Sarja-avaus sujui mollivoittoisesti

22.9.2018

Vaikka kuvassa etualalla oleva Ville Myyryläinen sarja-avauksessa maalin onnistuikin tekemään, ei se miehen naamaa liiemmin näkkärille vetänyt, kiitos ottelun kirvelevän lopputuloksen.
Vaikka kuvassa etualalla oleva Ville Myyryläinen sarja-avauksessa maalin onnistuikin tekemään, ei se miehen naamaa liiemmin näkkärille vetänyt, kiitos ottelun kirvelevän lopputuloksen.

Kotkan Titaanit ei saanut Suomi-sarjan runkosarjan avausottelustaan sellaista lopputulosta, kuin punanutut olivat varmasti etukäteen suunnitelleet. KSOY Areenalla vieraillut S-Kiekko pelasi nimittäin erittäin fiksusti täydet 60 minuuttia ja vei sen seurauksena kliinisen vierasesityksen saattelemana ansaitusti kaikki kolme tarjolla ollutta sarjapistettä mukanaan selkein 1-5 (1-2, 0-2, 0-1) –lukemin.

Titaanit – S-Kiekko 1-5 (1-2, 0-2, 0-1)

10:45 0-1 Ville Kiviniemi (Jesper Peltola, Petri Viitamäki)
17:04 0-2 Jaakko Svensk (Elias Märijärvi, Akseli Kalliainen) VoM
18:48 1-2 Ville Myyryläinen
20:41 1-3 Ville Kiviniemi (Jaakko Svensk)
36:19 1-4 Niklas Peltola (Johannes Pinta, Petteri Hanka)
58:22 1-5 Jaakko Svensk (Tomi Poikonen) TM

Maalivahdit:

Titaanit – Niilo Pussinen 10+9+9= 28 torjuntaa (poissa 57:50-58:22)
S-Kiekko – Juho Niku 11+17+7= 35 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min= 4min
S-Kiekko 3 x 2min= 6min

Pitkä odotus sai päätöksensä Kotkan sateisessa ja tuulisessa lauantai-illassa, kun Suomi-sarjan runkosarja pyörähti vihdoinkin kotijoukkue Titaanien osalta käyntiin.

Alku ei kuitenkaan ollut sellainen, jonka Marko Sykön ohjastama punanuttumiehistö saati KSOY Areenalle saapuneet 327 katsojaa olisivat halunneet sen olevan.

Syy kyseiseen lopputulemaan oli Seinäjoelta saapunut vierailija S-Kiekko, joka näytti kotkalaisille miten pelataan fiksua ja kliinistä vieraskiekkoa ilman sen suurempia kommervenkkejä.

Kun vielä Titaaneilta ei löytynyt seinäjokisten kaltaista nöyryyttä saati aivan viimeisintä rutistua omista otteistaan, joutuivat niin punanuttupelaajat kuin heidän edustamansa seuran nimiin vannovat kannattajat poistumaan pettyneinä kotipuoleen, S-Kiekon vietyä pisteet mennessään maalein 1-5.

Punanuttupiiskuri Sykkö oli syystä harmissaan sarja-avauksen lopputuloksesta ja etenkin tavasta, jolla seinäjokisen pinnat Kotkasta mukaansa ryöväsivät.

– Emme pelanneet tänään alkuunkaan etukäteissuunnitelmamme mukaan, Sykkö huokaisi.

– Tarkoituksenamme nimittäin oli pelata hyvin suoraviivaisesti ja yksinkertaisesti sekä lyödä kiekkoa syvälle vastustajan kenttäpäätyyn sekä taistella se takaisin haltuumme maalipaikkoja luodaksemme.

– Aloimme kuitenkin tavoistamme poiketen pitää kiekkoa ja kuljetella sitä liikaa, joka taas johti virheisiin, joista S-Kiekko rankaisi meitä kovalla kädellä, titaaniluotsi harmitteli.

S-Kiekko tosiaankin oli tullut Kotkaan vain ja ainoastaan vierasryöstö mielessään, eikä todellakaan pyrkinyt päävalmentajansa Janne Saarenpään laatiman sekä täysin nappiin osuneen taktiikan myötä viihdyttämään kotkalaisyleisöä.

Kyseinen juoni tepsikin Titaaneihin kuin se kuuluisa lämmin veitsi voihin, sillä punanutuilta ei löytynyt pelaamisestaan nimeksikään samanlaista nöyryyttä omalla alueella sekä viivojen päällä, vaan kotkalaiset sortuivat virheisiin, jotka vierailija muutti nopeaan tahtiin maalipaikoiksi sekä täysosumiksi.

– S-Kiekko pelasi juuri niin kuin meidän olisi pitänyt – he olivat riittävän nöyriä, purkivat kiekkoa pahan paikan tullen pois omista ja löivät sitä syvään sekä kamppailivat selkeästi meitä vahvemmin läpi ottelun, kehaisi Sykkö vastapuolta.

– Me emme olleet sellaiseen pelaamiseen valmiita ja tappio oli sen myötä täysin ansaittu.

S-Kiekko onnistui avauserässä siirtymään jo kahden maalin karkumatkalle Ville Kiviniemen ja Jaakko Svenskin toimesta, ennen kuin Titaanitkin pääsi nautiskelemaan maalinteon makeudesta.

Kuvaavaa pelille oli, että Ville Myyryläisen laukoma 1-2-kavennus syntyi S-Kiekon puolustajan syöttöharhasta, jonka jälkeen seinäjokisten muuten mainiosti torjuneelle veskari Juho Nikulle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin kaivaa kumimuikku nuotastaan.

