Pienet asiat ratkaisevat

6.12.2017

Titaanit ei onnistunut taaskaan juhlimaan riittävän usein Huntersin maalinedustalla.
Titaanit ei onnistunut taaskaan juhlimaan riittävän usein Huntersin maalinedustalla.

Titaanit on nyt lyhyen ajan sisään kohdannut kaksi Suomi-sarjan ehdotonta kärkiporukkaa ja ottanut kummaltakin kuokkaansa. Niin viime lauantaina KSOY Areenalla kuin Suomen 100-vuotisitsenäisyyspäivänä tahkotussa taistossa punanutut pystyivät ajoittain pistämään ihan hyvin kampoihin vastustajalleen, mutta lopulta vieraat menivät väkisin menojaan, aivan kuten Kotkassa käväissyt Hunterskin 1-4 (0-1, 1-3, 0-0) –lukemiin päättyneessä kamppailussa teki.

Titaanit – Hunters 1-4 (0-1, 1-3, 0-0)

06:41 0-1 Tomi Roukala (Reno Goodwin, Markus Hämäläinen)
22:15 1-1 Vikke Terho (Joonas Kirjonen, Elmeri Kotro)
26:33 1-2 Nikke Kettukangas (Reko Riihinen, Ville Rantanen) VoM
35:21 1-3 Reko Riihinen (Antti Rantsi, Ville Rantanen)
36:14 1-4 Reno Goodwin (Tapani Nikkilä, Tomi Roukala)

Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 14+15+12= 41 torjuntaa
Hunters – Juuso Hyyppä 20+8+11= 39 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min= 8min
Hunters 4 x 2min= 8min

Titaanit päätti keskiviikkona Kotkassa pelatussa Suomi-sarjan runkosarjaottelussa kolme kamppailua käsittäneen kotiputkensa, isännöimällä KSOY Areenalle vieraaksi saapunutta sarjakärki Porvoon Huntersia.

”Paikallistaistoon” toi oman säväyksensä #Suomi100-teema, jonka myötä ennen taiston alkua kaikki hallilla olijat pääsivät nauttimaan ihastuttavan Stella Christinen esittämästä Maamme-laulusta, joka viimeistään viritti molemmat joukkueet täyteen latinkiinsa.

Titaanit tiedosti todella hyvin sen, että voittaakseen Huntersin kannattajiensa riemuksi, olisi joukkueen pelattava kuluvan kauden paras pelinsä ja kyettävä välttämään virheitä sekä eritoten kiekonmenetyksiä keskialueella.

Kyseiseen temppuun punanutut pystyivät aika tarkkaan kamppailun ensimmäisen puolikkaan verran, mutta sitten muutama kirvelevä kämmi avasi vieraille paikat tehdä pelin ratkaisevat osumat ja taittaa näin yritteliään isäntänsä niskat nurin.

– Ne erot tulevat aina pienistä asioista ja mielestäni tämän illan ottelu oli vähän kuin toisinto Pyry-kamppailusta, numeroidenkin ollessa lähes identtiset, tokaisi Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen 1-4-lukemiin päättyneen kahinan jälkeen.

– Ei tämä tappio kuitenkaan juhlamieltä mihinkään heikennä, sillä kyseessä oli kuitenkin vain yksi jääkiekkoilun Suomi-sarjan ottelu monien joukossa.

Piispanen myönsi painottaneensa omilleen pelipalaverissa tiettyjä asioita, joissa pitää olla Huntersia vastaan tarkkoina, mutta aivan täyttä aikaa nämä sanat eivät kotkalaispelaajien aivolohkoissa pysyneet riittävän kirkkaina.

– Totta kai tiesimme kuinka tulivoimainen hyökkäyskalusto Huntersilla on ja sen myötä jokainen kiekonmenetyksemme keskialueella voi maksaa meille ison hinnan, ”Pise” kommentoi.

– Kaksi viimeistä takaiskua olivatkin sitten juuri tällaisia ja kyllähän se peli kulminoitui hyvin pitkälti niihin.

Ottelun avauserä oli vähään aikaan kovavauhtisin ja viihdyttävin 20-minuuttinen, mitä KSOY Areenalla on nähty. Niin Titaanit kuin Hunters pistivät ”jalalla koreasti” ja peli aaltoili jännittävänä päästä päähän.

