S-Kiekko tehokkaampi tekopaikoissa

13.1.2018

Titaanien avausosuman Seinäjoen kiekkoillassa iskenyt Henry Karjalainen sai muun kotkalaismiehistön tapaan maistella lauantaina tappion karvasta kalkkia.
Titaanien avausosuman Seinäjoen kiekkoillassa iskenyt Henry Karjalainen sai muun kotkalaismiehistön tapaan maistella lauantaina tappion karvasta kalkkia.

Titaanien kuluvan kauden neljäs vieraissa vietetty tuplapeliviikonloppu ei saanut tuloksellisesti sellaista lähtöä, kuin mitä kotkalaiset olivat suunnitelleet. Punanuttuja Seinäjoen jäähallissa isännöinyt S-Kiekko laittoi nimittäin kovan kovaa vasten ja oli vieraitaan himpun verran tehokkaampi maalintekopaikoissa sekä vei tiukan Suomi-sarjan runkosarjakamppailun lopulta nimiinsä lukemin 5-3 (1-0 2-2, 2-1).

S-Kiekko – Titaanit 5-3 (1-0, 2-2, 2-1)

08:18 1-0 Jaska Ojanperä (Eppu Oksanen, Lauri Haimakainen)
35:18 1-1 Henry Karjalainen (Roope Lantta) TV
37:28 1-2 Elmeri Kotro (Henry Karjalainen, Niko Kosonen) YV

39:37 2-2 Petri Viitamäki (Akseli Kalliainen, Eemeli Pöytälaakso) YV
39:56 3-2 Eemeli Pöytälaakso (Akseli Kalliainen, Petri Viitamäki) YV
44:27 4-2 Jere Somero (Joona Putkonen, Eemeli Pöytälaakso) VoM
58:56 4-3 Ville Myyryläinen (Santeri Kunttu, Petja Summanen)
59:56 5-3 Niklas Peltola (Eemeli Alanen, Jaakko Svensk) TM

Maalivahdit:

S-Kiekko – Juho Niku 18+12+19= 49 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 8+16+11= 35 torjuntaa (poissa 59:04-59:56)

Jäähyt:

S-Kiekko 3 x 2min= 6min
Titaanit 5 x 2min= 10min

Hyvällä fiiliksellä kohti reilut 900 matkustuskilometriä ja kaksi visaista Suomi-sarjan runkosarjakamppailua sisältäneelle vieraspelireissulleen lauantaiaamun hämärissä startannut Titaanit joutui pettymään Seinäjoen jäähallissa käydyn tiukan taiston päätteeksi.

Taistelusta saati tahdosta punanuttujen pisteiden haku ei tosiaankaan jäänyt kiinni, mutta lievä tehottomuus maalipaikoissa ja vastavuoroisesti kotijoukkueen virkaa toimittaneen S-Kiekon hitusen verran tarkempi sihti kotkalaisveräjän edustalla käänsivät lopulta pelin seinäjokisille muutaman osuman marginaalilla.

Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö olikin syystä ylpeä omiensa taistelusta, vaikka palkinto jäikin kirvelevästi saamatta.

– Olen joukkueen peli-ilmeeseen ja yrittämiseen tyytyväinen – kaikkemme laitoimme tänään peliin, mitä suinkin vain pystyimme, mutta jääkiekko ei aina vain ole reilua, Sykkö totesi verekseltään ottelun päättymisen jälkeen.

– Tänään se oli juuri niin epäreilua, kuin se vain voi olla, sillä teimme hirveän määrän töitä ja loimme suuren määrän maalipaikkoja, muttemme saaneet siitä palkintoa.

Titaanit sai jälleen viritettyä pitkästä ja osin uuvuttavastakin matkustamisesta huolimatta itsensä oivaan pelivireeseen heti sen alkamisesta lähtien.

Punanutut nimittäin veivät taistoa selvästi nimiinsä sen avauserässä, mutta maalit jäivät kuitenkin harmittavalla tavalla puuttumaan hyvistä tonteista huolimatta.

– Saimme lähes identtisen avauserän aikaiseksi kuin mitä edellisessä pelissämme, tosin sillä erotuksella, ettemme nyt saaneet iskettyä kiekkoa millään vastapuolen maaliin, Sykkö summasi.

Kotijoukkue S-Kiekko sitä vastoin onnistui oikeastaan koko avauserän ainoasta kunnollisesta tilanteestaan yllättämään titaanimaalia vartioinut Santeri Levänen, joka ei kovan maskin takaa nähnyt Jaska Ojanperän kudin suuntaa, joutuen näin kaivamaan kumimuikun nuotastaan.

Toisessa päässä aikamoisia kevätjuhlaliikkeitä läpi taiston esittänyt Juho Niku teki puolestaan tyhjiksi kotkalaisten yritykset, antaen näin Titaanien kanssa erittäin tärkeistä sarjapisteistä taistelleille seinäjokisille entisestään lisää uskoa omaan tekemiseensä.

Toinen erä oli sitä vastoin lähes vastakohta aiemmasta, sillä nyt vuorostaan S-Kiekko vei peliä ja Titaanit joutui puolustuskannalle, selviten kuitenkin suurimmista vaaranpaikoista maalivahtinsa Leväsen johdolla.

Punanutut noudattivat myös hyökkäyspäässä vastapuolelta aiemmassa erässä saatuja oppeja ja pussittivat omista paikoistaan pelivälineen S-Kiekkoveskari Nikun selän taakse.

