Kun kaikkensa antaa ei enempää voi vaatia

25.2.2018

Vaikka titaanisentteri Miro Mänttäri onkin kuvassa kallella kypärin kauden päättymisen vuoksi, voivat punanutut kaikesta huolimatta katsoa itseään ylpeinä peilistä ja todeta tehneensä sekä antaneensa aivan kaikkensa Pyryä vastaan mitellyissä Suomi-sarjan puolivälieräkoitoksissa.
Vaikka titaanisentteri Miro Mänttäri onkin kuvassa kallella kypärin kauden päättymisen vuoksi, voivat punanutut kaikesta huolimatta katsoa itseään ylpeinä peilistä ja todeta tehneensä sekä antaneensa aivan kaikkensa Pyryä vastaan mitellyissä Suomi-sarjan puolivälieräkoitoksissa.

Kaikki hyvä ja kaunis loppuu aikanaan. Niin kävi sunnuntai-iltana Nokian jäähallissa taistelleiden punanuttujen kiekkokaudelle 2017–2018. Titaanit nimittäin kärsi Suomi-sarjan 3. puolivälieräkoitoksessa selkeän 10-3 (2-1, 4-1, 4-1) –tappion Pyrylle, joka eteni näin ollen välieriin.

Pyry – Titaanit 10-3 (2-1, 4-1, 4-1)

05:31 1-0 Roope Repo (Joni Lavonen, Ville Saloranta)
08:55 1-1 Santeri Kunttu (Ville Myyryläinen, Jere Koikkalainen) YV
18:27 2-1 Ville Saloranta (Joni Lavonen, Aleksi Niemi)
24:07 3-1 Ville Saloranta (Joni Lavonen, Jesse Koskelo)
24:59 4-1 Joni Lavonen (Aleksi Niemi, Samuli Hietala) VoM
25:15 5-1 Juho Painilainen (Miika Viinamäki, Topi Salmela)
26:35 6-1 Matias Simontaival (Alex Olkinuora, Roope Repo)
39:05 6-2 Vikke Terho (Henry Karjalainen, Roope Lantta) YV
40:35 6-3 Henry Karjalainen

42:05 7-3 Ville Saloranta (Aleksi Niemi, Joni Lavonen)
45:19 8-3 Alex Olkinuora (Johannes Sallila, Matias Simontaival)
51:07 9-3 Roope Repo (Oskari Ojanen, Tuomas Koskinen)
52:22 10-3 Matias Simontaival (Saska Putkonen, Alex Olkinuora)

Maalivahdit:

Pyry – Tomi Rautio 14+8+10= 32 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 9+2+0= 11 torjuntaa (vaihto 24:59 / 4-1)
Titaanit – Niilo Pussinen 0+17+17= 34 torjuntaa


Jäähyt:

Pyry 5 x 2min= 10min
Titaanit 0 x 2min= 0min

Kahden todella kirvelevän jatkoerätappion siivittämänä sunnuntaiseen taisteluun Nokialle lähtenyt Titaanit ei saanut 3. puolivälieräkoitoksessa enää parhaita tehoja koneistostaan irti.

Punanutut pistivät toki kaikkensa jälleen kerran likoon, mutta kun kapealla ryhmällä läpi pudotuspelien operoineen kotkalaisjoukkueen bensa tankista loppui, paineli runkosarjan voittaja Pyry menojaan ja nappasi lopulta tililleen ratkaisevan kolmannen voiton maalein 10-3.

Titaanileirissä oli odotetusti todella apea tunnelma ratkaisukamppailun päättymisen jälkeen, sillä nykymiehistön yhteinen matka tuli sillä erää päätökseen.

– Ei se voinut olla näkymättä, että me jouduimme pelaamaan kaksi viimeistä peliä käytännössä kolmella kentällisellä, kun taas Pyry pääsi jyräämään laadukkaalla materiaalillaan ja neljällä kentällisellä kaikki ottelut, totesi Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Selväähän se oli, että jossain kohtaa se materiaaliero alkaa oikein ohjattuna näkyä, jolloin vahvempi syö heikomman ja sen perusteella tulos ei valehtele – täysin oikea joukkue meni tästä parista välieriin.

Kahdessa aiemmassa kamppailussa Pyryn selkä seinää vasten painanut Titaanit pysyi sunnuntai-iltana selkeästi nälkäisemmän isäntänsä perässä reilun erän verran, kunnes tuli totaalistoppi nokialaisten tekemän 3-1-maalin jälkeen.

– Kun annat kaikkesi ja se ei riitä, niin totta kai se tuntuu todella pahalta ja sellaista tekemisemme oli tänään, Sykkö mietiskeli.

– Meiltä loppui yksinkertaisesti bensa ja vaikka jätkät pistivät viimeisetkin voimanrippeensä likoon, päättyi hieno pudotuspelisarja sekä samalla kausi kanssa tähän iltaan.

Titaaneita ei auttanut edes valmennuksen 4-1-tilanteessa pitämä aikalisä saati maalivahdin vaihto hienot pudotuspelit torjuneen Santeri Leväsen annettua vastuuvuoron Niilo Pussiselle.

