”Kyllä tuollainen tappio kieltämättä sattuu”

24.2.2018

Häviäjän osa ei ole ikinä häävi... etenkään nähdynlaisen taistelun jälkeen.
Häviäjän osa ei ole ikinä häävi... etenkään nähdynlaisen taistelun jälkeen.

Titaanien ja Pyryn välisen puolivälieräsarjan jatkoonmenijästä on muodostumassa ennakko-odotuksista poiketen todellinen taistelu. Kotkan lauantai-illassa nähtiin nimittäin jälleen hurja ja aina ensimmäiseen jatkoerään venynyt pudotuspelivääntö, joka ratkesi lopulta vieraiden Aleksi Niemen ajassa 69:17 survomaan ylivoimaosumaan. Nokialaiset saivat täten juhlia toista kiinnitystään välieräpaikkaan maalein 2-3 (0-0, 2-1, 0-1, 0-1).

Titaanit – Pyry 2-3 je (0-0, 2-1, 0-1, 0-1)

21:40 1-0 Marko Puhakka (Ville Myyryläinen, Miro Mänttäri) YV
27:48 2-0 Arttu Räisänen (Joonas Kirjonen, Santeri Kunttu)

39:19 2-1 Matias Simontaival (Joni Lavonen, Alex Olkinuora)
51:47 2-2 Oskari Ojanen (Teppo Antila, Saska Putkonen)
69:17 2-3 Aleksi Niemi (Alex Olkinuora, Jesse Koskelo) YV VoM

Maalivahdit:

Titaanit – Santeri Levänen 15+12+12+5= 44 torjuntaa
Pyry – Mikael Saari 13+9+11+4= 37 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 6 x 2min= 12min
Pyry 4 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 33min

Keskiviikkona Nokialla ennakkosuosikkina puolivälieräsarjaan lähteneen Pyryn selkä seinää vasten laittanut, mutta kirvelevästi jatkoerässä avausosaottelun hävinnyt Titaanit lähti omaan kotiotteluunsa vain yksi päämäärä mielessään.

Tarkoitus oli parantaa aiemmasta ja viedä nyt loppuun asti se, mikä jäi vieraissa puolitiehen.

KSOY Areenalle lauantai-iltana saapuneet 532 katsojaa saivatkin nähdä jälleen kerran todellisen taistelun ottelun voitosta, joka kääntyi isäntien 2-0-johdosta todella katkeralla tavalla taas jatkoerässä maalineduspelaamisessa selkeästi terävämpinä olleiden vieraiden nimiin Aleksi Niemen 2-3-ylivoimaosuman turvin.

Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö oli ajassa 69:17 ratkenneen taiston jälkeen totta kai allapäin, sillä punanutuilla oli toistamiseen loistava tilaisuus pistää runkosarjan ykkönen polvilleen.

– Joukkue antoi taas tänään aivan kaikkensa ja teki tästä todella ison pelin, Sykkö kehaisi.

– Jätkät tekivät jälleen sellaisen suorituksen, että ei voi kuin ihmetellä minkälainen voima heidän sisältään löytyy.

Titaanit tosiaankin näytti jälleen, että runkosarjasijoitukset eivät päde enää pudotuspeleissä, joissa alempaa ponnistava pystyy ilta toisensa jälkeen piinaamaan ylemmältä sijalta ”kevään koviin karkeloihin” lähtenyttä joukkuetta.

– Voitto oli taas jo käytännössä käsissämme, mutta Pyry vei sen jälleen kylmästi hyppysistämme pois, Sykkö totesi.

Oikeassahan punanuttupiiskuri toteamuksessaan oli, sillä Titaanit ehti johtaa tasaista ja hyvätasoista taistelua Marko Puhakan sekä Arttu Räisäsen toisessa erässä takomilla maaleilla jo 2-0, saaden myös ottelun lopussa paikan vieraiden Tino Kauppisen ottaman 5+20 minuutin rangaistuksen mukanaan tuomalla pitkällä ylivoimallaan pistää peli lopullisesti pakettiin, siinä kuitenkaan onnistumatta.

– Kokonaisvaltainen tekemisemme oli kauttaaltaan hyvällä tasolla – puolustimme säntillisesti koko kaukalon alueella ja saimme myös onnistumisia hyökkäyspäässä, luetteli Sykkö syitä joukkueensa vahvaan iltapuhteeseen.

Kun Titaanit ei onnistunut toisen erän momentuminsa aikana peliä tappamaan, alkoi Pyry kiriä edellisen kohtaamisen tapaan hitaasti mutta varmasti kotkalaisten johtoasemaa kiinni, onnistuen lopulta viemään kamppailun jälleen jatkoerään.