Harva vielä tässä kohtaa luuli, että Myyryläisen osuma jäisi Titaanien ainoaksi rysäksi koko kamppailussa, mutta niin lopulta kuitenkin kävi.

Vieraat menivät väkisin menojaan

Sekavahkon avauserän jälkeen S-Kiekko otti entistä selkeämmän otteen pelistä, kun Ville Kiviniemi napautti heti toisen erän alkajaisiksi lahjana saamastaan läpiajosta 1-3-osuman.

Vaikka Titaanit sen jälkeen näennäisesti peliä hallitsikin ja laukoi hanakasti kohti Juho Nikun vartioimaa seinäjokismaalia, eivät punanutut mitään huippuvaarallisia maalitilanteita tahi pitkiä pyörityksiä saaneet aikaiseksi.

Tästä piti huolen hienosti puolustanut S-Kiekko, joka tarpeen tullen purki kiekon vaikka sitten pitkänä isäntien kenttäpäätyyn ja asettui kerta toisen jälkeen nöyrästi uuteen p-pistealoitukseen omaa päätään suojaamaan.

Titaanien kannalta lopun alkua alkoikin olla ilmassa kamppailun 37. minuutilla, kun S-Kiekko ampaisi punanuttujen hyökkäysalueen kiekonmenetyksestä 3-0-ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi lopulta Niklas Peltolan täysin tyhjiin tuuppaamaan 1-4-maaliin.

Kolmen osuman karkumatka oli omiaan nostamaan seinäjokismiehistön pelifiilistä sekä uskoa siihen, että KSOY Areenalta olisi vihdoin haettavissa muutakin kuin pelkkää kokemusta ja niin vain hiekka alkoi vääjäämättömästi kulua pois kavennusta vimmatusti hakeneiden kotkalaisten tiimalasista.

Toki se on myönnettävä, että yhtä Tomi Keijosen ylärimakutia lukuunottamatta Titaanit ei huippuvaarallisia tekopaikkoja enää onnistunut ottelussa luomaan, kiitos vieraiden tiiviin sekä orjallisen puolustuspelaamisen ja hieman heppoisemmat tontit S-Kiekon maalia vartioinut Niku taas hoiti vuorenvarmasti pois päiväjärjestyksestä.

Minuuttien käydessä vähiin, turvautui Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö aikalisään ja käskytti samalla Niilo Pussisen pois veräjänsä suulta.

Kuudellakaan miehellä punanutut eivät saaneet mitään mainittavaa aikaiseksi ja lopullisesti valot isäntien pirtistä sammutti illan pisterohmuksi tehoilla 2+1 kohonnut Jaakko Svensk, joka heitti vulkaanisen kuminpalasen 98 sekuntia ennen täyttä aikaa tyhjään titaaniuuniin.

Neljän maalin tappiolla kautensa aloittaneiden kotkalaisten pääpiiskuri Sykkö ei halunnut lähteä selittelylinjalle.

– Totta kai kaikenlaisia syitä voi aina hakea, mutta niillä ei kuitenkaan päästä puuta pidemmälle, kokenut kiekkomies tokaisi.

Koska Titaanit ei kotiavauksestaan pisteitä kyennyt ottamaan, söi se varmasti rotan lailla miestä joukkueen keskuudessa. Sama pettynyt olotila oli myös Syköllä, joka murheen alhossakin pyrki löytämään hyviä asioita illan peliesityksestä.

– Positiivista oli mielestäni se, että onnistuimme nähdynlaisella tyylillä kuitenkin luomaan riittävästi maalipaikkoja pelin voittaaksemme, vaikkemme kyenneetkään niistä viimeistelemään riittävällä tehokkuudella, titaanikäskyttäjä totesi.

Titaanien onneksi tappiota ei ole tarvis jäädä liian pitkäksi aikaa murehtimaan, sillä joukkueen taistelu Suomi-sarjassa jatkuu reilun 20 tunnin päästä viime kevään ”rikospaikalla” Nokian jäähallissa.

– Uskon, että voimme matkata Nokialle varsin levollisemmin mielin, vaikka sarja-avauksesta tappio tulikin, valoi Sykkö uskoa omiinsa.

– Helppo peli ei tietenkään ole luvassa, mutta puhtaalta pöydältä lähdemme kuitenkin liikkeelle.

Vastaansa Titaanit saa punanuttujen tavoin sarja-avauksensa hävinneen Pyryn, joka varmasti haluaa kotiyleisönsä edessä kurmottaa vieraaksi saapuvia kotkalaisia oikein olan takaa.

– Vastaamme asettuu sunnuntaina sarjan ehkäpä suurin ennakkosuosikki, jota vastaan meillä ei lähtökohtaisesti ole mitään muuta kuin pelkästään voitettavaa, Sykkö mietiskeli ja sen jälkeen heitti loppukaneetikseen varsin oivan neuvon omalle joukkueelleen:

– Se on kuitenkin selvää, että niin kauan kun me emme itse ole valmiita tekemään asioita huolellisemmin ja paremmin, ei niitä kukaan muukaan puolestamme tule tekemään.

Ottelun nälkäisin titaanipelaaja: # 16 Marko Puhakka.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Titaanien Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna sunnuntaina (23.9.), kun punanutut matkustavat Nokialle, jossa majaansa pitävä Pyry isännöi Nokian jäähallissa kello 16:00 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.