Pyry meni väkisin menojaan ja takoi lopulta peräti 10 kiekkoa vieraiden reppuun aivan kuin alleviivatakseen sitä, kumpi puolivälieräsarjan joukkueista oli oikeasti se etevämpi osapuoli.

– Loppulukemilla ei ole tässä kohtaa mitään merkitystä – kun meidän kohdallemme osui se katkeaminen toisen erän alkuun, niin peli oli sitä myöten siinä, tokaisi titaanipiiskuri Sykkö.

– Elämä kuitenkin jatkuu myös tämän illan jälkeen, vaikka meidän kuluvan kevään yhteinen matkamme päättyikin.

Vaikka puolivälieräsarjan päättäneestä 60-minuuttisesta ei muodostunut Titaanien kannalta mitään kovinkaan ikimuistoista tapahtumaa, voivat kotkalaiset siitä huolimatta olla ylpeitä omasta panoksestaan ”kevään kovissa karkeloissa”.

”Nöyrä kiitos aivan kaikille”

Titaanit ei todellakaan päästänyt Suomi-sarjan runkosarjan nimiinsä vienyttä Pyryä helpolla ja varmasti nokialaisleirissäkin osataan punanuttujen esitykselle antaa oikeanlaista arvoa, sillä se valmisti omalta osaltaan myös heitä välierissä eteen tulevaan sekä astetta kovempaan haasteeseen.

– Me teimme tästä hyvän pudotuspelisarjan ja hieman paremmalla tuurilla olisimme voineet voittaa kaksi ensimmäistä koitosta, kommentoi Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Mielestäni se kertoo tämän joukkueen kyvyistä ja voimavaroista todella paljon – uskalsimme rohkeasti haastaa ennakkosuosikin ja pistää heidät todella ahtaalle.

Titaanit joulukuun lopulla ohjattavakseen ottanut kokenut kiekkomies oli itsekin pelin päättymisen jälkeen tunnekuohun vallassa, kiitellen vuolaasti kaikkensa jäälle jättäneitä pelaajiaan.

– Yrityksemme ei riittänyt tämän enempään ja sille ei voi enää mitään, mutta siitä huolimatta olen todella ylpeä koko joukkueesta, sillä ihan jokainen pelaajamme antoi aivan kaikkensa mitä annettavissa suinkin vain oli, Sykkö ylisti.

Toisena perättäisenä kautena tiensä Suomi-sarjan pudotuspeleihin tiensä raivannut titaanimiehistö operoi Sykön valmennuksessa kevään aikana kaikkinensa 15 ottelua, joista peräti 10 päättyi kotkalaisten voittoon – ei siis mikään pöllömpi saldo, vai kuinka?

– Lähdimme yhdessä pelaajien kanssa joulukuun lopulla tätä hommaa tekemään ja huomasin heti ensimmäisestä päivästä lähtien, että joukkueesta löytyy taitoa ja halua, kunhan niille vain ”antaa siivet”, punanuttuluotsi sanaili.

– Sitä kautta saimme hyvän lähdön yhteiselle matkallemme ja pelasimme lopulta todella hienon loppusarjan, josta palkintona pääsimme mukaan pudotuspeleihin.

– Vaikka nyt hävisimmekin Pyrylle tämän pudotuspelisarjan, niin uskon jokaisen oppineen näistä peleistä jotain tulevaisuuden varalle, Sykkö summasi.

Jääkiekko on tunnetusti viimeisen päälle joukkuepeliä ja se kävi ilmi myös kotkalaiskäskyttäjä Sykön viestistä titaaniyhteisölle.

– Nöyrä kiitos aivan kaikille seuran ja joukkueen parissa kuluneen kauden aikana toimineille sekä eläneille tahoille, Sykkö kiitteli.

– Olemme yhdessä saaneet hyvän pöhinän aikaiseksi kotkalaiseen edustusjääkiekkoiluun ja se on tuonut kaikille suuren määrän lisävirtaa jokapäiväiseen tekemiseen.

Ennen loppukättelyitä oli vielä aivan pakko udella Sykön omia tulevaisuudensuunnitelmia, sillä hyvää tulosta takoneen luotsin mahdollinen jatko Titaanien peräsimessä kiinnostaa varmasti kotkalaisia lätkäpiirejä.

– Titaaneissa on kasassa hieno nippu pelaajia ja tekemisen ilmapiiri on ollut kokoajan todella hyvä – olen nauttinut jok’ikisestä hetkestä, Sykkö hymyili.

– Pari viikkoa tässä nyt on pakko sulatella päättynyttä kautta ja miettiä jatkoa sekä tehdä sitten sen jälkeen mahdollisia ratkaisuja tulevaisuuden osalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Harri Hedmanin kuvat-sivustolta.

Ottelun lehdistötilaisuus on katsottavissa Pyryn Youtube-kanavalta.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Pyryn Youtube-kanavalta.

Iso kiitos kuluneesta kiekkokaudesta 2017–2018 kaikille titaanikannattajille ja
yhteistyökumppaneille sekä joukkueen parissa töitä paiskineille tahoille!