Karhun kämmen löi ja se teki kipeää

11.11.2017

Titaanien tehomies Panu Laitisen ilmeestä on havaittavissa, etteivät omat pisteet merkitse loppupeleissä yhtikäs mitään, mikäli joukkue häviää.
Titaanien tehomies Panu Laitisen ilmeestä on havaittavissa, etteivät omat pisteet merkitse loppupeleissä yhtikäs mitään, mikäli joukkue häviää.

Perjantaina vapauttavan vierasvoiton Kaarinassa napannut Titaanit lähti jatkamaan länsirannikon kiertuettaan Poriin, iskemällä yhteen paikallisen Karhu HT:n kanssa. Tiukka ja tasainen taistelu kääntyi lopulta harmillisella tavalla isäntien eduksi 4-3 (1-1, 1-1, 2-1) –lukemin, mutta taistelun ja yrityksen puutteesta kapealla miehistöllä operoineita kotkalaisia ei aivan kamppailun alkua lukuunottamatta voinut missään nimessä syyttää.

Karhu HT – Titaanit 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)

07:15 1-0 Kasperi Nuto (Brad Cuzner, Ville Valli)
17:57 1-1 Panu Laitinen (Petja Summanen, Lauri Kuusisto)
26:42 2-1 Aleksi Valla (Esko Gröhn, Anton Fonsén)
37:44 2-2 Petja Summanen (Panu Laitinen)
41:50 2-3 Panu Laitinen (Petja Summanen, Roope Lantta)
46:00 3-3 Ville Valli (Brad Cuzner, Kasperi Nuto)
51:57 4-3 Toni Lampo (Jiri Heinovirta) VoM

Maalivahdit:

Karhu HT – Niklas Lehti 13+9+16= 38 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 13+9+6= 28 torjuntaa (poissa 58:32-58:43 & 58:57-60:00)

Jäähyt:

Karhu HT 4 x 2min= 4min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Jo edeltävänä iltana Poriin matkustanut Titaanit olisi olettanut hyvin nukutun yön ja ravitsevan hotelliaamiaisen jälkeen olevan valmis heti alusta lähtien haastamaan Suomi-sarjan runkosarjakamppailua sunnuntai-iltapäivän ratoksi isännöinyt Karhu HT.

Näin ei kuitenkaan ollut, sillä punanuttujen perjantaina nähty energinen ja yritteliäs pelaaminen oli kuin taikaiskusta vaihtunut takaisin aiempien viikkojen hivenen uneliaaseen tarpomiseen.

Titaanien ei nimittäin tuntunut pääsevät yhtikäs mihinkään ottelun avauserän ensimmäisten 10 minuutin aikana ja vain maalivahti Niilo Pussisen torjunnat pitivät vieraat pelissä edes jotenkin mukana.

Kotkalaisten vielä ”ihastellessa” Isomäki Areenan kirkkaita valoja, iski Karhu HT pelin avausmaalin, kun Kasperi Nuto onnistui titaanipuolustuksen merkkausvirheen avustuksella kävelemään parhaalle maalintekosektorille ja piiskaamaan ranteella peliväineen Pussisen ulottumattomiin.

Kyseinen takaisku toimi kuitenkin riittävänlaisena herätyksenä vierasjoukkueelle, sillä sen jälkeen Titaanit alkoi pikkuhiljaa löytää taas otetta pelin punaisesta langasta, jonka ansiosta myös porilaisten veräjää suojannut Niklas Lehti pääsi osallistumaan torjuntapuuhiin.

Etenkin punanuttujen ykkösvitja Petja SummanenRoope LanttaPanu Laitinen sai jatkuvalla syötöllä luotua painetta nallelauman maalin tuntumaan.

Lopulta kyseinen trio sai työstään myös ansaitun palkinnon, kun edustusjoukkuedebyyttinsä viikonlopun otteluissa tehnyt puolustaja Lauri Kuusisto piti viivan kiinni ja toimitti kiekon Summaselle, joka jatkoi sen välittömästi p-pisteelle uiskenneelle Laitiselle, jonka terävä kuti pöläytti näyttävästi Karhu HT-rysän oikeaa yläkulmaa.

Jos oli avauserän jokseenkin kaksijakoinen, niin samaa kaavaa noudatteli myös keskimmäinen kaksikymppinen. Karhu HT tuli jälleen erän alkuun vahvasti ja pakotti Titaanit puolustuskannalle sekä rikkomaan rangaistusten arvoisesti.

