Maineen ja kunnian puolesta

31.8.2018

Vaikka jatkopaikka Suomen Cupissa menikin sivu suun, aikoo Titaanit siitä huolimatta iskeä kaikkensa likoon kilpailun päättävässä kotitaistossaan.
Vaikka jatkopaikka Suomen Cupissa menikin sivu suun, aikoo Titaanit siitä huolimatta iskeä kaikkensa likoon kilpailun päättävässä kotitaistossaan.

Jääkiekkoilun Suomen Cup jalkautuu vajaan vuoden tauon jälkeen taas KSOY Areenalle, kun Kotkan Titaanit ottaa 2. kierroksen lohkovaiheen päätösottelussa yhteen Hoki Klupi Hyvinkään kanssa. Vaikka kummankin joukkueen Cup-taival päättyy lauantai-iltaan, ei pelistä tule siitä huolimatta taistelua saati tunteita varmasti puuttumaan.

Titaaneille kuluvan kauden Suomen Cup oli yksi harjoitusjakson päätapahtumista, jossa kotkalaisten oli tarkoitus edetä niin pitkälle kuin rahkeet vain suinkin riittävät.

Haukoille keskiviikkona kärsitty harmittava, joskin täysin ansaittu, vierastappio vei kuitenkin punanutuilta pohjan jatkopaikan tavoittelusta ja kun järvenpääläiset vielä eilen pistivät Hoki Klupi Hyvinkäätä pataan, sinetöityi niin Titaanien kuin H.K.H.:nkin kohtalo jo ennen 2. kierroksen lohkovaiheen päättävää kamppailua.

Titaanileirissä ei päätä ole kuitenkaan pistetty pensaaseen ikävän tilanteen vuoksi, vaan siitä on pyritty imemään kaikki mahdollinen oppi omaan tekemiseen, mitä suinkin vain on mahdollista.

Tästä syystä kotkalaiset lähtevätkin lauantaiseen kotikoitokseen täynnä ”pyhää vihaa”, sillä Marko Sykön ohjastama punanuttumiehistö haluaa näyttää uskollisille kannattajilleen, että välillä pitää ottaa askel taakse, jotta sen jälkeen voi taas astua kaksi eteenpäin.

Titaaniluotsi Sykkö tyrmääkin suoralta kädeltä puheet siitä, että KSOY Areenalla oli edessä pelkkä panokseton läpsyttely.

– Kyllä ainakin meille pelissä on panos – kyseessä on yksi harjoitustilaisuus ennen sarjakauden alkua, joka on aivan yhtä tärkeä kuin mikä tahansa muukin joukkueen yhteinen tapahtuma, Sykkö paaluttaa.

Edes se ei saa mennä titaanipelaajien päänuppien sisään, että vastassa on tällä kertaa vain 2. divisioonajoukkue, sillä H.K.H. osoitti jo torstaina Haukkoja vastaan käymässään tiukassa taistossa olevansa erittäin varteenotettava vastus ihan kenelle tahansa.

– Asenteen pitää huomenna olla kunnossa ja odotankin pelaajien jättävän kaiken jäälle mitä suinkin vain jätettävissä on, Sykkö sanailee.

– Asenteen lisäksi myös joukkuepelaaminen on sellainen juttu, mikä meidän pitää saada toimimaan kunnolla – tarkoitus onkin paiskia yhdessä hommia, eikä livetä sovituista asioista.

”Lähdemme pistämään kaikkemme likoon”

Lauantai-iltana KSOY Areenalle saapuva Hoki Klupi Hyvinkää on edellisen kerran nähty Kotkassa syksyllä 2015 Titaanien järjestämässä harjoitusturnauksessa.

Silloisesta miehistöstä mukana on edelleen liuta pelimiehiä, joista joukkueen päävalmentajaksi kaukalon puolelta siirtyneen Miikka Jäsken ohella tunnetuimmat ovat Liigassakin uransa aikana pyörähtämään ehtinyt Samu Vilkman sekä kotkalaisyleisölle viime vuosikymmenen lopulla tutuiksi tulleet Jesse Pehu ja Teemu Jäske.

Eteläisen alueen 2. divisioonassa alkavalla kaudella jälleen temmeltävä H.K.H. kuuluukin lähes järjestään oman lohkonsa mestarisuosikkeihin, joten mistään pubiliigaporukasta ei todellakaan ole kyse.

– Hyvinkääläisillä on riveissään paljon kokeneita pelaajia, joilta löytyy pelejä ylemmiltäkin sarjatasoilta, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö aivan kuin vinkiksi omalle miehistölleen, ettei löysäilyyn ole missään nimessä varaa.

Se on kuitenkin selvää, että liiallinen H.K.H.:n tekemisten tuijottaminen ei johda yhtikäs mihinkään, vaan kaiken perustana ja voitontavoittelun takeena on perinteiseen tapaan se klišeeksikin miellettävä ”oma tekeminen”.

– Ei meidän auta sen enempää vastapuolta tai heidän nimilistaansa kuitenkaan tuijotella, vaan tärkeintä on lähteä pelaamaan ottelun voitosta omien vahvuuksien avulla sekä niihin luottaen, titaaniluosti Sykkö tokaisee.

Titaanit taisi keskiviikkoisen Järvenpään vierailun ja siellä kärsimänsä tappion ohella saada matkamuistoksi myös pienimuotoisen flunssapöpön, sillä miestä on viime päivinä kaatunut kuin heinää pedin puolelle.

– Onhan tuolla pukuhuoneessa aika nuhaista porukkaa, mutta emmeköhän saa huomiseksi vähintään kolme kentällistä jalkeille, Sykkö hymähtää.

Sairastelut ja niistä helposti syntyvät epidemiat ovat aina joukkuelajeissa ikäviä asioita, mutta Sykkö haluaa Titaaneita riepottelevasta flunssa-aallosta kaivaa esiin myös positiivisenkin puolen.

– Toivottavasti se jokakautinen flunssapöpö otti meidät jo tässä kohtaa kohteekseen, jottei siitä tarvitsisi sitten enää sarjan aikana kärsiä, kotkalaiskäskyttäjä mietiskelee ja jatkaa samaan hengenvetoon:

– Lähdemme siitä huolimatta pistämään kotiyleisömme edessä kaikkemme likoon sillä miehistöllä, jonka vain suinkin saamme lauantaille raavittua kasaan.

Titaanien ja H.K.H.:n välinen Suomen Cup-ottelu polkaistaan KSOY Areenalla lauantaina (1.9.) käyntiin kello 17:00 alkaen.

Liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroaTERVETULOA!