Hunters pokkasi nimiinsä Karhulalainen –turnauksen mestaruuden

25.8.2018

Porvoon Hunters pääsi jälleen juhlimaan Kotkassa mitellyn ja tällä kertaa sanomalehti Karhulalaisen nimeä kantaneen harjoitusturnauksen voittoa.
Porvoon Hunters pääsi jälleen juhlimaan Kotkassa mitellyn ja tällä kertaa sanomalehti Karhulalaisen nimeä kantaneen harjoitusturnauksen voittoa.

Lauantaina KSOY Areenalla mitelty neljän Suomi-sarjajoukkueen harjoitusturnaus piti sisällään kuusi kovaa kamppailua. Isäntäjoukkue Kotkan Titaanien sijoitukseksi tuli lopulta kirvelevä 2. sija, sillä Porvoon Hunters pokkasi mukaansa mestaruuspystin ennen punanuttuja, hollolalaista HC Giantsia ja Järvenpään Haukkoja.

Järjestyksessään seitsemäs Titaanien edustusjoukkueen järjestämä ja tällä kertaa sanomalehti Karhulalaisen nimeä kantanut harjoitusturnaus oli kaikille KSOY Areenan kaukalossa ahertaneille joukkueille raskas, mutta samalla sitäkin antoisampi lätkärupeama.

Etevimmin kaikista kaksieräisistä koitoksista selviytyi porvoolaispumppu Hunters, joka poimi toissavuoden malliin plakkariinsa turnauksen mestaruuspokaalin, kepittämällä päätösottelussa kaksi aiempaa peliään voittaneen isäntäjoukkueen tyylipuhtaasti maalein 0-3.

Titaanit joutui täten tyytymään hampaitaan kiristellen kotiturnauksensa 2. sijaan, joka jätti eritoten punanuttujen päävalmentaja Marko Sykön suuhun varsin happaman maun.

– Kyllähän tästä päivästä vähän kaksijakoinen fiilis jäi, Sykkö tokaisi.

Kotkalaiskäskyttäjän tuntemuksen ymmärtää varsin hyvin, sillä Titaanien oli ennen kaikkea tarkoitus voittaa kotiyleisön edessä kiekkoiltu turnaus sekä samalla harjoitella puolustuspelaamistaan aiempaa paremmaksi ja tiiviimmäksi.

Nämä tavoitteet jäivät kuitenkin punanutuilta saavuttamatta.

– Teemamme kuluneelle viikolle oli puolustuspelaamisen harjoittelu ja siinä emme kyllä onnistuneet kovinkaan kaksisesti – meille jäi todella paljon parannettavaa jatkoa silmällä pitäen, Sykkö mietiskeli.

Vaikkeivät valmennuksen joukkueelle asettamat päämäärät täyttyneetkään, sai Sykkö adjutantteineen tarvittavaa lisätietoa siitä, mihin punanuttuihin kevään ja kesän aikana tulleet uudet kasvot pystyvät sekä samaten missä vanhempi kaarti tällä hetkellä menee.

– Turnaus antoi hyvää tietoa pelaajista ja siitä mitä he pystyvät paineen alla sekä väsyneinä kaukalossa tekemään, kotkalaisluotsi kommentoi.

Mukiinmenevä aloitus, heikohko lopetus

Titaanit polkaisi lauantaiaamuna Karhulalainen –turnauksen käyntiin kello 10:00 alkaen mitellyllä Haukat-koitoksessa. Punanutuilla oli mitä ilmeisimmin taiston avauserässä vielä hieman unihiekkaa silmissä, sillä vieraisjoukkue oli selkeästi terävämpi ja vei sen nimiinsä 1-2-lukemin.

Isännät kuitenkin heräsivät erätauolla pistämään entistä isompaa vaihdetta silmään etenkin hyökkäyspelin osalta ja laskettelivat lopulta sen turvin selkeään 7-3 (1-2, 6-1) –voittoon.

Kello 13:00 alkaen pelatussa ”päiväpelissään” Titaanit oli sitä vastoin kaukalon herra ja hidalgo 1. erässä, pyöritellen HC Giantsia oikein huolella sekä kirmaten erätauon viettoon komeassa 4-0-johtoasemassa.

Hieman helposti syntyneet, mutta sitäkin näyttävämmät täysosumat taisivat puhaltaa osittain punanuttujen ilmapallon tyhjäksi, sillä ottelun päätöserässä kotkalaiset olivat ajoittain jopa hätää kärsimässä HC Giantsin viedessä nyt peliä ja iskiessä kiekkoja titaanipömpeliin.

