisen kuminpalasen aivan kaarinalaisveräjän yläläskiin ja täydensi esitysnumeronsa hetkeä myöhemmin alivoimalla syntyneeseen 1-5-maaliin.

Summasen toisen perättäisen onnistumisen täysin harakoilleen menneen avauksen ansiosta syöttänyt kotijoukkueen maalivahti Hokkanen luisteli välittömästi verkon heiluessa vaihtoaition puolelle, josta HCIK-luotsi Ilkka Saarela komensi tolppien väliin siihen mennessä Titaanien ilotulitusta luukun aukomisen ohella katselleen Lasse Lehdon.

Lehto onnistuikin heti ”tuleen” päästyään ottamaan kaksi todellista pyttytason torjuntaa, pitäen maalilukemat muuttumattomina punanuttujen rumputulen keskellä.

Neljän osuman etumatkalta päätöskaksikymppiselle lähteneet kotkalaiset onnistuivat hienosti hyydyttämään HCIK:n viimeisen ryöhän heittelemällä kiekkoa vain omista pois sekä tukkimalla keskikaistan, joka turhautti isännät sen verran pahoin, etteivät he lopulta saaneet oikein todellista kirivaihdetta edes kunnolla silmään.

Titaanit sitä vastoin nautiskeli pitkästä aikaa edessä häämöttäneen voiton ansiosta pelaamisesta oikein täysin rinnoin, luoden tukun tekopaikkoja lisämaalien tekoon, mutta HCIK-häkkäri Lehto teki muun muassa tyhjäksi Santeri Kuntun aikeet verkon heiluttamisesta.

Lopulta punanutut kuitenkin onnistuivat murtamaan myös Lehdon nollan, kun Summanen löysi tarkalla syötöllä sektoriin hiippailleen Panu Laitisen, jonka suoraan syötöstä lähettämän terävä laukaus yllätti poikittaisliikkeeseen joutuneen kaarinalaisveskarin.

Kyseinen 1-6-täysosuma jäi samalla koko kamppailun viimeiseksi tilastomerkinnäksi, joka tarkoitti sitä, että Titaanit onnistui seitsemännellä yrittämään ottamaan kuluvan Suomi-sarjakauden ensimmäisen vierasvoittonsa sekä samalla päättämään viiden ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputkensa.

Ei siis ollut mikään ihme, että punanuttujen kopissa oli taiston tauottua vallalla varsin riemukas tunnelma, pelaajien ottaessa ilon irti henkisesti erittäin arvokkaasta vierasryöstöstä.

– Tätä me nimenomaan tarvitsimme ja lähdimmekin hakemaan, tokaisi Titaanien valmentaja Jori Sainio tyytyväisenä.

– Koko joukkueelta kerrassaan huipputyötä johtoasemassa pelaamisessa ja ”Nipa” siihen päälle vielä maalissa 45 torjuntaa, niin eihän tässä voi muuta sanoa kuin hattua nostaa!

Lienee sanomattakin selvää, että Titaanien on huomattavasti helpompi suunnata karavaaninsa kohti Poria ja lauantaista Karhu HT-koitosta, kun alla on kuudennen perättäisen tappion sijaan tärkeä vierasvoitto sarjan kovimpaan kärkeen kuuluvasta porukasta.

– Kauden ensimmäinen vierasvoitto on henkisesti erittäin iso asia ja siitä pitää nyt pystyä ottamaan kaikki positiivinen huomiselle mukaan sekä ladata energiapatterit taas täysiksi, jotta olemme valmiita karhun kaatoon, Sainio summasi.

– Kun sinulla on mieli kirkas ja fokus täysin selvä sen suhteen mitä teet, tulevat ratkaisut suoraan selkäytimestä – siihen meidän on pyrittävä myös Porissa.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (11.11.), kun punanutut matkustavat Poriin, jossa majaansa pitävä Karhu HT isännöi Isomäki Areenalla kello 15:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Fanseat Go-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.