Raskaita oppirahoja

28.9.2018

Ilmeet titaanileirissä ovat kolmen perättäisen tappion myötä varsin totiset.

Eipä sanonut kolmaskaan kerta toden Kotkan Titaanien osalta Suomi-sarjan runkosarjan alkukiihdytyksessä. Järvenpäässä perjantai-iltana vierailleet punanutut makselivat nimittäin jälleen todella raskaita oppirahoja, kun ottelua isännöinyt Haukat vei tasaisen taiston nimiinsä lopulta maalein 4-2 (1-2, 1-0, 2-0).

Haukat – Titaanit 4-2 (1-2, 1-0, 2-0)

09:09 1-0 Andy Biorac (Teo Schukov, Joonas Rinnetmäki)
12:17 1-1 Panu Laitinen YV
14:59 1-2 Petja Summanen (Tomi Keijonen)

39:26 2-2 Andy Biorac (Lukas Kemppainen)
44:45 3-2 Antti Rantsi (Jussi-Pekka Jokinen, Matias Jokinen) VoM
57:35 4-2 Lukas Kemppainen (Andy Biorac, Teemu Syrjäniemi)

Maalivahdit:

Haukat – Samu Mäkinen 10+18+11= 39 torjuntaa
Titaanit – Santeri Levänen 12+9+7= 28 torjuntaa (poissa 58:09-60:00)

Jäähyt:

Haukat 3 x 2min= 6min
Titaanit 1 x 2min= 2min

Pannahinen sentään, että on vaikeaa...

Titaanien meno Suomi-sarjan runkosarjan alkukierroksilla ei tunnu millään saavan tarvittavaa myötätuulta siipien alle.

Viimeinen kolhu punanuttujen kilpeen tuli perjantaina Järvenpäässä, jossa kotkalaiset kävivät tiukan 60 minuutin väännön jälkeen toteamassa kotijoukkue Haukat paremmakseen siinä pallopelit yleensä loppukädessä ratkaisevassa asiassa eli osumatarkkuudessa.

Vaikka vieraat jälleen veivätkin laukaisutilaston selkeästi nimiinsä, ei se kuitenkaan paljoa lämmitä, kun oma pistepussi kumisee kamppailun jälkeen tyhjyyttään.

Titaanit tulitti ottelun aikana kiekon yhteensä 41 kertaa kohti Haukkojen maalia ja vain kahdesti peliväline löysi tiensä erinomaisesti torjuneen Samu Mäkisen selän taakse.

Kun kyseiseen kutimäärään olisi lisätty vielä laseihin ja päätylaudoitukseen osuneet sekä järvenpääläisten blokkaamat vedot, olisi niiden kokonaismäärässä päästy varmasti kolminumeroiseen lukemaan.

Haukat taas päästi Titaanien maalia vartioineen Santeri Leväsen virkaveljeään helpomalla, ampumalla vulkaanisen kuminpalasen vain 32 kertaa kohti rysää, mutta silloin kun isännät onnistuivat iskemään voimalla, päättyivät kyseiset pistot yleensä kotiyleisön riemunkiljahduksiin ja maalilaulun pauhuun K-Rauta Areenan ämyreistä.

Titaanien päävalmentaja Marko Sykkö harmittelikin kolmannen perättäisen tappion kotkalaisten tilille tuoneen kahinan jälkeen omiensa huonoa tuuria tekopaikoissa.

– Nyt tuntuu oikeasti siltä, että iso gorilla on kiivennyt kutakuinkin jokaisen pelaajamme niskaan, sillä onnistumiset näyttävät karttavan meitä suhteellisen taajaan, Sykkö huokaisi.

– Voisiko jopa sanoa, että tällä hetkellä emme uskalla onnistua ja se taas näkyy suoraan itseluottamuksemme tasossa.

Vielä taiston ensimmäisessä erässä näytti, että tänään on vihdoin Titaanien päivä, sillä Haukkojen mentyä Andy Bioracin tiukalla kiskaisulla 1-0-johtoon, siirtyi tahtipuikko aivan täysin vieraille, jotka saivat aikaan kaksi ”kosto-osumaa” Panu Laitisen ja Petja Summasen toimesta.

Punanutuilla oli avauserässä jopa varaa tuhlailla tekopaikkoja, sillä niin selvästi ensimmäisen kaksikymppisen jälkimmäinen puolisko kuljettiin kotkalaisten komennossa.

– Avauserä oli meiltä ihan hyvää kiekkoa – olimme keskittyineitä ja onnistuimme luomaan tukuttain maalipaikkoja, titaaniluotsi totesi.

Vahvasti painostaiden punanuttujen perisynniksi ensimmäisten runkosarjakierrosten aikana nousseen pelinluku- ja henkilökohtaiset virheet avasivat tosin myös Haukoille paikkoja Leväsen ohittamiseen, mutta titaanihäkkäri pysyi tässä kohtaa vielä järkähtämättömänä rysänsä suulla.

– Toki niitä tekopaikkoja oli myös Haukoilla, kiitos muutamien ”nukahdustemme”, Sykkö myönsi.

”Usko ei ole osaltamme kadonnut yhtikäs mihinkään”

Jos oli Titaanit vahva avauserässä, niin keskimmäinen osuus 60 minuuttia kestävässä testissä meni punanuttujen osalta todella sekavaksi pelaamiseksi.

Keskittyminen oli tipotiessään, eivätkä kotkalaiset tuntuneet saavan millään koneitaan käyntiin saati ajatusta kunnolla mukaan tekemiseensä.

Tästä syystä pelkästään toisen erän torjuntamääriä tuijottamalla voi siitä saada hieman valheellisenkin kuvan, sillä nyt tekopaikat loistivat poissaolollaan oikeastaan kummassakin kenttäpäädyssä, sillä eipä se Haukat kovin paljoa vieraitaan paremmin kyennyt kaukalossa teutaroimaan.

Vasta viimeisillä minuuteilla alkoi kunnolla tapahtua, kun ensiksi titaanihyökkääjä Santeri Kunttu hukkasi tyylipuhtaan läpiajon, laukomalla kiekon voimalla yli maalin.

Haukat sitävastoin iski kuollettavasti lähes seuraavasta hyökkäyksestä titaanipuolustajan ajettua holtittomasti oman sinisen päällä vastaan ja päästettyä isännät 2-1-ylivoimaiskuun.

Kyseinen tilanne päättyi lopulta Lukas Kemppaisen kauniseen poikittaissyöttöön ja sen haltuun ottaneen Andy Bioracin illan toiseen henkilökohtaiseen täysosumaan, joka tasoitti puntin vain 34 sekuntia ennen toista erätaukoa.

Tasoituksesta lisää voimaa pukuhuoneensa suojissa imenyt Haukat toisti temppunsa päätöserän alkajaisiksi, Titaanien hukattua taas ensiksi oman ylivoimahyökkäyksensä Samu Mäkisen paraatiluokan pelastukseen, jolla mies nollasi aivan totaalisesti limpun kohti tyhjää uunia tulittaneen Kuntun.

Aloituksen jälkeen isännät rakensivat vastaavanlaisen paikan niin ikään ylivoimahyökkäyksen jälkeen Antti Rantsille, joka löysi kiekon mentävän reiän Santeri Leväsen varusteista, siirtäen näin ollen Haukat jälleen johtoasemaan.

Rantsin ajassa 44:45 laukoma 3-2-maali jäi myös lopulta ottelun voitto-osumaksi, sillä Haukat kesti minuutti toisensa jälkeen vieraiden hurjan painostuksen ja kun Mäkisen siihen päälle poimi kerta kerran perään titaanipelaajien laukaukset kiinni, alkoi tulevan tappion tuska hiipiä kotkalaisten pääkoppien sisuksiin.