Sen verran kotijoukkue kuitenkin skarppasi pelin lopussa, että se pystyi raapimaan voiton itselleen 6-4 (4-0, 2-4) –lukemin ja petaamaan näin itsellen paikan koko turnauksen voittoon viimeisessä koitoksessaan Huntersia vastaan.

Karhulalainen –turnaus saikin lopulta arvoisensa päätöstaiston, kun Hunters oli tahollaan onnistunut kiekkoilemaan itselleen niin ikään sen verran pisteitä, että voitolla Titaaneista mestaruuspokaali matkaisi jälleen Porvooseen.

Jos oli punanuttujen hyökkäyspeli toiminut kahdessa aiemmassa kahinassa vähän jopa puolustamisen kustannuksellakin, päättivät porvoolaiset viheltää sille päätöksen ja juottaa erittäin katkeraa kalkkia isännilleen.

Hunters takoi finaalikamppailun päätöserään kolme komeaa nyyttiä ja kun vieraiden oma pää piti, joutuivat kotkalaiset lopulta poistumaan kaukalosta kallella kypärin 0-3 (0-3, 0-0) –tappio niskassaan viikonlopun viettoon.

Hunters-leirissä sen sijaan iloittiin toisesta perättäisestä Kotkassa mitellyn harjoitusturnauksen voitosta, joka löpsähti porvoolaisten laariin täysin ansaitusti.

Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö perkasi lauantain annin varsin yksiselitteisesti.

– Kahdessa ensimmäisessä ottelussa pääsimme toteuttamaan itseämme hyökkäyssuuntaan pelattessa ja tehtyä paljon maaleja, jotka olivat eittämättä positiivisia asioita, Sykkö totesi.

– Otteemme kuitenkin ailahtelivat sekä Haukat- että HC Giants-otteluiden sisällä, sillä pelasimme kummassakin yhden hyvän ja yhden huonon erän.

Kahta voittoa seurannut tappio Huntersille harmitti totta kai kokenutta kiekkomiestä, muttei se kuitenkaan estänyt Sykköä antamasta kunniaa sinne mihin se totisesti kuuluikin.

– Päätöskamppailussa Hunters oli hyvällä jalalla liikenteessä, selkeästi meitä terävämpi ja edellä varsinkin kaksinkamppailuissa, ansaiten aivan täysin voittonsa sekä turnauksen mestaruuden, punanuttupiiskuri paalutti.

Titaanit pelasi kaikki kolme turnausotteluaan kolmella kentällisellä, joka oli valmennukselta tietoinen valinta. Kyseinen liike kuormitti varmasti pelaajistoa riittämiin, mutta Sykkö ei halunnut tappionkaan hetkellä kietoutua väsymys-selitysten syövereihin.

– Tottahan toki olimme jo aika väsyneitä pitkän päivän jäljiltä, mutta se sama väsy oli varmasti vastapuolellakin, eikä sen taakse voi mennä millään muotoa.

Joka tapauksessa Titaanit jatkaa valmistautumistaan kohti Suomi-sarjan alkua vakain askelin, johon lisäpontta antavat Karhulalainen –turnauksesta poissa olleet pelaajat, joiden on määrä palata takaisin sorvin ääreen ensi viikon aikana.

– Jahka tulevalla viikolla saamme toivottavasti kaikki nyt puuttuneet pelaajat takaisin riveihimme, voimme jatkaa sillä samalla teemalla eteenpäin, joka nyt oli vallalla eli harjoitella puolustuspelaamista, Sykkö evästi.

– Niinhän sitä sanotaan, että välillä pitää ottaa yksi askel taaksepäin, jotta voi sen jälkeen ottaa taas kaksi eteenpäin!
 

KARHULALAINEN –TURNAUKSEN TULOKSET:

TitaanitHaukat7 – 3
HC GiantsHunters4 – 6
TitaanitHC Giants6 – 4
HuntersHaukat3 – 4 vl
HaukatHC Giants0 – 4
TitaanitHunters0 – 3

 

KARHULALAINEN –TURNAUKSEN KUNNIATAULUKKO:

1.)Hunters
2.)Titaanit
3.)HC Giants
4.)HaukatKarhulalainen –turnauksen kuvakavalkadi katsottavissa Pekka Vainion kuvat-sivustolta.

Titaanien seuraava harjoitusottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona (29.8.), kun punanutut matkustavat Järvenpäähän ja ottavat Haukkojen kanssa erää K-Rauta Areenalla kello 19:00 alkavassa jääkiekkoilun Suomen Cupin 2. kierroksen lohkovaiheen ottelussa.