”Jyväskyläläistupla” viikonlopun makupalana

16.11.2017

KSOY Areenan kapeassa kaukalossa on tulevana viikonloppuja jaossa jälleen iso kasa tuikitärkeitä sarjapisteitä.
KSOY Areenan kapeassa kaukalossa on tulevana viikonloppuja jaossa jälleen iso kasa tuikitärkeitä sarjapisteitä.

Kaksiviikkoisen evakkoreissun jälkeen takaisin kotikaukaloonsa palaava Titaanit ei voi olla tyytyväinen Suomi-sarjan alkusarjan avauspuolikkaan esityksiinsä. Jotta kotkalaisten tavoitteena oleva paikka kuuden parhaan joukossa olisi mahdollista vielä saavuttaa, on pisteitä tasaiseen tahtiin tuovan ryhtiliikkeen alettava välittömästi edessä olevan viikonlopun Riemu- ja D-Kiekko-koitoksista.

Titaanit hyökkäsi kuluvan Suomi-sarjakauden alkuun suurin odotuksin ja tavoittein. Olihan joukkueella alla onnistunut ”debyytti” Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ja runko edellissesongilla onnistuneesta miehistöstä jatkoi pelaamista punanutussa.

Kun vielä harjoituspelitkin sekä sarjan avauskierrokset sujuivat lupauksia herättävästi, osasi tuskin kukaan odottaa lokakuun alkupäivistä liikkeelle lähtenyttä vuoristorata-ajelua, jossa alamäet ovat olleet ylämäkiä selvästi jyrkempiä.

Etenkin pelillisesti Titaanit on sakannut välillä todella pahasti ja vieraissa käyminen on ollut lähes täydellistä tervanjuontia. Sen seurauksena punanuttujen paikka sarjataulukon jälkijoukossa ei ole missään nimessä vääryys, sillä menestymiseen tarvittava tasaisuus on puuttunut lähes tyystin kotkalaisten otteista.

– Sarja alkoi osaltamme mainiosti, mutta sitten kohdallemme osui selkeä laskusuhdanne, jonka jälkeen yritämme jälleen kovasti kiivetä kohti vuorenhuippua, kommentoi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Edellisviikonloppuna Varsinais-Suomessa pelaamassa käyneet punanutut saivat jo viitteitä siitä, että homma alkaa jälleen jotenkuten luonata, sillä saldona oli ensimmäinen täysi pistepotti vieraista sekä samalla myös lisää uskoa ja itseluottamusta tuoneet taistelut kumpanakin iltana.

– Saimme tarvitsemiamme signaaleja paremmasta tuloskunnostamme viime viikonlopun vierasotteluistamme, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Piispanen toteaa.

Niinhän sitä sanotaan, että virheistä pitää ottaa opiksi, jotta voi kehittyä. Kotkalaisleirissä tätä tointa onkin tehty lähestulkoon niska limassa, jotteivät samat pelin ongelmakohdat toistuisi jatkuvalla syötöllä myös jäljellä olevan alkusarjapuolikkaan kamppailuissa.

Pelillisiä asioita titaanipiiskuri Piispanen ei sen suuremmin halua ulkopuolisille alkaa avata, mutta kaksi muuta varsin inhimillistä syytä mies nostaa ”tikun nokkaan”.

– Syitä heikkoon pelaamiseemme olemme niin valmennuksen kuin pelaajistonkin kanssa miettineet yllin kyllin, ”Pise” huokaisee.

– Jos niitä nyt haluaa jollain tapaa alkaa perata, niin yksi suurimmista kompastuskivistämme on varmasti ollut joukkuetta kuukausi takaperin pitkään vaivannut flunssa-aalto – se ei voinut olla näkymättä otteissamme, koska emme siitä syystä päässeet oikeastaan ollenkaan harjoittelemaan täydellä miehityksellä saati hiomaan viisikkopelaamistamme.

– Sairasteluiden taakse en kuitenkaan halua sen suuremmin mennä, sillä niitä on myös muillakin joukkueilla, punanuttupiiskuri huomauttaa.

