”Meidän on oma osuus joka tapauksessa hoidettava”

16.2.2018

Alemman loppusarjan viimeiset koitoksensa viikonloppuna pelaava Titaanit lähtee ensiksi hoitamaan omaa leiviskäänsä sekä toivomaan sen jälkeen tarvitsemiaan apuja muilta joukkueilta.
Alemman loppusarjan viimeiset koitoksensa viikonloppuna pelaava Titaanit lähtee ensiksi hoitamaan omaa leiviskäänsä sekä toivomaan sen jälkeen tarvitsemiaan apuja muilta joukkueilta.

Suomi-sarjan alempi loppusarja kiekkoillaan edessä olevana viikonloppuna päätökseen varsin suurin panoksin, sillä neljä joukkuetta taistelee vielä keskenään viimeisistä pudotuspelipaikoista. Kyseiseen ryhmään kuuluu myös Titaanit, mutta pleijarijunaan oikeuttavan piljetin lunastaakseen, on punanuttujen voitettava omat ottelunsa ja toivottava samalla sopivanlaisia apuja vihulaisiltaan.

Titaanit onnistui viime viikonlopun kahden tärkeän voittonsa ansiosta petaamaan itselleen ja pahimmille kilpakumppaneilleen varsin kutkuttavat lähtökohdat Suomi-sarjan alemman loppusarjan päätöskierroksille.

Titaanien kohdalla sotasuunnitelma on harvinaisen selvä. Kotkalaiset tarvitsevat niin Naantalissa lauantaina pelattavasta vierasottelusta kuin sunnuntaina KSOY Areenalla miteltävästä kotiottelusta täydet pisteet, jotta tällä hetkellä edellä sarjataulukossa olevista HCIK:sta ja AIK/Laser HT:sta olisi jompi kumpi mahdollista ohittaa, eikä laskuista pidä unohtaa myöskään punanuttujen takana olevaa Riemua.

Pelkkä voittaminenkaan ei kuitenkaan riitä pudotuspelipaikan lunastamiseen, sillä punanutut tarvitsevat niin ikään apuja kaarinalaisten ja oululaisten viikonlopun vastustajilta, jotta nykyiset piste-erot olisivat kurottavissa umpeen.

Käytännössä se siis merkitsee sitä, että HCIK:n olisi menetettävä kaksi pistettä Karhu HT:lle tai AIK/Laser HT:n kaksikolle Riemu ja D-Kiekko, jotta Titaanit porhaltaisi täydet kuusi pistettä otettuaan toisen edelle.

Tasapisteisiin päädyttäessä ensimmäisenä ratkaisee maaliero, jossa punanutut ovat vielä ennen päätöskierroksia kilpakumppaneitaan perässä jokusen osuman eli varsin kinkkiseksihän se homma joka tapauksessa menee.

Titaanileirissä ennakkoasetelmat tiedostetaan erittäin hyvin, jonka myötä myös tavoitteet edessä oleviin VG-62- ja Muik Hockey-koitoksiin ovat pläkkiselvät.

– Lähdemme luonnollisesti voittamaan kumpaakin jäljellä olevaan runkosarjaotteluamme, paaluttaa Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Eihän muuta tavoitetta voi edes olla, sillä meillä on edelleen saumat pudotuspelipaikan nappaamiseen.

Voittoja pitää siis tulla lähes keinolla millä hyvänsä, mutta kuten todettua, ei sekään vielä riitä. Punanuttupiiskuri haluaa kuitenkin painottaa ennen kaikkea oman työsaran hoitamista, jonka jälkeen voidaan tuijotella muiden tekemisiä.

– Se on selvää, että meidän on oma osuus joka tapauksessa hoidettava ja toivottava sitten vasta sen jälkeen tarvittavia apuja muilta joukkueilta, Sykkö sanailee.

– Nöyrin mielin lähdemme pelaamaan kumpaakin viikonlopun otteluamme ja luomaan kaukaloon omaa taistelevaa ilmettämme.


Helppoa kahden voiton ottaminen ei kuitenkaan ole, sillä Titaanit saa vastaansa kaksi playouteihin valmistautuvaa joukkuetta, jotka ovat kevään korvilla niin ikään parantaneet omia peliotteitaan.

Asenne tulee siis olemaan molemmilla joukkueilla täysi 100 ja vielä vähän ylikin, kiekon pudotessa taistojen alkamisen merkeissä jään pintaan.

– Ei tällaisessa tilanteessa kukaan lähde vain pelailemaan pelejä alta pois, titaaniluotsi toteaa ykskantaan.

– Se on varma asia, että jokainen meidän pukukopissa oleva pelimies haluaa pelata aina vain ja ainoastaan voitosta titaanipaidan päälle vetäessään.

Titaanimiehistön taistelutahtoa pönkittää entisestään pudotuspelipaikan saavuttamisen ohella myös tieto siitä, että edessä voivat huonossa tapauksessa olla kuluvan kauden viimeiset kamppailut.

– Tiedostamme, että alempaa loppusarjaa on enää kaksi peliä jäljellä ja ne voivat olla nykyryhmän viimeiset yhteiset hetket, Sykkö kommentoi.

