Titaanien tunne kadoksissa – KOOVEE haki voiton Kotkasta

16.12.2017

Kooveesta tuli lauantai-iltana kolmas perättäinen vierasjoukkue, joka on joulukuun aikana päässyt tuulettamaan voittoa KSOY Areenalla.

Pitkän ja raskaan syyskauden viimeisten pelien luulisi ihan aina sytyttävän joukkueen kuin joukkueen pistämään vielä kerran kaikkensa täysillä likoon ennen sen jälkeen edessä olevaa sekä ansaittua lepotaukoa. Titaanit ei kyseiseen temppuun lauantai-iltaisessa kotikoitoksessaan jostain syystä kuitenkaan kyennyt, saati saanut nostatettua itselleen riittävän hyvää tunnetilaa koko kamppailun aikana, jonka seurauksena KSOY Areenalla vieraillut Koovee haki tylyn tehokkaalla esityksellään kaikki tarjolla olleet sarjapisteet mukaansa Tampereelle maalein 1-4 (1-3, 0-1, 0-0).

Titaanit – KOOVEE 1-4 (1-3, 0-1, 0-0)

10:38 0-1 Mikko Korkiakoski (Mika Niemi, Jyri Raiskio)
11:17 0-2 Kalle Niemenmaa (Henri Sandvik, Mikko Sulonen) VoM
12:28 1-2 Petja Summanen (Jesse Hurme, Saska Putkonen)
17:12 1-3 Jaakko Kerisalmi (Ville Lehtonen, Janne Anttila)
35:33 1-4 Mika Niemi (Antti Törmänen, Joni Mäkelä) YV

Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 8+0+0= 8 torjuntaa (vaihto 20:00 / 1-3)
Titaanit – Joonas Tiippana 0+22+10= 32 torjuntaa

KOOVEE – Tomi Risteli 13+11+8= 32 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 5 x 2min= 10min
KOOVEE 7 x 2min + 1 x 5min + 1 x 10min + 1 x 20min= 49min

Itseluottamusta nostattanut vierasvoitto alla kuluvan syyskauden viimeisiin koitoksiinsa suunnannut Titaanit ei saanut parasta latinkiaan esiin lauantai-iltaisessa kotikoitoksessaan.

Tunteen puute näkyi selkeimmin ottelun päätöserässä, joka lähinnä kiekkoiltiin alta pois, koska se oli sääntöihin merkitty, sillä kolmen maalin takaa-ajoasemassa olleet isännät eivät kyenneet kehittämään minkäänmuotoista kiriä Kotkassa vieraillutta Kooveeta kunnolla ahdistellakseen.

Sen myötä tamperelaiset nappasivat mukaansa arvokkaat kolme sarjapistettä tehokkaalla ja tylyllä vieraspelaamisellaan, käyttäen kliinisesti hyödykseen punanuttujen puolustuspään virheet.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen oli syystäkin tyytymätön omiensa suoritukseen 1-4-tappioon päättyneen kamppailun aikana.

– On todella vaikea sanoa mistä tuollainen flegmaattisuus oikein johtui, Piispanen ihmetteli.

– Meidän olisi pitänyt vain pystyä tekemään alusta lähtien helppoja asioita ja saada sen avulla eritoten kotona tarvittavaa tunnetta pelaamiseemme, muttemme siihen kuitenkaan pystyneet.

Ottelun avauserässä, joka oli kotkalaisnäkökulmasta katsottuna selkeästi Titaanien parasta antia, punanutut veivät peliä selkeästi paremman liikkeensä ansiosta vahvasti nimiinsä, mutta suuremman maalimäärän kirjasi itselleen kuitenkin vierasjoukkue Koovee.

– Ensimmäinen erä oli kokonaisuutena mielestäni meidän hallintaamme ja siinä mielessä oli jopa aika koomistakin, että kaveri johti sen jälkeen maalein 1-3, Piispanen kummasteli.