Kun vielä Lukas Kemppainen karkasi reilut kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Titaanien keskialueen sekoilun ja puolittaisen vaihtovirheen seurauksena läpi sekä sijoitti telkän pönttöön 4-2-maalin merkiksi, alkoi vanne kiristää punanuttujen päätä kahta kauheammin.

Titaanit ottikin lopulta päävalmentajansa Marko Sykön johdolla aikalisän, veti veskarinsa Leväsen vaihtoaition puolelle ja haki kuudella miehellä tarvittua kavennusmaalia, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Summerin pärähdyksen päästäessä 259 katsojan täyttämän hallin piinasta, alkoivat kotijoukkueen päädyssä sekä vaihtoaitiossa helpottuneet voitonjuhlat, kun taas punanuttujen taholla leuat painuivat pettymyksen myötä rintaan.

Punanuttupiiskuri Sykkö näki muutaman selkeän syyn kääntäneen pelin järvenpääläisten nimiin.

– Hyökkäsimme tänään hieman liian innokkaasti ja se oli taas suoraan pois puolustuspelaamisestamme – pelin tunnistaminen oli osaltamme ajoittain varsin heikonlaista, Sykkö pyöritteli.

– Haukat taas onnistui iskemään riistojensa jälkeen hyvin vastaan, eikä meillä ollut niissä kohdin läheskään aina riittävästi miehiä pelin alla.

Siitäkin huolimatta, että tappio veti kokeneen kiekkomiehen mielen matalaksi, pystyi hän silti antamaan rehdin tunnustuksen vastapuolen leiriin.

– Haukat kesti hienosti suurimman osan painostusjaksoistamme ja vastavuoroisesti onnistui käyttämään omat tekopaikkansa hyvällä prosentilla hyödykseen, joten kyllähän he sen myötä voiton tänään ansaitsivat, Sykkö sanaili.

Titaanit on nyt pelannut 180 minuuttia Suomi-sarjakiekkoa kuluvan kauden osalta, onnistunut itse tekemään kahdeksan maalia ja päästänyt vastustajat iskemään häkkiinsä peräti 18 kiekkoa.

Kyseisillä lukemilla ei hirveän usein pelejä voiteta ja parempaan pitää ilman muuta jatkossa pystyä, jotta kotkalaisten voittosarakekin alkaisi saada tarvittavia merkintöjä häviöiden sijaan.

Se vaatii töitä ja ennen kaikkea uskoa omaan tekemiseen, joka ei Sykön mukaan titaanimiehistöltä aivan heti ole loppumassa.

– Vaikka nyt kynnämmekin syvällä, niin usko ei ole osaltamme kadonnut yhtikäs mihinkään, punanuttukäskyttäjä paalutti.

– Ensimmäinen voitto on taas askeleen lähempänä ja kunhan me sen otamme, alkaa kelkka aivan varmasti kääntyä taas oikeille urille.

Avausvoiton metsästykseen Titaanit saakin nopeaan tahtiin oivan sauman, kun kotkalaiset pääsevät tositoimiin alle 24 tuntia Järvenpään taistosta, kiitos oululaisen Laser HT:n vierailun lauantaina KSOY Areenalla.

– Tappiota on turha murehtia kovinkaan pitkää aikaa ja onneksi huominen peli toimiikin siihen hyvänä lääkkeenä, Sykkö tokaisi loppukaneetikseen.

Ottelun maalikooste on katsottavissa Haukkojen Youtube-kanavalta.

Titaanien taistelu Suomi-sarjan runkosarjassa jatkuu heti huomenna lauantaina (29.9.), kun punanuttujen vieraaksi Kotkaan saapuu Laser HT Oulusta.

Ottelu alkaa KSOY Areenalla kello 17:00 – liput kamppailuun maksavat 10 ja 7 euroa.

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PUNANUTUT KOTIVOITTOON!