– Se on nimenomaan ”se juttu” mikä puskee koko joukkuetta eteenpäin, kuten myös valtava halu jatkaa kuluvan kauden pelejä myös sunnuntain jälkeenkin.

Rinta rottingilla tulta pain!

Titaanien viimeinen alemman loppusarjan peliviikonloppu koostuu tuttuun tapaan niin vieras- kuin kotiottelustakin.

Lauantaina kotkalaiset matkailevat Naantalissa sijaitsevalle Aurinkoareenalle, jonka isäntänä toimiva ja Juha Pullin luotsaama VG-62 on aiheuttanut punanutuilla kuluvan kauden aikana tukun harmaita hiuksia.

Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö ei kuitenkaan halua palata enää millään muotoa joukkueiden aiempiin kohtaamisiin, vaan katse on totutusti eteenpäin kohti uusia tuulia sekä tuiverruksia.

– ”Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee”... meidän on turha jo pelattuja pelejä sen enempää miettiä saati murehtia, Sykkö tokaisee ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Meillä on vuodenvaihteen jälkeen ollut hieno yhteinen jakso, johon on mahtunut selkeästi enemmän hyviä kuin huonoja hetkiä.

Titaanit on tosiaankin kohdannut meneillään olevan sesongin aikana naantalilaiset kahdesti ja hävinnyt kummankin ottelun.

Se ei kuitenkaan tarkoita titaanipiiskuri Sykön mukaan sitä, että ”Veega” olisi oman pelityylinsä puolesta punanutuille mikään ylitsepääsemättömän vaikea vastustaja.

– VG-62 on vastustajana täysin samanlainen kuin kaikki muutkin tämän sarjan joukkueet – lähdemme ilman muuta myös heitä voittamaan siinä missä muitakin eteen tulevia vastustajia, Sykkö painottaa.

Varsinais-Suomen reissun jälkeen Titaaneilla on puolestaan edessä viimeinen perussarjan kotiottelu, jossa kotkalaiset saavat vastaansa aina vaarallisen Muik Hockeyn.

Vaikka André Smulterin pelaajavalmentama vastus onkin ottanut kuluvan kauden aikana varsin useasti kuokkaansa, eivät sarjajumboina jo pitkään majailleet uusikaarlepyyläiset ole siitä huolimatta luovuttaneet yhdessäkään ottelussa ennen päätössummerin soimista.

Muik Hockey valmistautuu VG-62:sen tavoin Suomi-sarjan playout-peleihin ja haluaa sen myötä varmasti alle hyvän ”kenraalin” ennen kyseisten koitosten alkua.

– Kyseessä on alemman loppusarjan viimeinen peli, eikä kukaan sitä lähde varta vasten häviämään, toteaa kotkalaiskäskyttäjä Sykkö.

– Voittoa haemme siis niin ikään Muik Hockeyn isäntänäkin, mutta turhaa stressiä emme siitä etukäteen ota kontollemme.

Voittamisen ohella on Titaanien hienoisesti vilkuiltava myös maalierojen suuntaan, sillä tasapisteissä niitä tuijotetaan ensimmäisenä jatkoon menijää ratkottaessa.

Punanuttujen maaliero on tällä hetkellä kaksi osumaa plussan puolella, kun taas HCIK:lla vastaava luku on peräti +27, AIK/Laser HT:lla +5 ja Riemullakin varsin komea +18.

Sykkö viittaa tässäkin kohtaa kintaalla mahdollisille maalijuhlaodotuksille.

– Kyllä meidän pitää lähteä pelaamaan omaa peliämme ja ne maalit tulevat sitten siinä sivussa jos ovat tullakseen – turha siitäkään sen suurempia paineita ottaa, kokenut punanuttupiiskuri selventää.

– Emme voi aliarvioida yhtään tulevia vastustajiamme, mutta jos vain pystymme pelaamaan suoraviivaista jääkiekkoa, tarjoaa se aivan varmasti meille mahdollisuuden heiluttaa maaliverkkoa hyökkäyspäässä.

Titaaniluotsilla -sekä pelaajilla on vielä lopuksi yksi yhteinen pyyntö kotkalaiselle kiekkoyleisölle.

– Viimeisimmissä kotiotteluissa on ollut ihan mukavasti yleisöä ja kannustusta, joten totta kai toiveissa on, että katsojat löytäisivät tiensä hallin lehtereille sunnuntainakin, Sykkö sanailee.

– Kotiyleisö on aina meille todella tärkeä tuki, sillä se antaa pelaajillemme lisää virtaa otteisiin sekä samalla voi myös vaikuttaa sopivalla tavalla niin tuomareihin kuin vastustajaankin!

Titaanit matkustaa lauantaina (17.2.) Naantaliin, jossa kotkalaiset mittelevät voimiaan Aurinkoareenalla majaansa pitävän VG-62:sen kanssa kello 17:30 käyntiin polkaistavassa Suomi-sarjan runkosarjakoitoksessa.

Sunnuntaina (18.2.) Titaanit puolestaan päättää alemman loppusarjan pelirupeamansa, iskemällä KSOY Areenalla kello 17:00 alkaen tahkottavassa Suomi-sarjaottelussa yhteen uusikaarlepyyläisvieras Muik Hockeyn kanssa.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa TERVETULOA!