Hetki lyö, mutta kenelle?

9.2.2018

Titaanien on lyötävä kaikki osaamisensa peliin edessä olevissa koitoksissa, sillä yhtään ”ilmaista lounasta” ei ole enää jaossa.
Titaanien on lyötävä kaikki osaamisensa peliin edessä olevissa koitoksissa, sillä yhtään ”ilmaista lounasta” ei ole enää jaossa.

Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa ollaan pikkuhiljaa siinä pisteessä, että pelien käydessä vähiin, alkavat jyvät seuloutua akanoista pudotuspelipaikkojen suhteen. Kyseisessä taistelussa edelleen tiukasti mukana oleva Titaanit kohtaa edessä olevan viikonlopun aikana kaksi vastustajaa, jotka olisi kumpainenkin iskettävä kumoon, jottei pleijarijuna menisi menojaan.

Titaanit hyökkää kohti viikonlopun koitoksiaan täynnä tulta ja tappuraa, sillä AIK/Laser HT:lle edellislauantaina koettu kotitappio pudotti kotkalaiset lopulta alemman loppusarjan taulukossa 5. sijalle, kun sekä oululaiset että Riemu ja S-Kiekko porhalsivat kaikki ohi.

Eroa viimeisellä pudotuspelipaikkaan ei ole kuin yksi piste, joten kaikki on vielä täysin auki.

Se on kuitenkin selvää, että enää Titaanit ei voi ottaa tappioita tililleen, sillä muuten tavoite pudotuspeleistä alkaa karata liian kauas horisonttiin.

Voittaa siis pitäisi lähes keinolla millä hyvänsä ja toivoa samalla pahimpien kilpakumppanien kompasteluita, mutta siitä huolimatta kotkalaiskäskyttäjä Marko Sykkö ei halua mitään pakkovoittamisen paineita omiensa niskaan asettaa.

– Mielestäni on täysin turhaa miettiä sitä sen enempää, että edessämme ovat “kauden tärkeimmät pelit” ja luoda sillä tavoin paineita itsellemme, Sykkö toteaa ykskantaan.

Joka tapauksessa voittaa pitäisi, jotta kotkalaisjoukkueen yhteinen tarina jatkuisi etukäteissuunnitelmien mukaisesti pudotuspeleissä.

Tästä syystä titaanimiehistö suunnistaakin jo perjantai-iltana kohti Seinäjokea, jotta mahdolliset ”bussijalat” eivät koituisi kohtaloksi odotettavasti hurjassa seuraavan päivän kamppailussa.

– Lähdemme reissuun jo perjantaina, jotta saisimme hyödynnettyä maksimaalisesti valmistautumisen itse otteluun sekä hieman pätkittyä linja-autossa istumista, Sykkö selventää.

Titaanien tavoin lauantai-iltaista koitosta isännöivä S-Kiekko kamppailee tiukasti pääsystä pudotuspeleihin, joten seinäjokisen kiekkokansan luulisi liikahtavan varsin isosti, kun kotkalaiset saapuvat taittamaan peistä Janne Saarenpään luotsaamaan sekä ex-titaanihyökkääjä Eppu Oksasen maestroiman orkesterin kanssa.

– Tiedämme tasan tarkkaan, mikä meitä Seinäjoella odottaa – mikään ei siis enää tule yllätyksenä, viittaa punanuttuluotsi edelliseen vierailuun S-Kiekon kotiluolassa.

Kyseisessähän taistossahan Titaanit oli koko pelin ajan tasaväkisesti taistelemassa voitosta, mutta lopulta pohjalaisisäntien suurempi into maalinedustoilla kamppailemisessa sekä irtokiekkojen kaapimisessa omiin nimiin käänsi kahinan kotijoukkueen nimiin.

Kotkalaiskäskyttäjä Sykkö penääkin omiltaan tiukan taiston alla ennen kaikkea halua ja uskallusta oman pelitavan noudattamiseen.

– Meidän pitää pystyä Seinäjoella pelaamaan rohkeasti, sillä tulossa on aivan varmasti taas sellainen rehti pohjanmaalainen mies miestä vastaan kamppailu, Sykkö sanailee.

– Sinne S-Kiekon maalin eteen täytyy vain löytyä sitä halukkuutta mennä ja vastavuoroisesti omassa päässä pitää olla riittävän kova sekä tyly.

Kiivaan kahinan jälkeen Titaaneilla onkin vuorostaan edessä pitkä ja yötä myöten kestävä kotimatka, jonka aikana olisi akut jo osittain ladattava sekä alettava samalla valmistautua uuteen koitokseen, sillä sunnuntaina KSOY Areenalle saapuu vieraaksi Vjačeslavs Fanduļsin valmentama Karhu HT.

