”Kilpailutilanne on joukkueessamme mainio”

24.8.2018

Viime kaudet Tampereen Kooveen riveissä kiekkoillut Teemu Toriseva nähdään jatkossa titaanipaita päällä KSOY Areenan jäällä.
Viime kaudet Tampereen Kooveen riveissä kiekkoillut Teemu Toriseva nähdään jatkossa titaanipaita päällä KSOY Areenan jäällä.

Kotkan Titaanit on täydentänyt Suomi-sarjamiehistöään kolmella pelaajalla lauantaina (25.8.) KSOY Areenalla miteltävän Karhulalainen –turnauksen kynnyksellä.

Kahdesti jo harjoitusottelurupeamansa aikana ”tulessa” ollut Titaanit on täydentänyt Suomi-sarjaan valmistautuvaa pelaajakatrastaan kolmella uudella sopimuspelaajalla.

Nimensä yksivuotisiin pelaajasopimuksiin ovat nimittäin sorvanneet keskushyökkääjä Miro Mänttäri, laitahyökkääjä Miikka Hakala sekä puolustaja Teemu Toriseva.

– Joukkueemme rupeaa olemaan nyt aikalailla täynnä, joten emme enää liiemmin pelaajamarkkinoita tässä kohtaa tutkaile, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Emme kuitenkaan siirto-ovia täysin kiinni pistä, mikäli joku mielenkiintoinen pelimies osuu kohdallemme.

Titaaneilla on nyt julkaistujen nimien jälkeen kasassa kaiken kaikkiaan 26 sopimuspelaajan levyinen Suomi-sarjajoukkue, joka pitänee sisällään kaksi maalivahtia, 10 puolustajaa ja 14 hyökkääjää – särkymävaraa ja vaihtoehtoja erilaisiin variaatioihin on siis varsin mukavasti.

– Meillä on nyt tarpeeksi leveyttä jokaisella osastollamme ja se takaa sen, että kilpailutilanne on joukkueessamme mainio, Sykkö kommentoi tyytyväisenä.

– Voimme sen myötä harrastaa pelaajien kierrättämistä kokoonpanossa pitääksemme tuoreuden kokoajan hyvänä, eikä muutama poissaolo kovankaan pelisuman keskellä tunnu vielä missään.

Vahvistusta jokaiselle osastolle

Jatkosopimuksen Titaanien kanssa allekirjoittanut Miro Mänttäri aloittaa syksyllä kuudennen kautensa kotkalaisten edustusjoukkueessa.

Edeltävällä Suomi-sarjasesongilla 31 runkosarjaottelussa 10 (4+6) tehopistettä värkännyt 24-vuotias keskushyökkääjä kuuluu kokemuksensa myötä punanuttujen vakiokalustoon.

– Mänttäri on titaanimiehistössä tuttu kasvo jo monen vuoden ajalta ja hän tuo mukanaan entisestään lisää leveyttä ja kokemusta hyökkäyskalustoomme sekä ennen kaikkea keskushyökkääjäosastollemme, sanoo Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Miro on motivoituneena, monipuolisena ja joukkueen keskuudessa pidettynä kaverina hyvä lisä miehistöömme.

Titaanien matkaan toissaviikolla hypännyt ja try-outin kautta paikkaa kotkalaismiehistössä hakenut Miikka Hakala, 21, debytoi tuoreen titaanisopimuksena turvin ensimmäisen kerran miesten tasolla syyskuun 21. päivä käyntiin polkaistavassa Suomi-sarjassa.

Savonlinnan Pallokerhossa oppinsa saanut ja männäkaudella seuran A-nuorten Mestis-miehistössä 42 runkosarjaotteluun peräti 31 maalia ja 13 syöttöä siihen päälle latonut Hakala teki suoraviivaisella ja rosoisella pelityylillään vaikutuksen kotkalaisvalmennukseen testijaksonsa aikana.

– Hakala otti pari viikkoa takaperin itse meihin yhteyttä ja halusi tulla näyttämään kykynsä sopimuksen toivossa, titaanipiiskuri Sykkö selventää.

– Annoimme kaverille reilun mahdollisuuden ja se kannatti, sillä hän näytti olevansa suoraviivainen sekä fyysinen hyökkääjä, joka osaa tehdä maaleja.

– Toivomuksissa on, että jos ja kun Miikka parantaa myös jatkossa päivä päivältä tekemistään sekä pelaa rohkeasti vahvuuksillaan, uskon verkkojen menevän Suomi-sarjassakin tötterölle, Sykkö myhäilee.

Tampereen Ilveksen ja Kooveen riveissä kiekkokasvatuksensa hankkinut sekä ”Dynamon” riveissä viimeiset kolme kautta Suomi-sarjaa pelannut Teemu Toriseva kuuluu uusien titaanikasvojen kokeneimpaan kaartiin.

Puolustajan paikalla operoiva 24-vuotias Toriseva tahkosi viime kaudella Kooveen takalinjoilla 32 runkosarjaottelussa, joissa sulavaliikkeisen pelimiehen tilille mätkäisiin tehot 1+6.

– Toriseva on nuoresta iästään huolimatta varsin kokenut pelaaja meidän joukkueeseemme, sillä häneltä löytyy vyöltään vajaan 100 ottelun kokemus Suomi-sarjasta, kotkalaiskäskyttäjä Sykkö sanailee.

– Teemu on meidän kanssamme vetämiensä jääharjoitusten perusteella hyvin liikkuva ja kiekon kanssa pelaava puolustaja, joka tuo oikealta laukovana pelaajana jälleen yhden hyvän lisän peräpäähämme.

Kolmella uudella sopimuspelaajalla vahvistuneiden punanuttujen otteita pääsee lauantaina (25.8.) ihastelemaan koko pitkän päivän ajan, sillä Titaanit mittelee kotoisalla KSOY Areenallaan voimiaan vieraaksi saapuvien Haukkojen, HC Giantsin ja Huntersin kanssa kello 10:00 alkaen järjestettävässä Karhulalainen –turnauksessa!