Jotain uutta ja jotain vanhaa

31.5.2018

Alkava kiekkokausi on Marko Puhakalle jo kahdeksas perättäinen Titaanien sotisovassa.
Alkava kiekkokausi on Marko Puhakalle jo kahdeksas perättäinen Titaanien sotisovassa.

Kohti syyskuun lopulla käynnistyvän Suomi-sarjakauden 2018–2019 alkua porhaltava Kotkan Titaanit on täydentänyt miehistöään neljällä tuoreella sopimuspelaajalla.

Kesäharjoitusjaksonsa viidettä viikkoa jo täyttä häkää huhkiva Titaanit on leventänyt sopimuspelaajiensa määrän täyteen kymppiin, solmimalla sekä kaksi jatkosopimusta että napsimalla ”kesämarkkinoilta” kaksi täysin uutta nimeä riveihinsä.

Yksivuotisiin jatkosopimuksiin nimensä sorvasivat punanutussa syksyllä jo kahdeksannen perättäisen kautensa aloittava Marko Puhakka sekä kolmannelle titaanisesongilleen suunnistava Tino Hovi.

Puhakka, 26, tahkosi päättyneellä kaudella Titaanien sotisovassa kaikkensa 28 Suomi-sarjan runkosarja- ja pudotuspelikoitosta, joissa miehen tilastoihin kirjattiin tehot 2+9.

– Puhakka on varsin kokenut ja perusvarma suorittaja sekä monikäyttöisyytensä johdosta ihanteellinen pelaaja näin valmentajan näkökulmasta katsottuna, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– ”Mako” ei mielestäni ole vielä näyttänyt parasta mahdollista osaamistaan, jonka myötä uskon hänen olevan meille aikamoinen jokerikortti alkavalla kaudella.

Hovin vastaava saldo piti puolestaan sisällään 32 Suomi-sarjan runkosarja- ja pudotuspelikamppailua, jotka kartuttivat 22-vuotiaan hyökkääjän tehopistesarakettä yhdeksällä (2+7) täpällä.

– Hovi on anttipihlström-tyylinen työmyyrä, joka tuo joukkueeseen juuri tarvitunlaista hyvää energiaa, Sykkö sanailee.

– Kun ”Japi” menee kaukaloon, vetää hän aina alusta loppuun asti täysillä ja näyttää näin muille hyvää esimerkkiä tuiki tärkeästä joukkuepelaamisesta.

”Olemme saaneet kiinnitettyä sellaisia pelaajia, joilla on kova halu pelata Titaaneissa”

Jatkosopimusten ohella Titaanit on kiinnittänyt kaksi keväällä punanuttujen try-out –tapahtumassa taitojaan näyttämässä käynyttä pelaajaa, kun Kouvolan KooKoon A-nuorissa hyökännyt Santeri Salminen sekä Imatran Ketterän A-nuorissa pakitellut Tomi Keijonen tarttuivat kotkalaisseuran yksivuotisiin sopimustarjouksiin.

Likolammen Tiikereitä ja KooKoota juniorivuosiensa aikana edustanut Salminen, 21, oli viime kaudella kouvolalaisjoukkueen tehokkain keskushyökkääjä, nakuttamalla yhteensä 54 Nuorten Liigan runkosarja- sekä pudotuspeliottelussa 23 (5+18) tehopistettä.

– Salminen on erittäin taitavanoloinen ja hyvän kokoinen hyökkääjä, joka kykenee pelaamaan niin keskellä kuin laidassakin, kommentoi Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Hyppäys junioreista miesten peleihin on aina suuri, joten liian kovia odotuksia ei hänen harteilleen kannata ennakkoon asetella, mutta ehjänä pysyessään Santeri on aivan varmasti hyvä täydennys hyökkäyskalustoomme.

Lappeenrannan SaiPan ja Ketterän paidoissa junioriaikansa viettänyt 22-vuotias Keijonen kiekkoili imatralaismiehistön takalinjoilla kaiken kaikkiaan 25 Nuorten Mestiksen runkosarja- ja pudotuspelitaistoa, joissa aikanaan alle 16-vuotiaiden maajoukkuerinkiinkin kuuluneen puolustajan tilille tärähtivät tehot 2+9.

– Tomi on kiekolliseen peliin pystyvä puolustaja ja hänen otteistaan kaukalossa näki heti, että edeltävät vuodet ovat kuluneet vastuullisessa roolissa Ketterän Nuorten Mestis-joukkueessa, Sykkö tokaisee.

– Salmisella ja Keijosella on kumpaisellakin kova halu kehittyä ja mennä urallaan eteenpäin, aivan kuten pitää olla jokaisella joukkueeseemme alkavalle kaudelle vielä tulevalla sekä siinä jatkavalla pelaajalla.

Titaaneilla on nyt julkaistujen nimien myötä kasassa kahden maalivahdin, yhden puolustajan ja seitsemän hyökkääjän levyinen pelaajarevohka, joka punanuttupiiskuri Sykön mukaan saanee lähiaikoina lisää täydennystä.

– Tässä joukkuetta kasatessani mieltä on lämmittänyt erityisesti se, että olemme saaneet kiinnitettyä ennen kaikkea sellaisia pelaajia, joilla on oikeasti kova halu pelata Titaaneissa, Sykkö myhäilee tyytyväisenä.

– Lisää sopimusjulkistuksia on tulossa jo ensi viikolla, eli olemme joukkueen kasaamisen suhteen ihan hyvässä aikataulussa.