Titaanit isännöi Karhulalainen –turnausta

24.8.2018

Titaanit lähtee nälkäisenä tavoittelemaan lauantaina isännöimänsä Karhulalainen –turnauksen herruutta.
Titaanit lähtee nälkäisenä tavoittelemaan lauantaina isännöimänsä Karhulalainen –turnauksen herruutta.

KSOY Areenalla pelataan lauantaina Suomi-sarjatason Karhulalainen –turnaus, jota isännöivä Kotkan Titaanit kohtaa kello 10:00 käyntiin polkaistavan kiekkotsembalon aikana niin Järvenpään Haukat, hollolalaisen HC Giantsin kuin turnausvoittoa vuodelta 2016 puolustavan Porvoon Huntersin.

Syyskuun 21. päivä käyntiin polkaistavaan Suomi-sarjaan niin harjoitus- kuin Suomen Cup-pelien voimalla valmistautuva Titaanit lähtee kotiturnaukseensa erittäin nälkäisenä ja näytönhaluisena.

Syy tähän on kuluvan viikon keskiviikkona Kouvolan KooKoon A-nuorille kärsitty kirvelevä 5-2-vierastappio, jonka jälkeen punanuttujen päävalmentaja Marko Sykkö totesi haluavansa jatkossa nähdä omiltaan paljon parempaa keskittymistä etenkin puolustuspelaamiseen.

– Sitä me harjoittelemme tässä kohtaa sarjakauteen valmistautumisjaksoa ja se tulee olemaan tärkeä osa joukkueen pelaamista, Sykkö toteaa ykskantaan.

– Voisi jopa sanoa, että puolustuspelaamisemme on nyt ”työn alla” ja lauantaina sitten nähdään missä mallissa se oikeasti tällä hetkellä on.

Itse Karhulalainen –turnauksesta ja sen sisällään pitävistä kaksieräisistä (2 x 20min) otteluista titaaniluotsilla on selkeä näkemys siitä, mitä Titaanit lähtee turnausvoiton ohella kaukalon puolelta hakemaan.

– Tarkoituksemme on testailla erilaisia ketjukoostumuksia ja pelata edessä olevat ”minipelit” vähän suppeammilla kokoonpanoilla kuin tavallisesti, Sykkö selventää.

Tulossa on siis työntäyteinen päivä pelaajille, jotka jo muutenkin ovat päässeet viime aikoina rehkimään jääharjoituksissa itsestään mehuja oikein huolella irti.

– Kotiturnaus on hyvä päätös meille tähän viikkoon, sillä olemme viimeajat menneet vähän tiiviimmällä rytmillä harjoitusten ja treenipelien suhteen, kotkalaiskäskyttäjä Sykkö sanailee.

– Pelaajilla on ollut kohtuu kova kuorma päällä, joten sekin on mielenkiintoista nähdä, miten he jaksavat lauantaina hieman väsyneempinä pelata.

Kokeneena kiekkomiehenä Sykkö ei lähde asettelemaan kovia odotuksia saati paineita miehistönsä niskaan, vaikka edessä ovatkin kuluvan kauden ensimmäiset kotihallissa miteltävät taistot.

– En odota joukkueeltani mitään hienoja kuvioita, vaan tarkoitus on päästää pojat pelaamaan eri ketjukavereiden ja pakkiparien kanssa, Sykkö kommentoi.

– Katsotaan sitten turnauksen päätteeksi, mikä sen anti meille kaikkinensa on.

Uusien sopimuspelaajien ohella Titaanien maalilla tullaan jossain vaiheessa turnausta näkemään ”outo kasvo”, kun Imatran Ketterästä viikon mittaiselle tuurauskeikalle saapunut maalivahti Ville Viskari pukeutuu punanuttuun.

Santeri Levänen loukkasi hieman itseään alkuviikon harjoituksissa ja hän on sen vuoksi varotoimenpiteenä poissa pelaavasta kokoonpanosta, raottaa Sykkö punanuttujen sairastuvan ovia.

– Viskari tulee paikkaamaan ”Leksan” jättämää aukkoa ja hakemaan samalla itselleen pelituntumaa, joka on Ketterässä jäänyt alkukaudesta vähiin.

Punanutuilla vasta kolme nuorekasta vastustajaa

Jos on Karhulalainen –turnausta lauantaina KSOY Areenalla isännöivä Titaanit kokenut muodonmuutoksia sitten viime kauden, voi samaa sanoa jokaisesta punanuttujen vieraaksi saapuvasta vastustajasta.

