Voittoputki venyi viiteen!

29.1.2018

Titaanit on äitynyt päävalmentajansa Marko Sykön johdolla varsin oivaan kevätvireeseen.

Titaanit on äitynyt runkosarjan tärkeimmällä hetkellä vahvaan vireeseen. Punanutut nimittäin hakivat sunnuntaina jo viidennen perättäisen voittonsa Suomi-sarjassa, kun Jyväskylässä miteltyä alemman loppusarjan kamppailua isännöinyt D-Kiekko joutui todistamaan kotkalaiset tiukan taiston jälkeen lopulta paremmikseen maalein 2-5 (1-2, 1-0, 0-3).

D-Kiekko – Titaanit 2-5 (1-2, 1-0, 0-3)

00:35 0-1 Jesse Hurme (Petja Summanen, Santeri Kunttu)
05:57 0-2 Tomi Salovaara (Jim Pesiö, Joonas Kirjonen)

11:10 1-2 Vili Vesalainen (Taavi Veijalainen, Sami Hepola) SR
30:32 2-2 Vili Vesalainen (Panu Linna, Aku Palsola) YV
42:52 2-3 Vikke Terho (Niko Kosonen, Saska Putkonen) YV VoM
52:30 2-4 Miro Mänttäri (Vikke Terho)
55:53 2-5 Henry Karjalainen (Roope Lantta, Elmeri Kotro)

Maalivahdit:

D-Kiekko – Lauri Rämö 15+7+7= 29 torjuntaa
Titaanit – Niilo Pussinen 6+11+7= 24 torjuntaa

Jäähyt:

D-Kiekko 4 x 2min + 1 x 10min= 18min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Titaanijuna puksuttaa tällä hetkellä todella reteästi kiskoillaan kohti kevään huipennus eli pudotuspelejä.

Kotkalaiset hakivat nimittäin sunnuntaina Jyväskylän LähiTapiola Areenalta nimiinsä jo viidennen perättäisen voiton, kun Suomi-sarjan alemman loppusarjan koitosta isännöinyt D-Kiekko joutui tunnustamaan punanutut toistamiseen lyhyen ajan sisään itseään paremmaksi jääkiekkojoukkueeksi.

Helpolla kolme sarjapistettä ei kuitenkaan Titaanien matkaan taaskaan irronnut, sillä oman sarjapaikkansa puolesta tiukasti taistelevat jyväskyläläiset pistivät vieraansa alun uinailunsa jälkeen todella ahtaalle ja suostuivat taipumaan kohtaloonsa vasta päätöserän aikana.

5-2-vierasvoiton tapahtumia aktiivisella otteellaan punanuttujen vaihtopenkin takana seurannut päävalmentaja Marko Sykkö oli luonnollisesti yhtä hymyä ottelun päätyttyä.

– Hyvältähän voittaminen aina tuntuu, vaikka tänäänkin se oli todellisen työn ja tuskan takana, Sykkö sanaili.

Titaanit onnistui toisena päivänä perätysten hankkiutumaan ensimmäisen kaksikymppisen aikana aikaiseen johtoasemaan, kun pelikiellosta takaisin sorvin ääreen vapautunut Jesse Hurme pöllytti isäntien maaliverkkoa vain 35 pelisekunnin jälkeen.

Kun vielä Tomi Salovaara lakaisi ajassa 5:57 Jim Pesiön ylärimakudin karat D-Kiekon maalia vartioineen Lauri Rämön selän taakse, näytti taistelu voitosta vaimenevan aivan tyystin ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa.

– Peli oli kaikkinensa vähän kuin eilisen kamppailun toisinto, Sykkö kertasi.

– Saimme jälleen aikaiseksi hyvän alun ottelulle ja vähän jopa helpostikin kaksi maalia tehtyä

Titaanit kuitenkin hienoisesti hölläsi otettaan johtoasemassa ja se riitti D-Kiekolle, joka sai alkušokista toivuttuaan juonesta kiinni sekä kykeni myös käyttämään yhden punanuttujen merkkausvirheen hyödykseen, Vili Vesalaisen onnistuessa kaventamaan avauserän puolenvälin jälkeen lukemiksi 2-1.

Kotijoukkue sai osumasta selkeästi lisää virtaa akkuihinsa, kun taas punanutuille se toimi kummallisen lamaannuttavana ja omaa tekemistä sekoittavana iskuna.

