”Punakone” punnersi pudotuspelijunaan!

18.2.2018

Titaanit rynnisti sunnuntai-iltana väkisin mukaan Suomi-sarjan pudotuspelijunan matkaan!
Titaanit rynnisti sunnuntai-iltana väkisin mukaan Suomi-sarjan pudotuspelijunan matkaan!

Titaanit pelaa Suomi-sarjan pudotuspeleissä keväällä 2018! Asia varmistui, kun AIK/Laser HT hävisi kotonaan D-Kiekolle ja punanutut puolestaan kepittivät omassa alemman loppusarjan viimeisessä koitoksessaan KSOY Areenalla vierailleen Muik Hockeyn maalein 5-0 (3-0, 1-0, 1-0).

Titaanit – Muik Hockey 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)

11:19 1-0 Ville Myyryläinen (Miro Mänttäri) VoM
13:04 2-0 Roope Lantta (Elmeri Kotro, Henry Karjalainen)
14:39 3-0 Elmeri Kotro (Roope Lantta, Henry Karjalainen) YV
29:32 4-0 Jere Koikkalainen (Jesse Hurme, Vikke Terho) YV
55:27 5-0 Jesse Hurme (Vikke Terho, Arttu Räisänen) TV


Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 13+8+11= 32 torjuntaa
Muik Hockey – Axel Nyfors 11+14+16= 41 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 4 x 2min= 8min
Muik Hockey 7 x 2min + 2 x 10min= 34min

Suomi-sarjan alemman loppusarjan viimeinen ottelukierros tarjosi draamaa ihan koko rahan edestä.

Titaanit lähti sunnuntaisessa kotiottelussaan hoitamaan omaa leiviskäänsä, eli voittamaan vieraaksi saapunutta sarjajumbo-Muik Hockeyta ja toivomaan samalla apuja Oulunsalossa AIK/Laser HT:n pudotuspelihaaveita romuttamaan lähteneeltä D-Kiekolta.

Kuinkas ollakkaan... D-Kiekko kampesi isäntänsä nurin maalein 2-6 sekä avasi näin punanutuille baanan luikahtaa vähän kuin ohituskaistan kautta pudotuspelijunan kyytiin ja sen sauman kotkalaiset lopulta tyylikkäästi käyttivät hyödykseen.

Titaanit nimittäin piti 319 kotkalaiskatsojan edessä pintansa ja otti tarvitun kotivoiton uusikaarlepyyläisistä kliinisen 5-0-lopputuloksen siivittämänä.

Kyseiset tulokset tiesivät täten sitä, että Titaanit sijoittui lopulta 2. sijalle alemmassa loppusarjassa ja lähtee haastamaan ylemmän loppusarjan voittanutta Nokian Pyryä puolivälieriin, kun taas D-Kiekolle katkeralla tavalla polvistunut AIK/Laser HT aloitti aikaisen kesäloman varmasti todella synkissä tunnelmissa.

Titaanileirissä oli ottelun päättymisen jälkeen ilo ylimmillään ja aivan syystä. Olihan punanuttujen kausi valumassa joulutauolle lähdettäessä jo aivan täysin viemäriin, ennen seurajohdon tekemää kiperää päätöstä valmennuksen vaihdosta.

Joulukuun lopulla punanuttupurren ruoriin vaikeassa tilanteessa hypännyt päävalmentaja Marko Sykkö asetti rohkeasti yhdessä muun valmennus- ja taustaryhmänsä sekä pelaajistonsa kanssa tavoitteeksi pudotuspelit, jotka lopulta toteutuivat todella makealla tavalla.

– Kyllä se [pudotuspelipaikka] tuntuu todella hyvältä, huokaisi Sykkö syvään helpotus äänessään.

