Suomen Cup-taival käyntiin Haukkojen vieraana

28.8.2018

Kuten titaanikonkari Joonas Eväkosken peli-ilmeestä näkyy, lähtevät punanutut tavoittelemaan tosimielellä menestystä edessä siintävissä Suomen Cup-karkeloissa.
Kuten titaanikonkari Joonas Eväkosken peli-ilmeestä näkyy, lähtevät punanutut tavoittelemaan tosimielellä menestystä edessä siintävissä Suomen Cup-karkeloissa.

Jääkiekkoilun Suomen Cupin 2. kierros ja sen lohkovaihe starttaa Kotkan Titaanien osalta vierasottelun merkeissä. Punanutut nimittäin matkustavat keskiviikkona Järvenpäähän, jossa kotkalaisia isännöi joukkueiden edeltävän keskinäisen kohtaamisen jäljiltä varmasti nälkäinen ja revanssinhaluinen Haukat.

Edeltävänä viikonloppuna kotoisalla KSOY Areenalla miteltyä harjoitusturnausta isännöinyt ja siinä lopulta 2. sijalle yltänyt Titaanit hyökkää seuraavaksi sarjakauteen valmistautumisjaksonsa päätapahtuman kimppuun, kun kotkalaiset aloittavat muiden Suomi-sarjajoukkueiden tapaan jääkiekkoilun Suomen Cupin tahkoamisen.

Titaaneille pelien merkityksen kasvaminen tulee päävalmentaja Marko Sykön mukaan erittäin hyvään saumaan, sillä nyt jos koskaan on jokaisen punanutun päälleen vetävän hokisoturin aika alkaa terästää otteitaan kaukalon puolella.

– Olemme saaneet tässä jo varsin hyvin jäätä alle sekä pelanneet vaihtelevalla menestyksellä tukun harjoituspelejä, joten onhan se hienoa, että otteluihin tulee pitkästä aikaa kunnolla panosta, Sykkö sanailee.

Viime syksynä takaisin kiekkokalenteriin palannut Suomen Cup, johon osallistuvat niin 2. divisioona-, Suomi-sarja- kuin Mestis-joukkueetkin tarjoaa niin seuroille kuin pelaajille hienon sauman ennen sarjakausien alkua taistella maineesta ja Jääkiekkoliiton kilpailun voittajalle mestaruuspokaalin ohella mahdollisesti tarjoamasta mammonasta.

– Pelin luonne muuttuu, kun lopputuloksella on oikeasti merkitystä ja se näkyy varmasti jokaisen Suomen Cupiin osallistuvan joukkueen otteissa, kommentoi titaanipiiskuri Sykkö.

Titaanit lähtee viime vuoden tapaan menestymään Suomen Cupiin, jonka kotkalaiset aloittavat 2. kierrokselta, jossa arpa heitti kotkalaiset samaan lohkoon yhdessä Järvenpään Haukkojen ja Hyvinkään Hoki Klupin kanssa.

Edellisen, Porvoon Huntersia vastaan 0-3-tappioon päättyneen, pelin jäljiltä joukkueensa heikkoon suorittamiseen pettynyt Sykkö penääkin omiltaan selkeää tasonnostoa, sillä nyt ei enää mikään puolivillainen peliesitys riitä tarvittaviin voittoihin asti.

– Panosten koventuminen tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että jokaisen pelaajan pitää nostaa omaa suoritustasoaan pykälän tai kahden verran ylöspäin, kotkalaiskäskyttäjä paaluttaa.

– Nyt ei todellakaan ole enää yhdenkään pelaajan vara lähteä pelaamaan niin sanotusti ”löysin rantein” ja vähän sinne päin, sillä muuten käy kylmät.

Tavoitteet korkealla, mutta luistimet tiukasti jään pinnalla

Vuosi takaperin Titaanit selvitti tiensä Suomen Cupissa 3. kierrokselle, jossa tuli seinä vastaan Imatran Ketterän Mestis-miehistön muodossa.

Punanutut lähtevät myös tällä kertaa Cup-junan kyydissä tavoittelemaan vähintään kolmannelle kierrokselle oikeuttavaa piljettiä sekä taistelemaan tietään siitäkin eteenpäin kohti sitä ylväintä mahdollista sijoitusta.

– Suomen Cup on meille iso haaste ja lähdemme tietenkin voittamaan jokaista otteluamme sekä selviytymään niin pitkälle kuin mahdollista, selventää Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö kotkalaismiehistön yhteisesti asettamaa tavoitetta.

Ensimmäinen kanto punanuttujen kaskessa on samalla sarjatasolla eli Suomi-sarjassa Sami Heleniuksen ja Santtu Viitaluoman valmennuksessa pelaava Haukat, jonka pelillisestä preesenssistä Titaanit sai hienoisen esimaun viime lauantaina Kotkassa pelatun harjoitusturnauksen yhteydessä.

– Haukat on meille vastustajana edelleen hienoinen kysymysmerkki, sillä kotiturnauksessa aamulla pelattu peli ei mielestäni antanut heistä oikeanlaista kuvaa, sanoo Sykkö.

Kotkalaiskäskyttäjän kommentissa piilee totuuden siemen, sillä Titaanien tililleen taituroima 7-3-voitto irtosi lopulta vähän liiankin helpolla, vahvan avauserän pelanneen Haukkojen nostaessa lopulta isäntiensä edessä kädet pystyyn antautumisen merkiksi.

– Haukoilla on kasassa nuori, yritteliäs ja nälkäinen ryhmä, jota ei todellakaan parane lähteä aliarvioimaan yhden ”minipelin” sekä siitä otetun selkeän voiton perusteella, muistuttaa Sykkö omaa joukkuettaan.

Titaanien onkin tarkoitus olla heti alusta lähtien hereillä ja valmiita taistelemaan tosissaan revanssia janoavaa isäntärevohkaa vastaan, joka saanee omiin otteisiinsa tarvittavaa lisätukea aina värikkäästi omiaan kannustavasta järvenpääläisyleisöstä.

– Arkipeli vieraissa, bussimatka ja ennalta ärsytetty kotijoukkue, jota vastaan lähdetään pelaamaan koulu- ja työpäivien jälkeen ei ikinä ole yhdistelmänä vain ”pelkkä pala kakkua”, titaaniluotsi toteaa keskittynyt ilme kasvoillaan.

Titaanien Suomen Cup-taival käynnistyy keskiviikkona (29.8.) Järvenpäässä, jossa punanutut testaavat K-Rauta Areenalla pesivien Haukkojen pelivireen kello 18:20 alkaen.