Vähän jopa viitteitä vanhanliiton hawaiji-lätkästä saaneen erän aikana kummallekin joukkueelle siunaantui iso läjä hyviä maalipaikkoja, mutta ainostaan Markus Hämäläisen viivakutiin ensimmäisenä käsiksi päässyt Tomi Roukala onnistui kirjauttamaan nimensä tehotilastoihin 0-1-maalin isänä.

Kaikki muut, välillä jopa mahdottomaltakin näyttäneet tilanteet, kirjattiin sitä vastoin sekä Titaanien Santeri Leväsen että Huntersin Juuso Hyypän torjunnoiksi.

Etenkin titaanileirissä jossiteltavaa riitti yllin kyllin, sillä muun muassa Santeri Kuntulla oli kolme avopaikkaa, joista kiekko ei vain millään ilveellä löytänyt tietään verkon perukoille.

– Meidän etsikkoaikamme osui ehdottomasti avauserään – meillä oli paikat tehdä ainakin kaksi tai jopa kolmekin maalia, joilla olisimme voineet muuttaa pelin kulkua, harmitteli titaanipiiskuri Piispanen omiensa epätarkkaa sihtiä.

Huntersin ”tehominuutti” tappoi pelin

Kuten niin monesti kuluvalla kaudella aiemminkin, onnistui Titaanit tulemaan kamppailun toiseen erään entistä paremmalla tatsilla.

Punanutut pistivät sen seurauksena aina vain tiukemmin kampoihin porvoolaisvierailleen, joiden vuoro oli olla ottavana osapuolena, digitaalien pysähtyessä KSOY Areenalla aikaan 22:15.

Kyseisellä kellonlyömällä nimittäin heilahti maaliverkko Juuso Hyypän selän takana, kun Joonas Kirjosen terävän kudin räpylästään veräjänsä kulmalle pudottanut Hunters-veskari sai katseella seurata Vikke Terhon viimeistelyä.

Riemukkaan sekä kotijoukkueelle paljon lisää itseluottamusta antaneen 1-1-osuman jälkeen peli tasoittui entistä enemmän ja varsinkin omalla puolustusalueella Titaanit oli paljon jämptimpi kuin avauserässä.

– Saimme lyötyä pelin hienosti tasoihin ja onnistuimme myös puolustamaan hyvin, vaikka Hunters peliä meidän päässä pyörittikin, sanaili Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen tyytyväisenä.

Lopulta Hunters onnistui kuitenkin siirtymään uudelleen johtoon, kun päätuomari Jani Södö passitti samasta tilanteesta rangaistusaitioon sekä Tino Hovin kampituksesta että Valtteri Lemmetyn sukeltamisesta.

Eteen avautunut erikoistilanne sopi erittäin hyvin pelitaitavalle vierailijalle, sillä Nikke Kettukangas pääsi tasavaajalla pelattaessa iskemään hivenen onnekkaastikin kiekon ohi Santeri Leväsen ex-titaani Reko Riihisen esityöstä.

Titaanit ei vielä tästäkään takaiskusta lannistunut, vaan pyrki edelleen iskemään kiekkoa päätyyn ja tappelemaan sen siellä itselle sekä iskemään pelivälinettä sen jälkeen kohti Hyypän lähes umpeen muuraamaa porvoolaisrysää.

Pari kertaa kumimuikku kävikin lähes sisään asti löpsähtämistä, mutta kun tuuri ei ollut tänään riittävästi punanuttujen puolella, alkoi ilmassa leijua vahva tuoksu Huntersin vastaiskusta.

Sellainen näkikin sitten päivänvalon, kun titaanihyökkääjä menetti keskialueella kohtalokkaasti kiekon ja vieraat käänsivät pelin suunnan nopeasti takaisin kotkalaisten päätyyn, saaden parin kauniin syötön päätteeksi pedattua paikan Riihiselle, joka tulitti sen vastustamattomasti ohi Leväsen.

Lopullisesti isäntien haaveet voitosta haihtuivat ilmaan 53 sekuntia myöhemmin, kun Hunters onnistui jälleen kääntämään pelin titaanipurun jälkeen nopeasti takaisin kotkalaisten puolustusalueelle.

Tällä kertaa ratkaisevan poikittaissyötön antajana toimi porvoolaiskippari Tapani Nikkilä ja limpun puolityhjänä ammottaneeseen uuniin pääsi lataamaan Reno Goodwin.