Titaanit saikin hyvin pitkälti kiittää jyväskyläläisten epätarkkaa sihtiä maalipaikoissa sekä tulikuumana veräjänsä suulla häärinyttä Niilo Pussista siitä, ettei D-Kiekko saanut kirittyä peliä ensimmäisen erän aikana tasoihin.

Pussinen oli täystyöllistetty myös toisen erän aikana, sillä isännät vain lisäsivät entisestään kierroksia koneistoonsa, kotkalaisten pyrkiessä lähinnä selviytymään kaukalossa parhaansa mukaan.

D-Kiekko rummuttikin todella vahvasti hyökkäyksiä Titaanien päätyyn, mutta Pussinen napsi kerta toisensa jälkeen kiekkoja kiinni niin räpylällä, kilvellä kuin patjoillaan aivan kuten se kuuluisa marjanpoimija konsanaan.

Lopulta D-voima kävi kuitenkin liian kovaksi punanuttujen kannalta katsottuna, kun jo avauserässä kotkalaisia kurittanut Vesalainen onnistui ylivoimapelin päätteeksi ohjaamaan Panu Linnan tarkan syötön ohi voimattoman Pussisen.

– D-Kiekko tuli toisessa erässä kovaa päälle ja onnistui tasoittamaan puntit, mutta selvisimme kuitenkin tauolle 2-2-tasalukemissa, kiitos hienosti maalissa torjuneen Pussisen, jakoi titaaniluotsi Sykkö kiitosta kumiukolleen.

”Nautitaan nyt vain jok’ikisestä hetkestä”

D-Kiekon noustua hienosti takaisin peliin mukaan, jäi sen ratkaisu herkullisesti kolmannen erän varaan.

0-2-johtomaalinsa jälkeen otteen kamppailusta menettänyt Titaanit näytti kuitenkin päätöserässä miksi se on kyennyt voittamaan neljä edeltävää otteluaan.

Kotkalaisilta löytyy joukkueesta sen verran leveä rintamalta ratkaisijoita tällä hetkellä, ettei sitä haittaa, vaikka 1.-2. ketjujen syömähampaat olisivatkin jokusena iltana hieman tylsemmät.

D-Kiekon lopullista masentamista johti nimittäin Titaanien kolmosvitja, jonka laidassa viime aikoina maalin-per-peli takonut Vikke Terho täräytti heti erän alkuun ylivoimalla telkän kauniisti pönttöön ja punanutut jälleen johtoasemaan.

Kyseisestä ”kaulasta” Titaanit ei sitten suostunutkaan enää luopumaan, vaan puolusti fiksusti sekä pisti jalat taas liikkeelle ja kiekon tekemään töitä.

Toki kotijoukkueelle avautui hetki Terhon taitelemasta 2-3-osumasta aivan järkyttävän hyvä sauma kotkalaisten kurittamiseen, sillä titaanipelaajat nappasivat peräkanaa kaksi rangaistusta.

D-Kiekko ei kuitenkaan onnistunut edes kahden miehen ylivoimalla luomaan kunnollista tekopaikkaa ja näin ollen Niilo Pussisella oli helppo työ maalinsa suulla poimia viivasta lähteneitä laukauksia.

Isäntien selkeästi turhautuessa omaan saamattomuutensa, päätti myös rouva Fortuna olla Titaaneille jälleen ystävällinen.

Punanutut saivat nimittäin viikonlopun kolmannen ”lahjansa” pelikellon näyttäessä aikaa 52:30, kun D-veskari Lauri Rämö lähti pelaamaan kiekko leipälapiollaan, huiskaisten hätäpäissään pelivälineen suoraan painetta antamaan liukuneen Miro Mänttärin lapaan.

Mänttäri ei täysin yllättäen avautuneesta tilanteesta häkeltynyt, vaan malttoi mielensä ja sujautti kumimuikun jäitä pitkin kylmänviileästi nuottaan, murskaten samalla lopullisesti jyväskyläläisten haaveet ottelun voitosta.

Titaanit halusi kuitenkin vielä lisää nasulia maisteltavakseen ja sitä se myös sai, Roope Lantan katkaistua pitkällä mailallaan ovelasti D-Kiekon hyökkäykseen lähdön punaviivan alla sekä tarjoiltua sen jälkeen maalipaikan Henry Karjalaiselle.

Kovassa vireessä vuodenvaihteen jälkeen ollut Karjalainen otti Lantalta saamansa passin jälkeen pari terävää potkua sisään hyökkäysalueelle ja tulitti suorasta luistelusta todella tarkan kudin, joka lennätti vulkaanisen kuminpalasen aivan oikeaan yläpesään.

