Titaanit tanssi kaksinumeroiset

11.2.2018

Sunnuntaisen kamppailun voitto-osumaksi jääneen 3-1-maalin laukonut Jere Kola oli yksi arvokkaita onnistumisia tililleen saaneista punanutuista.

Edellisillan tiukka peli Seinäjoella saati yötä myöten matkustaminen takaisin kotiin eivät näkyneet Titaanien otteissa sunnuntaisessa kotiottelussa. Kotkaan vieraaksi saapunut Karhu HT pyristeli aikansa punanuttujen menossa mukana, jääden kuitenkin lopulta selkeästi isäntiensä jalkoihin 10-2 (2-1, 5-1, 3-0) –lukemiin päättyneessä Suomi-sarjakamppailussa.

Titaanit – Karhu HT 10-2 (2-1, 5-1, 3-0)

00:29 1-0 Elmeri Kotro (Henry Karjalainen, Roope Lantta)
09:36 1-1 Teemu Korvenpää (Markus Lammi)
19:53 2-1 Tomi Salovaara (Saska Putkonen, Ville Myyryläinen)
21:09 3-1 Jere Kola (Henry Karjalainen, Elmeri Kotro) YV VoM
32:09 4-1 Ville Myyryläinen (Saska Putkonen)
33:45 5-1 Santeri Kunttu (Jesse Hurme, Niko Kosonen) AV
33:56 6-1 Miro Mänttäri (Saska Putkonen, Elmeri Kotro) AV

36:00 6-2 Valtteri Honko (Markus Lammi, Jere Lehtonen) YV
37:00 7-2 Vikke Terho (Saska Putkonen, Jesse Hurme)
42:01 8-2 Elmeri Kotro (Roope Lantta)
44:19 9-2 Santeri Kunttu (Arttu Räisänen, Jesse Hurme)
54:56 10-2 Vikke Terho (Jesse Hurme, Santeri Kunttu)

Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 12+7+13= 32 torjuntaa
Karhu HT – Veli-Matti Mäkinen 16+16+10= 42 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 5 x 2min= 10min
Karhu HT 3 x 2min + 1 x 10min= 16min

Titaanien toiseksi viimeinen peliviikonloppu Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa sujui alusta loppuun asti onnellisten tähtien alla.

Lauantaina Seinäjoelta huipputärkeän vierasvoiton kairannut kotkalaisjoukkue jatkoi sunnuntaisessa kotiottelussaan vahvaa menoaan, eikä antanut pienten alkuvaikeuksien jälkeen KSOY Areenalla vierailleelle Karhu HT:lle oikeastaan mitään mahdollisuuksia voittokamppailussa.

Titaanipelaajien otteista huokui varmasti ylimmille katsomoriveillekin asti rentous sekä iloisuus, joka poiki ison läjän komeita täysosumia sekä arvokkaat kolme sarjapistettä punanuttujen plakkariin maalein 10-2 päättyneen taiston tauottua.

– Voittoa sekä kolmea pistettä lähdimme tästä pelistä hakemaan ja ne me myös otimme, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö tyytyväisenä.

Vaikka maalilukemat repsahtivatkin lopulta varsin rumiksi, ei Titaanit tosiaankaan lähtenyt isännöimään porilaisvieraitaan sillä ajatuksella, että iltapuhteesta olisi kotkalaisille ollut luvassa helpohko läpiluistelu.

– Tiedostimme, ettei tästä ole helppoa ottelua tulossa ja eritoten ensimmäinen erä oli meille vaikea, vaikka siitä erävoiton otimmekin, myönsi Sykkökin.

Oman osansa isäntien avauserän vaikeuksista teki varmasti edeltävänä iltana pelattu ja suuria tunteita sisällään pitänyt S-Kiekko-koitos, josta toipumiseen ei kaiken lisäksi uuvuttavan sekä yötä myöten tapahtuneen kotiinpaluumatkustamisen ohella ollut jäänyt liiemmälti aikaa.

Toinen hieman punanuttujen keskittymistä heikentänyt osatekijä oli heti taiston ensimmäisessä vaihdossa ja vain 29 pelisekunnin jälkeen syntynyt 1-0-osuma, jonka tuikkasi sisään Titaanien ykkösvitjan laituri Elmeri Kotro.

Kotro tekaiseman avausmaalin jälkeen Titaaneilla oli tukuittain loistavia tekopaikkoja, mutta kun Karhu HT:n maalivahti Veli-Matti Mäkinen otti kiekot kiinni, herpaantui kotkalaisten ote hetkeksi ja se taas riitti vieraille, jotka pistivät pelin tasoihin.