Vaikka Sykkö ja hänen apunaan toimivat Matti Leskinen sekä Markku Innanen saivatkin luotua positiivisen ilmapiirin joukkueen keskuuteen, ollen näin suuressa roolissa vaikuttamassa siihen, että kelkka kääntyi luisusta kohti oikeaa uraa, halusi kokenut kiekkomies antaa kaiken kunnian pudotuspelipaikan lunastamisesta päivästä toiseen hartiavoimin töitä paiskineille titaanipelaajille.

– Nuo pukukopissa tällä hetkellä täysin ansaitusti ilakoivat jätkät ovat tässä matkan varrella näyttäneet, että heistä löytyy se tarvittava potentiaali, jota uskallan väittää vielä edelleenkin olevan rutkasti lisää varastossa, Sykkö paalutti.

Titaanit tosiaankin teki hienoiselta takamatkalta komean nousun ”kevään koviin karkeloihin”, jotka näyttivät eritoten AIK/Laser HT:lle kärsityn kotitappion jälkeen luisuvan käsistä.

Punanutut eivät kuitenkaan missään kohtaa luopuneet uskosta, vaan painoivat menemään sen minkä kintereistään irti saivat ja kun vielä D-Kiekko tarjosi sopivan helpotuksen Titaanien taisteluun, avautuivat pudotuspelijunan ovet sepposen selälleen.

– Olemme kokoajan itse uskoneet omiin mahdollisuuksiimme ja vaikka välillä on tullutkin takaiskuja, emme siitä huolimatta ole jääneet ”tuleen makaamaan”, vaan menneet yhdessä eteenpäin, kertasi Sykkö tähän mennessä hienosti sujunutta kevätkautta.

– 12 peliä ja niistä 10 voittoa – ei tuollainen tulos ihan itsestään synny, vaan se vaatii työntekoa, uskoa ja halua eli juuri niitä asioita, joissa olemme osoittaneet olevamme hyviä.

Muik Hockey ei antanut missään vaiheessa tuumaakaan periksi

Titaanien ja Muik Hockeyn aloittaessa KSOY Areenalla keskinäisen välienselvittelynsä, oli Oulunsalossa pelattavaa AIK/Laser HT – D-Kiekko-taistoa jäljellä vielä kymmenisen minuuttia.

– Vaikka eilisen jälkeen näyttikin siltä, että meillä varsin pienet mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin, oli päämäärämme päättää kausi kotiyleisön edessä voittoon, kommentoi Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

Titaanileirissä tiedettiin jyväskyläläisten johtavan ja antavan näin kotkalaisille tarvitun oljenkorren, joka olikin omiaan hieman sotkemaan punanuttujen peliin lähtöä.

Lopulta kotkalaisjoukkueen tavoitti kuitenkin fakta siitä, että D-Kiekko on kellistänyt oululaiset ja antanut näin punanutuille mahdollisuuden päästä mukaan pudotuspelijunan kyytiin.

– Kun tieto kiiri keskuuteemme, että D-Kiekko voitti Oulunsalossa, tuli meille se tunne, että ei hitto... nyt meidän pitää oikeasti hoitaa oma osuutemme kunnialla, jotta paikka pudotuspeleissä varmistuu.

– D-Kiekon Oulunsalossa järjestämä jytky antoi samalla myös omalta osaltaan meille ”uuden elämän”, jonka osasimme onneksi käyttää hyödyksemme.

Tästä syystä Titaanit ei tuntunut saavan oikein koneitaan käyntiin ensimmäisen 10-minuuttisen aikana, eivätkä syötötkään löytäneet kovin hyvällä prosentilla kanssapelaajien lapoja, ajatusten harhaillessa poissa olennaisesta.

– Kyseinen tieto ei todellakaan ollut meille helppo asia käsiteltäväksi, mutta jätkät kuitenkin päättivät, että tätä saumaa ei munita ja nostivat peitset tanaan sekä hoitivat homman komeasti kotiin, titaaniluotsi sanaili.