Ensiksi asialla oli Henry Karjalainen, joka laukoi nollakulmasta seinäjokispuolustajan kautta laatan häkkiin ja hetkeä myöhemmin sama mies toimi syöttäjänä, kun alivoimaneliön keskelle unohdettu Elmeri Kotro pääsi rusikoimaan munkin pussiin.

Titaanien johtoaseman mukanaan tuomaa iloa ei kestänyt kuitenkaan kovin pitkään, sillä kotkalaiset sortuivat jäähyilyyn ja S-Kiekko kiitti sekä iski nopeaan tahtiin kaksi kuittia Seinäjoen jäähallin valotaululle.

2-2-kavennuksen sai kunnian lusikoida reppuun isäntien kapteeni Petri Viitamäki ja samassa tilanteessa tuomitun titaanijäähyn hyödynsi vain neljä sekuntia ennen toisen erän päätöstä maalinedustaiston nimiinsä vienyt Eemeli Pöytälaakso, jonka riparista laukomalle kudille Levänen ei voinut enää yhtikäs mitään.

”Ottelu oli kamppailukiekkoa parhaimmillaan”

Kun vielä S-Kiekko onnistui heti kolmannen erän alkajaisiksi niittaamaan jälleen vahvan sota-alueen väännön päätteeksi itsensä jo kahden maalin karkumatkalle Jere Someron toimesta, alkoi vajaat 250-henkinen makustella voitonkarkkia suissaan.

Titaanit oli tästä kuitenkin täysin eri mieltä ja iski hurjan kirivaihteen silmään, kehitellen muun muassa peräti kolme läpiajoa loppuerän aikana, mutta hurjaan vireeseen äitynyt isäntien häkkäri Juho Niku torjui niin Ville Myyryläisen kuin Henry Karjalaisenkin yritykset kylmästi pois päiväjärjestyksestä.

Viimeisille minuuteille saatiin kuin saatiinkin lopulta kunnolla jännitystä, sillä Myyryläisen hurja yritys palkittiin lopulta ajassa 58:56, titaanihyökkääjän onnistuttua vihdoin ja viimein yllättämään S-Kiekkovahti Niku siniviivan kulmasta lähteneellä matalalla laukauksellaan.

Titaanit nappasi välittömästi 4-3-kavennuksen jälkeen aikalisän ja maalivahtinsa Santeri Leväsen vaihtoaition puolelle sekä punoi päävalmentaja Marko Sykön johdolla viimeiset kuviot kuntoon ennen loppurynnistystä.

Tällä kertaa kyseinen suunnitelma ei kovasta taistelusta sekä loppuun asti yrittämisestä huolimatta kuitenkaan tepsinyt, sillä S-Kiekon Niklas Peltola uitti vain neljä sekuntia ennen täyttä aikaa kiekon tyhjänä ammottaneeseen kotkalaisuuniin ja käynnisti omalta osaltaan isäntien ansaitut voitonjuhlat.

Vaikka Titaanit kärsi tärkeässä kahinassa harmittavan 5-3-tappion, kykeni titaaniluotsi siitä huolimatta antamaan rehdin tunnustuksen myös vastustajalle.

– Pienet asiat ratkaisivat – vastustajan maalivahti nollasi meidät kriittisillä hetkillä ja vastavuoroisesti he olivat meidän maalimme edustalla vahvempia sekä survoivat väkisin kiekot häkkiin, Sykkö kommentoi.

– S-Kiekolle pitää antaa tunnustus siitä, että he olivat meitä maalien verran parempia, vaikka peli muuten olikin alusta loppuun asti erittäin tasainen.

Sykkö arveli niin ikään yleisön viihtyneen hallissa, sillä molemmat joukkueet oikeasti halusivat voittaa ottelun, eivätkä sen takia liiemmin säästelleet tekemisessään.

– Kumpikin osapuoli laittoi tänään koko sielunsa likoon, eikä paljoa peruutellut, vaan meni kokoajan täysillä kohti vastustajan maalia - ottelu oli kamppailukiekkoa parhaimmillaan, Sykkö sanaili.

S-Kiekko onnistui Titaaneista ottamallaan voitolla karkaamaan sarjataulukossa kolme pistettä punanuttujen edelle, mutta taistelu jatkuu siitä huolimatta erittäin tiukkana.

Titaaneille tarjoutuukin vajaan vuorokauden päästä hyvä sauma iskeä ”puntit tasoihin”, kun kotkalaisjoukkue matkustaa Jyväskylän LähiTapiola Areenalle, mittelemään voimiaan D-Kiekon kanssa.

Titaanikäskyttäjä Syköllä olikin selvät sävelet mielessään sille, millä keinoilla punanutut punnertavat sunnuntaina pisteet matkaansa.

– Meidän pitää Jyväskylässä ennen kaikkea uskaltaa pelata omaa rohkeaa kiekollista peliämme ja olla huolellisempia niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin, Sykkö luetteli teesejään.

– Maalintekoon pitää niin ikään saada lisää määrätietoisuutta ja tahtoa tehdä ne maalit, kun niihin tilaisuudet siunaantuvat.

Koska Seinäjoella tavoite jäi saavuttamatta, hyökkää Jyväskylässä kaukaloon entistä nälkäisempi titaanimiehistö.

– Varmasti itse kullakin joukkueemme jäsenellä jyskyttää takaraivossa tieto siitä, että huomenna on taas todellinen näytön paikka, kotkalaiskaravaanin ohjaaja päätti tarinatuokionsa.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (14.1.), kun punanutut matkustavat Jyväskylään, jossa majaansa pitävä D-Kiekko isännöi LähiTapiola Areenalla kello 15:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Fanseat Go-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.