Titaanit taisteli Riemun kumoon

18.11.2017

Lauantai-illan Suomi-sarjavääntö päättyi KSOY Areenalla punapaitaisen kotijoukkueen voitonjuhliin.
Lauantai-illan Suomi-sarjavääntö päättyi KSOY Areenalla punapaitaisen kotijoukkueen voitonjuhliin.

Titaanit alkaa iltojen pimetessä saada jälleen peliään uomiinsa. Siitä viimeisin osoitus todistettiin lauantai-iltana KSOY Areenalla, jossa isolla sydämellä taistelleet ja kamppailun aikana rutosti alivoimaa tappaneet punanutut makselivat potut pottuina Kotkassa vierailleelle Riemulle ja pitivät kaikki kolme sarjapistettä ansaitusti itsellään lopulta maalein 5-2 (2-2, 1-0, 2-0).

Titaanit – Riemu 5-2 (2-2, 1-0, 2-0)

02:45 1-0 Santeri Kunttu (Saska Putkonen, Jere Kola)
08:08 1-1 Ari Närhi (Mikko Hyvönen, Lauri Viitanen) YV
14:33 1-2 Niklas Huovila (Ari Närhi)
18:11 2-2 Ville Äijälä (Jere Koikkalainen, Panu Laitinen) YV
21:47 3-2 Ville Myyryläinen (Tomi Salovaara, Tino Hovi) VoM
42:13 4-2 Petja Summanen (Panu Laitinen, Juho Veneskari) YV
57:05 5-2 Panu Laitinen (Petja Summanen) TM


Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 12+15+17= 44 torjuntaa
Riemu – Henri Tikkanen 12+12+8= 32 torjuntaa (poissa 56:18-57:05 & 58:04-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 8 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 41min
Riemu 5 x 2min= 10min

Kotkan sateisessa lauantai-illassa nähtiin myös yksi iso valonleimahdus, kun viime Suomi-sarjakaudella hurjalla taistelulla ja isolla sydämellä säväyttänyt Titaanit onnistui palaamaan vanhaan sekä hyväksi havaittuun formuunsa.

Punanutut olivat selkeästi jo ennen ottelun alkua päättäneet, että nyt näytetään niin omille kannattajille, Fanseatin kautta peliä seuranneille jääkiekkoilun ystäville kuin joukkueiden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa kotkalaiset suoranaisesti nolanneelle Riemulle, mistä se kuuluisa kana pissii.

Titaanien onnistui lietsoa itselleen niin hurja taisteluhenki ottelun aikana kärsimiensä rangaistusten ja niistä seuranneiden alivoimatappojen seurauksena päälle, ettei kotkalaisia pysäyttänyt oikeastaan yhtikäs mikään.

Tähän kun lisättiin vielä maalinsa suulla alun kahden takaiskun ärsyttämänä itsensä todelliseen ”jumalmoodiin” psyykanneen Niilo Pussisen lukuisat huipputorjunnat, eritoten taiston puolivälin krouvin 5-3-alivoiman sekä lähestulkoon koko kolmannen erän jälkimmäisen kymmenminuuttisen aikana, ei ollut kovin suuri ihme, että päätössummerin soidessa voittoa juhli punapaitainen kotijoukkue.

– Kun sinulla on iso sydän mukana touhussa, jonka ansiosta revit, raastat sekä taistelet loppuun asti, on lopputulos tämännäköinen, hekumoi Titaanien peliä johtanut Jori Sainio.

Päävalmentaja Mika Piispasen toimintakiellon vuoksi kotkalaisjoukkuetta jälleen luotsannut Sainio näki Titaanien 5-2-kotivoiton suurimmaksi syyksi sen, että joukkue ymmärsi mikä merkitys on työnteolla.

– Viime kaudella päästimme kaverin monesti edelle, jonka jälkeen tulimme takaa rinnalle ja ohi – nyt löysimme päälle samanlaisen työnteon mentaliteetin, jolla tällaisia nousuja on tälläkin sarjatasolla mahdollista tehdä, punanuttupiiskuri kommentoi.

Punanuttujen hurjaa taisteluintoa nostatti ottelun aikana entisestään se, että nyt kotkalaiset onnistuivat myös aiemmin pahasti kangerrelleessa alivoimapelaamisessaan ja vieläpä todelliseen kreivin aikaan.

– Ottamamme rangaistukset ja niitä seuranneet alivoimien tapot sytyttivät joukkueen taistelemaan – etenkin toisen erän kahden miehen alivoiman hoitaminen nostatti hengen päälle, Sainio maiskutteli tyytyväisenä.