1-4-maalin jälkeen loppuerä mentiinkin varsin leppoisissa merkeissä, joka merkitsi sitä, että Titaaneille jäi viimeiselle kaksikymppiselle todella suuri vuori kiivettäväksi.

– Eihän se taaskaan tarvinnut sitten kuin pari virhettä, jotka tällä kertaa olivat kiekonmenetyksiä keskialueella ja Huntersin tyylinen taitava joukkue käytti ne varmasti hyödykseen, hymähti kotkalaiskäskyttäjä Piispanen toisen erän lopun tapahtumista.

Kuten olettaa sopi, ei kolmannesta erästä tullut sen myötä enää kovinkaan suurta spektaakkelia.

Titaanien eväät näyttivät aikalailla syödyiltä ja kun Hunters vielä onnistui siihen päälle hyydyttämään omalla pelaamisellaan kotkalaisten kirin ennen kuin se edes kunnolla lähti käyntiin, muodostui jäljelle jääneistä minuuteista selkeästi koko kamppailun puuduttavin osuus.

– Onhan se aivan eri lähtötilanne kolmanteen erään, kun olet 1-4-tappiolla, etkä esimerkiksi 2-2-tasatilanteessa, ”Pise” sanaili.

Huntersin pelatessa idioottivarmaa puolustuspeliä ja pitäessä kiekkoa sekä juoksuttaessa uskonsa menettäneitä kotkalaisia, valui hiekka tiimalasissa loppuun, jonka ansiosta kaikki kolme sarjapistettä lähtivät vieraiden mukana Porvooseen lopulta kolmen maalin marginaalilla.

– Kaveri pelasi niin hyvää puolustuspelaamista ja jäädytti pelin kauttaaltaan, että me jäimme käytännössä täysin sivustakatsojiksi, eikä kirimme lähtenyt enää missään vaiheessa liikkeelle, totesi Piispanen.

Titaanit kärsi näin ollen toisen perättäisen tappionsa, kun viime lauantaina Kotkassa vierailleen Pyryn tavoin myös Hunters onnistui näyttämään kärjen ja keskikastin välillä vallitsevan tasoeron.

Tappioista huolimatta titaanipiiskuri oli toiveikas sen suhteen, että titaanimiehistö osaisi ottaa kyseisistä koitoksista kokemuspakkiinsa mukaansa juuri ne oikeat asiat.

– Toivottavasti näistä peleistä jäi paljon asioita pelaajille mieleen ja he huomasivat varsinkin sen, että kärkiporukoita vastaan virheet maksavat lähestulkoon aina kovaa hintaa, kun taas hivenen heikommat vastustajat antavat niitä helpommin anteeksi, Piispanen mietiskeli.

– Myös ne omat tekopaikat pitäisi kyetä hyödyntämään kovemmalla prosentilla, etenkään kun niitä ei näitä Hunterseja ja Pyryjä vastaan liiemmälti tule.

Syy toiveikkuuteen oli selvä, sillä Titaanit pelaa tulevankin Suomi-sarjan runkosarjaottelunsa kivikovaa vihulaista vastaan, kohtaamalla hurjavireisen JHT:n tulevana viikonloppuna Kalajoella.

– Onneksi urakkamme hieman helpottuu, sillä seuraavaksi saamme vastaamme vain sarjakolmosen, lähetti Piispanen naurahtaen terveisiä JHT-kollega Joni Petrellille.

Titaaniluotsi kuitenkin vakavoitui nopeasti ja kertoi oman näkökantansa edessä olevasta koitoksesta.

– Kyllähän siitä tulee meille aivan varmasti vaikea peli, varsinkin kun kotijoukkue on saanut tässä pikkuhiljaa askelmerkkinsä kuntoon ja hyvän lentokelin päälle, ”Pise” selvensi kamppailun lähtökohtia.

– Huolellisuuden lisääminen ihan kaikkeen tekemiseen tulee meidän kannaltamme katsottuna olemaan isossa roolissa lauantaisessa kahinassa.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 7 Ville Äijälä.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu kuluvan viikon lauantaina (9.12.), kun punanutut matkustavat Kalajoelle, jossa majaansa pitävä JHT isännöi Pirkonsuon jäähallissa kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Fanseat Go-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.