Kevättä kohti!

5.1.2018

Tyrät rytkyy ja tanner tömisee taas sunnuntaina KSOY Areenalla, kun Titaanit pääsee polkaisemaan pitkästä aikaa Kotkassa vierailevan Hokin isäntänä Suomi-sarjan kevätkautensa oikein toden teolla käyntiin. © Tuomas Juntunen – https://www.instagram.com/tuomasjiii/
Tyrät rytkyy ja tanner tömisee taas sunnuntaina KSOY Areenalla, kun Titaanit pääsee polkaisemaan pitkästä aikaa Kotkassa vierailevan Hokin isäntänä Suomi-sarjan kevätkautensa oikein toden teolla käyntiin. © Tuomas Juntunen – https://www.instagram.com/tuomasjiii/

Suomi-sarja pyörähtää kuluvan viikonlopun aikana kevätkauden osalta käyntiin oikein kunnon läjällä otteluita. Titaanien kohdalla se merkitsee sitä, että kotkalaiset pääsevät joulutauon aikana uusitun valmennuksen oppien siivittämänä iskemään sunnuntaina KSOY Areenalle vajaan yhdeksän vuoden tauon jälkeen vieraisille saapuvan Kajaanin Hokin kimppuun.

Suomi-sarjan kolme viikon mittainen joulutauko alkaa jokaisen sarjaan osallistuvat joukkueen osalta olla pikkuhiljaa vietetty, jonka myötä 16 eri paikkakunnalla on ollut edessä paluu sorvin ääreen ja samalla myös pelien ihmeelliseen maailmaan.

Sarjataulukon 10. sijaa tällä hetkellä tiukasti miehittävä Kotkan Titaanit on joukkueen eteen erittäin oivaan saumaan osuneen tauon aikana saanut rauhassa nuolla haavojaan ja täydentää vähiin käyneitä energiavarastojaan uusitun valmennusryhmän valvovan silmän alla.

Punanuttujen seurajohto kun nimitti ennen joulua uusitun valmennusryhmänsä vetäjäksi Marko Sykön, jonka apujoukkoina toimivat Matti Leskinen sekä maalivahtivalmentajana jatkava Markku Innanen.

Titaanien edustusmiehistön valmennuspuuhiin reilun 10 vuoden tauon jälkeen palannut Sykkö on ottanut hyvillä mielin vastaan eteen tupsahtaneen haasteen.

– On tuntunut todella mukavalta tulla joukkueen mukaan ja alkaa tutustua pelaajiin – olen jo lyhyessä ajassa ehtinyt näkemään, että heissä piilee todella paljon taitoa ja potentiaalia, Sykkö toteaa.

Valmennuksen vaihtuessa kesken kauden luo se aina tietynlaista epävarmuutta myös pelaajiston puolelle, sillä silloin asiat eivät ole menneet etukäteissuunnitelmien mukaisesti.

– Olen myös huomannut, ettei itseluottamus ole pelaajilla ehkä ihan parhaimmalla mahdollisella tasolla – uskallus tehdä asioita rennosti jäällä on hienoisesti hukassa, Sykkö kommentoi.

– Se on mielestäni tällaisessa tilanteessa kuitenkin ihan normaalia, eikä siitä pidä sen suuremmin murhetta kantaa, vaan mennä rohkeasti eteenpäin!

Titaaneita nyt vajaan kolmen viikon ajan kaitsenut Sykkö haluaa joukkueensa puhaltavan jatkossa yhteen ja samaan hiileen niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos punanutut aiemmin saattoivat syöksyä suin päin hyökkäämään esimerkiksi alivoimaisena vastustajan puolustusryhmitystä vastaan, on nyt tarkoituksena tehdä kaikki tiiviin viisikkopelaamisen voimalla.

– Haluan joukkueeni pelaavan järkevää yhteistyönjääkiekkoa, titaaniluotsi korostaa ja avaa sen jälkeen hieman enemmän suunnitelmaansa:

– Eli toimia yhdessä niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin – jatkossa on siis tarkoitus, että viisi pelaajaa pelaa tiivistä ja aktiivista peliä molempiin suuntiin.

Kyseinen taktiikka vaatii joukkueelta ennen kaikkea hyvää keskittymistä ja niin henkisiä kuin fyysisiäkin voimavaroja sen toteuttamiseen, vaikkei se aivan jokaisessa mahdollisessa tilanteessa toimisikaan kuin rasvattu salama.

Tätä silmällä pitäen Sykkö antoikin muun valmennusryhmänsä kanssa joukkueelleen heti hieman löysää, jotta rankan syyskauden läpi tarponeet pelaajat pääsivät lepuuttamaan kovassa rumbassa kolhuja saaneita kroppiaan sekä tuulettamaan pääkoppaansa ja keräämään nälkää kevään tiukkoja karkeloita varten.

– Vedimme ihan tarkoituksella sekä joulu- että uuden vuoden viikon happea sekä palasimme vasta kuluvalla viikolla oikein toden teolla takaisin hommiin koko joukkueen voimin, Sykkö rupattelee.

– Nyt kun energiavarastot ovat jälleen täynnä, uskon sen poikivan pelaajille päälle todella kovan yrityksen ja näyttämisen halun pelien pyörähtäessä taas pyhänä käyntiin.

