Kapteenisto nimetty – Lantta jatkaa punanuttukipparina

8.9.2018

Titaanien kipparikvartetin muodostavat alkavalla Suomi-sarjakaudella 2018–2019 Elmeri Kotro, Roope Lantta, Petja Summanen ja Marko Puhakka.
Titaanien kipparikvartetin muodostavat alkavalla Suomi-sarjakaudella 2018–2019 Elmeri Kotro, Roope Lantta, Petja Summanen ja Marko Puhakka.

Kahden viikon päästä Suomi-sarjan runkosarjaurakkansa aloittava Kotkan Titaanit on nimennyt kapteenistonsa. C-kirjain pysyy jo kolmatta kautta putkeen Roope Lantan rintapielessä.

Titaanipursi kulkee syyskuun 21. päivä alkavalla Suomi-sarjakaudella 2018–2019 tutussa komennossa läpi tuulen ja tuiverruksen. C-kirjain nimittäin ommellaan jo kolmannen sesonkinsa kotkalaismiehistön kapteenina toimivan keskushyökkääjä Roope Lantan pelipaidan rintamukseen.

Punanutun tähänastisen uransa aikana yhteensä 90 kertaa päälleen pukeneen ja kyseisissä koitoksissa 53 (14+39) tehopistettä takoneen 26-vuotiaan Lantan jatkaminen tehtävässä oli titaanivalmennuksen joukkueelle järjestämän äänestyksen perusteella selviö.

– Kapteenisto on joukkueen valitsema ja niinhän se loppukädessä aina menee, että juuri he johtavat muun miehistön kohti yhteisesti asetettuja tavoitteita, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Hienolta tuntuu jatkaa kapteenina ja onhan se eittämättä kunniasia sekä samalla myös muulta joukkueelta selkeä luottamuksen osoitus allekirjoittanutta kohtaan, sanoo kotkalaiskapteeni Lantta.

Adjutanteikseen Lantta saa niin ikään viime kaudella punanuttukapteenistoon kuuluneet hyökkääjät Petja Summasen, 26, ja Elmeri Kotron, 25, sekä nykyjoukkueesta eniten otteluita titaanipaidassa tahkonneen 26-vuotiaan niin hyökkääjän kuin puolustajankin rooleja pelaamaan pystyvän Marko Puhakan.

– Minulle nyt valittu kapteenisto on erityisen mieluisa, sillä teimme jo viime kevään ajan heistä suurimman osan kanssa hedelmällisesti hommia ja ”Mako” tulee nyt vielä uutena kasvona täydentämään kipparikvartetin erittäin toimivaksi kokonaisuudeksi, kommentoi punanuttupiiskuri Sykkö tyytyväisenä.

– Hyvä porukkahan meillä on kasassa ja selviämme varmasti kaikesta eteen tulevasta, kun lyömme nelistään viisaat päämme yhteen, Lantta puolestaan naurahtaa.

Titaanit hyökkää tuoreen kapteenistonsa johdolla ensi keskiviikkona (12.9.) Järvenpään K-Rauta Areenalla kello 18:50 alkaen miteltävässä harjoitusottelussa Haukkojen kimppuun.