Porilaisillakin piisaa vielä peleissä panosta, sillä suora säilyminen Suomi-sarjassa on ennen viikonlopun otteluita vielä mahdollinen. Tästä syystä punanuttujen toiseksi viimeinen perussarjan kotipeli ei tule missään nimessä olemaan vain ”pelkkä pala kakkua”.

– Vaikka Karhu HT onkin sarjataulukossa meitä muutaman sijan alempana, ei se todellakaan tarkoita sitä, että tulemme pääsemään sunnuntain kotipelissämme helpolla, Sykkö painottaa.

– He ovat pelanneet kuluvan kauden aikana useita hyviä pelejä kovia joukkueita vastaan, joten meidän on oltava Karhu HT:n kanssa todella tarkkana, sillä Poristakin löytyy jääkiekko-osaamista yllin kyllin.

Luvassa on siis kaksi tiukkaa vääntöä, joissa Titaanien on syytä iskeä kaikki osaamisensa ja voimavaransa likoon, jotta tarvittavien voittojen ja sarjapisteiden kirjaaminen omaan sarakkeeseen mahdollistuisi.

– Viikonlopun ottelut ovat varmasti aika erilaisia, mutta toisaalta yhtään ennalta voitettua peliä ei ole olemassa, titaaniluotsi kommentoi.

”Kaikki on edelleen täysin mahdollista!”

Vaikkei mahdollisen pudotuspelipaikan kohtalo ole enää täysin Titaanien omissa käsissä, ei usko punanuttuleirissä ole pitkästä kiekkokeväästä hävinnyt mihinkään.

– Olemme kaikesta huolimatta pelanneet jo tähän mennessä todella hyvän loppusarjan, mietiskelee Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

Vielä paremman arvosanan Titaanit varmasti niin pääkäskyttäjältään kuin muiltakin kotkalaista kiekkoilua seuraavilta tahoilta saisi todistukseensa, mikäli joukkue kykenisi jäljellä olevat neljä vastustajaansa (S-Kiekko, Karhu HT, VG-62 ja Muik Hockey) voittamaan.

– Meillä on neljä peliä jäljellä, jotka pyrimme tietenkin kaikki voittamaan ja vasta sen jälkeen laskemme pisteet yhteen sekä katsomme jatkuuko yhteinen matkamme vielä siitä pidemmälle, Sykkö toteaa, jatkaen omiensa tsemppaamista samaan hengenvetoon:

– Kaikki on edelleen täysin mahdollista!

AIK/Laser HT:lle kärsityn tappion jälkeen takaisin perusasioiden pariin kuluneen viikon jääharjoituksissa palannut Titaanit lähtee Sykön mukaan edessä olevissa koitoksissa pelaamaan taas omaa peliään sekä noudattamaan niitä suunnitelmia, joita on jo koko tähänastinen kevät yhdessä treenattu.

– Meidän pitää pystyä tekemään huolellisemmin yhdessä sovittuja asioita, eikä lähteä hirveästi soveltamaan, punanuttupiiskuri paaluttaa.

– S-Kiekko- ja Karhu HT-otteluissa on tarkoitus lähteä parantamaan ennen kaikkea peruspelaamistamme sekä saada hiven lisää kamppailuhalukkuutta kaukalon puolelle.

Juuri kyseistä kiimaa, kamppailuhalukkuutta ja raakaa työntekoa Titaanit tulee tarvitsemaan ihan jokaiselta kotkalaisjoukkueen sotisovan peleissä päälleen pukevalta pelaajalta, sillä jokaisessa ottelussa ei vain voi luottaa pelkän onnen kääntävän vaakakupin omien eduksi.

– Kieltämättä kiekko on vähän pomppinutkin meille edellisissä voittokamppailuissamme, mutta toisaalta olemme myös tehneet sen verran paljon töitä, että onni on mielestäni ollut ihan ansaittua, Sykkö aprikoi.

– Meidän pitää vain päästä siihen samaan tekemiseen taas kiinni ja tehdä pieniä asioita hieman paremmin, niin kamppailemme aivan varmasti ottelun voitosta niin Seinäjoella kuin Kotkassakin.

Titaanit matkustaa lauantaina (10.2.) Seinäjoelle, jossa kotkalaiset iskevät yhteen Seinäjoen jäähallissa majaansa pitävän S-Kiekon kanssa kello 16:00 käyntiin polkaistavassa Suomi-sarjan runkosarjakoitoksessa.

Sunnuntaina (11.2.) Titaanit puolestaan mittelee KSOY Areenalla voimiaan Karhu HT:n kanssa Suomi-sarjaottelussa, joka polkaistaan käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!