Takaa rinnalle ja lopulta väkisin ohi

Titaanien pelaamisesta näki koko ottelun ajan, että joukkue oli oikeasti valmis vuodattamaan niin verta, hikeä kuin kyyneleitäkin yhteisen hyvän eteen.

Punanutut tsemppasivat ja psyykkasivat toisiaan sekä samalla iskivät kuin yleinen syyttäjä konsanaan Kotkassa vierailleen jyväskyläläisyhdistelmä Riemun kimppuun.

Tämänkaltainen taktiikka olikin isäntien taholta varsin odotettua, sillä Titaanit halusi totisesti näyttää, että Riemun aiemmin tarjoilema tukkapölly oli vain ja ainoastaan työtapaturma, eikä mitään muuta.

Kotkalaiset saivat kamppailuun loistavan lähdön, kun Santeri Kunttu spurttasi laidalta läpi ja iski patenttiliikkeensä siivittämänä kumimuikun varmasti Henri Tikkasen vartioimaan Riemu-nuottaan.

Titaaneilla oli myös muutama muukin tuhannen taalan tekopaikka lisäosumiin, mutta Tikkanen onnistui pitämään omiensa nenän veden pinnalla, tekemällä tyhjiksi muun muassa täysin tyhjänä ammottanutta rysää kohti laukomaan päässeen Ville Myyryläisen aikeet.

Ja kuten niin monesti aiemmin, kun et itse tee omista paikoistasi, iskee kaveri aivan saletisti vastaan – Riemu onnistui nimittäin tasoittamaan puntit ajassa 8:08, Ari Närhen kisuteltua Mikko Hyvösen kauniista punanuttujen alivoimaneliön halkaisseesta poikittaissyötöstä kiekon reppuun ohi titaanivahti Niilo Pussisen.

Lisää kylmää vettä kotkalaisten niskaan kaatoi hetkeä myöhemmin Niklas Huovila, joka Närhen kiekonriiston seurauksena sai kunnian naulata telkän toistamiseen titaanipönttöön ja vieraat 1-2-johtoon.

Titaanit ei kirvelevistä takaiskuista kuitenkaan tällä kertaa liiemmin hätkähtänyt, vaan veti hetken henkeä, jonka jälkeen vuorossa oli voimakas ”puhuri” kohti Tikkasen vartioimaa jyväskyläläisuunia.

Kyseinen paine tuottikin maalit niin ensimmäisen erän loppuun kuin heti toisen erän alkuun, kun ensiksi Ville Äijälä ohjasi polvisuojallaan Jere Koikkalaisen viivakudin ylivoimalla sisään ja siitä kovan maalikiiman päälle saanut Myyryläinen läväytti Tomi Salovaaran kauniista tarjoilusta perinteisellä lyöntilaukauksella pelivälineen Riemu-veskari puikoista verkon perukoille.

– Ensimmäinen asia, jonka kävimme ensimmäisellä erätauolla kopissa läpi oli se, että jokainen ukko iskee välittömästi 110-prosenttisen taisteluilmeen silmään hypätessään takaisin askiin, kertoi Titaanien valmentaja Jori Sainio yksinkertaiselta vaikuttaneen ratkaisumallin, jonka avulla kotkalaiset eivät sortuneet ”toisen erän kiroukseensa”.

3-2-johtoon päästyään Titaanit meinasi kuitenkin kadottaa lähes täydellisesti otteensa mopon ohjaimista, sillä kotkalaisten intensiteetti ryöpsähteli taistelun tuoksinassa pahasti yli äyräiden, joka taas poiki punanutuille aivan solkenaan rangaistuksia.

Suurin kakku tuomittiin titaanisentteri Salovaaralle, joka tuomariston tulkinnan mukaan tinttasi poikittaisella mailalla kostoksi Riemun Petteri Ikosta päin pläsiä sen verran kovalla voimalla, ettei siitä voinut tuomita muunlaista rangaistusta, kuin ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Riemulle tarjoutui näin aivan ilmaiseksi loistava mahdollisuus pelin tasoittamiseen, mutta Titaanit ei kyseistä suunnitelmaa ostanut, vaan taisteli eläimellisellä raivolla ensiksi kahden miehen alivoiman pois päiväjärjestyksestä ja siihen perään vielä koko Salovaaran vitosen ilman ainuttakaan takaiskua.

Titaanien rimpuiltua väkisin irti jäähysumastaan, oli Riemun kannalta katsottuna suoranaista kohtalon ivaa, että kotkalaisisännät onnistuivat iskemään omalla ylivoimallaan lisää höpinää tötteröön.