– Se saattoi hieman kipsata aluksi, mutta avauserän puolivälissä syntynyt 1-0-maali vapautti selkeästi pelaamistamme ja pystyimme ottamaan tarvitun voiton sekä saavuttamaan yhteisesti asettamamme tavoitteen eli pudotuspelipaikan.

Titaanien pakkovoittopaineet laukaisi lopulta Ville Myyryläinen, joka onnistui nousemaan Miro Mänttärin voittaman hyökkäyspään aloituksen jälkeen keskustaan ja ampumaan pelivälineen ranteella tarkasti ohi voimattoman Muik Hockey-vahti Axel Nyforsin.

Myyryläisen villistä maalituuletuksesta virtaa imenyt kotkalaisjoukkue otti 1-0-osuman jälkeen pelin täydellisesti haltuunsa ja se tiesi sitä, että uusikaarlepyyläisten maaliverkko valittaa kohta kahta kauheammin.

Kyseinen olettamus piti myös kutinsa, sillä punanuttujen ykkösvitja iski kahden hyökkäyssommitelman voimalla Titaanit jo 3-0-johtoasemaan, Roope Lantan ja Elmeri Kotron toimiessa maalintekijöinä sekä ketjun kolmannen lenkin Henry Karjalaisen kyseisten kihausten alustajana.

Kolmen perättäisen titaanirysän jälkeen kotkalaiset suorittivat hetkellisen ulospuhalluksen ja tästä syystä Muik Hockey sai luotua tukun vaarallisia tilanteita punanuttupussari Niilo Pussisen vartioiman maalin läheisyyteen.

Verkkoon asti kiekko ei kuitenkaan löytänyt vieraiden taholta tietään, kiitos terävänä olleen Pussisen, joka omalla taistelullaan palautti Titaanit taas kuskin pukille.

Isäntien hallitessa taiston tapahtumia teki pelikello arvokasta työtään punanuttujen hyväksi, pyörimällä sekunti sekuntilta kohti 60 minuutin vapauttavaa täyttä peliaikaa.

Punanutut onnistuivat myös ajoittain muuttamaan hallintansa maaleiksi, kun ottelun puolivälin krouvin tuntumassa Jere Koikkalainen junttasi siniviivan tuntumasta kumimuikun pakkopelin päätteeksi vahvassa maskissa olleen Muik Hockey-veskari Nyforsin selän taakse.

Tässä kohtaa vieraat alkoivat varmasti jo osittain ounastella, että turpaanhan tässä taas tulee, mutta siitä huolimatta aina yhtä tyylikäs uusikaarlepyyläisjoukkueen pelaajavalmentaja André Smulter onnistui yhdessä peliä vaihtopenkin takaa johtaneen Marcus Ittosen kanssa tsemppaamaan omansa yrittämään täysillä hamaan loppuun asti.

Sen vuoksi Titaanit joutuikin ihan oikeasti pelaamaan ja puolustamaan täyden 60 minuutin ajan omaa maaliaan, jottei Pussisen himoitsema nollapeli särkyisi.

Toki Pussinen itsekin vaikutti hyvin pitkälti siihen, etteivät vieraat saaneet kertaakaan iskettyä pikkumustaa miehen selän taakse, ottamalla varmaotteisesti kohti kotkalaisveräjää lentäneet kiekot kiinni.

– Muik Hockeylle on pakko nostaa isosti hattua – he eivät luovuttaneet missään vaiheessa, vaan jaksoivat yrittää ja pelata täysillä ihan loppuun asti, antoi Sykkö rehdin tunnustuksen vastustajalle.

Kun ei Muik Hockey onnistunut kovasta yrityksestäänkään huolimatta rikkomaan kuparista, kävi Titaanit kuin malliksi naulaamassa vielä yhden lötön pönttöön, Jesse Hurmeen lapioidessa Vikke Terhon viivakudin karat puoliksi kaatuessaankin uusikaarlepyyläismaalin uumeniin.

