Titaaneille tärkeä jatkosopimustrio

26.7.2018

Markus Salminen pitää myös jatkossa huolen siitä, että titaanimaalivahdeilla on tarvittava työrauha oman veräjänsä edustalla.
Markus Salminen pitää myös jatkossa huolen siitä, että titaanimaalivahdeilla on tarvittava työrauha oman veräjänsä edustalla.

Kotkan Titaanit on tehnyt jatkosopimukset kolmen viime kauden runkopelaajansa kanssa.

Kuluvalla viikolla takaisin harjoitushommiin palannut Titaanit sai testisessioiden lomassa erittäin mieluisia uutisia, kun edelliskaudella tärkeissä rooleissa kotkalaisjoukkueessa olleet puolustaja Markus Salminen ja hyökkääjät Panu Laitinen sekä Santeri Kunttu sorvasivat puumerkkinsä yksivuotisiin jatkosopimuksiin.

Titaaneilla on täten kasassa yhteensä 21 sopimuspelaajan levyinen rosteri, jolla kotkalaiset pääsevät kuluvan kuun viimeisenä päivänä (31.7.) aloittamaan jääharjoittelunsa.

Punanuttujen päävalmentaja Marko Sykön mukaan pelaajatilanne on passelissa mallissa, joskin lisävahvistuksia on vielä reilun kentällisen verran hakuessa.

– Meillä on nyt hyvä pelaajarunko kasassa, joten ei tässä tarvitse todellakaan mitään paniikkihankintoja alkaa enää tehdä, Sykkö myhäilee tyytyväisenä.

– Meille tulee jäiden alkaessa tukku sopimuksettomia pelaajia näytille – voimme täten rauhassa katsoa minkälaisia lisäyksiä joukkueeseemme olisi vielä saatavilla.

Lisävoimaa molempien maalien edustoille

Titaanien kanssa vastikään yksivuotisen jatkosopimuksen allekirjoittanut Santeri Kunttu, 24, aloittaa syksyllä jo neljännen sesonkinsa kotkalaisten edustusmiehistössä.

Kuusankoskelaislähtöinen hyökkääjä on tähän mennessä kuulunut jokaisella pelaamallaan kaudella punanuttujen maali- sekä pisteahneimpien pelaajien joukkoon, josta osoituksena Kunttu paukutti menneellä sesongilla tauluun yhteensä 42 Suomi-sarjan runkosarja- ja pudotuspelikoitoksessa tilastoihin 35 (19+14) täkyä.

– Kunttu on perusvarmana suorittajana ja tehokkaana sekä ikäänsä nähden jo varsin kokeneena pelaajana merkittävä lisäpalanen hyökkäyskalustoomme, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Uskon totutusti hyvässä fyysisessä kunnolla olevan ”Kyyn” nousevan alkavalla kaudella jälleen suureen rooliin joukkueessamme.

Kuntun tapaan yksivuotisen jatkopahvin allekirjoittanut keskushyökkääjä Panu Laitinen uhkuu vuorenvarmasti hurjia näyttö- ja pelihaluja, sillä 22-vuotiaan titaanikasvatin viime kausi päättyi joulutauolla tarkemmissa tutkimuksissa todettuun keskivartalovammaan.

Säntillisesti itseään kuntouttanut Laitinen ehti ennen pelit päättänyttä loukkaantumistaan kohota tulokaskaudellaan Titaanien tehokkaimmaksi maalinsylkijäksi 27 runkosarjaottelussa takomillaan 15 täysosumalla ja siinä sivussa syntyneillä yhdeksällä syöttöpisteellä.

– En Laitiselta ehtinyt nähdä keväällä yhtään peliä loukkaantumisen vuoksi, mutta kuten tilastot osoittavat, oli hän ennen kauden päättänyttä vammaansa tehokas pelaaja hyökkäyspäässä, punanuttupiiskuri Sykkö kommentoi.

– ”Banjo” on jaksanut vuodenvaihteesta saakka kuntouttaa sinnikkäästi itseään ja nyt alkaa näyttää siltä, että kaveri pääsee heti jääharjoitusten alkaessa kunnolla taas mukaan tähän touhuun, joten uskon hänen olevan meille kunnossa pysyessään todella tärkeä palanen keskushyökkääjäosastolla.

Se on kuitenkin jo tässä vaiheessa selvää, että mitään kiirettä Laitisen tositoimiin paluuseen ei ole, vaan päämääränä on edetä pienin, mutta sitäkin vakaammin askelin kohti täydellistä pelikuntoa.

– Hätiköimään emme ole Panun kohdalla lähdössä, vaan tarkoitus on mennä ihan päivä kerrallaan eteenpäin ja ennen kaikkea miehen omia tuntemuksia kuulostellen, Sykkö selventää.

Laitisen tavoin viime kaudella vammoista kärsinyt Markus Salminen, 24, aloittaa puolestaan kolmannen perättäisen kautensa Titaanien takalinjoilla.

Kotkalaiskannattajille perusvarmana oman pään luutana tunnetuksi tullut puolustajajärkäle (189cm / 100kg) pitänee täten myös jatkossa huolen siitä, ettei punanuttuveräjän edessä ole vastustajille tarjolla kuin niitä kuuluisia makuupaikkoja.

– Salminen on isokokoisena ja voimakkaana omana kasvattina erittäin hyvä lisä pakistoomme, Sykkö sanailee.

– ”Manen” viime kausi meni osaksi pieleen yläraajavamman takia, mutta nyt hän on saanut hyvän kesän alle ja testitulokset ovat olleet joukkueen parhaimmistoa, joten vihulaisillamme tulee olemaan tukalat oltavat kaukalossa.