Pyryn kavennus- ja tasoitusmaaleissa oli ominaista se, että niin Matias Simontaival kuin Oskari Ojanenkin saivat hakata jälleen loisto-ottelun pelanneen titaanivahti Santeri Leväsen eteensä torjumat irtokiekot häkkiin varsin vaivattomasti.

Myös jatkoerässä nähty ratkaisu, jossa Jesse Koskelo ampui ylivoimapelin päätteeksi viivasta ja Aleksi Niemi siivosi karakiekon pussiin, oli kaikkinensa erittäin tyypillinen pudotuspeliosuma, jollaisilla pelejä juuri tiukoissa paikoissa ratkotaan.

– Pienet asiat ratkaisivat – meillä oli jatkoerässä pitkä ylivoima ja läpiajokin, muttemme onnistuneet niistä pistämään peliä pakettiin, harmitteli titaanipiiskuri Sykkö.

– Sen jälkeen meille tuli pieni herpaantuminen ja lopulta juuri sen ratkaisevan verran tehokkaampi ja nälkäisempi Pyry pääsi sitten omalla ylivoimallaan tekemään voittomaalin.

It ain’t over ’till the fat lady sings

Todella harmittavasta toisesta perättäisestä jatkoerätappiosta huolimatta titaanileirissä ei heitetty kirvestä kaivoon. Vaikka puolivälieräsarja onkin nyt Pyryn hyväksi voitoin 2-0, aikovat punanutut vielä kääntää koko touhun päälaelleen.

Helppoa se kääntäminen ei tule olemaan, mutta pitääkö yleensäkään minkään tavoittelemisen arvoisen asian löpsähtää syliin, kuin se kuuluisa Manun illallinen?

– Teemamme huomiseen otteluun on, että tiistaina tavataan Kotkassa, paalutti Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

Usko ei siis punanuttujen keskuudessa lopu kesken, vaikka alla on kaksi todella kitkerää jatkoerähäviötä runkosarjan voittaneelle Pyrylle.

– Kyllä tuollainen tappio kieltämättä sattuu ihan jokaisen joukkueemme jäsenen sydämeen, mutta toivottavasti emme murehdi sitä enää huomenna, Sykkö totesi.

– Turha tässä on kuitenkaan lähteä mitään selittelemään – Pyry oli taas kerran juuri tuon verran parempi ja kaikki kunnia siitä heille.

Jotta Titaanit onnistui sunnuntaina Nokian jäähallista puolivälieräsarjan jatkon kannalta tarpeellisen vierasvoiton itselleen kairaamaan, pitää kotkalaisten parantaa eritoten maalineduspelaamiseen molemmissa päissä kaukaloa.

– Maalineduspelaaminen on ollut Pyryn vahvuus näissä kahdessa jo pelatussa pelissä ja sillä he tänään myös homman ratkaisivat, Sykkö mietiskeli.

– Siinä osa-alueella meidän pitää huomenna olla vielä valmiimpia kamppailemaan, repimään ja raastamaan.

Jääkiekko on siitä hieno urheilulaji, että pelit ratkotaan aina kaukalossa, eikä paperilla. Tästä Titaanienkin on siis imettävä itseensä tarvittavaa voimaa, jottei kausi pääty sunnuntaina Nokialla.

– Jokainen pelaaja käsittelee häviön omalla tavalla ja hoitaa oman valmistautumisensa juuri niin hyvin kuin vain sen osaa, kotkalaiskäskyttäjä Sykkö pyöritteli.

– Huominen peli lähtee liikkeelle pelaajien omasta halusta ja sydämestä lyödä taas kerran aivan kaikki likoon oman joukkueen eteen.

Lopuksi kokenut kiekkomies halusi vielä kiittää kotkalaista lätkäkansaa, joka oli kauden tärkeimmällä hetkellä vaeltanut sankoin joukoin KSOY Areenan lehtereille omiaan tukemaan. 532 katsojaa oli nimittäin Titaanien kuluvan sesongin korkein yleisömäärä Suomi-sarjatason otteluissa.

– Oli todella hienoa olla tällaisessa pelissä mukana, sillä sen totisesti kuuli jääntasolle kuinka ihmiset kannustivat ja loivat hienon pudotuspelitunnelman otteluun, Sykkö hymyili.

– Uskon, että tappiosta huolimatta kannattajamme ovat meistä ylpeitä, eivätkä kadu lähteneensä hallille omiaan tukemaan.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 24 Ville Myyryläinen.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan pudotuspeleissä jatkuu heti huomenna sunnuntaina (25.2.), kun punanutut matkustavat Nokialle, jossa Pyry isännöi Nokian jäähallissa kello 16:00 alkavaa 3. puolivälieräkoitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Fanseat Go-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.