Kyseinen 5-0-osuma jäi lopulta koko ottelun viimeiseksi ja summerin pärähtäessä KSOY Areenalla, pääsi ilo valloilleen niin Titaanien vaihtopenkillä kuin katsomon puolellakin – ME MENTIIN TAAS SUOMI-SARJAN PUDOTUSPELEIHIN!

Punanuttujen pääpiiskuri Sykkö oli erittäin hyvillään joukkueensa puolesta.

– Pelaajat ansaitsivat heikonlaisesti päättyneestä syyskaudesta huolimatta juuri tämänkaltaisen palkinnon kevään aikana tekemästään pyyteettömästä työstä, kotkalaiskäskyttäjä myhäili.

Kyseisen työnteon mentaliteetin ansiosta Titaanit onnistui kipuamaan alemmassa loppusarjassa toiseksi eniten pisteitä plakkariinsa haalineeksi joukkueeksi, josta löytyy laajuutta ihan jokaiselta osa-alueelta.

– Joukkue on kasvanut kokoajan paremmin suorittavaksi kokonaisuudeksi, josta hyvänä esimerkkinä käyvät meidän maalivahtimme, jotka ovat pelanneet aivan helvetin hyvin kokoajan, Sykkö tunnelmoi.

– Myös kenttäpelaajat ovat kantaneet kortensa kekoon ja toimivia koostumuksia on löytynyt – vaikkei jokaisella aina ole kulkenutkaan aivan kympillä, niin siitä huolimatta joku ketju on pystynyt ratkomaan pelin.

Sykön silmää on miellyttänyt eritoten se, että Titaanit on kyennyt välillä heikoltakin näyttäneestä tilanteesta nousemaan takaisin jaloilleen ja ponnistanut sen jälkeen taas kohti korkeuksia.

– Vaikka välillä onkin näyttänyt siltä, että meiltä lähtee homma aivan täysin lapasesta, niin siitä huolimatta tuossa joukkueessa on joku jännä kipinä, joka ajaa sitä kokoajan eteenpäin, Sykkö mietiskeli.

– Nyt meidän täytyy vielä saada se kipinä roihahtamaan oikein kunnon liekkiin ja ennen kaikkea nauttia tulevista peleistä, jotka varmasti tulevat Pyryä vastaan olemaan erittäin mielenkiintoiset.

Titaanit saa siis, kuten todettua, vastaan pudotuspelit avaavissa puolivälierissä ylemmän loppusarjan nimiinsä harjanneen Nokian Pyryn.

– Vaikka Pyry onkin perussarjan ykkönen, emme me todellakaan lähde heitä nöyristelemään, vaan pelaamaan rohkeasti omaa peliämme, vakuutti Sykkö.

– Kyllä meiltäkin löytyy sen verran taitoa, että pystymme voittoihin tarvittavat maalit tekemään sekä puolustamaan isolla titaanisydämellä homman himaan.

Titaanipiiskurin vankkumatonta uskoa omiensa kykyihin ja mahdollisuuksiin ei horjuttanut edes se, että kotkalaiset kärsivät runkosarjassa Pyrylle kaksi 1-5-tappiota.

– Meillä ei ole yhtikäs mitään hävittävää, sillä olemme ennakolta altavastaajia, jotka lähtevät kiusaamaan suosikkeja, Sykkö selvensi näkökantaansa.

– Menneet ovat tässä kohtaa todellakin menneitä ja nyt alkaa aivan uusi retki, jonka aikana pyrimme tekemään Pyryn elämän todella hankalaksi!

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 5 Arttu Räisänen.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan pudotuspeleissä alkaa keskiviikkona (21.2.), kun punanutut matkustavat Nokialle, jossa majaansa pitävä Pyry isännöi Nokian jäähallissa kello 19:00 alkavaa puolivälieräkoitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Fanseat Go-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.