Teemu Korvenpää riisti pelivälineen itselleen omalla puolustussinisellä, ampaisi välittömästi vastaiskuun, pamautti terävän rannekudin titaanipuolustajan jaloista ja napautti sen jälkeen titaanivahti Santeri Leväsen torjuman karakiekon varmasti häkkiin.

Karhu HT:n junaileman 1-1-tasoituksen jälkeen mentiinkin sitten melkeinpä koko ensimmäinen erä loppuun asti ilman minkäänlaisia tilastomerkintöjä, kunnes vain 12 sekuntia ennen summerin soittoa onnistui Titaanit siirtymään jälkeen johtoasemaan.

Isännät saivat voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen ”myllymatin” käyntiin ja pelattua kiekon viivassa päivystäneelle Saska Putkoselle.

Putkonen odotti rauhassa maskin tuloa Karhu HT-veskari Mäkisen eteen, kunnes pamautti limpun kohti maalia. Kiekko otti lopulta osumaa sota-alueella teutaroineeseen Tomi Salovaaraan, jonka jälkeen se pomppasi ohi voimattoman porilaisvahdin verkon perukoille, taaten näin punanutuille taukojohdon maalein 2-1.

– Monesti se vain menee niin, kun pelaat tässä kohtaa kautta alempana sarjataulukossa olevaa joukkuetta vastaan, että on ottelu erittäin tasainen, mietiskeli titaaniluotsi Sykkö.

Tuloksellisesti ja pelillisesti tasaisen avauskaksikymppisen jälkeen punanuttujen maalipato aukesi lopulta toisessa erässä oikein huolella, sillä Titaanit iski tauluun peräti viisi täysosumaa.

Kotkalaisten ilotulituksen aloitti erän alun ylivoimalla kauden ensimmäisen kihauksen iskenyt Jere Kola, jonka napakka kuti löysi tiensä Karhu HT:n maalivahti Veli-Matti Mäkisen suojuksien välistä maaliin.

Lisää seurasi tovi kamppailun puolivälin krouvin jälkeen, kun Ville Myyryläinen voitti kaksinkamppailun maalin edessä ja pääsi siirtämään puolustajan viivavedosta kimmonneen paluukiekon jo neljännen kerran porilaisten rysään.

Samassa tilanteessa yksi vierasjoukkueen puolustajista otti kipeästi osumaa käkättimeensä ja hetken neuvonpidon jälkeen ottelun päätuomari Jani Luoma-aho antoi maalintekijä Myyryläiselle 2+2 minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta.

Karhu HT sai siis heti perään loistosauman päästä peliin uudelleen mukaan, mutta toisin kuitenkin kävi. Titaanit värkkäsi nimittäin 11 sekuntiin kaksi alivoimamaalia ja sammutti valot nallelauman kajuutasta kutakuinkin lopullisesti.

Ensiksi läpiajoon karannut Santeri Kunttu naulasi kumimuikun kylmästi nuottaan ja suoraan keskialoituksesta hyökkäämään päässyt Miro Mänttäri toisti saman tempun, vyöryen väkisin edessä koikkelehtineen porilaispuolustajan ohi maalintekoon.

Pientä lohtua sysimustaan pakkopelivaiheeseensa Karhu HT sai lopulta Valtteri Hongon toimesta, joka napautti tarkalla kudilla pelivälineen ohi vahvassa maskissa olleen titaanivahti Santeri Leväsen.

Toisen erän aikana tämän tästä maali-ilakointiin yhdessä kotijoukkueen kanssa yhtynyt 328-päinen kotkalaisyleisö sai vielä kertaalleen ennen erätaukosummerin törähdystä maiskutella punanuttujen tekaisemalla osumalla, kun kovan pyörityksen päätteeksi Vikke Terho onnistui ohjaamaan Saska Putkosen viivavedosta tilanteeksi jo 7-2.

– Toisessa erässä saimme maalihanat oikein kunnolla auki ja niitä osumia syntyikin sitten aika hyvä läjä, joiden ansiosta homma sitten ratkesi käytännössä siihen, tokaisi Sykkö.

Naatiskelua loppuun asti

Titaanien viiden maalin johtoasema oli jo omiaan latistamaan vieraiden taistelutahtoa, eikä sitä auttanut yhtään se, että Elmeri Kotro irtautui jälleen pahantekoon heti kolmannen erän alkajaisiksi pahantekoon.

Kotro uittama 8-2-osuma riitti samalla myös turhautuneella Karhu HT-puolustaja Ville Pihlajamäelle, joka pilkkoi mailansa oman joukkueen vaihtoaition oveen, saaden siitä palkinnoksi 10 minuutin mittaisen huilitauon jäähyboxin puolella.