– Kyseiset asiat voivat toki poikia virheitä pelaamiseemme, mutta se pitää vain kylmästi hyväksyä, sillä ne kuuluvat tähän peliin ja sen takia meidän onkin vain luotettava siihen, että saamme niistä huolimatta rutkasti onnistumisia aikaiseksi, paaluttaa kotkalaisjoukkueen päävalmentaja.

”Meillä on hyvä mahdollisuus voittoon”

Titaanit saa varsin pehmeän laskun pelien osalta Suomi-sarjan kevätkauteen, sillä kotkalaisilla ei avausviikonloppuna ole edessä kuin yksi kotikaukalossa miteltävä kamppailu.

Vastus sitä vastoin ei todellakaan ole mistään helpoimmasta päästä, sillä KSOY Areenalle sunnuntaina saapuu sarjassa viidentenä majaileva Kajaanin Hokki, joka on edellisen kerran nähty näillä kulmilla ammoisina Mestis-aikoina keväällä 2009.

Paljon on siis vettä virrannut Kymijoessa, kun Hokkia ovat paikallisen kiekkojännärit päässeet jäällä livenä seuraamaan, mutta punanutuille Kainuun ylpeys on jo kuluvan kauden osalta tuttu juttu.

Titaanit kun kävi lokakuun lopulla (29.10.) Kajaanissa ja haki Jukka Niirasen suojateilta mukaansa lopulta yhden arvokkaan sarjapisteen kovan taistelun seurauksena isäntien oltua lopulta jatkoajan jälkeen parempia maalein 5-4.

Revanssin halua siis eittämättä kotkalaisjoukkueelta löytyy ja lisää apuja punanutut tulevat toivon mukaan saamaan siitä, ettei Hokki aivan tuoreimmilla mahdollisilla jaloilla pääse Kotkaan saapumaan, kiitos edeltävänä iltana Huntersin vieraana Porvoossa väännetyn taiston.

– Se on vähän kaksipiippuinen juttu, tokaisee Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö kysyttäessä hyötyykö Titaanit siitä, ettei joukkueella ole Hokin tavoin kahta peliä viikonloppuna.

– Hokki saa varmasti lauantaina Porvoossa tietynlaisen tuntuman itselleen taas pelihommiin, kun taas me pääsemme sunnuntaina iskemään heidän kimppuunsa tuoreilla jaloilla.

Se on kuitenkin selvä juttu, että helppoon paikkaan eivät kajaanilaiset ole kiekkoviikon päätteeksi tulossa. Titaanit on nimittäin yksi Suomi-sarjan kovimmista kotijoukkueista, vaikka se ennen joulutaukoa muutaman ottelun KSOY Areenallaan putkeen hävisikin.

Samaa mieltä on myös punanuttupiiskuri Sykkö, jonka mukaan menneet ovat menneitä ja kaikkien on elettävä tiukasti nykyhetkessä.

– Meidän on turha miettiä saati murehtia jo menneitä asioita, vaan nyt on katsottava kohti tulevaa, kotkalaiskäskyttäjä painottaa.

– Kotihalli -ja kaukalo ovat meille tuttuja ympäristöjä, joista saamme varmasti pienen lisäbuustin kaikkeen tekemiseemme – meidän on kuitenkin ennen kaikkea pyrittävä kanavoimaan käytössämme oleva energia itse pelaamiseen sekä sitä kautta mennä vaihto vaihdolta eteenpäin ja paiskia yhdessä hommia.

Oman miehistönsä pelaamisen lisäksi tuore titaaniluotsi on ehtinyt hieman miettiä ja tutkailla myös sunnuntai-illan vastustajankin aikaansaannoksia Suomi-sarjassa.

– Hokki on joukkueena hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta – he pelaavat laadukasta kiekollista peliä, tuumii Sykkö.

– Olen heidän pelaamistaan videotallenteilta katsonut ja pyrkinyt keksimään siitä pieniä juttuja, jotka meidän pitää ottaa omassa pelaamisessamme huomioon.

Kuten tilastot ja syksyn aikana mitellyt taistot osoittavat, on Hokki yksi Suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason parhaimmista joukkueista, mutta kuitenkin kaadettavissa siinä missä muutkin Titaanien eteen osuvat vihulaisporukat.

– Vastus on eittämättä kova, muttei kuitenkaan meille mikään peikko, Sykkö sanailee.

– Uskon vakaasti siihen, että meillä on hyvä mahdollisuus voittoon heti kevätkauden avausottelussamme.

Jotta Sykön uskomus käy toteen, tulee Titaanien pystyä pelaamaan 60 minuuttia hyvätasoista, työteliästä ja ennen kaikkea loppuun asti taistelevaa jääkiekkoa.

– Olemme valmistautuneet kevätkauden avaukseemme hyvin ja aikomuksemme on saada oma pelaamisemme näyttämään juuri niin hyvältä, kuin se vain on mahdollista, punanuttupiiskuri luo uskoa omiinsa.

– En odota yhdeltäkään pelaajaltamme sitä, että hän yksin ratkaisisi pelin, sillä jokainen titaanipaidan sunnuntaina päälle pukeva ja työmääränsä joukkueen eteen paiskiva yksilö on kokonaisuuden kannalta aivan yhtä tärkeä.

Titaanien ja Hokin välinen Suomi-sarjan runkosarjataisto polkaistaan KSOY Areenalla sunnuntaina (7.1.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!