Täydennysmiehiä peräpäähän

15.12.2017

Imatran Ketterän sopimuspuolustaja Markus Ovaska pukee viikonloppuna päälleen punanuttujen sotisovan. © Mika Tiira
Imatran Ketterän sopimuspuolustaja Markus Ovaska pukee viikonloppuna päälleen punanuttujen sotisovan. © Mika Tiira

Peräpäänsä vajauksesta viime aikoina kärsinyt Kotkan Titaanit saa riveihinsä täydennysmiehiä yhteistyöseurastaan Imatran Ketterästä.

Kuluvan kiekkovuoden 2017 viimeiset ottelunsa edessä olevan viikonlopun (16.–17.12.) aikana Suomi-sarjassa pelaava Titaanit saa vahvistuksia miesvajauksesta viime aikoina kärsineeseen peräpäähänsä.

Punanutut nimittäin vahvistuvat toistaiseksi voimassa oleville lainoille saapuvilla yhteistyöseuransa Ketterän sopimuspelaajilla, sillä titaanipaidan niin Kooveeta kuin VG-62:stakin vastaan miteltävissä taistoissa pukevat päälleen maalivahti Joonas Tiippana sekä puolustajat Markus Ovaska ja kotkalaisille jo entuudestaan tuttu Saska Putkonen.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispasen mukaan varsinkin pakkiavut tulevat enemmän kuin tarpeeseen.

– Ovaska, 22, ja Putkonen, 22, ovat meille jo määrällisesti iso apu harvalukuiseen puolustajakalustoomme ja se tässä on ihan ensisijainen asia, kommentoi Piispanen.

– Markus ja Saska tuovat pelaamiseemme ennen kaikkea lisää liikettä ja kiekollista varmuutta.

Puolustajaduon ohella punanutussa nähdään kuluvalla sesongilla Ketterän kolmosvahtina lähinnä häärinyt, mutta kahdella edelliskaudella imatralaisseuran A-nuorten Mestis-miehistön ykkösvahtina kiekkoja torjunut Tiippana, 22, jonka taidot Titaanit haluaa testata kevättä silmällä pitäen.

– Koska Niilo Pussisen paluuajankohta alaraajavamman jäljiltä takaisin tositoimiin on vielä hieman auki, pitää meidän vähän jo katsoa tulevaisuuteenkin, Piispanen selventää.

– Sen takia halusimme katsastaa Tiippanan torjuntataidot ja ottaa miestä vähän kuin "sisään" touhuumme sekä saada totta kai lisää vahvistusta maalivahtiosastollemme.

– Pelituntumaahan Joonaksella ei pahemmin tältä syksyltä alla ole, joten uskonkin hänen saapuvan meille lainalle todella kovien näyttö- ja pelihalujen kera, titaaniluotsi ennakoi.