Titaanit ampui Haukat lennosta

23.11.2017

Santeri Kunttu sai torstai-illan aikana ottaa kolmesti vastaan joukkuekavereidensa onnitteluja.
Santeri Kunttu sai torstai-illan aikana ottaa kolmesti vastaan joukkuekavereidensa onnitteluja.

Titaanit jatkoi torstai-iltana vahvaa menoaan jääkiekkoilun Suomi-sarjan runkosarjassa, kotkalaisten ammuttua Järvenpään K-Rauta Areenalla mitellyssä kamppailussa kotijoukkue Haukat klassisesti lennosta alas. Vaikeahkosta alusta selvittyään punanutut menivät paremman liikkeensä turvin menojaan ja nappasivat kypärätempun iskeneen Santeri Kuntun johdolla tililleen kolmannen perättäisen voiton lopulta maalein 3-6 (1-0, 1-3, 1-3).

Haukat – Titaanit 3-6 (1-0, 1-3, 1-3)

06:54 1-0 Niki Kaila (Mikko Lindbom, Kari Kärnä)
21:47 2-0 Mikko Lindbom (Samu Öystilä, Kari Kärnä) YV
28:21 2-1 Juho Veneskari (Petja Summanen, Jere Koikkalainen) YV
31:40 2-2 Santeri Kunttu (Jere Kola, Elmeri Kotro)
38:31 2-3 Jesse Hurme
50:19 2-4 Santeri Kunttu (Juho Mättö, Roope Lantta) YV VoM
52:27 2-5 Santeri Kunttu (Saska Putkonen)

52:58 3-5 Niki Kaila (Kari Kärnä, Mikko Lindbom)
59:55 3-6 Juho Mättö TM

Maalivahdit:

Haukat – Juuso Laukkanen 11+8+12= 31 torjuntaa (poissa 57:34-60:00)
Titaanit – Santeri Levänen 8+16+10= 34 torjuntaa

Jäähyt:

Haukat 3 x 2min= 6min
Titaanit 2 x 2min= 4min

Arkipelit, nuo amatöörisarjojen ilkeät kompastuskivet, jotka aiheuttavat vuodesta toiseen niitä pelaaville joukkueille vaikeuksia lähestulkoon yli omien tarpeiden.

Kyseinen fakta pyöri varmasti Titaanien päävalmentaja Mika Piispasen mielessä, kun mies seurasi omiensa otteita torstai-iltana Järvenpään K-Rauta Areenalla pelatun Suomi-sarjan runkosarjaottelun avauserässä.

Titaanit ei tunnollisesta valmistautumisesta ja valmennuksen preppauksesta huolimatta ollut alkuunkaan valmis tekemään sovittuja asioita kaukalon puolella, jonka myötä kamppailua isännöinyt Haukat pääsi vähän kuin varkain pyrähtämään ”alkukiihdytyksen” aikana muutaman maalin karkumatkalle.

– Pelin alku oli meille todella vaikea – emme olleet valmiita tekemään töitä saati kamppailemaan, jonka myötä ensimmäiset 15 minuuttia menivät oikeanlaista tekemistä hakiessa, harmitteli Piispanen.

– Avauserän lopulla aloimme jo vähän saada otetta pelistä ja vaikka Haukat tekikin heti toisen erän alkuun ylivoimalla 2-0-maalin, onnistuimme tekemään riittävän tasonnoston sekä menemään menojamme.

Haukkojen osumat, Titaanien vielä hakiessa oikeita askelmerkkejään, värkkäsivät puolittaiseen läpiajoon ensimmäisessä erässä kesken vieraiden painostuksen ampaissut Niki Kaila sekä heti toisen erän alussa Samu Öystilän maukkaasta tarjoilusta p-pisteen tietämiltä tälläämään päässyt Mikko Lindbom.

Piispasen onneksi punanutut kuitenkin heräsivät pikkuhiljaa pelaamaan lähellä omaa tasoaan ja kun jalat alkoivat liikkua, ei ollut kuin ajan kysymys koska kelkka kääntyy kotkalaisten haluamaan suuntaan.

– Tiesimme, että Haukat ei ole mikään sarjan jalkavin joukkue, joten luistelulla meillä on mahdollisuus ottaa homma haltuun ja sen me myös lopulta teimmekin, Piispanen kommentoi.

Kyseinen käännös tapahtui aika pitkälti ajassa 28:12, kun kotijoukkueen Jonne Juntheikki joutui kampittamaan punanuttujen pistekärki Panu Laitisen pikkukakkosen arvoisesti.

Juntheikki ei ehtinyt lopulta lusia rangaistustaan kuin yhdeksän sekuntia, kunnes Jere Koikkalainen ja Petja Summanen sahasivat Haukkojen alivoimaneliön palasiksi, jonka seurauksena Juho Veneskarilla oli helppo työ tintata peliväline ohi voimattoman järvenpääläisvahti Juuso Laukkasen.

Kavennusosumasta lisää vettä myllyynsä saanut Titaanit jatkoi painostustaan välittömästi kiekon pudottua jäähän ja hallin pelikello ehti raksuttaa vain reilut kolme minuuttia eteenpäin, ennen kuin punavalo paloi taas isäntien maalin takana.

Tällä kertaa nyrkkinsä kohti K-Rauta Areenan kattoa pääsi nostamaan komean kuljetuksen päätteeksi väkisin sota-alueelle laidan kautta tunkeutunut Santeri Kunttu, joka jätti menoaan estelleen haukkapakin seisomaan kuin sen kuuluisan tikun siihen ruskeaan eritteeseen konsanaan.