Niin Mikko Korkiakosken, Kalle Niemenmaan kuin Jaakko Kerisalmenkin osumia edelsi titaanipelaajan huolimattomuudesta johtunut karmea virhe omalla alueella, jonka rutinoituneet tamperelaiset kuittasivat kylmästi näkyviin KSOY Areenan valotaululle.

– Kaikki takaiskut tulivat meidän käsittämättömistä oman pään virheistämme – annoimme tuhottomasti harhasyöttöjä, emmekä siivonneet irtokiekkoja riittävän hyvin väljemmille vesille, ”Pise” manasi.

– Taitava vastustaja, kuten Koovee tänään, osaa tuollaiset tilaisuudet käyttää hyödykseen.

Vaikka Titaanit ottikin aikalisän 0-2-maalin jälkeen ja sai pientä lisähenkeä päälle Petja Summasen kavennuksesta, eivät punanutut kyenneet sen enempää kiekkoja hienosti torjuneen Koovee-vahti Tomi Ristelin taakse lyömään.

Toiseen erään kotkalaisvalmennus yritti herätellä omiaan vaihtamaan tolppien väliin Ketterän lainavahti Joonas Tiippanan, joka nousikin heti kiekon pudottua jäähän suureen rooliin, torjumalla muutaman minuutin sisään viisi lähes varmalta täysosumalta näyttänyttä vieraiden tekopaikkaa.

Heikko erän alku oli lopulta vain alkusoittoa Titaanien aneemisuudesta, sillä Koovee suoranaisesti tarjoili lukuisilla rangaistuksillaan isännilleen paikkaa kaventaa maalilukemia, mutta punanutut eivät edes kahden miehen ylivoimalla saaneet suoritettua yhtään laukausta kohti tamperelaisveskari Ristelin vartioimaa veräjää.

Kun taas vieraat saivat kotkalaisten hassailujen jälkeen omat pakkopelisaumansa, syttyi punavalo palamaan titaanimaalin takana varsin nopeasti.

Antti Törmänen voitti p-pistealoituksen taakse aivan 100-0, Joni Mäkelä pommitti kiekon lähestulkoon suoraan syötöstä kohti maalia ja Tiippanan torjunnan jälkeen Mika Niemi sai kunnian nostaa lähietäisyydeltä 1-4-nyytin.

Piispasen mielestä keskimmäisen kaksikymppisen tapahtumat olivat Titaanien kannalta katsottuna kuin suoraan jääkiekkoa käsittelevästä kauhuelokuvasta.

– Olimme aivan täysiä kuoripoikia koko toisen erän ajan – ajatus puuttui pelaamisestamme totaalisesti ja se on asia, jota en muista meiltä aivan heti nähneeni, punanuttupiiskuri huokaisi.

”Olimme haluttomia”

Titaanit ei tuntunut saavan pelin juonesta kiinni päätöseränkään alkuminuuttien aikana, sillä isäntien kiekollisesta pelaamisesta ei tullut yhtikäs mitään.

Tästä syystä olikin jopa vähän kornia, että Koovee tarjosi jo toisessa erässä 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta ottaneen Niklas Kummun johdolla punanutuille vielä kerran saumoja tulla oikein isosti mukaan voittotaisteluun.

Kumpu nimittäin taklasi kiekkoa laidan lähellä kuljettanut titaanisentteri Joonas Kirjosta voimalla kupoliin, saaden illan toisen ison penalttinsa ja passituksen suihkun puolelle 5+20 minuutin rangaistus niskassaan.

Punanutuille kuin taivaan lahjana eteen langennut pitkä ylivoimamahdollisuus valui kuitenkin tasaisena norona viemäriin, sillä kotkalaiset eivät saaneet yhtikäs mitään aikaiseksi koko vitosen aikana.