Isännät onnistuivatkin käyttämään illan kolmannen pakkopelinsä hyödykseen, kun Aleksi Valla tulitti kiekon lähes täysin tyhjänä ammottaneeseen kotkalaisrysään, Pussisen jäätyä pahasti maalin edessä painineiden kenttäpelaajien blokkaamaksi.

Titaanit kuitenkin taisteli pelin jälleen tasoihin erän lopulla, kun todella vahvaan vireeseen äitynyt ja liukkaalla jalalla sekä taitavilla käsillä läpi kamppailun operoinut Laitinen puikkelehti lähes tyhjästä puolittaiseen läpiajoon.

Laitinen päätti maestrointinsa lopulta erittäin nautinnolliseen poikittaissyöttöön mukana hyökkäyksessä olleelle Summaselle, jolla oli varsin helppo työ naulata kumimuikku nuottaan ohi porilaisveskari Lehden ja nostaa kädet kohti Isomäki Areenan kattoa.

Tolppa sisään, tolppa ulos

Titaanit tuli taiston päätöserään aikomuksenaan ratkaista koko touhu heti kättelyssä, sillä vain vajaan parin minuutin tahkoamisen jälkeen Petja Summanen onnistui vapauttamaan Panu Laitisen läpiajoon, eikä tämä erehtynyt, vaan naulasi varmaotteisesti pelivälineen Karhu HT-vahti Niklas Lehden ulottumattomiin.

Vierailla oli 2-3-johtomaalin jälkeen vielä muutama muukin tekopaikka, mutta kun ne jätettiin käyttämättä, iskivät porilaiset vastaan ja kukapas muukaan kuin ex-titaani Ville Valli sai kunnian pommittaa p-pisteen kaaren tietämiltä kovalla lyöntilaukauksella limpun Niilo Pussisen suojusten läpi häkkiin.

”Oman koiran” pureman vastapainoksi, tarjoutui jo siihen mennessä tehot 2+1 taituroineelle Laitiselle todellinen herkkupala naposteltavaksi, sillä kotkalaissentteri pääsi yrittämään uudelleen johtomaalin tekoa tällä kertaa tosin rangaistuslaukauksesta.

Laitisen yritys tyrehtyi kuitenkin epäonnistuneeseen harhautukseen ja sitä seuranneeseen lumien sutimiseen kiekon päältä, eikä kotijoukkueen maalivahti Lehti joutunut näin pahemmin edes puuttumaan tapahtumien kulkuun pitääkseen peliä 3-3-tasalukemissa.

Tasaväkisen kamppailun ratkaisu nähtiinkin sitten ajassa 51:57, kun titaanipuolustajan täysin ketuiksi menneen purkuyrityksen ja hetki sen jälkeen nähdyn kylkimyyryn seurauksena Karhu HT:n vaahtosammuttimen kokoinen Jiri Heinovirta pyrähti ottamansa riiston seurauksena näppärästi luukulle sekä sai toimitettua kiekon Toni Lampon ulottuville.

Lampo ei tässä kohtaa liiemmin lupia kysellyt, vaan survoi väellä ja voimalla niin limpun kuin titaanivahti Pussisen häkkiin, aloittaen sen jälkeen villit tuuletukset 4-3-osuman merkeissä.

Kolmannen kerran ottelun aikana tappioasemaan joutuneet kotkalaiset yrittivät vielä jäljelle jääneiden minuuttien aikana kerätä viimeisetkin voiman ja taistelutahdon rippeensä kasaan, joilla tasoitus olisi nähnyt päivänvalon, mutta Karhu HT onnistui häkkäri Lehti viimeisenä lukkonaan tekemään punanuttujen pyristelyt kerta toisensa jälkeen tyhjiksi.

Aika kului näin ollen vääjäämättä loppuun ja vaikka Titaanit haki vielä lopussa muutamaan otteeseen viimeistä iskun paikkaa ilman maalivahtia pelaten, ei joukkuetta pelastanut häviöltä enää yhtikäs mikään.

Summerin törähtäessä ikävällä tavalla viimeisen kerran Porin lauantai-iltapäivässä, voitiin hallin valotaululta lukea karut faktat: Karhu HT 4 – 3 Titaanit.