2-5-maalin jälkeen pelikelloon jäi aikaa reilut neljä minuuttia, jotka suhailtiin pois ilman sen suurempia mainetekoja, jollei sellaiseksi voi laskea D-Kiekon Panu Linnan saamaa 2+10 minuutin rangaistusta Jim Pesiön taklaamisesta selästä laitaan.

Summerin lopulta törähtäessä LähiTapiola Areenassa, voitiin hallin jumbotronilta todeta, että kaikki kolme arvokasta sarjapistettä lähti jälleen Keski-Suomesta Titaanien matkaan kohti Kymenlaakson helmenä tunnettavaa Kotkaa.

Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö antoi suuren kunnian vaikean toisen erän jälkeen takaisin kuskin paikalle ponnistamisesta, toisiaan pukusuojan uumenissa voittovauhtiin psyykanneille pelaajilleen.

– Päätöserään lähdimme selkeästi yksinkertaistamaan peliämme ja pelaajat myös päättivät jälleen pukukopissa, ettemme tätäkään ottelua tule häviämään, Sykkö myhäili.

– Pelasimme paljon viisaammin kolmannessa erässä kuin kahdessa aiemmassa ja se totisesti näkyi kaukalossa sekä valotaululla.

Maukkaasta voitosta huolimatta ottelu jätti Sykölle ja muulle titaanivalmennukselle pohdittavaa, sillä kotkalaisia jo pidemmän aikaa vaivannut ”toisen erän kirous” oli jälleen läsnä.

– Se on erittäin mielenkiintoinen kysymys mistä heikko pelaamisemme toisissa erissä johtuu, kotkalaiskäskyttäjä aprikoi.

– Näkyikö tänään sitten raskas viikonloppu hienoisena väsymyksenä otteissamme, sillä pelaamisemme ei lähtenyt kulkemaan oikein missään vaiheessa toisen erän aikana – hermoilimme hieman ja viivyttelimme liikaa pelin avaamisessamme.

Titaanien onneksi joukkueella on kuitenkin heittää uuniin kaksi maalivahtia, jotka tarjoavat illasta toiseen mahdollisuuden kamppailla ottelun voitosta.

Sunnuntaina Jyväskylässä kyseistä viittaa kantoi harteillaan yhteensä 24 kertaa kiekon tielle venynyt Niilo Pussinen.

– Niilo piti meitä kaksi ensimmäistä erää pystyssä ja kenttäpelaajat käänsivät sitten viimeisessä pelin nimiimme, Sykkö suitsutti.

Kun tähän päälle vielä lisätään se, että kutakuinkin jokainen titaanivitja kykenee iskemään kiekkoa myös vastapuolen nuottaan, antaa se valmennukselle hienon lisäavun pelaajapaletin peluuttamiseen.

D-Kiekkoa vastaan ratkaisun avaimet piti tiukimmin käsissään kolmikko Ville MyyryläinenMiro MänttäriVikke Terho, joista kaksi viimeksi mainittua vastasivat kotijoukkueen lopullisesti masentaneista päätöserän osumista.

– Nälkäinen kolmosketjumme ratkaisi pelin tänään meille ylivoimalla, Sykkö totesi.

– Se on todella tärkeää ja hyvän joukkueen merkki, että siltä löytyy ratkaisijoita monesta eri kentällisestä.

Leveää ratkaisurintamaa, kauttaaltaan viisasta sekä aktiivista pelaamista ja timantin tarkkaa maalivahtityöskentelyä Titaanit tarvitsee myös vajaan viikon päästä, sillä punanuttujen pahin uhkaaja pudotuspelipaikan suhteen – AIK/Laser HT – autoilee pohjoisesta eteläiseen Suomeen.

Titaanileirissä fiilis on kuitenkin sen verran korkealla, että kivikovaa kamppailua odotellaan jo vesi kielellä ja into piukassa.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua, jolloin meillä on taas todella iso peli tiedossa, kun AIK/Laser HT saapuu Kotkaan, Sykkö kommentoi.

– Nautitaan nyt vain jok’ikisestä hetkestä, vaikka ne sitten tulisivatkin vähän vaikeimman kautta!

Ottelun maalikooste on katsottavissa D-Kiekon Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjan alemmassa loppusarjassa jatkuu ensi viikon lauantaina (3.2.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu oululainen AIK/Laser HT.

Ottelu alkaa Ilona Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!