Harjoitusottelut ”vieraskenraaleilla” pakettiin

11.9.2018

Titaanit suuntaa ”vieraskenraalien” voimalla katseensa kohti ensi viikolla siintävää Suomi-sarjan aloitusta.
Titaanit suuntaa ”vieraskenraalien” voimalla katseensa kohti ensi viikolla siintävää Suomi-sarjan aloitusta.

Kotkan Titaanit viimeistelee tuloskuntonsa kuluvan viikon aikana, kun punanutut paketoivat vieraskaukaloissa käsin reilun kuukauden mittaisen harjoituspelirupeamansa. Keskiviikkona Titaaneita isännöi Järvenpään Haukat, kun taas lauantaina kotkalaisilla on vuorossa vierailu Kiekko-Espoon kotihalliin.

Jääkiekkoilun Suomen Cupista 2. kierroksen jälkeen lauluun lähtenyt Titaanit sai osaksi olosuhteiden pakosta sauman käyttää viime viikko vain ja ainoastaan harjoittelun saloihin tutustumiseen.

Tästä kotkalaisvalmennus- ja joukkue ottivatkin vaarin, sillä punanutut vetivät perin onnistuneen periodin KSOY Areenan kaukalossa sekä lähimaastossa.

– Viime viikko oli meille harjoittelun kannalta erittäin otollinen – pääsimme rauhassa opettelemaan tiettyjä asioita jäällä, joihin kuului muun muassa oman pään puolustuspelaaminen, kommentoi Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Uskon ja toivon, että menimme harjoitelluissa asioissa pykälän jos parinkin verran oikeaan suuntaan.

Koska edellisestä ottelusta tulee keskiviikkona kuluneeksi puolitoista viikkoa, alkaa pelinälkä olla punanuttupelaajilla jo eittämättä varsin kova.

Sykön mukaan niin Haukkojen kuin Kiekko-Espoonkin kohtaamiset ovatkin mitä parhaimpia mittareita sille, miten kotkalaiset ovat jääharjoituksissa yhteisesti treenatut kuviot sisäistäneet.

– Siinäkin mielessä edessä oleva sekä kaksi peliä sisällään pitävä viikko tulee meille hyvää saumaan, sillä nyt pääsemme katsomaan miten harjoitellut asiat toimivat käytännön tasolla, titaanipiiskuri hymyilee.

Myös se on Sykön mielestä hyvä juttu, että edessä on vielä kaksi kovaa harjoituspeliä, sillä Titaanit saa näin ollen jo tuta siitä, mitä tuleman pitää, kun Suomi-sarjan runkosarja pyörähtää reilun viikon kuluttua käyntiin.

– Pääsemme jo hyvin ennen sarjan alkua kahden pelin viikkorytmiin kiinni, Sykkö selventää ja jatkaa samaan hengentoon:

– Kun kyseessä on vielä kaksi vieraissa pelattavaa ottelua, on niissä kiinnitettävä erityisesti huomiota valmistautumiseen, jotta olemme oikeasti valmiita pelaamaan heti taiston alusta lähtien.

Koska harjoituspelit vetelevät jo viimeisiä henkosiaan ja sarjakauden kutsuhuuto kuuluu jo korvissa, on Titaanienkin alettava pistämään palettiaan niin pelaavan kokoonpanon kuin pelisysteemienkin puolesta jiiriin.

– Ei tässä hirveästi enää mitään kokeiluja passaa kokoonpanojen saati muidenkaan asioiden suhteen harrastaa, kotkalaiskäskyttäjä Sykkö sanailee.

– Nyt jos koskaan niitä yhdessä harjoittelemiamme pelillisiä asioita on jo alettava näkyä jäällä sekä kentällisten pelaamisessa.

”Nyt näemme oikeasti sen, missä olemme tällä hetkellä pelillisesti”

Titaanien ”vieraskenraalien” ensimmäinen osa mitellään keskiviikkona Järvenpään K-Rauta Areenalla, jonka suojissa pesivä Haukat aiheutti tasan kaksi viikkoa takaperin punanutuille lopulta Suomen Cupista karsiutumisen varmistaneen voittolaukaustappion.

Kun mukaan lasketaan vielä Karhulalainen –turnauksessa pelattu kaksieräinen kohtaaminen, on kyseessä joukkueiden kolmas keskinäinen välienselvittely kuluvan harjoitussesongin aikana.

– Eiköhän sieltä ole jälleen hyvin samantyyppinen peli Haukkojen kanssa tulossa, kuin kaksi aiempaakin kohtaamistamme, toteaa Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

Niin Kotkassa kuin Järvenpäässäkin pelatut pelit ovat pitäneet sisällään vauhtia ja vaarallisia tilanteita sekä välillä jopa yltiöpäistä hyökkäämistä puolustuspelaamisen kustannuksella.

Titaanileirissä pelaaminen halutaan nyt kuitenkin saada sopivanlaiseen balanssiin ja samalla punanuttujen olisi myös otettava pelin hallinta entistä tiukemmin omiin hyppysiin.

– Meidän pitää pyrkiä olemaan vielä hivenen aktiivisempia niin kiekollisena kuin kiekottomanakin, jotta pystyisimme toteuttamaan yhteisesti sopimiamme ja harjoittelemiamme juttuja myös pelitilanteissa, selventää Sykkö.

Haukkojen järjestämän ”ilmaiskun” jälkeen kotkalaisilla onkin sitten vuorossa matka Espoonlahden jäähalliin, jossa harjoituspeliä isännöivä legendaarinen Kiekko-Espoo testaa punanuttujen tämänhetkisen pelivireen.

Mikko Juutilaisen päävalmentama espoolaismiehistö on loppukesän ja alkusyksyn aikana saanut riveihinsä toinen toistaan kovempia vahvistuksia Kim Hirschovitsin johdolla, mutta siitä huolimatta se on edelleen vastus siinä missä mikä tahansa muukin Suomi-sarjajoukkue.

– Kovastihan Kiekko-Espoota on rummutettu vähän siellä sun täällä ja onhan heillä kieltämättä heittää kaukaloon nippu kovemmissakin liigoissa marinoituneita pelimiehiä, punanuttuluotsi Sykkö mietiskelee.

– Meidän pitää kuitenkin asennoitua niin, että se on aivan sama kuka sieltä tulee vastaan ja lähteä vain rohkeasti pelaamaan omaa peliämme.

Titaanipurren pääohjastajan mukaan harjoituspelirupeaman paketoivat kamppailut ovat omiaan näyttämään sen tason, jolla punanutut viikkoa ennen sarjapelien aloitusta seilaavat.

– Kaksi perättäistä vierasottelua on meille tähän kohtaan todella hyvä mittari, sillä nyt näemme oikeasti sen, missä olemme tällä hetkellä pelillisesti, Sykkö naulaa.

Haukkojen ja Titaanien välinen harjoitusottelu polkaistaan K-Rauta Areenalla keskiviikkona (12.9.) käyntiin kello 18:50 alkaen – liput kamppailuun maksavat 8 ja 4 euroa.

Kiekko-Espoon ja Titaanien välinen harjoitustaisto mitellään puolestaan lauantaina (15.9.) Espoonlahden jäähallissa kello 17:00 alkaen – liput kamppailuun maksavat 8–15 euroa.