Titaanien valmennukseen muutoksia

19.12.2017

Titaanit kulkee jatkossa Suomi-sarjassa eteenpäin lähes täysin uusitun valmennusryhmän komennossa.
Titaanit kulkee jatkossa Suomi-sarjassa eteenpäin lähes täysin uusitun valmennusryhmän komennossa.

Suomi-sarjassa 10. sijalta joulutauon viettoon siirtyneen Kotkan Titaanien valmennusryhmä menee lähestulkoon kokonaan uuteen uskoon.

Titaaneita viimeiset puolitoista kautta Suomi-sarjassa luotsanneet päävalmentaja Mika Piispanen ja valmentaja Jori Sainio eivät kotkalaisseuran hallituksen tekemän päätöksen myötä jatka tehtävissään.

Päävastuun punanuttujen valmennuksesta kantaa tästä päivästä eteenpäin Marko Sykkö, jonka pesti kattaa kuluvan Suomi-sarjasesongin 2017–2018 loppuun asti.

Sykkö, 44, on aiemmalla valmentajaurallaan toiminut muun muassa Titaanien kakkosluotsina kaudella 2006–2007 sekä kotkalaisseuran junioripuolen valmennuspäällikkönä kaudella 2007–2008.

Raumalta lähtöisin olevalta Syköltä löytyy vyöltään valmennuskokemusta pääpiiskurin omainaisuudessa myös Rovaniemen Kiekon, Raahe-Kiekon, Vermuntilan Tempo HT:n ja Kokkolan Hermeksen vaihtopenkkien takaa Suomi-sarjasta sekä Kemijärven Kiekon riveistä 2. divisioonasta.

– Syköllä on erilaisten opintojen ja pitkän käytännön toiminnan myötä tietotaitoa jääkiekkoilusta vaikka muille jaettavaksi – hän on varmasti yksi tämän seutukunnan koulutetuimmista valmentajista, kommentoi valmennusportaan muutoksia HK Titaanit ry:n puheenjohtaja Petteri Lehti.

– Marko on valmentanut jo aiemmin Suomi-sarjassa, joten sekä sarjataso että sen vaatimukset ovat hänelle entuudestaan tuttuja.

Edellä mainittujen valmennuspestien lisäksi Sykkö on toiminut niin Vermuntilassa, Raumalla, Kotkassa, Lahdessa, Kouvolassa, Hollolassa kuin Haminassakin juniorikiekkoilun parissa eri tehtävissä.

– Näin lyhyellä varoitusajalla ei ollut mikään helppo tehtävä löytää päävalmentajaa entisen tilalle, joten täytyy nostaa Markolle hattua, että hän lähti talkoisiin mukaan, Lehti kiittelee tuoretta punanuttupiiskuria.

Avukseen Sykkö saa niin ikään aiemmin Titaanien eri juniorijoukkueissa valmentaneen Matti Leskisen, joka on ehtinyt urallaan koutsata myös Mikkelin Jukurien ja Kouvolan KooKoon junioreita. 53-vuotiaan Leskisenkin sopimus on kestoltaan loppukauden mittainen.

– Uusi valmennuskaksikko tuntee toisensa jo monen vuoden takaa ja he tulevat erinomaisesti keskenään toimeen sekä puhuvat yhteistä ”jääkiekkokieltä” eli näkemykset lajista kohtaavat, joten Matin mukaan houkuttelu päävalmentajan nimen selviämisen jälkeen oli huomattavasti helpompi rasti, Lehti toteaa.

Sitä vastoin ansiokasta työtä Titaanien edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana tehnyt Markku Innanen, 69, jatkaa normaalisti jo aiemmin solmitun sopimuksensa mukaisesti tehtävässään ja muodostaa näin ollen jatkossa punanuttujen uuden valmennusryhmän yhdessä Sykön sekä Leskisen kanssa.

Joulutauon aikana joukkueharjoituksia normaalisti jatkava Titaanit hyökkää täten uusitun valmennuksensa johdolla ensimmäisen kerran tositoimiin tammikuun 7. päivänä KSOY Areenalla pelattavassa Suomi-sarjan runkosarjaottelussa, jossa kotkalaismiehistön vastustajaksi luistelee Kajaanin Hokki.