Henry Karjalainen siirtyy Titaaneihin

24.11.2017

Muun muassa TUTO-paidassa alkukauden aikana pelaamaan ehtinyt Henry Karjalainen pukeutuu jatkossa punanuttuun. © Timo Savela – timo.savela@eliteprospects.com
Muun muassa TUTO-paidassa alkukauden aikana pelaamaan ehtinyt Henry Karjalainen pukeutuu jatkossa punanuttuun. © Timo Savela – timo.savela@eliteprospects.com

Kolmen perättäisen voiton putkessa porhaltava Kotkan Titaanit vahvistaa hyökkäyskalustoaan liiga- ja Mestis-kokemusta vyöllään kantavalla Henry Karjalaisella.

Viime viikkojen aikana pelinsä jälleen uomiinsa saanut sekä voittojen tielle Suomi-sarjassa palannut Titaanit on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen SaiPa-kasvatti Henry Karjalaisen kanssa.

Lappeenrannassa ja Imatralla kiekko-oppinsa saanut Karjalainen pääsi keväällä maistamaan myös liigavauhtia, pelaten kasvattiseuransa paidassa yhteensä 11 ottelua ja tehden niissä yhden täysosuman.

Kuluvalla kaudella 22-vuotias hyökkääjä on ennen titaanipestiään pyrkinyt murtautumaan Mestikseen ensiksi turkulaisen TUTO Hockeyn ja sittemmin Imatran Ketterän riveissä, mutta Karjalaiselle ei lopulta löytynyt sopivanlaista pelillistä roolia kummastakaan joukkueesta.

Sen myötä pelaajamarkkinoita viimeaikaisen loukkaantumissumansa vuoksi kartoittanut Titaanit iski kiinni lupaavaan pelimieheen, joka on punanuttujen lappeenrantalaislähtöiselle päävalmentaja Mika Piispaselle jo entuudestaan tuttu kasvo.

– Pääsimme Karjalaisen kanssa varsin nopeasti yhteisymmärrykseen siitä, että Titaanit voisi Suomi-sarjassa pelaavana joukkueena olla hänelle hyvä kasvualusta tulevaisuutta silmällä pitäen, Piispanen kommentoi.

– Meillä oli ja on edelleen ihan jo määrällisestikin selkeä tarve saada lisää pelaajia riveihimme ja ”Henkalta” voimme tämän tarpeen täyttämisen ohella odottaa saavamme myös rutkasti pelillistä vahvistusta.

Titaaniluotsi odottaa SaiPan A-nuorten varakapteeninakin muutaman kauden ajan häärineen Karjalaisen tuovan joukkueeseensa ennen kaikkea lisää leveyttä ja ratkaisuvoimaa.

– Karjalainen on nuoresta iästään huolimatta varsin monipuolinen ja kokonaisvaltainen hyökkääjä – hän pystyy pelaamaan vahvasti molempiin suuntiin ja tuomaan myös tehoja hyökkäykseemme, ”Pise” sanailee.

Perjantaina Titaanien vahvuuteen liittyneen ja ensimmäiset harjoituksensa punanuttujen kanssa vetäneen Karjalaisen on määrä tehdä debyyttinsä kotkalaisjoukkueen riveissä lauantaisessa (25.11.) kotiottelussa, jossa vastaan luistelee oululainen AIK/Laser HT.

– Näin olemme ajatelleet, että päästämme ”Henkan” huomenna irti, Piispanen toteaa.

– Hänellä on muutama viikko edellisestä pelistä Ketterässä, jonka seurauksena näyttö- ja pelihalut ovat varmasti kovat, joten haluamme ilman muuta ottaa ne heti hyötykäyttöön.