Hunters isännöi punanuttuja treenipeliavauksessa

14.8.2018

Titaanit aloittaa kuluvan syksyn harjoituspelit tutun vääntökumppaninsa Porvoon Huntersin vieraana.
Titaanit aloittaa kuluvan syksyn harjoituspelit tutun vääntökumppaninsa Porvoon Huntersin vieraana.

Elokuun puoliväli on jo ovella ja sehän tietää perinteisesti sitä, että jääkiekkojoukkueet aloittavat harjoituspelien muodossa valmistautumisen edessä siintävään sarjakauteen. Titaanien näkökulmasta katsottuna keskiviikkoilta tulleekin täten kulumaan reissun päällä Porvoossa, jossa punanutut taittavat treenitaiston merkeissä peistä tutun vääntökumppaninsa Huntersin kanssa.

Heinäkuun viimeisenä päivänä yhteen kokoontunut ja jääharjoittelun aloittanut Kotkan Titaanit on nyt reilun kahden viikon ja 10 treenikerran myötä valmis aloittamaan kuluvan syksyn harjoitusottelurupeamansa.

Titaanien päävalmentaja Marko Sykön mukaan jo läpivedetyissä jääharjoituksissa on pääasiassa haettu taas tuntumaa itse lajiin ja jäähän, sekä jätetty taktiset nyanssit täysin tarkoituksella vielä pois päiväjärjestyksestä.

– Tässä on nyt oltu vasta kaksi viikkoa jäällä, jonka aikana olemme tutkailleet porukalla miltä tämä homma taas näyttää sekä tuntuu ja pyrkineet ihan perusjuttuja käymään harjoituksissa läpi, Sykkö sanailee.

Pelin opiskelu ja joukkuepelaamisen salojen tutkailu onkin sen myötä määrä aloittaa keskiviikkoiltana Porvoossa sijaitsevassa Kokonniemen jäähallissa, jossa kotkalaiset kohtaavat treenipelijaksonsa avauksessa vanhan tutun – Huntersin.

– Pelillisiin asioihin emme harjoituksissa ole vielä syventyneet juuri ollenkaan – oikeastaan se puoli alkaa vasta nyt, kun harjoitusottelut pyörähtävät Huntersin vieraana käyntiin, titaaniluotsi kommentoi.

Titaanit on luonnolliseen tapaan kokenut viime kevään jäljiltä muodonmuutoksen, sillä tällä hetkellä uusi kasvoja punanuttujen pukuhuoneessa on kymmenkunta kappaletta ja lähtijöitä jokseenkin saman verran.

Lienee siis sanomattakin selvää, että kuviot saati toteutus eivät vielä keskiviikkona ole sitä parhainta mahdollista laatua, vaan tiedossa on eri asioiden testailua käynnössä niin valmennuksen kuin pelaajistonkin taholta.

– Nämä ensimmäiset harjoituspelit menevät hyvin pitkälti aina perinteisellä kokeilumeiningillä läpi, eli lähinnä miten tutkaillaan pelaajien luonteen ja asenteen lujuutta tositilanteissa, Sykkö hymyilee levollisena.

– Huomenna ei siis todellakaan kannata odottaa meiltä saati vastapuolelta mitään kovinkaan valmista jääkiekkoa, mutta taistelua ja innokkuutta on varmasti sitäkin enemmän luvassa.

”Uskon pelin olevan molemmille hyvä asennemittari”

Jos on Titaaneilta vaihtunut edelliskauden miehistöstään noin 10 pelaajaa, on Porvoossa vedetty homma vielä paria kertaluokkaa paremmaksi.

Viime kaudella Suomi-sarjan runkosarjaa aivan kalkkiviivoille asti ajoittain jopa näytöstyyliin hallinnut sekä lopulta pudotuspelien myötä 4. sijalle sijoittunut Hunters on uusinut kevään sekä kesän aikana reilut kolme kentällistä pelaajistostaan.

Myös käskyjä pelaajille jakelee eri mies, sillä aiemmin kakkosluotsina operoinut Sami Ryhänen nappasi tahtipuikon ”metsästäjämiehistössä” haltuunsa, hyvää työtä tehneen Tero Määtän siirtyessä Helsingin Jokerien A-nuorten päävalmentajaksi.

Hunters luisteluttaakin jatkossa Ryhäsen komennossa jäälle aiempaa selvästi ”vihreämmän”, mutta samalla varmasti entistä vauhdikkaamman sekä energisemmän joukkueen, joka tullee olemaan kotonaan visainen vastus Porvoossa vieraileville vastustajille.

Titaanien taholla ”paikallisvastuksen” tilannetta on varsin seurattu tarkasti ja tiedossa on, ettei Huntersilta tule edes harjoituspelissä herumaan yhtikäs mitään ilmaiseksi, joten asenteen pitää olla heti alusta lähtien täyttä timanttia.

– Hunters on varmasti ihan yhtä nälkäinen, yritteliäs ja näytönhaluinen joukkue kuin mekin – uskon pelin olevan molemmille todella hyvä asennemittari, mietiskelee Titaanien pääpiiskuri Marko Sykkö.

– Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on suurella todennäköisyydellä tarjolla keskiviikkoillan aikana erittäin runsaasti.

Titaanit matkailee reilu 80 kilometrin taipaleen KSOY Areenalta Kokonniemen jäähallille tutun yhteistyökumppaninsa Skippy Toursin ja hovikuljettajansa Jari Lehden kyyditsemänä.

Punanuttuluotsi Sykön mukaan reissuun lähtee mukaan täysi miehitys, jolta kokenut kehäkettu odottaa ennen kaikkea nöyrää työntekoa sekä tiukkaa tahtotilaa, joiden avulla kauden ensimmäinen päänahka olisi välittömästi mukaan irroitettavissa.

– Haluan nähdä oman joukkueeni pelaavan hyvällä asenteella molempiin suuntiin ja näyttävän tahtoa taistella viimeiseen asti tilanteessa kuin tilanteessa, Sykkö paaluttaa.

– Tulos ei tässä kohtaa merkkaa vielä yhtikäs mitään, mutta voittamaan totta kai aina lähdetään.

Huntersin ja Titaanien välinen harjoitusottelu polkaistaan Kokonniemen jäähallissa keskiviikkona (15.8.) käyntiin kello 19:20 alkaen – kamppailuun on ilmainen sisäänpääsy.