Titaanien valmentaja Jori Sainiota tappio otti tietenkin varsin rajusti aivolohkoon, mutta siitä huolimatta mies antoi kahmalokaupalla kehuja omilleen.

– Lopputulos totta kai harmittaa, mutta meidän pitää pystyä katsomaan kokonaisuutta kuluneesta viikonlopusta, Sainio totesi ja jatkoi:

– Joukkue kasvoi takaisin niihin mittoihin, missä se on parhaimmillaan ollut ja mitä sen jatkossa pitääkin olla – olen ylpeä tuosta kopissa tällä hetkellä tappiota surevasta pelaajakatraasta, sillä he näyttivät todellisen luoteensa sekä paiskivat hartiavoimin töitä loppuun asti.

Titaanit huhki vajaan 24 tunnin sisään kaksi kovaa Suomi-sarjakoitosta käytännössä vain kolmen kentällisen voimin, joten se ei yksinkertaisesti voinut olla näkymättä Porin taiston loppupuolella.

– Meillä oli alla varsin lyhyt valmistautumisaika eilisen pelin jäljiltä, mutta siitä huolimatta jätkät saivat tuollaisen taistelun aikaiseksi, ihasteli Sainio omiensa suoritusta.

– Jouduimme menemään kapealla miehityksellä koko viikonlopun ja saimme jalkeille vain viisi pakkia, joista kaksi oli vieläpä A-juniori-ikäisiä, niin sitä lähtökohtaa peilaten kaukalossa nähtiin iso joukko aika kovia pelisuorituksia.

Varsinkin viikolla mukaan edustusjoukkueen harjoituksiin hälytetty ja ensimmäiset Suomi-sarjapelinsä pelannut Lauri Kuusisto esiintyi enemmän kuin edukseen sekä keräsi tililleen myös yhden syöttöpisteen.

– ”Late” debytoi viikonlopun peleissämme Suomi-sarjatasolla ja olen erittäin tyytyväinen kaverin panokseen, suitsutti Sainio.

– Hän pelasi yksinkertaista lätkää, eikä yrittänyt tehdä mitään taikatemppuja, vaan hoiti omat hommansa kunnialla joukkuetta auttaen ja oli enemmän mies paikallaan peräpäässämme.

Kehujen keskellä titaanipiiskuri löysi yhden, mutta sitäkin ratkaisevamman syyn sille, miksei Porista lähtenyt mukaan mitään muuta kuin kokemusta.

– Ainoa miinus tämän illan suorituksessamme on oikeastaan se, että ihan pelkästään Roope Lantan johtamalla kentällisellä emme tässä sarjassa voi pelejä voittaa – tarvitsisimme enemmän tulitukea ja leveyttä myös muiltakin kentällisiltä.

Niin ikään jatkoa silmällä pitäen Titaanien olisi jollain ilveellä saatava jalkeille täysi kokoonpano, jossa jokainen punanutun päälleen pukeva pelaaja kykenisi pelaamaan sekä suorittamaan Suomi-sarjan vaatimalla tasolla.

– Suomi-sarjassa pelaaminen on fyysistä vääntämistä ja pelitempo sen verran kova, ettei näitä otteluita yksinkertaisesti pitkässä juoksussa kykene jok’ikisenä iltana voittamaan vain kolmea kentällistä peluuttamalla, Sainio mietiskeli.

– Leveyttä ja pelaajamäärää pitäisi vain olla enemmän käytettävissä.

Paukkujen osittain loppuminen näkyi Karhu HT-ottelussa eritoten siinä, ettei Titaanit kyennyt enää 4-3-takaiskun jälkeen saamaan kunnollista kirivaihdetta silmään.

– Yritys oli jälleen kova, muttemme kuitenkaan aivan niin hyvää loppukiriä saaneet aikaiseksi, kuin olisimme halunneet, harmitteli Sainio.

– Olihan meillä taas kerran maaliopaikkoja pelin voittamiseksi ihan riittävästi, mutta se oli jälleen pienestä kiinni kumpaan suuntaan homma lopulta kääntyy.

– Karhu HT oli tällä kerralla tuon yhden maalin verran parempi ja onnittelut siitä heille, päätti porilaislähtöinen punanuttuluotsi tarinointinsa.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Karhu HT:n Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu tasan viikon päästä lauantaina (18.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu jyväskyläläisyhdistelmä Riemu.

Ottelu alka KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!