Edelliskaudella Suomi-sarjan runkosarjassa 2. sijalle yltänyt ja lopulta välierissä mestaruuteen saakka itsensä pelanneelle JHT:lle hävinnyt Hunters ”loi nahkansa” lähes täydellisesti, sillä joukkueesta poistui käytännössä kolme kentällistä pelaajia sekä päävalmentaja.

Porvoolaiset komentoonsa keväällä ottanut Sami Ryhänen onkin saanut rauhassa kasata ryhmäänsä nuorten nousevien kykyjen voimalla, joista kotkalaiselle kiekkoyleisölle tunnetuin on toissaviikolla punanutusta ”Metsästäjien” riveihin loikannut puolustaja Vertti Vuoksiala.

Muita maininnan arvoisia nimiä ovat hyökkäysessä suurimman vastuun kantavat Teemut Mielonen ja Väisänen sekä Titaaneissakin muutaman ottelun pelaamaan ehtinyt Jevgeni Soloviev. Myös Haukoista porvoolaisjoukkueeseen siirtynyt Juuso Laukkanen näytti viime sesongin aikana olevansa Suomi-sarjatasolle erittäin pätevä maalivahti.

– Hunters on energinen, yritteliäs ja vahvasti luisteleva joukkue – eli aikalailla samanlainen kuin mekin, mietiskelee Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Kohtasimme heidät reilu viikko takaperin Porvoossa, mutta silloin pelaaminen oli puolin ja toisin aikamoista ”kesäkiekkoa”, joten on hauska nähdä minkälaisen keskinäisen koitoksen saamme nyt aikaiseksi.

Hollolan ylpeys HC Giants on niin ikään joutunut osittain jo sarjatason vaihtumisen vuoksi rukkaamaan pelaajapalettiaan uuteen uskoon pärjätäkseen kovavauhtisessa Suomi-sarjassa.

Maajoukkueluotsi Jukka Jalosen poika Jesper pääseekin täten luotsaamaan nuorekasta miehistöä, joka suoranaisesti pursuilee entisiä titaanipelaajia – ”Jättien” riveissä kun pelaavat puolustaja Aki Vainio sekä hyökkääjät Aleksi Ruusu, Mikko Hyyryläinen, Juho Veneskari ja Jesse Peltonen.

Titaaniluotsi Sykölle HC Giants on osittain tuttu ihan jo sen vuoksi, että mies asustaa suhteellisen lähellä hollolalaisten kotihallia.

– Tiedän osan pelaajista, mutta muuten minulla ei HC Giantsista mitään sisäpiirintietoa ole, vaikka Hollolassa asunkin, punanuttuvelho naurahtaa.

– ”Jätit” on nousijajoukkue, jolla on varmasti kovat näyttöhalut sen suhteen, että he kuuluvat ennen kaikkea pelillisesti Suomi-sarjatasolle.

Kolmantena muttei suinkaan vähäisimpänä vihulaismiehistönä Kotkaan saapuva Haukat pelasi viime kaudella pitkästä aikaa Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ja onnistuikin lopulta säilyttämään paikkansa Suomi-sarjassa karsintojen kautta.

Nallekarhumaisen olemuksen omaavan entisen NHL-pelaaja Sami Heleniuksen komennossa operoiva järvenpääläisryhmä laittoi kevään ja kesän aikana miehistönsä jopa hieman tarkoituksella uusiksi, panostaen entistä enemmän urheilullisuuteen ja liikkuvuuteen.

Haukkojen riveissä pelannee alkavalla kaudella yksi punanutusta tuttu kaveri, sillä hyökkääjä Joonas Kirjonen palasi takaisin Järvenpäähän. Kirjosta ei kuitenkaan lauantaina KSOY Areenalla nähdä kuin korkeintaan katsojana, sillä mies on loukkaantumisen vuoksi sivussa tositoimista.

Tästä syystä Haukkojen ryhmästä kannattaakin seurata ”sillä silmällä” edellisvuodet Huntersin sotisopaa kantanutta hyökkääjä Antti Rantsia sekä miehen kollegaa Jussi-Pekka Jokista.

Myös titaanihyökkääjä Nikolas Ulessin veli Matjas nähdään hyvin suurella todennäköisyydellä ainakin jossain lauantain koitoksista järvenpääläisten veräjän suulla.

– Haukoista minulla ei ole minkäänlaista ennakkokäsitystä, mutta lauantaina varmasti näemme minkälaisella tyylillä Haukat oikein lentää, Sykkö tokaisee loppukaneetikseen naama näkkärillä.

Karhulalainen –turnauksen avausottelu Titaanit – Haukat mitellään lauantaina (25.8.) KSOY Areenalla kello 10:00 alkaen.

Turnauslippu maksaa aikuisilta 15 euroa ja 12–16-vuotiailta lapsilta 10 euroaTERVETULOA!