Myös toisen pahan taudin eli ”luulosairauden” Piispanen näkee iskeneen Titaanien kimppuun vahvan alun jälkeen, kuin se kuuluisa yleinen syyttäjä.

– Ehkäpä hyvä alku hieman tuuditti osaa pelaajistostamme, jotka sen myötä luulivat pelien hoituvan jatkossa vähän kuin omalla painollaan, ilman suurempia ponnisteluita, seitsemästä edeltävästä ottelusta vain yhdessä voittoa joukkueensa kanssa tuulettamaan päässyt Piispanen arvioi.

– Tämä on varmasti ollut hyvä opetus monelle, sillä kaikki ovat nähneet, että jollet jok’ikinen ilta pistä kaikkeasi likoon, et voi tässä sarjassa myöskään pelejä pahemmin voittaa saati pinnoja kerätä.

HCIK:sta oikeasti hyvällä pelillä viikko sitten perjantaina otetun vierasvoiton ja edessä siintävän kotipeliryppään avulla Titaaneille tarjoutuu kuitenkin oiva mahdollisuus kurssinsa muuttamiseen jälleen kohti oikeaa suuntaa, joten ei ole ihme, että punanutut palaavat innostuneina takaisin KSOY Areenalle, josta kotkalaiset ovat lähes 75-prosenttia tähän mennessä keräämistään sarjapisteistä tililleen haalineet.

– Palaamme todella mielellämme takaisin tuttuun ja turvalliseen kotikaukaloomme, sillä siellä kannattajiemme tarjoama pyyteetön tuki antaa meille varmasti taas lisää itsevarmuutta ihan kaikkeen tekemiseemme, Piispanen myhäilee tyytyväisenä.

– Saamme vieläpä tulevissa otteluissamme vastaamme sellaisia joukkueita, jotka taistelevat kanssamme samoista sarjasijoituksista, joten meille tulee olemaan ensiarvoisen tärkeää raapia heidän kustannuksellaan kasaan mahdollisimman suuri potti omaan pistepussiimme.

Luvassa taistelua viimeiseen hengenvetoon asti

Titaanit käynnistää Suomi-sarjan alkusarjan jälkimmäisen puoliskon erittäin mielenkiintoisen kotituplan kera, kun kotkalaiset kohtaavat perättäisinä päivinä Kotkaan vieraisille saapuvat jyväskyläläisrevohkat Riemun ja D-Kiekon

Jyväskylän yliopisto-opiskelijoista pääosin koostuva Riemu on taustoistaan ja siihen kohdistuneista vähättelevistä kommenteista huolimatta ja ehkäpä juuri siksi osoittanut suurella sydämellä sekä menneen että kuluvan kauden tuloksilla kuuluvansa Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle siinä missä mikä muukin tahansa kilpakumppaninsa.

Titaaneilla ei Simo Luukkaisen valmentamasta joukkueesta ole meneillään olevan sesongin osalta kovin ruusuisia muistoja, sillä Riemu riepotteli lokakuun lopulla punanuttuja LähiTapiola Areenalla pelatussa ottelussa lähes miten tahtoi ja avusti omalta osaltaan kotkalaisvalmennuksen pelin päättymisen jälkeen omilleen pitämien kuivaharjoitusten täytäntöönpanoa.

Kotkalaisleirissä tiedostetaan aivan täysin se, minkälainen vastustaja KSOY Areenalle on lauantaina saapumassa.

– Riemu on yksinkertaisesti sanottuna todella hyvä joukkue, joka täysin ansaitusti taistelee paikasta kuuden parhaan joukkoon ja antoivathan he siitä osoituksena meillekin vajaa kuukausi takaperin oikein kunnolla pitkin korvia, laukoo Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen sen suurempia kiertelemättä ja kaartelematta.

Titaanien murskaamisen jälkeen jyväskyläläiset ovat jyränneet eteenpäin lähes höyryveturin lailla ja napsineet viimeisestä kahdeksasta kahinastaan yhtä vaille täyden määrän vihulaistensa päänahkoja, joiden ansiosta joukkue saapuu Kotkaan viiden perättäisen voiton putkessa.

