”Uskoisin, että tulossa on kovavauhtinen koitos”

21.8.2018

KooKoo-kasvatti Elmeri Kotro johdattaa punanutut keskiviikkoiltana kapteenin ominaisuudessa entiseen kotihalliinsa.
KooKoo-kasvatti Elmeri Kotro johdattaa punanutut keskiviikkoiltana kapteenin ominaisuudessa entiseen kotihalliinsa.

Voitolla harjoitusottelunsa avannut Kotkan Titaanit lähtee jatkamaan valmistautumistaan kohti Suomi-sarjaa, kun kotkalaiset kohtaavat keskiviikkona Lumon Areenalla miteltävässä pelissä yhteistyöseuransa Kouvolan KooKoon A-nuorten liigamiehistön.

Titaanien harjoitusottelurupeama sai tuloksellisesti hyvän lähdön viime keskiviikkona Porvoossa, kun edelliskaudella Suomi-sarjan runkosarjassa punanutuille liian vaikeaksi vastukseksi osoittautunut Hunters kaatui tiukan väännön jälkeen tyylipuhtaasti maalein 0-3.

Kotkalaisjoukkueen päävalmentaja Marko Sykkö oli totta kai tyytyväinen omiensa voitokkaaseen suoritukseen, joskin kokeneen kiekkomiehen mielestä punanuttujen puolustuspelaamisessa on nollapelistä huolimatta vielä rutkasti tekemistä.

– Vaikka Huntersia vastaan nolla säilyikin omassa päädyssä, niin siitä huolimatta meidän on keskityttävä entistä enemmän puolustuspelaamiseemme, Sykkö mietiskeli.

Puolustuspelaamisen saloja Titaanit pääseekin kuluvan viikon aikana harjoittelemaan, sillä edessä on yksi täysmittainen ottelu vieraissa sekä kolme kaksieräistä kamppailua kotikaukalossa.

Minuutteja on siis tulossa kaikille kotkalaisten sopimuspelaajille ja nyt toden totta mitataan, kuinka hyvin kesällä on tehty töitä ja kasvatettu peruskunnon kestävyyttä.

– Kuluva viikko tulee varmasti vaatimaan pelaajilta paljon voimavaroja, kiitos huomisen Kouvolassa pelattavan harjoitusottelun ja lauantaina edessä olevan kotiturnauksemme, titaanispiiskuri kommentoi.

Kotkalaiskäskyttäjä Sykkö pääsee KooKoon A-nuoria vastaan jakamaan vastuuta pelaajistolleen, sillä Titaanien riveistä ovat erinäisten syiden takia varmasti poissa maalivahti Santeri Levänen ja hyökkääjät Santeri Kunttu, Petja Summanen sekä Roope Lantta.

– Meillä on kokeneemman osaston kohdalla hieman poissaoloja, muttei se haittaa tipan vertaa, sillä nyt nuoremmat kaverit saavat paikan näyttää omaa osaamistaan, Sykkö sanailee.

– Sen myötä onkin jännittävää nähdä, miten viime kaudella nimenomaan A-nuorissa pelanneet ja nyt miesten tasolla ensiaskeleitaan ottavat pelaajamme pärjäävät näissä karkeloissa.

Vuosi takaperin KooKoo voitti, onko nyt Titaanien vuoro?

Titaanit vieraili viimeksi Lumon Areenan kirkkaissa valoissa viimeksi aika tarkalleen tasan vuosi sitten niin ikään harjoitusottelun merkeissä ja silloin Jari Kauppilan ohjastama KooKoon A-nuoret oli punanuttuja parempi jatkoajan jälkeen maalein 3-2.

Samanlainen tiukka koitos on odotettavissa myös keskiviikkoiltana, sillä kouvolalaisille Titaanien kohtaaminen on toiseksi viimeinen harjoituspeli ennen Nuorten Liigan alkua ja sen myötä isäntien pelaamisen tulisi olla jo jokseenkin niillä jengoilla, joilla valmennus haluaa sen pisteistä pelattessa olevankin.

Titaanien taholla taas kyseessä on vasta toinen treenitaisto, joten siinä mielessä kotkalaiset antavat nuorille haastajilleen siimaa, pyrkien korvaamaan sen kokemuksen mukanaan tuomalla rautaisella rutiinilla.

– Uskoisin, että tulossa on kovavauhtinen koitos, sillä A-nuorten joukkueet osaavat tunnetusti pistää jalat liikkeelle, kommentoi Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

Jos ja kun kotijoukkue lähtee pitämään lentokentän kokoisessa kaukalossaan vauhtia sekä pyrkii viemään peliä, tarjoaa se Titaaneille juuri punanutuille oivan puolustusharjoitteen, jollaista pääpiiskuri Sykkö haluaakin.

– Puolustuspelaamisen kannalta KooKoon A-nuoria vastaan pelattava peli on meille hyvä haaste, sillä vastapuolen nopeus laittaa meidät aivan saletisti rehkimään paljon eritoten puolustussuuntaan, Sykkö sanoo tyytyväisyys äänessään.

– Meidän on reagoitava selkeästi nopeammin tilanteisiin ja pyrittävä tekemään mahdollisimman paljon oikeita päätöksiä niin kiekollisena kuin kiekottomanakin.

Titaaniluotsilta kysyttäessä mitä muuta hän odottaa KooKoon olevan kuin nopeajalkainen vastus, putoaa vastaus kuin apteekin hyllyltä konsanaan.

– En ole hirveämmin tutkinut vastustajaa saati keskittynyt heidän pelaamiseensa, sillä meillä on tässä omassakin touhussa ihan riittävästi vielä tekemistä, Sykkö naulaa rauhalliseen tyyliinsä.

Joku voisi pitää keskiviikon kamppailua punanuttujen kannalta hyvänä sparrina viikonlopun kotiturnausta silmällä pitäen.

Punanuttujen päävalmentaja ei kuitenkaan halua vielä liiemmin uhrata ajatuksia viikonlopulle, vaan tarkoitus on elää tässä ja nyt sekä keskittää kaikki voimavarat kouvolalaisten päänmenoksi.

– Kaikki treenipelit ovat omia yksittäisiä tapahtumiaan, joten keskitytään nyt vain rauhassa huomiseen ja aletaan vasta KooKoon kohtaamisen jälkeen kääntää katseita viikonlopun kotiturnaukseemme, Sykkö tokaisee.

KooKoo A-nuorten ja Titaanien välinen harjoitusottelu polkaistaan Lumon Areenalla keskiviikkona (22.8.) käyntiin kello 19:00 alkaen – kamppailuun on ilmainen sisäänpääsy.