Punanutut rakensivat 4-2-osuman hyvin pitkälti tuttua kaavaa noudatellen, pelaten muutamalla nopealla syötöllä suoran hyökkäyksen päätteeksi Petja Summasen nokikkain jyväskyläläishäkkäri Tikkasen kanssa.

Summanen ei saamastaan paikasta erehtynyt, vaan uitti vulkaanisen kuminpalasen kauniisti jäiti pitkin häkkiin, esittäen sen jälkeen koko kiekkosyksyn komeimman tuuletuksen, viuhtomalla mailansa kanssa villisti ilmaan, kuin orkesteriaan johtanut kapellimestari konsanaan.

Kahden maalin karkumatkan turvin Titaanit alkoi puolustaa entistä tiiviimmin omaa maaliaan, antaen Riemulle mahdollisuuden aloitteen tekoon.

Vieraat alkoivatkin viritellä urkuihinsa kovaa takaa-ajoa, vyöryen kerta toisensa jälkeen vaarallisesti kohti Pussisen vartioimaa titaaniveräjää.

Kiekkoja jyväskyläläiset eivät kuitenkaan enää kotkalaisvahdin taakse laillisin keinoin saaneet, sillä Pussinen napsi jokaisen kohti tulleen kiekon tylysti pois ahnaiden Riemu-pelaajien ulottuvilta.

Hurjia hässäköitä isäntien päädyssä nähtiin sitä vastoin monta kappaletta, kun Riemu yritti väellä ja voimalla työntää niin limpun kuin kaikki muutkin titaaniuunia jäällä tukkineet elävät sekä elottomat kappaleet maaliviivan yli.

Lopulta Riemun päävalmentaja Simo Luukkainen oli pakotettu kutsumaan joukkonsa koolle aikalisän merkiksi ja käymään läpi viimeiset kärmeskeitot Titaanien päänmenoksi.

Nämäkään temput eivät kuitenkaan auttaneet, sillä Pussinen jatkoi eleetöntä torjuntatyöskentelyään ja siihen vielä päälle, kävi Panu Laitinen läväyttämässä illan viidennen punanuttuosuman tyhjänä ammottaneeseen vierasmaaliin.

Riemu ei Laitisenkaan onnistumisen jälkeen halunnut vielä uskoa tappion olevan tuloillaan, sillä jyväskyläläiset saivat vähän kuin lohdutukseksi taiston loppuun asti kestäneen ylivoiman, jonka aikana esiin nousi jälleen kerran tuttu kaveri – kaikkinensa 44 kertaa kahinan aikana torjunut titaanivahti Pussinen.

Summerin soidessa Titaanit sai vapautuneesti tuulettaa ansaittua taisteluvoittoa, joka oli järjestyksessään jo kuudes kotivoitto seitsemästä mahdollisesta, jonka turvin punanutut kavensivat eron pudotuspeliviivaan viiteen pisteeseen.

– Tämä oli kokonaisuudessaan meiltä todella iso taistelu ja tärkeät kolme pistettä, totesi titaaniluotsi Sainio.

Vaikka kyseessä olikin koko joukkueen vahvan työnteon lopputulema, ei kotkalaiskäskyttäjä voinut olla kehumatta Titaanien viimeisenä lukkona seissyttä Niilo Pussista.

– Kun sinulla on voittava maalivahti tolppien välissä, helpottaa se huomattavasti pelin kääntämistä omiin nimiin, Sainio hymyili.

– Niilo teki jälleen kerran hurjan urakan ja torjui monta pahaa tilannetta, mutta nyt myös muu joukkue auttoi häntä kiitettävästi läpi ottelun.

Makeasta ja tärkeästä voitosta ei titaanileirissä kovin pitkään voida nautiskella, sillä huomenna on edessä jälleen uusi taistelu jaossa olevista sarjapisteistä, kun D-Kiekko saapuu puolestaan vierailulle Kotkaan.

– Voiton mukanaan tuoma hyvänolontunne pyyhitään nyt heti pois mielestä ja keskittyminen sekä valmistautuminen huomiseen koitokseen alkaa sen myötä välittömästi, painotti Sainio omilleen.

– Sunnuntaina on taas edessä todella kova vääntö, joten olisi ensiarvoisen tärkeää, että saisimme otettua tästä illasta mukaamme päällä olleen taisteluilmeen ja yhteishengen, joiden avulla pääsisimme sitten iskemään täydellä voimalla D-Kiekon kimppuun.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 24 Ville Myyryläinen.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (19.11.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu toinen jyväskyläläisyhdistelmä D-Kiekko.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!