Titaanit jatkaa Sykön komennossa

16.3.2018

Marko Sykkö nähdään Titaanien vaihtopenkin takana päävalmentajan ominaisuudessa myös tulevalla Suomi-sarjakaudella 2018–2019.
Marko Sykkö nähdään Titaanien vaihtopenkin takana päävalmentajan ominaisuudessa myös tulevalla Suomi-sarjakaudella 2018–2019.

Kotkan Titaanit on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen punanutut vahvaan kevätliitoon Suomi-sarjassa luotsanneen päävalmentaja Marko Sykön kanssa.

Vajaat kolme viikkoa takaperin kuluneen Suomi-sarjakautensa kunniakkaaseen pudotuspelitaisteluun Pyryä vastaan päättänyt Titaanit rakentaa jo vahvasti tulevaa.

Tästä ensimmäisenä näkyvänä osoituksena on kotkalaisjoukkueen erittäin vahvaan kevätliitoon luotsanneen Marko Sykön, 44, allekirjoittama jatkosopimus, jonka myötä raumalaislähtöinen päävalmentaja nähdään punanuttujen peräsimessä myös kiekkokaudella 2018–2019.

– Kyselimme jo alkukeväästä, pelien ollessa yhä käynnissä Sykön jatkohaluja, mutta vielä silloin hän ei ollut valmis vihreää valoa vilauttamaan, selventää HK Titaanit ry:n puheenjohtaja Petteri Lehti jatkosopimuksen hieromisprosessin kulkua.

– Kauden päättymisen jälkeen Marko piti sovitusti muutaman viikon loman kiekkopuuhista, jonka jälkeen istuimme neuvottelupöydän ääreen ja pääsimme lopulta varsin helposti yhteisymmärrykseen jatkosta.

Lehden mukaan Titaanit kevätkaudella pelatuissa 15 ottelussa 10 kertaa voittajaksi luotsanneen Sykön jatkaminen kotkalaisjoukkueen pääkäskijänä oli äärimmäisen mieluisa uutinen.

– Totta kai olemme erittäin tyytyväisiä Markon halusta jatkaa Titaaneissa, sillä antoi todella vahvat näytöt valmennusosaamisestaan vuodenvaihteen jälkeisissä otteluissa, punanuttujen puheenjohtaja hymyilee.

– Uskomme seurajohdossa vahvasti siihen, että Sykön luoma positiivinen ilmapiiri ja joukkueen sen avulla päälle saama ”ralli” jatkuvat myös tulevalla kaudella, joiden siivittämänä voimme rohkeasti lähteä pinnistelemään kohti Suomi-sarjan kärkikahinoita.

”Olihan se loppupeleissä aika helppo päätös”

HK Titaanit ry:n puheenjohtaja Petteri Lehden tavoin myös puumerkkinsä yksivuotiseen jatkosopimukseen punanuttujen kanssa rustanneen Marko Sykön puheesta pystyy aistimaan tyytyväisyyden tunteen.

Sykkö sanookin jatkamispäätöksen olleen henkilökohtaisella tasolla lopulta suhteellisen vaivaton.

– Olihan se loppupeleissä aika helppo päätös jatkaa valmentamista Kotkassa ja Titaaneissa, Sykkö kommentoi.

Hyvin sujuneet pelit antoivat Sykölle entisestään lisäkipinää jatkaa punanuttujen peräsimessä, kun taas Pyrylle koettu kirvelevä tappio Suomi-sarjan pudotuspeleissä puolestaan jätti miehen mielestä ”hommat kesken”.

– Hyvä, mutta hieman liian lyhyt kevät jätti sen verran paljon nälkää ja samalla halua lähteä rakentamaan enemmän omannäköistä joukkuetta sekä tuoda niin ikään omannäköistä ajattelutapaa mukaan toimintaan, titaanipiiskuri mietiskelee.

– Kyllähän ne hommat kieltämättä kesken jäivät, kiitos Pyrylle kokemamme puolivälierätappion ja samalla tavaraa jäi aika paljon hampaankoloon – jatkossa meidän pitää vain entisestään parantaa tekemistämme.

Päävalmentajan nimen ollessa selvillä voidaan Kotkassa keskittyä jatkossa muun valmennus- ja taustaryhmän sekä joukkueen kasaamiseen, jossa Syköllä on odotetusti iso rooli.

– Saan rauhassa rakentaa omanlaiseni ryhmän ja tuskinpa tässä nyt kovin isoja muutoksia tarvitsee edes tehdä, Sykkö toteaa.

– Toiveissani on, että joukkueenjohtajana jatkavan Juho Hannukaisen lisäksi myös muu valmennus- ja taustaryhmä säilyisivät jokseenkin samana sekä joukkueen runko jatkaisi pelaamista Titaaneissa.

Sykkö aikookin heti ensitöikseen alkaa käydä viime kauden pelaajistoa läpi ja kysellä jatkohaluja paljon niin henkisiä kuin fyysisiä voimavaroja vaativalle Suomi-sarjataipaleelle.

– Pelaajien kanssa on tietenkin käytävä keskustelut, jotta näemme ketkä kaikki ovat halukkaita ja valmiita jatkamaan kiekkoilua Suomi-sarjatasolla, punanuttuluotsi sanailee.

– Meidän on aivan turha lähteä hötkyilemään joukkueen kasaamisen suhteen – tarkoitus on saada ison titaanisydämen omaavat oikeanlaiset pelaajat oikeille pelipaikoille ja rakentaa näin jalkeille toimiva kokonaisuus.

Yhtenä osana tulevan kauden 2018–2019 joukkueen rakennusta, on Titaaneilla tarkoitus järjestää KSOY Areenalla huhtikuun puolenvälin tietämillä kaikille halukkaille avoin try-out –tapahtuma, jonka avulla olisi määrä löytää lisää motivoituneita pelimiehiä punanuttumiehistöön.

– Tarkoituksena on järjestää kaikkinensa kaksi jääharjoitusta sisällään pitävä pienimuotoinen ”katselmus” sekä ottaa mukaan kaikki ne pelaajat, jotka oikeasti haluavat meillä pelata ja antaa näyttöjä mahdollisen sopimuksen toivossa, Sykkö kiteyttää tulevan testitapahtuman sisällön.

– Katsotaan mitä se tuo lopulta tullessaan, mutta lähtökohta on kuitenkin se, että saisimme pidettyä viime kauden pelaajarunkomme kasassa ja vahvistettua sitä mahdollisesti ulkopuolelta tulevilla kyvykkäillä pelaajilla.

Mitä taas tulee tulevan kiekkokauden tavoitteisiin, haluaa Sykkö vielä tässä kohtaa pitää odotetusti varsin matalaa profiilia.

– Turha tässä on vielä mitään nousutavoitteita tai sen semmoisia alkaa asetella – meidän on rakennettava kovan työnteon avulla perusta rauhassa sekä elää sen mukaan, kokenut kiekkomies tokaisee ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Aivan ensiksi meidän on katsottava, minkälaisen joukkueen saamme jalkeille ja suhteuttaa sen jälkeen sekä odotusarvomme että tavoitteemme itse sarjaan.

– Eli toisin sanoen selvittää millä tasolla olemme muihin Suomi-sarjajoukkueisiin nähden ja tehdä sen jälkeen oma paras suorituksemme ja sitä kautta tutkailla mihin meillä on oikeasti mahdollisuuksia, kotkalaiskäskyttäjä naulaa.