Vikke Terho jatkaa punanutussa

19.6.2018

Liukas laitahyökkääjä Vikke Terho sylkee myös alkavalla kaudella osumia titaanipaidassa.
Liukas laitahyökkääjä Vikke Terho sylkee myös alkavalla kaudella osumia titaanipaidassa.

Kotkan Titaanit on solminut jatkosopimuksen kärkihyökkääjiensä joukkoon viime kaudella kuuluneen Vikke Terhon kanssa.

Viimeistä yhteistä kesätreeniviikkoa ennen reilun kuukauden mittaisen omatoimijakson alkua viettävä Titaanit on jatkanut tulevan kiekkokauden 2018–2019 Suomi-sarjamiehistönsä kasaamista sorvaamalla yksivuotisen jatkosopimuksen Vikke Terhon kanssa.

Kesken viime kauden Järvenpään Haukoista punanuttuun siirtynyt 22-vuotias hyökkääjä nousi lähes välittömästi kotkalaisjoukkueen ratkaisupelaajien joukkoon ja takoi lopulta pelaamissaan yhteensä 22 runkosarja- ja pudotuspelikoitoksessa tauluun 21 (12+9) tehopistettä.

– Terho pelasi titaanipaidassa todella tehokkaan kevään ja teki paljon tärkeitä maaleja, joten olen erittäin tyytyväinen, että hän halusi jatkaa pelaamista Kotkassa, myhäilee Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

Titaanipiiskuri odottaa maaliahneelta ja erittäin motivoituneelta Terholta entistä suuremman roolin ottamista syyskuun 22. päivä alkavalla sarjakaudella.

– Vikke on keskinäisissä keskusteluissamme tuonut vahvasti julki sen, että nälkää löytyy yllin kyllin päästä urallaan vielä Suomi-sarjaa kovempiin sarjoihin pelaamaan ja sen eteen hän on valmis harjoittelemaan kovaa sekä laittamaan kaikkensa likoon joukkueen eteen, Sykkö sanailee.

– Juuri tällaisia kovan motivaation ja työnteonmentaliteetin omaavia kavereita nimenomaan haluamme riveihimme ja uskonkin sen pohjalta ”Vihtorin” vain entisestään parantavan pelaamisensa tasoa sekä kasvattavan pelillistä rooliaan.

Takalinjoille lisää omia kasvatteja

Hyökkäyskaluston vankistamisen ohella Titaanit on leventänyt myös peräpäänsä miesvahvuutta tekemällä niin ikään yksivuotiset pelaajasopimukset edelliskaudella suurissa rooleissa kotkalaisseuran A-nuorten Suomi-sarjajoukkueessa olleiden puolustajien Lauri Kuusiston sekä Vertti Vuoksialan kanssa.

– Se on selvä juttu, että joukkueessamme pitää olla vahva omavaraisuuden leima ja siksi haluamme antaa omille kasvateillemme mahdollisuuden harjoitella edustusmiehistön mukana sekä taistella pelipaikasta – katsotaan sitten rauhassa mihin se kunkin heistä kohdalla riittää, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

Niin Kuusistolle, 21, kuin Vuoksialallekin, 20, miesten Suomi-sarjakahinat tulivat jo viime kaudella tutuiksi, sillä nuorukaisten vahvat otteet ja kova työnteko A-nuorissa poikivat näyttöpaikkoja myös edustusjoukkueen puolella.

– Lauri ja Vertti lähtevät muiden nuorten pelaajiemme tapaan hakemaan lisää kokemuksia miesten peleistä ja olisihan se totta kai toivottavaa, että oman kylän kasvatit löisivät läpi myös edustustasolla, Sykkö kommentoi.

– Se täytyy kuitenkin muistaa, että he ovat kumpainenkin vielä nuoria kavereita, eikä heille voi saati pidä edes laittaa niskaan mitään kovin suuria ennakko-odotuksia alkavalle kaudella.

Titaaneilla onkin nyt julkaistujen sopimusten myötä kasassa kaikkinensa 15 pelaajan kokoinen rosteri, jota kotkalaiskäskyttäjän mukaan tullaan vielä rutkasti vahvistamaan, ennen kuin kiekko tippuu syksyllä jäähän Suomi-sarjan runkosarjapelien merkeissä.

– Meillä on edelleen haku päällä ja aika monta verkkoa vesillä niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin vahvistamisen suhteen, joten odotellaan nyt vain rauhassa mitä tuleman pitää, sillä ei joukkue vielä ole lähellekään valmis, Sykkö tokaisee.