Titaaneihin italialaisväriä

26.6.2018

Nikolas Ulessi nähdään alkavalla kiekkokaudella 2018–2019 Titaanien punaisessa sotisovassa. © Toni Jaconelli – http://www.jaconelli.fi/
Nikolas Ulessi nähdään alkavalla kiekkokaudella 2018–2019 Titaanien punaisessa sotisovassa. © Toni Jaconelli – http://www.jaconelli.fi/

Kotkan Titaanit vahvistaa Suomi-sarjamiehistöään viime kaudella Järvenpään Haukoissa hyökänneellä Nikolas Ulessilla.

Heinäkuun lopulla jääharjoittelunsa aloittava Titaanit on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen italialaishyökkääjä Nikolas Ulessin kanssa. Ulessista, 23, tulee näin ollen kotkalaisseuran historian ensimmäinen saapasmaasta lähtöisin olevan pelimies.

– Ulessi on juuri sellainen pelaaja, jota olisin jo keväällä kaivannut joukkueeseemme – hän on todella suoraviivainen hyökkääjä, joka tykkää ajaa kiekon kanssa maalille ja aiheuttaa myös pikkuisen hässäkkää, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

Myös Suomen kansalaisuuden omaava Ulessi siirtyy punanuttuun Järvenpään Haukoista, jonka riveissä hän tahkosi viime kaudella yhteensä 40 Suomi-sarjan runkosarja- ja karsintaottelua, takoen kyseisissä koitoksissa tauluun yhteensä 22 (11+11) tehopistettä.

– Odotukseni ”Italian härän” suhteen ovat korkealla, sillä hän on viimeisen päälle kova asennepelaaja, joka tuo suoraviivaiseen pelitapaamme lisää ulottuvuuksia, Sykkö veistelee tyytyväisenä.

– Nikolas halusi nimenomaan tulla Titaaneihin pelaamaan, jotta hän voisi kehittyä jääkiekkoilijana sekä mennä samalla urallaan eteenpäin ja tämä on mielestäni todella tärkeä asia, sillä se sopii erinomaisesti seuramme arvoihin.

Taistelu pelipaikoista ”käy kuumana”

Italialaisvahvistuksen lisäksi Titaanit on tehnyt toisenkin yksivuotisen pelaajasopimuksen, kun koko tähänastisen uransa Imatran Ketterää edustanut Samu Hulkko vaihtaa Vuoksen kuohut Kymijoen vastaaviin.

Hulkko, 21, kävi näytillä jo keväällä punanuttujen järjestämässä try-out –tapahtumassa ja harjoitteli sen jälkeen kotkalaisjoukkueen kesätreeniryhmän mukana ennen viimeviikkoista omatoimiselle jaksolle siirtymistä.

– Hulkko antoi try-outilla ja kesäharjoitusten aikana hyvän vaikutelman itsestään omalla tekemisellään, mutten kuitenkaan lähde hänen niskoilleen lataamaan hirveitä ennakko-odotuksia, kuten en muillekaan viime kaudella pääosin A-nuorissa pelanneille pelaajillemme, tokaisee Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

Sekä puolustajan että hyökkääjän pelipaikoilla edelliskausien aikana Ketterän A-nuorissa pelannut Hulkko tuo titaaniluotsin mukaan entisestään lisää kilpailua punanuttujen miehistöön.

– Kaverin tervepäisyydestä ja kovasta halusta tehdä töitä kertoo mielestäni kaiken se, että hän oli toissakaudella Ketterän A-nuorten kapteeni, joten emmeköhän me saa kauden aikana Samustakin ihan mukiinmenevän runkopelaajan pelipaikoista taistelemaan, Sykkö summaa.