– Riemulla näyttää pitkän voittoputken ansiosta muodostuneen päälle aikamoinen flow-tila, joka välittyy kaikesta heidän tekemisestään, joten uskon meillä olevan kova haaste lauantai-iltana edessämme, ”Pise” toteaa.

Helpotusta kyseisen haasteen selvittämiseen Titaanit voi vuorenvarmasti hakea juurikin joukkueiden edellisestä keskinäisestä kohtaamisesta, joka oli kaikessa rumuudessaan varsin opettavainen kokemus itse kullekin.

– Uskoisin, että joukkueemme muistaa kyseisen Jyväskylän reissun eli itse pelin ja sen jälkeiset tapahtumat koko lopun elämäänsä, kotkalaiskäskyttäjä Piispanen sanailee.

– Eiköhän siitä ole muodostunut ihan jokaisen pelaajan kohdalle aika suuri tarve todistaa niin itselle, vastustajalle kuin myös kannattajillemme, ettemme oikeasti ole niin huonoja kuin silloin vajaa kuukausi takaperin olimme.

Hurjavireisen Riemun ohella punanutut pääsevät taittamaan peistä toisenkin keskisuomalaismiehistön kanssa, kun vain pisteen Titaaneita perässä oleva sarjataulukossa oleva ja tasan vuosi takaperin edellisen kerran Kotkassa vieraillut D-Kiekko tekee paluun titaanikannattajien silmien eteen.

Mitä tulee Jari Tapperin ohjastamaan D-miehistöön, on sillä takanaan tuloksellisesti jokseenkin samanlainen savotta, kuin Titaaneillakin – avauskierroksilla peli kulki, jonka jälkeen on ollut selkeästi hiljaisempaa.

Tästä osoituksena D-Kiekko on edeltävistä kahdeksasta ottelustaan onnistunut voittamaan vain yhden, kun S-Kiekko polvistui jyväskyläläisten edessä kuluvan kuun alussa.

– D-Kiekon alkukausi on ollut vähän samanlainen kuin meilläkin – pienestä ollut monessa pelissä kiinni, jottei pistepussi olisi karttunut nähtyä enemmän, tuumii titaaniluotsi Piispanen.

– Koska emme ole tällä kaudella vielä toisiamme kohdanneet, on D-Kiekkoa vähän vaikea etukäteen arvioida, mutta tilastoja tutkimalla näkee, että he saavat illasta toiseen jalkeille neljä tasaista ja tuloksentekoon pystyvää kentällistä, joten se asettaa totta kai meille omanlaisensa pähkinän pureskeltavaksi.

Jollei tähän mennessä ole käynyt jo ilmi, pelaa Titaanit jo edessä olevan viikonlopun aikana ja myös sen jälkeenkin pudotuspelikamppailuihin tärkeysasteeltaan verrattavissa olevia otteluita.

Pisteitä olisi siis kerättävä paljon kovemmalla tahdilla kuin tähän mennessä, jottei punanuttujen silmissä vielä kirkkaana siintävä paikka ”kevään kovissa peleissä” karkaisi kauas horisonttiin.

– Isoja pisteitä on jaossa kutakuinkin kaikissa jäljellä olevissa runkosarjaotteluissa, joten eiköhän siinä ole jo ihan tarpeeksi motivaattoria niin meille, Riemulle kuin D-Kiekollekin, Piispanen sanailee.

– Kotkassa tullaan sekä lauantai- että sunnuntai-iltana erittäin suurella todennäköisyydellä näkemään tästä syystä todella kovaa kamppailupelaamista, jossa jokaisesta irtokiekosta ja kaukalossa tarjolla olevasta sentistä tullaan taistelemaan ihan viimeiseen hengenvetoon asti!

Titaanien ja Riemun välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla lauantaina (18.11.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroaTERVETULOA!

Sunnuntaina (19.11.) Titaanit puolestaan mittelee KSOY Areenalla voimiaan niin ikää Jyväskylästä vieraisille Kotkaan saapuvan D-Kiekon kanssa Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, joka polkaistaan käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!