Pihlajamäki saikin seurata toiselta puolen kaukaloa kotijoukkueen naatiskelua, sillä Titaanit yltyi vaihdosta toiseen hakemaan toinen toistaan hienompia kuvioita lisämaaleja hakiessaan.

Välillä kiekko kulki kuin narussa pelaajalta toiselle ja kuteja sateli kohti porilaisten maalia, kun taas toisessa hetkessä punanutut pyrkivät pelihuumorinsa menettäneiden vastustajiensa ohi näyttävien kikkojen höystämänä.

– Reilu johtoasema ja onnistumisten mukanaan tuoma hyvä fiilis vapautti pelaajat yrittämään kaikennäköisiä syöttökuvioita sekä jalkakyniä – joskus se tekee ihan hyvääkin yrittää sellaista, mitä et tiukassa pelissä uskalla tehdä, kommentoi Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö hymy korvissa.

– Kun pelaajilla on jäällä hauskaa ja vähän vaikeammat variaatiotkin onnistuvat, ei se haittaa ollenkaan, vaikka virheitä välillä sattuisi – eritoten kun pystyimme ne kuitenkin paikkaamaan ja siihen päälle vielä [Santeri] Levänen maalissa hoiti loput.

Kannattajiensa viihdyttämisen ohella, iski kotijoukkue vielä muutaman näyttävän maalinkin. Illan yhdeksännen kotkalaisnyytin ohjasi maalin edessä seissyt sekä lapansa Arttu Räisäsen vedon tielle laittanut Santeri Kunttu ja lopullisen voitelun nallelaumalle tarjoili puolestaan Jesse Hurmeen kermaisesta esityöstä nautiskelemaan päässyt Vikke Terho.

Titaanit onnistui näin ollen pitkästä aikaa tanssahtelemaan kympin rikki tehtyjen maalien määrässä ja se teki varmasti höpöeinaria monen tehojen teossa onnistuneen pelaajan itseluottamukselle.

– Lopputulos pelistä oli erittäin hyvä, sillä voimme vielä joutua vertailemaan vastustajiemme kanssa maalieroja ja siinä kohtaa ”plusmaalit” nousevat arvoon arvaamattomaan, totesi Sykkö taiston tauottua.

– Se lämmitti myös mieltä, että sellaiset kaverit, joilla on pidempään ollut maalihana hieman tukossa, pääsivät nyt tekemään osumia.

Täysi kuuden pisteen viikonloppu ei muuttanut juurikaan Titaanien asemia tiukassa pudotuspelitaistelussa. Kotkalaiset ovat edelleen pisteen oululaisen AIK/Laser HT:n perässä, kun jäljellä on enää kaksi ensi viikonloppuna pelattavaa perussarjan kamppailua.

– Meillä on vielä kaksi peliä alempaa loppusarjaa jäljellä ja lähdemme niihin tekemään tätä omaa juttuamme, sillä muuhun emme voi enää vaikuttaa, sanaili titaaniluotsi Sykkö.

– Kaksi voittoa on tulevan viikonlopun koitoksista tavoitteena ja katsotaan sen jälkeen jatkuuko kausi vai koittaako kesäloma.

Se, minkälaisella miehistöllä Titaanien jäljellä oleviin ”kohtalon peleihinsä” lähtee, ratkennee niin ikään ensi viikon aikana, sillä pelaajasiirtojen takaraja umpeutuu kuluvan kauden osalta torstai-iltana 15. helmikuuta kello 23:59:59.

Punanuttujen kohdalla kysymykseen tulevatkin lähinnä Ketterästä lainalla olevien Saska Putkosen ja Niko Kososen jatkosuunnitelmat sekä KooKoo-laina Arttu Räisäsen loppukauden sijoituspaikka.

– Asiat lainapelaajien suhteen ratkeavat ensi viikon aikana, tyytyi Sykkö toteamaan kysyttäessä edellä mainitun trion kohtaloa.

– Otamme nöyrästi sen vastaan, mitä tuleman pitää ja vaikkei yksikään nyt lainassa olevista puolustajista täällä jatkaisi, on meillä siitä huolimatta reservissä nälkäisiä pakkeja, jotka kärkkyvät paikkaa pelaavaan kokoonpanoon.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 33 Saska Putkonen.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjan alemmassa loppusarjassa jatkuu vajaan viikon päästä lauantaina (17.2.), kun punanutut matkustavat Naantaliin, jossa majaansa pitävä VG-62 isännöi Aurinkoareenalla kello 17:30 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Fanseat Go-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.