Kun vielä muutaman ottelun poissaolon jälkeen paluun kehiin tehnyt Jesse Hurme täydensi toisen erän lopulla punanuttujen dominanssin ja täräytti komeiden kiemuroiden jälkeen jo vieraiden kolmannen täysosuman, alkoi Haukkojen vaihtoaitiossa varmasti jyskyttää päässä ajatus: taasko tässä käy näin?

Rutiinisuorituksella pisteet himaan

Päätöserään maalin johtoasemassa lähtenyt Titaanit oli pukukoppinsa suojissa selkeästi päättänyt, että nyt homma pistetään sen verran selkeästi pakettiin, jottei Haukat saa edes pienintäkään mahdollisuutta tulla enää pelin voittotaisteluun mukaan.

Ex-titaani Ramil Jokisen jouduttua vajaat 10 minuuttia ennen täyttä aikaa boxiin alkoikin sitten tapahtua, eikä todellakaan reilun 200-henkisen kotiyleisön haluamia asioita.

Titaanit sai jälleen nopeasti kuvionsa kuntoon ja kiekko pelattiin viivaan Juho Mätölle, joka ampui ovelasti jäitä pitkin kohti maalia. Juuso Laukkaselle liikkuvaa maskia oivallisesti tehnyt Santeri Kunttu onnistui laittamaan lapansa väliin ja ohjasi näyttävästi kumimuikun haukkaveskarin puikoista nuottaan.

Vahvaan vireeseen illan aikana äitynyt Kunttu täydensi lopulta kypärätemppunsa muutama minuutti myöhemmin, esittämällä jo toisesta erästä tutun syöksynsä ja jättäen jälleen edessä sätkineen pakin kuin nallin kalliolle.

Ajassa 52:27 syntynyt 2-5-osuma riitti myös Haukkojen peliä johtaneelle Samu Mustoselle, joka otti aikalisän ja yritti sen avulla saada puhkuttua omiinsa vielä kerran lisää puhtia.

Tässä Mustonen osittain onnistuikin, sillä Niki Kaila kavensi välittömästi eron kahteen maaliin, päästyään helpohkosti uimaan sektoriin ja laukomaan siitä pelivälineen titaanimaalia vartioineen Santeri Leväsen ulottumattomiin.

Kailan illan toinen henkilökohtainen onnistuminen herätti isännät pistämään tosissaan kapuloita kohti voittoa marssineiden punanuttujen rattaisiin, mutta enempää osumia Haukat ei enää saanut aikaiseksi, koska varmaotteisesti läpi kamppailun torjunut Levänen pisti luukut visusti kiinni.

Järvenpääläiset hakivat vielä taiston lopussa hanakasti kavennusta ilman maalivahtia, mutta se kostautui, kun Juho Mättö roikutti oman puolustusalueen kulmasta lähteneellä vedollaan vulkaanisen kuminpalasen häkkiin ja Titaanien 3-6-voitonjuhlat käyntiin.

– Tietynlainen rutiinisuorituksen ja pakkopisteiden makuhan tästä kieltämättä päällimmäiseksi tunteeksi jäi, sillä meidän ei parasta tarvinnut panna pöytään – kolmea pistettä lähdimme kuitenkin hakemaan ja ne myös otimme, totesi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

Pisteiden lisäksi kotkalaiskäskyttäjän mieltä lämmitti ylivoimapelaaminen, joka tuotti kolmesta yrityksestä kaksi osumaa.

– Pakkopelitehokkuutemme oli tänään erittäin positiivinen asia – kaiken lisäksi ylivoimalla tekemämme maalit olivat näyttäviä suorituksia, ”Pise” lipoi tyytyväisenä huuliaan.

Kysymyksen siitä, miksi peliin lähtö oli Titaaneille niin vaikea, antoi Piispanen varsin tyhjentävän ja samalla tutunoloisen vastauksen.

– Suomi-sarja on amatöörisarja, jonka takia arkipelit ovat ihan jokaiselle joukkueelle lähestulkoon aina todella vaikeita, titaaniluotsi sanaili.

– Pelaajat käyvät päivällä koulussa tai töissä, eivätkä täten ehdi kunnolla keskittyä itse peliin ja sitten kun pitäisi illalla saada vielä paras suoritus itsestään kaukalossa irti, ei se olekaan niin helppoa kuin luulisi.

Titaanit on nyt kolmen perättäisen voittonsa myötä noussut kohti pudotuspeliviivaa, jonka päällä killuu tällä hetkellä punanuttujen seuraava vastustaja, kolmen pisteen päässä oleva oululainen AIK/Laser HT.

– Lauantaina meillä on kotikaukalossa edessä klassinen ”kuuden pisteen peli” – mikäpä sen hienompaa, kun panokset ovat kovat, käänsi Piispanen katseita jo tulevaan.

– AIK/Laser HT on kolme pistettä meitä edellä sarjataulukossa, joten siinä on jo meille motivaattoria kotivoiton tavoitteluun yllin kyllin, jotta pääsisimme heidän kanssaan tasoihin sekä entistä lähemmäs tavoitettamme eli kuuden parhaan joukkoa.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Haukkojen Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu tulevana lauantaina (25.11.), kun punanuttujen vieraaksi KSOY Areenalle saapuu oululaisyhdistelmä AIK/Laser HT.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!