Puolentusinaa pelaajasopimusta ja täydennystä valmennusryhmään

28.3.2018

Tuleva kausi on titaanihyökkääjä Ville Myyryläiselle jo kahdeksas perättäinen punanuttujen edustusmiehistössä.
Tuleva kausi on titaanihyökkääjä Ville Myyryläiselle jo kahdeksas perättäinen punanuttujen edustusmiehistössä.

Kotkan Titaanit on solminut ensimmäiset pelaajasopimuksensa Suomi-sarjakaudelle 2018–2019. Sen lisäksi punanutut ovat täydentäneet myös valmennusryhmäänsä.

Titaanien joukkueen kasaamisesta edessä siintävälle Suomi-sarjakaudella pääosin vastaava päävalmentaja Marko Sykkö päätti lähteä sopimusten teon saralla liikkeelle ehkäpä siitä tärkeimmästä yksittäisestä osastosta eli maalivahdeista.

Sen myötä punanuttujen pelaavan maalivahtiduon muodostavat jatkossakin yksivuotiset jatkosopimukset allekirjoittaneet Santeri Levänen sekä Niilo Pussinen.

– Nyt julkaistujen sopimusten myötä maalivahtiosastomme on hyvässä kunnossa, sillä meillä on riveissämme kaksi pelaavaa veskaria, toteaa Sykkö ykskantaan.

Ensimmäisen täyden kautensa edustustasolla torjunut Levänen pysäytti Suomi-sarjassa pelaamissaan 22 ottelussa kiekot 91,28-prosentin varmuudella. Pussisen vastaavat tilastot olivat puolestaan 14 pelattua kamppailua ja niissä mukaan tarttunut torjuntaprosentti 89,84.

– Santeri ja Niilo olivat kumpainenkin tärkeissä rooleissa kevään menestyksessämme, joten näiden kulmapalasten myötä on mukava lähteä uutta miehistöä kasaamaan, Sykkö naulaa.

Maalivahtien ohella nimensä niin ikään yksivuotisiin jatkosopimuksiin ovat laittaneet hyökkääjät Ville Myyryläinen, Elmeri Kotro, Roope Lantta ja Petja Summanen.

Tulevana syksynä jo kahdeksannen perättäisen kautensa punanuttujen edustusmiehistössä aloittava Myyryläinen merkkautti päättyneellä sesongilla tilastoihin 16 (12+4) tehopistettä 28 pelaamassaan Suomi-sarjaottelussa.

Tehokkaan parivaljakon etenkin kevään korvilla muodostaneet Kotro (39. 14+14= 28p) ja Lantta (33. 7+18= 25p) kuuluivat kotkalaisjoukkueen kapteenistoon yhdessä loppukauden yläraajavamman takia missanneen Summasen (31. 9+26= 35p) kanssa.

– Kyseinen nelikko kuuluu pelaajistomme kokeneempaan kaartiin ja oli tärkeää saada heidät kaikki jatkamaan Titaaneissa myös vastaisuudessa, myhäilee titaanipiiskuri tyytyväisenä.

Kuuden jatkosopimuksen myötä joukkueen rakennus on saatu nyt hyvälle alulle, mutta lisää on lähiaikoina tulossa, mikäli kotkalaiskäskyttäjä Sykön suunnitelma vain käy toteen.

– Olen ollut lähes kaikkien viime kauden joukkueessamme pelanneiden pelaajien kanssa yhteydessä ja jokainen jonka kanssa olen jutellut, on suhtautunut posiitivisesti mahdolliseen jatkamiseen Titaaneissa, Sykkö selventää.

– Neuvotteluissa pitää tietenkin ottaa huomioon pelaajien omat elämäntilanteet ja työ- sekä opiskelukuviot, mutta pyrimme niihinkin ilman muuta löytämään molempia osapuolia parhaiten palvelevan ratkaisun.

Huhtikuun puolivälissä (12.–13.4.) KSOY Areenalla pidettävä Titaanien try-out –tapahtuma toimii Sykön mukaan varsin osuvana aikarajana sille, jolloin titaanimiehistön rungon tulisi olla kutakuinkin kasassa.

– Joukkueen rakentuminen kohti tulevaa kautta näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä ja kyllä tässä päävalmentajakin saa rauhallisin mielin pääsiäistä vietellä, Sykkö veistelee.

– Tavoitteena on sorvata lisää sopimuksia tulevien viikkojen aikana, jotta viimeistään try-out –tapahtuman jälkeen joukkueen runko olisi kasassa.

Turkiasta punanuttujen maalivahti- ja fysiikkavalmentaja

Pelaajasopimusten ohella Titaanit on täydentänyt valmennusryhmäänsä, kun jo keväällä punanuttujen mukana häärinyt Tino Turkia, 27, ottaa yksivuotisen jatkosopimuksen seurauksena harteilleen lisää vastuuta, hoitamalla jatkossa sekä kotkalaisjoukkueen maalivahti- että fysiikkavalmennusta.

Siviilipuolella omaa Voimavarat Coaching & Wellness –valmennusyritystään pyörittävän Turkian repertuaariin kuuluvat kuntosaliohjaus, urheiluvalmennus, jääkiekkovalmennus sekä mentaalivalmennus, josta saivat kuluneella kaudella nauttia Titaanien ohella Karhu-Kissojen ja HIFK:n juniorit.

Jääkiekkovalmennuksen parissa Turkia on aiemmalla urallaan ehtinyt punanuttujen lisäksi toimia myös HeKin ja Pelicansin junioriorganisaatioissa sekä vastikään Suomi-sarjaan nousseessa HC Giantsissa.

– Tino on erittäin pedantti kaveri ja kiinnostunut kehittämään itseään entistä paremmaksi niin fysiikka- kuin maalivahtivalmennuksenkin saralla, sanailee Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Hienoa, että Tino jatkaa mukana valmennustiimissämme, sillä hän näytti jo keväällä pystyvänsä kehittämään pelaajiamme haluamallamme tavalla.