Koovee saikin lähes leikitellä Kummun jäähyn pois valotaululta ja masentaa sen avulla isäntänsä niin totaalisesti, ettei vahvan pelin maalinsa suulla torjunut Tomi Risteli joutunut enää kertaakaan kunnolla venymään, pitääkseen päästettyjen maalien lukemansa yhdessä ainoassa.

Koska tamperelaisetkaan eivät enää sen suuremmin syttyneet punanuttuja nöyryyttämään taikka hakemaan lisäosumia, päästiin Suomi-sarjataisto merkkaamaan kirjoihin ja kansiin lopulta päättyneeksi Kooveen 1-4-vierasvoittoon.

Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen antoi täyslaidallisen joukkueensa takaa-ajolle, joka oli sanalla sanoen hampaatonta.

– Olimme haluttomia ja käytännössä vain pelailimme pelin päätökseen – kirivaihde jäi kokonaan puuttumaan, Piispanen noitui.

– Ei se mielestäni vaadi kuin sen, että meillä olisi kokoonpano täynnä Tino Hovin luonteisia pelaajia – sellaisella porukalla takaa-ajo lähtisi aina aivan varmasti käyntiin.

Tyyli, jolla kolmas perättäinen kotitappio kirjailtiin Titaanien tilille korpesi Piispasta, eikä miehen mieltä paljoa parantanut kotkalaisten hukkaamat vajaat 15 minuuttia ylivoima-aikaa.

– Pelasimme parasta ylivoimaamme avauserässä ja silloin olimme myös tasakentällisin hyvin pelissä mukana, ”Pise” tokaisi.

– Jos 5-5-peli on heikkoa, niin samaten on myös ylivoima ja tänään ne osa-alueet menivätkin aivan yksi yhteen, Piispanen jatkoi.

– Kyllä meille tarjoiltiin ihan riittävästi saumoja tulla ylivoimalla peliin mukaan, mutta silloin kun ajatus on teillä tietymättömillä 5-5-pelissä, niin mihin se siitä muuttuisi miesylivoimallakaan?

Jos oli Titaanien pelaamisessa paljon petrattavaa, niin myös kehumisen arvoistakin löytyi. Titaanimaalilla toisen alussa debytoinut Joonas Tiippana oli veräjänsä suulla itse varmuus ja pysäytti kamppailun aikana yhtä vaille kaikki 33 kotkalaisveräjää kohti ammuttua laukausta.

– Tiippanalta erittäin vahva sisääntulo Suomi-sarjaan ja titaanipaitaan, kotkalaiskäskyttäjä kehaisi.

– Peli ollut keskimmäisen kaksikymppisen jälkeen varmaan tilanteessa 1-9, jollei Joonas olisi napsinut liukuhihnalta loistotorjuntoja tililleen.

– Hän piti meitä aivan täysin yksin pystyssä ja edes jollain lailla pelissä mukana, sillä sen verran hukassa kenttäpelaajat koko toisen erän ajan olivat, Piispanen sanaili.

Tappio totta kai harmittaa aina ja vetää mielen matalaksi, mutta Titaanien on turha kovin kauaa asiaa märehtiä.

Uusi mahdollisuus mielien ja samalla ilmeiden kirkastamiseen on nimittäin edessä jo huomenna, kun punanutut saavat syyskauden lopullisesti paketoivassa kotiottelussaan vastaansa VG-62:sen.

Titaaniluotsi Piispasella olikin jo mielessä selvät sävelet sunnuntaiseen kiekkonäytökseen.

– Sanoin juuri äsken joukkueelle kopissa, että olen huomenna valmis peluuttamaan vaikka vain kahta kentällistä, jolleivät sydän ja tunne ole alusta asti touhussa mukana, ”Pise” paalutti.

– Minulle, eikä kenellekään muulle saa riittää pelkkä voitto, vaan sen pitää olla reilu voitto!

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 1 Joonas Tiippana.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (17.12.), kun punanuttujen vieraaksi syyskauden viimeiseen peliin Kotkaan saapuu Naantalin ylpeys – VG-62.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!