Joulukuun käyntiin kovalla kotitriplalla

30.11.2017

Titaanit hyökkää varakipparinsa Petja Summasen johdolla seuraavaksi kolme kovaa Suomi-sarjan runkosarjaottelua sisältävän kotitriplan kimppuun.
Titaanit hyökkää varakipparinsa Petja Summasen johdolla seuraavaksi kolme kovaa Suomi-sarjan runkosarjaottelua sisältävän kotitriplan kimppuun.

Hyvissä kyttäilyasemissa Suomi-sarjassa tällä hetkellä oleva Titaanit jatkaa pelisavottaansa seuraavaksi kotikaukalossaan, sillä punanutut mittelevät peräti kolme seuraavaa runkosarjaotteluaan KSOY Areenalla. Kotkalaisten joulukuun avaus pitänee nimittäin sisällään niin Haukkojen, Pyryn kuin Huntersinkin kestitsemisen, joten punanutuilla on tiedossa erittäin kova kotitripla.

Peliään pikkuhiljaa parantanut ja tulosten valossa selkeää noususuhdannetta elävä Titaanit ei paljoa laakereillaan pääse lepäilemään. Kotkalaiset päättivät viime sunnuntain Naantalin vierailuunsa kahdeksan päivän jakson, joka piti sisällään viisi peliä, eikä jatko näytä sen helpommalta.

Sen myötä punanutut ovatkin alkuviikon aikana pyrkineet sekä latailemaan energiavarastojaan että tuulettamaan pääkoppiaan. VG-62:selle koettu ikävä yllätystappio kiristi nimittäin yhden jos toisen titaanimiehistön jäsenen aivopoimuja, sillä kyseinen koitos olisi ehdottomasti pitänyt voittaa.

– Viime sunnuntaina suorittamamme Naantalin reissun jälkeen on tehnyt ihan hyvää hieman lepuuttaa niin mieltä kuin kroppaakin, myöntää Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Turha sitä on kuitenkaan sen enempään voivotella eli ei muuta kuin eteenpäin sanoi Mummo lumessa – meidän on vain jatkettava työntekoa ja haettava sen voimalla uutta mielenvirkeyttä tuleviin koitoksiin.

Kyseiset tulevat koitokset ovat Titaanien osalta kotiotteluita, sillä punanutut pelaavat seuraavien kuuden päivän aikana kolmesti KSOY Areenalla.

Punanuttujen päävalmentaja Piispanen on kuluvan kauden aikana toitottanut moneen otteeseen sitä, ettei kotkalaisilla ole ollut minkäänlaisia vaikeuksia ladata itseään kotiotteluihin kovien näyttöhalujen vuoksi.

Entäpä miten tämä lataaminen onnistuu nyt, kun himamatseja tulee lyhyen ajan sisään Titaanien eteen kuin konsanaan sieniä sateella?

– Vaikka pelaisimme seitsemän päivää yhtä soittoa kotipelejä putkeen, on muiden turha tulla meidän kotikaukaloomme kukkoilemaan – KSOY Areena on meille pyhä paikka, jossa pyrimme aina pistämään parastamme, ”Pise” paaluttaa.

– Olen tässä puolentoista kauden aikana jo huomannut sen, että pelaajiltamme löytyy kotipeleihin aina se tarvittava ekstralataus, eikä ketään ole sen suhteen tarvinnut kertaakaan hirveämmin persuksille potkia.

Titaanit majailee Suomi-sarjataulukossa 10. sijalla, kun joukkueella on vielä pelaamatta 10 ottelua alkusarjasta. Eroa punanuttujen tavoitteena olevaan 6. sijaan on tällä hetkellä kahdeksan pistettä, joten kotkalaiset ovat kiekkolegenda Pekka ”Rocky” Rautakallion sanoin hyvissä kyttäilyasemissa.

Se on kuitenkin selvää, että jolleivät punanutut etenkin jäljellä olevista kotipeleistään harjaa suurta pinnamäärää itselleen, voidaan Kotkassa keskittyä jo ennen vuodenvaihdetta alemman jatkosarjan kekkereihin.

– Tärkeitä pelejähän ne ovat kieltämättä kaikki, mutta parasta tässä on se, että ennen alkusarjan loppua on jaossa vielä 30 pistettä – luulen kyseisen määrän riittävän kuuden parhaan joukkoon pääsyyn, sanoo Piispanen.

Eli tarkoittaako siis arvon päävalmentaja sitä, että Titaanit nappaa naantalilaisille kärsimänsä tappion sisuunnuttamana itselleen seuraavaksi 10 ottelun mittaisen suorien voittojen putken?

