Joonas Eväkoski palaa titaanipaitaan!

6.6.2018

Joonas Eväkoski pukeutuu pitkästä aikaa miehelle jo entuudestaan niin tuttuun punanuttuun.
Joonas Eväkoski pukeutuu pitkästä aikaa miehelle jo entuudestaan niin tuttuun punanuttuun.

Kotkan Titaanit vankistaa peräpäänsä kokemuspatteria pitkästä aikaa paluun punanuttuun tekevällä Joonas Eväkoskella.

Pikkuhiljaa alkavan kauden 2018–2019 Suomi-sarjamiehistöään rakentava Titaanit on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen kotkalaisseuran oman kasvatin ja Suomen alamäkiluistelumaajoukkueen vakiokasvon Joonas Eväkosken kanssa.

– Eväkoski on eittämättä erittäin mielenkiintoinen tuttavuus, jolle meillä on oman ruutunsa joukkueessa tarjolla, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

Vaikka 31-vuotias ”toisen polven titaani” onkin alamäkiluisteluun täysipainoisesti paneutumisensa ohella pelaillut edeltävinä kausina lähinnä kotkalaisen Piranha’sin riveissä 3. divisioonakiekkoa, ei se punanuttupiiskuri Sykön mukaan ole minkäänlainen este titaanipaitaan palaamiselle.

– Täytyy ottaa huomioon, että Joonas on ollut viimeiset vuodet ammattilainen lajissa, jossa jääkiekkoiluun verrattuna on pitänyt elää aivan erilaista urheilijan elämää, Sykkö kommentoi.

– ”Evän” on täytynyt harjoitella kovaa sekä pitää itsensä kokoajan kunnossa pärjätäkseen ja se näkyi eritoten järjestämällämme try-outilla, jossa hän ei jäänyt tippaakaan jälkeen muista pelaajista.

– Uskon myös, että alamäkiluistelu on lajina tuonut kaverin luonteeseen entisestään lisää tietynlaista rämäpäisyyttä ja kovuutta, joka on jääkiekossa vain hyvä asia, kotkalaiskäskyttäjä aprikoi.

Titaaneissa viimeksi kaudella 2010–2011 esiintyneen ja tähänastisen uransa aikana vajaat 50 koitosta Suomi-sarjassakin Pietarsaaren Jeppiksen sekä Ylivieskan Jääkarhujen sotisovissa pelanneen Eväkosken takaisin punanuttuun toi ennen kaikkea miehen oma halu kokeilla vielä kerran rajojaan jääkiekkoilijana.

– Jo try-outin aikana oli havaittavissa, että ”Evä” on todella isolla sydämellä mukana tässä touhussa, Sykkö hymyilee.

– Hän toi omalla olemuksellaan ja kokemuksellaan välittömästi lisää johtajuutta kaukaloon sekä teki samalla hyvän vaikutuksen myös muihin pelaajiin.

Mahdollisuuksia nuorille pelaajille

Titaaneihin paluun tehneen Joonas Eväkosken ohella punanuttujen peräpää vahvistuu toisellakin pelimiehellä, kun päättyneellä kaudella kotkalaisseuran A-nuorten Suomi-sarjajoukkueessa suuressa roolissa ollut Erkka Huttunen päätti pistää nimensä niin ikään yksivuotiseen pelaajasopimukseen.

– Haluamme tarjota nuorille pelaajille mahdollisuuden murtautua pelaavaan kokoonpanoon ja onhan se ihan selvää, että meidän on pidettävä ennen kaikkea huolta seuramme omista kasvateista, joiden joukkoon Huttunen kuuluu, sanailee Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

Nuorten Suomi-sarjassa yhteensä 22 ottelua pelannut ja niissä 23 (8+15) tehopistettä nakuttanut Huttunen pääsee täten kasvattamaan kokemustaan edustustason peleissä, joissa 19-vuotias puolustaja teki jo toissakaudella debyyttinsä, kirjauttaen titaanipaidassa tililleen viisi Suomi-sarjan runkosarja- ja yhden pudotuspelikoitoksen.

– Erkan kohdalla lähdemme puhtaalta pöydältä liikenteeseen sekä pyrimme kasvattamaan hänestä tuleviksi vuosiksi runkopelaajan joukkueeseemme ja katsotaan sitten lopulta mihin asti kaverin eväät riittävät, Sykkö summaa.