Parempaan päin, muttei riittävästi

23.9.2018

Pyry oli jälleen liian kova pala punanuttujen purtavaksi. © Harri Hedman – https://hedman.kuvat.fi/kuvat/
Pyry oli jälleen liian kova pala punanuttujen purtavaksi. © Harri Hedman – https://hedman.kuvat.fi/kuvat/

Kotkan Titaanit paransi tekemisen tasoaan ja taisteluilmettään eilisestä kotiavauksesta, mutta se ei harmittavasti kantanut haluttua hedelmää Nokian sunnuntai-illassa. Suomi-sarjan runkosarjataistoa isännöinyt Pyry pysyi punanuttujen pihdeissä vajaan 30 minuutin ajan, mennen sen jälkeen kuitenkin tylysti menojaan ja voittaen kotkalaiset lopulta maalein 9-5 (1-1, 5-2, 3-2).

Pyry – Titaanit 9-5 (1-1, 5-2, 3-2)

14:37 1-0 Markus Västilä (Tomi Wilenius, Henri Sandvik) YV
14:53 1-1 Niklas Malinen (Vikke Terho, Petteri Paajanen)
22:39 1-2 Ville Myyryläinen AV

23:31 2-2 Niklas Lehtimäki (Joni Laitila)
27:29 2-3 Petja Summanen (Santeri Kunttu, Roope Lantta)
29:27 3-3 Markus Västilä (Aleksi Niemi, Juho Painilainen) YV
29:47 4-3 Tomi Wilenius (Henri Sandvik, Jere Marjamäki)
31:28 5-3 Topi Salmela (Juho Painilainen, Aleksi Niemi)
36:09 6-3 Jere Marjamäki (Topi Salmela, Juuso Rämö) VoM
41:51 7-3 Henri Sandvik (Santeri Sila, Tomi Wilenius)
48:41 7-4 Miikka Hakala (Elmeri Kotro, Marko Puhakka)
50:06 8-4 Joni Laitila (Henri Sandvik, Miika Viinamäki)
52:44 9-4 Topi Salmela (Juuso Meskanen, Juuso Rämö)
59:53 9-5 Panu Laitinen (Nikolas Ulessi) YV

Maalivahdit:

Pyry – Wille Mattila 7+6+15= 28 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 18+16+8= 42 torjuntaa

Jäähyt:

Pyry 5 x 2min= 10min
Titaanit 6 x 2min= 12min

Edellisiltana kirvelevällä kotitappiolla S-Kiekolle sarjakautensa avannut Titaanit lähti sunnuntaina kirkastamaan kolhiintunutta kilpeään viime keväänä erittäin tutuksi tulleeseen Nokian jäähalliin.

Punanuttujen tarkoituksena oli parantaa pelaamistaan jokaisella mahdollisella pelin eri osa-alueella sekä pistää kotkalaisten tavoin sarja-avauksensa hävinnyt isäntäjoukkue Pyry polvilleen.

Kaikki näyttikin Titaanien kannalta hyvältä reilut 29 minuuttia ottelusta, mutta sitten tullut ”musta hetki”, jonka aikana nokialaiset tulittivat nopeaan tahtiin kolmesti kiekon Santeri Leväsen selän taakse, murensi vieraiden itseluottamuksen, eikä voittajasta ollut sen jälkeen enää epäselvyyttä.

– Vaikka se hieman naurettavalta lopputulosta katsoessa kuulostaakin, niin olimme tänään parempia kuin eilen, Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö totesi verekseltään Pyryn 9-5-voittolukemiin päättyneen taiston tauottua.

Toinen perättäinen tappio veti titaanileirissä ilmeet luonnollisesti tuskaiseen irvistykseen, sillä punanuttujen pelaamisen jänne ei vieläkään kestänyt tarvittavaa täyden 60 minuutin rypistystä.

– Tarkoituksemme oli lähteä pelaamaan perinteistä vieraskiekkoa ja puolustamaan koko viisikon voimin omaa maaliamme ja siinä onnistuimmekin kohtalaisesti ensimmäisten vajaan 30 minuutin ajan – meillä oli ajatus mukana pelissä ja teimme hyvin hommia joukkueena, Sykkö selvensi.

Titaanit tulikin hyvällä jalalla ja taisteluilmeellä otteluun sekä sai pidettyä isäntänsä asioissa hienosti torjuneen maalivahtinsa Leväsen sekä välillä myös rouva Fortunankin toimesta.

Pyryn hukatessa omia etsikkoaikojaan ja maalipaikkojaan, kävivät punanutut sitä vastoin iskemässä kovalla prosentilla kumimuikkua nokialaisvahti Wille Mattilan selän taakse.

Isäntien 1-0-johtomaalin jälkeen vain 16 sekuntia myöhemmin verkkoa venyttänyt Niklas Malinen löi alkutahdit ja sitä jatkoivat toisen erän alussa alivoimalla pyryläisiä pilkkanaan pitänyt Ville Myyryläinen sekä 2-3-osuman ajassa 27:29 Roope Lantan hävyttömän kauniista poikittaissyötöstä maaliverkkoon pyssyttänyt Petja Summanen.

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu

Titaanien siirryttyä uudemman kerran varakippari Petja Summasen toimesta johtoon oli Nokian jäähallissa hetken aikaa täysin hiljaista kotiyleisön ihmetellessä omiensa otteita.

