Niko Kosonen lainalle Titaaneihin

20.9.2018

Titaanit saa viime keväältä punanutussa tutuksi tulleen Ketterä-pakki Niko Kososen jälleen laina-avukseen.
Titaanit saa viime keväältä punanutussa tutuksi tulleen Ketterä-pakki Niko Kososen jälleen laina-avukseen.

Suomi-sarjan runkosarjan lauantaisella kotiottelullaan Seinäjoen S-Kiekon isäntänä aloittava Kotkan Titaanit saa riveihinsä tutun lainavahvistuksen Imatran Ketterästä.

Titaanit vahvistaa Suomi-sarjan alkamisen alla miehistöään, kun jo viime kaudella punanutussa esiintynyt Ketterän sopimuspuolustaja Niko Kosonen, 23, saapuu jälleen lainalle kotkalaismiehistöön.

– Pelaaja kehittyy vain saamalla peliaikaa ja Nikolle on Kotkassa kaivattua vastuuta tarjolla, selventää Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen lainapestin taustoja.

– Meillä on Mason kanssa ollut jo pidemmän aikaa puhetta siitä, että jos Niko ei saa isoa ruutua Ketterässä, tulee hän Titaaneihin sitä hakemaan, toteaa puolestaan punanuttujen päävalmentaja Marko Sykkö.

Tähänastisella urallaan kasvattiseuransa Ketterän sotisovassa 26 Suomi-sarja- ja neljä Mestis-ottelua tahkonnut Kosonen puki edelliskaudella Titaanien peliasun päälleen kaikkinensa 10 kertaa Suomi-sarjan runkosarjassa, kiskaisten pelaamissaan kamppailuissa tilastoihinsa mukavahkot tehot 1+7.

– Niko on meidän organisaation oma kasvatti, joka nähdään tulevaisuudessa kantavana voimana Ketterässä. Lainapesti Suomi-sarjassa ja Titaaneissa auttaa häntä varmasti matkalla kohti Mestistä, kommentoi Lehtonen.

– Niko oli jo viime keväänä erittäin varmaotteisena kaverina yksi kärkipuolustajistamme, joten otamme hänet totta kai suurella ilolla takaisin riveihimme, hykertelee Sykkö tyytyväisenä.

Kososen lainapesti on seurojen yhteisen sopimuksen mukaisesti voimassa toistaiseksi, mutta Ketterällä on tarpeen niin vaatiessa oikeus kutsua sopimuspelaajansa koska tahansa takaisin riveihinsä.

Kosonen tekee ensiesiintymisensä punanutussa kotkalaiselle kiekkoyleisölle alkavan kauden osalta lauantaina (22.9.) KSOY Areenalla kello 17:00 käyntiin polkaistavassa S-Kiekko-kotiottelussa.