Alkaa P:llä, loppuu A:lla – viikonloppu Pohjanmaalla!

7.12.2017

Titaanit saa eritoten painiperinteistään tunnetuksi tulleella Pohjanmaalla vääntää viikonloppuna tosissaan, jotta kotiintuomisina olisi muutakin kuin pelkästään kokemusta.
Titaanit saa eritoten painiperinteistään tunnetuksi tulleella Pohjanmaalla vääntää viikonloppuna tosissaan, jotta kotiintuomisina olisi muutakin kuin pelkästään kokemusta.

Sarjataulukon keskivaiheilla majaileva Titaanit suunnistaa jälleen tien päälle, sillä kotkalaiset viettävät kolmen kotiottelun putkensa jälkeen edessä olevan viikonlopun Pohjanmaalla. Maaseutumatkailun ohella punanutut iskevät yhteen sekä Kalajoen JHT:n että uusikaarlepyyläisen Muik Hockeyn kanssa, joten kyseessä ei siis todellakaan ole mikään pelkkä huvitteluretki.

Jouluaatto lähestyy kovaa vauhtia, mutta siitä huolimatta Suomi-sarjassa on joukkueista riippuen vielä ennen kinkun syöntiä jokunen ottelu ja läjä harjoituksia jäljellä.

Kaksi edellistä taistoaan sarjan ehdottomaan eliittiin kuuluville Pyrylle ja Huntersille kotikaukalossaan hävinneen Titaanien kohdalla kyseinen matsimäärä on sama kuin se kuuluisa koulunumero eli neljä, jotka jakautuvat kahteen vieras- sekä kahteen kotikoitokseen.

– Meillä on ollut aika kova rypistys päällä viimeisten viikkojen aikana ja sama tahti jatkuu ennen joulutaukoa vielä neljän ottelun verran, toteaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen.

– Mikäpäs sen hienompaa, kun juhlapäiviä on vielä ennen vuodenvaihdetta muutama tiedossa.

Kolme edellistä otteluaan KSOY Areenalla mitellyt Titaanit onnistui kyseisissä kahinoissa kellistämään Haukat, mutta niin Pyry kuin Hunterskin antoivat kotkalaisille selkään.

Pääpiiskuri Piispasen mielestä punanutut eivät tappioista huolimatta pelanneet huonosti, mutta pienet asiat paremmin tehneet vierailijat näyttivät, mikä ero vallitsee sarjan kärjen keskikastin välillä.

– Emme mielestäni pelanneet kahdessa edellisessä pelissämme hirveän huonosti, mutta emme ole niissä osanneet käyttää maalintekopaikkojamme riittävän hyvin hyödyksi, ”Pise” aprikoi.

– Eritoten kärkijoukkueita vastaan pelattaessa huolellisuus korostuu ja sama jatkumo tulee myös seuraavassa kamppailussa olemaan hyvin pitkälti pelin kuva, kotkalaiskäskyttäjää viittaa lauantaina edessä olevaan JHT-taistoon.

Mitä kovempi vastus on vastassa, sitä tarkemmin pitää pelata, sillä virheitä ei yhtä helpolla saa anteeksi, kuin ennakkoon heikompia joukkueita vastaan.

Piispanen haluaakin tulevana viikonloppuna nähdä kaukalossa huolellisen titaanimiehistön, joka ei hätäile, vaan pyrkii pelaamaan yksinkertaista ja fiksua jääkiekkoa.

– Sitä [l. huolellisuutta] tarvitaan ihan kaikkiin pieniin pelillisiin asioihin – oli kyseessä sitten syöttäminen, syötön vastaanotto, purkukiekko tai maalintekoyritys, pitää niissä olla todella huolellinen, sillä juuri näistä se isompi keitos aina loppupeleissä koostuu, punanuttupiiskuri luettelee.

Jos ja kun ne pienet asiat saadaan tehty riittävän hyvin ja fokus säilyy kirkkaana läpi kamppailun, onnistuu yleensä myös sen kaikkien valmentajien peräänkuuluttaman ehjän tunnin työrupeaman metsästys normaalia paremmin.

– Onneksi meillä on alla jo jokunen kokemus siitä, miten hyvää ja ehjää 60-minuuttista pitää lähteä rakentamaan, Piispanen kommentoi.

– Se on ihan jo lähtökohtaisestikin selvä asia, että mitä pidempään vastustajaa pystyy pitämään tiukoilla, sitä todennäköisemmin peli kääntyy meidän eduksemme.

JHT:n ohella Titaanit kohtaa kaksipäiväisen ”roadtripinsä” aikana toisen pohjanmaalaisrevohkan, kun punanutut vierailevat ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana Uusikaarlepyyssä ja käyvät aistimassa Komarov Areenan atmosfääriä.

– Meillä ei tästäkään vierasreissusta voi olla tavoitteena mikään muu kuin maksimaalinen pistepotti, sillä se on paras palkinto tehdystä työstä, purkaa Piispanen omiensa viikonlopputavoitteen muutaman sanan mittaiseksi mietelauseeksi.

Vihulaiset sarjataulukon ääripäistä

Kukonlaulun aikaan KSOY Areenan pihalta lauantaina liikkeelle nytkähtävän punanuttukaravaanin ensimmäinen matkakohde on Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sijaitseva Kalajoki, joka on tunnettu junkkareiden tyyssijana.

Aikamoinen junkkarilauma on niin ikään Joni Petrellin valmentama sekä titaanikasvattien Jere ja Jesse Espon maestroima JHT, joka ottaa aivan varmasti kotkalaisvieraansa lämpimästi vastaan, tarjoten samaan hengenvetoon mahdollisuuden ilmaiseen huviajeluun Pirkonsuon ”tivolissa”.