Kyseistä hiljaisuutta ei kuitenkaan lopulta kovin kauaa aikaa ikävä kyllä kestänyt, sillä yksi taiston ehdottomista hahmoista, ex-liigapuolustaja Markus Västilä, oli päättänyt näyttää miten kiekkoa isketään viivasta häkkiin, ladaten karmealla lyöntilaukauksella telkän pönttöön ja pelin jälleen tasoihin.

Västilän 3-3-maalista ehti kulua vain 121 sekuntia, kunnes Pyry oli siirtynyt jo kahden maalin karkumatkalle Tomi Wileniuksen ja Topi Salmelan salamaosumilla, jonka jälkeen tiukin taistelu voitosta oli käytännössä taputeltu.

– Pyry onnistui ottelun jälkimmäisellä puoliskolla antamaan meille sellaisia ”niskalaukauksia” takaiskumaalien muodossa, ettemme niistä enää kunnolla toipuneet, harmitteli Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö.

– Epäonnistumisen pelko ja ajatus siitä, että näinkö tässä taas käy, puskivat tappiotilanteessa ikävällä tavalla pintaan.

Titaanit lamaantui Pyryn kolmen pikamaalin seurauksena henkisesti sekä pelillisesti pitkäksi toviksi ja kotijoukkue pääsikin lisäämään entisestään johtoaan Jere Marjamäen sekä Henri Sandivikin toimesta.

Vasta Sandivikin limutteleman 7-3-rysän jälkeen nokialaiset nostivat hienoisesti jalkaansa kaasulta ja myös Titaanien piristyessä, tasaantui peli selkeästi.

– Emme luovuttaneet, vaikka tilanne kääntyikin äkkiä kannaltamme varsin heikoksi, vaan yritimme parhaamme mukaan taistella loppuun asti, mutta Pyry oli tänään liian hyvä ja kaikki kunnia heille, Sykkö totesi ykskantaan.

– Meidän on tästäkin vain mentävä eteenpäin ja keskityttävä jatkossa jääharjoituksissamme entistä enemmän viisikon kokonaisvaltaiseen tekemiseen sekä yhteistyön kautta puolustamiseen.

Pelin ratkettua Titaanit oli jopa tilastojenkin valossa hallitsevampi osapuoli, sillä Wille Mattila joutui venymään välillä parhaimpaansa punanuttujen maalinteon estääkseen.

Kaikkea Mattila ei kuitenkaan pystynyt pysäyttämään, sillä Miikka Hakala titaaniuransa esikoisella, johon esityön tehnyt Marko Puhakka kirjautti titaaniuransa 100. tehopisteen (30+70) ja Panu Laitinen vain seitsemän sekuntia ennen täyttä aikaa onnistuivat nokialaishäkkärin vielä ohittamaan.

Kun Pyrykin sai tekaistua vielä kaksi lisäosumaa viimeisen kympin aikana Joni Laitilan ja toistamiseen maalitolppien väliin osuneen Salmelan toimesta, kirjattiin värikkään kamppailun loppulukemat muotoon 9-5.

Titaaniluotsi Sykkö halusi häviöstä huolimatta pysyä positiivisena ja luoda positiivista ilmapiiriä joukkueensa keskuuteen kommenteillaan.

Kokeneen kiekkomiehen mielestä punanuttujen tekemisessä oli paljonkin hyviä asioita, vaikka tappiolukemat olivatkin varsin karut.

– Se lämmittää mieltä, että muutama uusi kasvo teki hyvän sisääntulon koviin Suomi-sarjapeleihin, viittasi Sykkö maalinteossa onnistuneeseen Hakalaan sekä varsin mallikkaasti omat tonttinsa täyttäneisiin Petteri Paajaseen ja Samu Hulkkoon.

– Myös siitä olen tyytyväinen, että etukäteen sopimamme taktiikka, jossa lähdimme puolustamaan tiiviisti keskustaa, toimi ensimmäisen puoliskon pelistä kohtuu hyvin.

– Eiliseen verrattuna pelaamisemme meni parempaan päin, muttei kuitenkaan vielä riittävästi, titaanipiiskuri argumentoi.

Avausviikonloppu toi siis Titaanien tilille kaksi tappiota, mutta matka jatkuu ja tulevana viikonloppuna on edessä taas kaksi uutta saumaa niin voitto- kuin pistetilinkin avaamiseen.

– Ensi viikolla meillä on jälleen uusi mahdollisuus kahden pelin myötä alkaa kasvattaa pistepussiamme, Sykkö sanaili rauhallisella äänellä.

– Se [l. pistepussin kasvattaminen] vaatii totta kai kovasti töitä, mutta usko on vahva sille, että karavaani lähtee tästä kulkemaan entistä sutjakkaammin ja koirat pääsevät siinä sivussa haukkumaan, minkä vain suinkin ehtivät!

Ottelun maalikooste on katsottavissa Pyryn Youtube-kanavalta.

Ottelun kuvakavalkadi on katsottavissa Harri Hedmanin kuvat-sivustolta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu ensi viikon perjantaina (28.9.), kun punanutut matkustavat Järvenpäähän, jossa majaansa pitävä Haukat isännöi K-Rauta Areenalla kello 18:50 alkavaa koitosta.

Mikäli et lähde kannustamaan Titaaneita vierasvoittoon, voit seurata ottelun tapahtumia joko Ruutu-palvelun tai Suomen Jääkiekkoliiton tulospalvelusivuston kautta.