– Kaikki 10 peliä on voitettavissa, titaanipiiskuri täräyttää vastapalloon.

Jotta punanutut kykenisivät erityisesti kotonaan vahvaa menoaan jatkamaan, olisi joukkueen saatava katsomon puolelta tarvitsemaansa tukea. Samaa mieltä on kotkalaiskäskyttäjä Piispanenkin, joka samalla haluaa jo tähän mennessä pelattujen kotipelien osalta kiitellä joukkueensa kannattajia.

– Silloin kun pelataan isoja ja tärkeitä pelejä, nousee kannattajien tarjoama tuki aina todella suureen rooliin, ”Pise” selventää.

– Tässä kun on tullut kierreltyä näitä Suomi-sarjapaikkakuntia, niin täytyy oikeasti kiittää kotkalaisyleisöä kannatusaktiivisuudesta – se oikeasti kuuluu niin kaukaloon kuin vaihtopenkillekin asti, kun kannattajiemme ydinryhmä aloittaa joukkueemme äänekkään tukemisen ja muu halli yhtyy siihen.

– Mitä täydempänä lehterit ovat, sitä enemmän siitä kaikki joukkueemme jäsenet saavat lisää virtaa ja sitä me tulevissa otteluissa tulemme tarvitsemaankin, toteaa Piispanen ykskantaan.

”KSOY Areenalta ei ole tällä kaudella hirveän montaa pistettä vierailijoiden matkaan lähtenyt, joten miksi ne lähtisivät nytkään yhtikäs mihinkään?”

Titaanien kotitripla polkaistaan käyntiin perjantai-iltana, kun viikko sitten punanuttujen mahdin edessä Järvenpäässä polvistunut Haukat saapuu Pohjois-Amerikan reissultaan takaisin völjyyn palanneen päävalmentajansa Sami Heleniuksen johdolla Kotkaan.

Titaanien kollega Mika Piispanen odottaa omiensa saavan KSOY Areenalla vastaansa ärsytetyn ja revanssinhaluisen haukkaparven, joka pyrkii lähes keinolla millä hyvänsä nokkimaan isänniltään pinnat matkaansa.

– Haukoillakin on varmasti tuoreessa muistissa viikon takainen kohtaaminen ja uskon, että myös he ovat oppineet vastustajastaan jotain uutta, Piispanen rupattelee.

– Vaikka kyseessä onkin taas arkipeli, niin perjantai on siitä huolimatta viikonlopun aloitus, jonka uskon tuovan entisestään lisää virkeyttä ja energiaa molempien joukkueiden tekemiseen verrattuna edelliseen kohtaamiseemme.

Järvenpäässä punanuttujen koneet käynnistyivät hieman hitaanlaisesti, mutta kun lyyti alkoi oikeasti kirjoittaa, polkivat kotkalaiset Haukkojen ohi niin oikealta kuin vasemmaltakin ja porhalsivat lopulta selkeään voittoon.

Samanlaista luistelu- ja pelitempoa titaaniluotsi Piispanen penää omiltaan myös tulevaan otteluun, joskin sillä erotuksella, että nyt kyseisten vahvuuksien olisi alettava toimia heti kamppailun alusta lähtien.

– Meidän pitää saada luisteluvoimamme maksimaalisesti käyttöön, sillä se tulee jälleen tuottamaan Haukoille varmasti paljon haasteita ja sitä kautta saamme koko kaukalon kattavalla prässäämisellämme tilan sekä ajan heiltä pois, ”Pise” kommentoi.

Haukkojen kanssa väännetyn taiston jälkeen Titaaneilla on edessään todella kova testi, kun sarjassa tällä hetkellä 2. sijalla vain muutama hassu piste kärjen takana oleva Nokian Pyry tulee lauantaina testailemaan, ovatko kotkalaiset oppineet mitään viime kerrasta.

– Pyry teki aiemmassa kohtaamisessa vaikutuksen eritoten puolustuspelaamisellaan, sillä meidän oli todella vaikeaa päästä maalintekopaikoille, vaikkemme Nokialla edes huonosti pelanneet, tokaisee punanuttupiiskuri Piispanen.

– Vahvasti tähän mennessä pelannut Pyry on totta kai meille iso haaste, mutta KSOY Areenalta ei ole tällä kaudella hirveän montaa pistettä vierailijoiden matkaan lähtenyt, joten miksi ne lähtisivät nytkään yhtikäs mihinkään?