JHT on nimittäin viimeisten kuukausien aikana saanut pelinsä rullaamaan vaikean alun jälkeen oikein kunnolla, sillä kalajokiset hyökkäävät punanuttujen kimppuun vyöllään seitsemän suoran voiton putken mukanaan tuoma paikka Suomi-sarjataulukon 2. sijalta.

– Ehkä siellä oli vielä syksyllä pienimuotoista “menestyskrapulaa” havaittavissa viime kevään jäljiltä, viittaa Titaanien päävalmentaja Mika Piispasen lauantaisen vastustajan alkukauden vaikeuksiin.

– JHT on pikkuhiljaa saanut kuitenkin koneensa käyntiin ja ottanut sille sarjassa kuuluvan paikan kärkiporukoiden joukosta haltuunsa – se ei sinänsä yllätä ainakaan minua tipan vertaa.

Nimivahva sekä samalla myös pelillisesti erittäin vahva isäntä ei varmasti tule kotikaukalossaan juurikaan löysäilemään, kiitos kovaäänisen kotiyleisön, joten Titaaneilla on edessä yksi kuluvan kauden kovimmista testeistä niin henkisesti kuin fyysisestikin.

– Meidän pitää lähteä oikeanlaisella asenteella ja ennen kaikkea pelitavalla pelaamaan JHT:n kaltaista joukkuetta vastaan, eikä missään nimessä tehdä pelistä liian helppoa heille, valaa titaaniluotsi Piispanen uskoa omiinsa.

– Kaveri tulee varmasti heti alusta lähtien kovaa päälle ja pyrkii prässäämään ja sen alta meidän pitää pystyä selviytymään pois.

Pirkonsuon jäähallissa on KSOY Areenan tapaan yksi koko Suomi-sarjan pienimmistä kaukaloista, joten sen ei ainakaan luulisi sekoittavan punanuttujen pasmoja, vaan pikemminkin vain pönkittävän luottoa omaan tekemiseen.

– Kalajoella on pieni aski, joka on meille luonnollisesti hyvä asia ja kyllä me kaikkemme tulemme laittamaan likoon, jotta sieltä olisi hyvä lopputulos saatavissa, ”Pise” paaluttaa.

Entisestään lisää uskoa titaanipelaajille tuo saletisti se, että JHT on jo kertaalleen tällä kaudella kohdattu ja kaadettu, eli mikään ylivoimainen vastus kalajokisjoukkue ei todellakaan ole.

– Pelaajamme tietävät kyseisen koitoksen pohjalta, ettei mikään joukkue tässäkään sarjassa ole voittamaton, joten uskon sillä olevan varsinkin meille jo henkisellä tasolla iso merkitys, punanuttupiiskuri sanailee.

– Suurin juttu meille on kuitenkin saada otteisiimme riittävästi huolellisuutta, jolloin kaikki pelillisetkin asiat sujuvat varmasti paremmin ja se taas helpottaa tekemistä ihan kaikkien osalta.

Kalajoella pelatun ottelun ja vietetyn yön jälkeen sunnuntaina edessä sarastaa puolestaan siirtymä kohti Pohjanmaan maakuntaa ja Uusikaarlepyyn kaupunkia, jossa Titaanit saa vastaansa sarjanousija Muik Hockeyn.

Vuorossa on tilastollisesti lähes täydellinen JHT:n vastakohta, sillä pelaajavalmentajana häärivän André Smulterin johdolla operoiva Muik Hockey on jumittunut tukevasti sarjan hännänhuipuksi 23 ottelusta ottamiensa neljän pisteen seurauksena.

Edellinen voitto uusikaarlepyyläisillä on niinkin kaukaa kuin lokakuun puolestavälistä, jonka jälkeinen tappioiden sarja on kasvanut jo 16 taiston mittaiseksi.

– Varmastihan sillä jonkinlainen vaikutus itseluottamukseen on, kun häviöitä on noita monta kertynyt putkeen, Piispanen tuumii, muttei anna sen kuitenkaan liiaksi hämätä:

– Siitä huolimatta emme tule saamaan ilmaiseksi yhtikäs mitään – Muik Hockey näytti lokakuussa Kotkassa käydessään, että kovaa ja ennen kaikkea loppuun asti taisteleva joukkue, joka on äänekkään kotiyleisönsä edessä varmasti todella vaikeasti voitettava vastustaja.

Tästä syystä onkin hyvin pitkälti kotkalaispelaajien asenteesta ja halusta kiinni, minkälaisen suorituksen joukkue saa Komarov Areenalla aikaiseksi.

– Meillä on vielä sen verran tuoreessa muistissa eräs Naantalin reissu, joten lienee selvää, että palttoon napit pysyvät tällä kertaa visusti kiinni – töitä on paiskittava niska limassa yhteisen hyvän eteen, mikäli mielimme saada mukaamme muutakin kuin pelkkää kokemusta, päättää punanuttumiehistön päävalmentaja tarinointinsa.

Titaanit matkustaa lauantaina (9.12.) Kalajoelle, jossa sijaitsevassa Pirkonsuon jäähallissa kello 16:00 käyntiin polkaistavaa Suomi-sarjan runkosarjakoitosta isännöi JHT.

Sunnuntaina (10.12.) punanutut puolestaan hyökkäävät Uusikaarlepyyhyn ja testaavat kello 16:00 alkaen miteltävässä Suomi-sarjaottelussa Komarov Areenassa majaansa pitävän Muik Hockeyn kotivireen.