Titaaneilla on lauantain ottelussa puolellaan parempi pelituntuma, kun taas Pyry pääsee iskemään levänneenä vahvan kotijoukkueen kimppuun. Onkin siis jännä nähdä kumpi näistä eduista vaikuttaa, vai vaikuttaako kumpikaan.

– Nämä ovat aina vähän kaksipiippuisia juttuja sen suhteen, että kumman joukkueen eduksi tällaiset tilanteet katsoo, Piispanen mietiskelee.

– Me olemme tietyllä tapaa saaneet polteltua karstat koneistamme perjantaina ja pääsemme hyvällä pelituntumalla iskemään vastavuoroisesti hivenen enemmän levänneen Pyryn kimppuun.

– Minkään väsymyksen taakse meidän on kuitenkaan turha mennä, sillä sellainen savotta tuo viime viikkokin oli, että jaksamisesta se tuskin tulee tälläkään kertaa jäämään kiinni, ”Pise” painottaa.

Sami Karppisen valmentama Pyry on täynnä toinen toistaan etevämpiä nuoria kykyjä, joiden tarkoituksena on nostaa nokialaisseura sarjaporrasta ylemmäs Mestikseen. Kun vielä vaihtopenkin takaa löytyy sellainen legenda kuin Janne Ojanen, voidaan niin sarjasijoitusten kuin nimilistojenkin perusteella sanoa edun olevan vierailijoilla.

Noh… pelataan nyt kuitenkin ensin ja jaetaan vasta sitten pisteet, vai kuinka?

– Sehän näissä peleissä on hyvä, ettei niitä papereilla tai ennakkoarvioiden perusteella kuitenkaan pelata – sen me näimme ihan omakätisesti Naantalissa, Piispanen toteaa.

Pyrystä selvittyään, saa Titaanit vetää pari päivää taas happea ja hioa kuvioitaan sekä aseitaan terävämmiksi, sillä 100 vuotta täyttävän Suomen itsenäisyyspäivänä kotkalaiset pääsevät taittamaan peistä hurjassa vireessä läpi syksyn olleen paikalliskilpailija Huntersin kanssa.

– Hunters johtaa täysin ansaitusti sarjaa – heillä on selkeästi liikkuvampi ja pelitaitavampi joukkue kasassa kuin viime kaudella ja tulivoimaa löytyy erityisesti hyökkäyskalustosta, antaa kotkalaiskäskyttäjä Piispanen tunnustusta Tero Määtän valmentamalle porvoolaisjoukkueelle.

Hunters on muun muassa ex-titaanihyökkääjä Reko Riihisen johdolla paukuttanut kiekkoa vastustajiensa reppuun lähes kuuden maalin pelikohtaisella keskiarvolla, joten ei ole ihme, että porvoolaiset keikkuvat Suomi-sarjataulukon kärkitilalla.

Kun vieraiden peräpääkin on ollut yksi Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason tiiveimmistä, saavat punanutut totisesti pelata kauden parhaan 60-minuuttisensa, jotta Hunters kaatuu.

– Meille tulee Pyryn jälkeen heti perään eteen toinenkin erittäin kova vastus, joka on meille tähän väliin loistava paikka testata omia kykyjämme ja syksyn aikana oppiamme asioita, ”Pise” tuumii.

Vaikka porvoolaiset olivatkin puolitoista kuukautta takaperin pelatussa kotiottelussaan selkeästi Titaaneita etevämpiä ja veivät sen nimiinsä 7-1-lukemin, on nyt edessä täysin uusi peli ja se pelataan vieläpä Huntersille jo viime kaudelta epämieluisalla areenalla.

– Emmeköhän me tällä kertaa saa itsestämme paljon paremman suorituksen irti, jonka avulla puntit tasoittuvat jo huomattavasti ja tuskinpa Kotka on Huntersille edelleenkään se mieluisin vieraspaikkakunta jääkiekon pelaamisen, sanailee Piispanen.

Titaanien ja Haukkojen välinen Suomi-sarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla perjantaina (1.12.) käyntiin kello 19:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroaTERVETULOA!

Lauantaina (2.12.) Titaanit puolestaan mittelee KSOY Areenalla voimiaan Kotkaan saapuvan Pyryn kanssa Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, joka polkaistaan käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!

Ensi viikon keskiviikkona (6.12.) Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlapäivänä Titaanit iskee yhteen paikallisvastustajansa Huntersin kanssa KSOY Areenalla pelattavassa Suomi-sarjakamppailussa, joka täräytetään poikkeuksellisesti käyntiin jo kello 15:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!
 

JOULUARPAJAISIA TITAANIEN KOTIOTTELUISSA!

Todennäköisempää kuin lottovoitto!